Здравословен живот и лечение

Здрава/на книжка

Печат

Здрава/на  книжка

 

Не можем да научим хората на нищо,

можем само да им помогнем да открият знанието в себе си.

Галилео

 

Едно от най-големите постижения в този ми живот, е моето оздравяване. Сега съм убедена, че един ден, когато му дойде времето, ще си тръгна от този свят здрава, без болка и страдание. Душата ми като лист ще се отрони от тялото ми и понесена на своите криле, ще ме върне у дома, просто приключила поредното приключение наречено Живот.

 

Ще ви разкажа как.

......”Имаме съмнения за рак на гърдата, веднага трябва да ви оперираме”. Тук нещо ми се губи, един лекар от онкологията ме грабна и ме водеше по някакви кабинети, вземаха ми някакви проби, дупчеха ме, дишах в някаква тръба, пишеха някакви картони, а аз като страничен наблюдател абсолютно неспособна да реагирам само си виках: ”Какво става бе?!” Назначиха ми още на другия ден операция и аз, наивната, казах на децата си: ще отида с колата, само ще махнат нещото и вечерта ще се върна. Сигурно ще мога да шофирам, какво толкова. О, как се смях на другия ден. Никога, никога през живота си не бях се смяла така. Току що ме бяха оперирали. Лекарите и сестрите си помислиха, че е от стреса. Оперираха гърдата ми, беше рак, но доброкачествен. Алилуя! Аз за това и се смях. Ами ако беше злокачествен? Ако си бях отишла... Толкова години живях нещастна и дребна, смачкана и нежелана. И сега ако беше рак, умирах от смях за себе си... Никога не бях се усещала толкова освободена и силна. На сутринта, когато отидох на превръзка, защото никой не ме пусна да си тръгна вечерта естествено, видях оперираната си гърда. Приличаше на малко спухнало кърваво балонче. Шевът беше като за футболна топка и направо се скарах на доктора, че не ми е казал, че всъщност почти ще остана без гърда. Не че ми пукаше в този момент. Ставаше въпрос за истината. Толкова истини осъзнах тези дни, че една в повече нямаше да ме убие. Животът ми в онзи момент беше пълен провал. Цялото ми същество се съпротивляваше на това. Исках си щастието, не бях на пътя си, не бях Аз. Почувствах се по-силна от всякога и реших да променя живота си.Трябваше да сложа край на една дълга агония и реших да изключа системите, които всъщност ме убиваха. Вече бях взела решения, просто трябваше да ги кажа на глас. Никой и нищо не можеше да ме спре. Нямаше цена, която да не мога да платя в този момент. Сега знам, че това е било едно предупреждение, което забравих твърде бързо. Единственото, което направих беше да се оставя в ръцете на лекарите като зеленчук без никаква съпротива, въпроси, преценки. Те направиха своето, а аз?! Колко наивна съм била. Бях ядосана, гневна, моята житейска драма в онзи момент ме беше обсебила. Бяха се отнесли зле с мен, бях отдала 30 години от живота си за семейството и сега какво?! Не беше справедливо, не. ААААААААААААААА.

Докато един ден отново други лекари се разтичаха с мен по едни коридори ... На сутринта се опитах да се изправя на лакти в леглото, но неистова болка веднага ме строполи обратно. Леко плъзнах ръка към корема си и напипах превръзката. Чак тогава отворих очи и видях, че съм в реанимацията. Опитах се да издам някакъв звук, излезе дрезгаво грачене.Тогава влезе докторът и без предисловие ми каза:

- Наложи се да махнем всичко, кистата се оказа карцином.

Съзнанието ми, още замъглено от упойката, не можеше да осъзнае думите и те не достигаха до мен. След секунди разбрах смисъла им и кой знае защо се усмихнах.

- Нямаш разсейки - продължаваше докторът - може да се наложи химиотерапия, но нека излезе хистологията.

Гадеше ми се, болеше ме физически. Преди десет месеца, когато ми бяха казали, че трябва да се оперирам, аз се втурнах да работя. Трябваше да се подготвя. Дълбоко в себе си знаех точно какво ме очаква, за това и диагнозата не ме изненада, а породи само тъжна усмивка.

- И сега какво, докторе? - изскрибуцах аз.

Това не беше точно въпрос и не получих точно отговор.

- Живей щастливо.

Всъщност нямаше причина да не го направя. От най-лошото бях избягала.

През следващите няколко дни изпитах на практика теорията на Дарвин за произхода на човека. Първият ден едва ходех съвсем приведена, на следващия малко по-изправена, на по-следващия почти изправена. При смяната на превръзката видях малък метален ринг върху пъпчето си и разказах на всичките си приятели как са ми направили пиърсинг. Не можех да спя по цял нощ от болка и нежно държах ръце върху корема си. Говорех му, самоиронизирах се, че съм станала почти като Алф, той със седем корема, а аз само три, така беше нарязан.

Никога не бях яла по-вкусен кашкавал и хляб от болничния - след толкова дни гладуване как иначе! Когато се изкъпах на петия ден, се почувствах като нова. Разстроих се, че няма да ме изпишат толкова скоро, колкото си бях въобразила, но ето, че денят дойде.

Вкъщи и стените помагат. Можех да лежа, да пия вода, да ям. Приятелите ми се обаждаха, който можеше, идваше да ме види. Първия ден, като ме попитаха от какво имам нужда, казах: ”От цялата любов на света”. Нямах си и на представа, колко права съм била.

Не се разминах с химиотерапията, само три вливания по седем-осем часа едното, за да убият всяка гадина, останала в мен. Каква илюзия. Трябваше да отида в аптеката, непосредствено до ИСУЛ, за да си купя ампула против повръщане.

Влязох в аптеката и попитах за лекарството

- Елате след 10 минути, ще ми донесат една ампула.

Зяпнах от учудване. След 10 минути взех скъпоценната ампула срещу сумата от 70 лв. Всъщност това бяха помощи за онкоболните. Няма да съдя този човек. Ще се помоля за него.

Здравната система се опитваше да ме превърне в химически човек и цялата ми биология се съпротивляваше. Главата ме болеше неистово, повръщах, всяка една миризма ме отвращаваше, не можех да ходя, правех по няколко крачки и направо падах. Незнайно откъде пред погледа на затворените ми очи светеше една виолетово-неонова светлина и аз бях убедена, че са ме отровили, не че бях далече от истината. Сега знам какво е било и благодаря от сърце на тази виолетово-неонова светлина.

След една година, отивайки на контролен преглед, ме пратиха и при друг лекар. И познайте с каква диагноза се оказах?! Пак рак, този път на дебелото черво. И пак операция... и ще ви спестя подробностите, освен тази, че толкова добре платих на лекаря, но той женеше сина си и след операцията изчезна. Аз вдигнах 40 градуса температура, болеше ме, но никой не ми обръщаше внимание, а когато се разбра че раната ми е гноясала и започнаха да я чистят без упойка в живата ми плът си мисля, че достигнах предела на болката, как съм изтърпяла това сега не знам. А това даже не беше края последва херния, после пак ми гнояса раната, после пак херния, после... платното изпусна и пак операция. ...Естествено стана дума за химиотерапия и аз се скрих, бях си казала никога повече. Когато отидох в онкологията бяха минали повече от 2 месеца и вече бях „изтървала срока” както се подразбира съвсем умишлено. След това се появиха проблеми с щитовидната ми жлеза, камъни в жлъчката /една лекарка веднага предложи да ми я махне/, запек, стеатозен черен дроб. Всяко ходене в лекарския кабинет се увенчаваше с поредната диагноза. Здравната ми книжка се изпълни с диагнози и рецепти. ТЕЛК ми даде 96% инвалидност и то без връзки.

Не ми остана нищо друго, освен да разбера какво става, да поема отговорността за моето здраве и да вярвам, че нещата ще се случат. И знаете ли какво стана? Оздравях! Сега нямам нужда от „Здравна книжка” ще опиша всичко тук в тази „Здрава книжка”.

Имало време, когато наука и духовност били едно. После науката поела своя път към материалния свят, забравяйки за съществуването на другия, а духовността се превърнала в религия и никой не знаел на кой свят се намира. Мисля, че отново настъпва онова време, в което хората се осъзнават и събират наука и духовност в едно!

Първото, което направих, когато разбрах какво е положението бе да се фокусирам върху това което искам – моето оздравяване. Цялата енергия ми бе нужна и за това се отказах от работата, която имах в този момент. Бях си осигурила добри доходи, но бях разведена и без да работя, това извади доста мои страхове на бял свят, включително най-първичния от всички – оцеляването. Може би това беше моята заявка за Живот. Сега знам колко важна е била вярата и фокусирането, но не фокусиране към болестта, а към здравето. Убедете се, че искате да бъдете здрави. Някои от вас ще кажат „Е, кой иска да е болен?“. Нямате си представа колко хора искат да са болни, било защото така намират иначе липсващото към тях внимание, било защото така не ги товарят с разни ангажименти, било защото смятат че е съвсем нормално, когато си на 50 да имаш високо кръвно например и да пиеш хапчета. Само си припомнете, колко от хората около вас говорят за болестите си, несполуките и едва ли не се фукат с шепите хапчета, които поглъщат, защото това е доказателство за трудния живот който са имали, за премеждията през които са минали и колко от вашите познати се хвалят с доброто си здраве. Понякога виждам как хората сякаш са пристрастени към страданието, омагьосани от него, не знаят как да излязат от състоянието, в което са и най-лошото - приемат го за нормално. Аз вече съм дълбоко убедена, че това не е моят път.

Наскоро бях на гости на приятел от моето детство, родителите ни още са били приятели. Той „въодушевено” ми разказваше как пие шепа хапчета за кръвно, диабет и какво ли още не и как като бил наскоро в болница лекарят му казал, че сърцето му е добре, но всички инфаркти по-принцип са на хора със здрави сърца. Искаше да каже, че всъщност инфаркта би могъл да му се случи и имаше една нотка на гордост от толкова болести и хапчета на човек на 59 години. Аз изслушах мълчаливо цялата плеяда и споделих, че не пия нито едно хапче и съм напълно здрава след всичките мои заболявания. Настъпи неловко мълчание и след това едно „ама как така?”. Ами ето така „работя върху себе си”.

Земята на тази прекрасна страна България, носи отпечатъка от много битки и много мъка. Имам чувството, че българинът е пристрастен към страданието и болката, към нещастието си и толкова е свикнал с него, че дори не прави опити да се измъкне. Това може да се промени, ние сме тези, които правим промяната. Всъщност най-общо казано това е липса на хармония. Всеки трябва да работи със себе си, със собствените си чувства и емоции и така един по един ние ще отхвърлим бремето на страданието, тежестта която носим ние и която носи страната ни.

В последните години, когато някой ме пита какво правиш, това отговарям: ”работя върху себе си”. Не се майтапя, това правя, работя върху себе си. Това е най-добрата работа, която съм имала и се заплаща със здраве и радост. С всеки изминал ден виждам резултатите и хората около мен ги виждат, но някак си не им се вярва, не им се захваща, пък и не е толкова лесно както като да отидеш на лекар да ти напишат една рецепта или да те оперират, а ти да си живееш както досега и да чакаш да стане чудо и да си здрав. Болестта трябва да се осъзнае, да се изтръгне от корен причината, защото иначе всяко изцеление е непълно и временно. Всички си задаваме въпроса защо боледуваме, как се случва болестта, какъв е нейният механизъм. Ако си отговорим на тези въпроси, ще можем по обратния ред - като отстраним причината - да се излекуваме. Преди да се разболее тялото, нещо друго се е случило. Колко тежест трябва да си носил в себе си, за да се напълни жлъчката ти с камъни, колко дълго трябва да си пренебрегвал и недолюбвал себе си, за да дойде ракът и да ти припомни да се обичаш, колко емоции дълбоко и трайно трябва да си натъпкал в себе си, за да скача кръвното ти до небесата.

Много хора имат такива „програми” да се учат чрез болестите, чрез смъртта и страданието. Самите религии изобилстват с такива примери. Аз имах такива. Ако и вие имате, освободете се от тях. Аз научих много начини докато търсех спасение за себе си. Сигурна съм че и вие ще намерите своя. Най-общо казано: ако на компютъра си имате програма, която вече не ви трябва - какво правите, триете я. Същото е, разтворете я в светлината на всичко което Е или я изпратете в майката Земя, ако това схващане е по-близко до вашето усещане, представете си водопад и го пуснете там или огън и го хвърлете да изгори, анулирайте я. Всичко работи, само вяра трябва и фокусиране в това, което правите. Ако ви трябва помощ потърсете я в някой лечител, енерготерапевт, официалната медицина не търси и не чисти програми, споразумения, убеждения. Само знайте, някой отвън ще ви помогне малко, ще ви даде тласък, но основната работа си е ваша. Вие сте отговорни за себе си, разберете го.

Потрудете се и сами да научите това, което ви е нужно. Има толкова много информация, в която се обясняват метафизичните причини за болестите и аз няма да се занимавам с тях, само ще насоча вниманието ви натам. Всичко, което споделям тук е с тази цел, да насочи вниманието ви и вие да познаете това, което на вас ще помогне. Това което за един е лекарство, за друг не е, дори това което сега е лекарство за теб , в друг момент вече може да не е. Вселената се изразява, чрез разнообразието. Мисълта „Бъдете себе си, всички вече други са заети” ми е любима и е на Оскар Уайлд. От многото разговори, които съм имала с мои приятели, познати, разбирам, че всъщност почти всеки от тях знае точната причина за определено заболяване. Моя приятелка, която беше уволнена от работа, но години преди това рисуваше, правеше изложби, пишеше стихове, сподели, че сърцето й е увеличено и сякаш води два живота в едно тяло. И това беше самата истина, и тези два живота бяха направили сърцето й „двойно”, и бе дошъл моментът на избор. Друга моя позната изпадна в паническо разстройство и сподели, че лекарствата, които са й предписани не са за нея, че не се чувства добре от тях, смята че умира, но лекарката започнала да я убеждава, че не е така. Какво доверие да имаш на лекар, който не вярва на теб, че ти не се чувстваш добре от предписаното лекарство. Тя сподели и къде се крие коренът на проблема, била осиновена и изпитвала страх от смъртта. Тази жена знаеше точно какво се случва, но не знаеше как да се справи с това. За това хапчетата не помагат и помощта е другаде. Физическото тяло е последното, върху което се отразява дисхармонията, за да се излекуваме трябва да имаме знанието за това как да пречистим телата си от самоограниченията, които сме си наложили.

Обърнете внимание на това дали се обичате? Ще кажете „Що за въпрос?”. Обичате ли всяка клетка от себе си, всеки орган, всяка луничка, изхвръкнало кокалче. Давате ли си любовта, за която тялото ви мечтае или се гневите на излишните килограми, на оредяваща ви коса, на големия си нос например? Имам изненада за вас и това е ваш избор, но тялото усеща и започва да страда и започват гнойни процеси на едно или друго място. Ако имате такива убеждения, изчистете ги, махнете всичко което ви пречи да се приемете изцяло. Не ви ли се струва, че сякаш следваме някакъв модел за красота наложен ни отвън. Когато бях на 20 години бях 54 кг. и се смятах за страшно дебела, после когато станах 65 кг. си мислех колко слаба съм била, когато бях 54 кг. Как си играе умът с нас. „Знанието идва от ума, но мъдростта е състояние, в което няма ум”, казва ОШО.

Има и друг механизъм за пречистване. Ще ви препоръчам книга като „Твоето тяло казва: Обичай се” на Лиз Бурбо, едно задълбочено изследване на метафизичните причини на много заболявания. Ще разберете с кое ваше действие или бездействие, чувство, емоция и т.н. сте предизвикали да дойде болестта не за да ви нарани, а да ви припомни на какво да обърнете внимание в живота си и коя програма или утвърждение да анулирате. Ще откриете инструмента на прошката. Тълкуването на прошката, като резултат на грешка преди, е подход, който аз не приемам. Не се хващайте за думата „прошка”, тя е в смисъл „приемане”, а погледнато така, то е хармонизиране. Каквото и да ни се случва като проблем, от каквото и да боледуваме то е дисбаланс, липса на хармония. Хармонията е хармония, защото там няма болести, няма проблеми. Излезте от идеята за добро и лошо, нещата са такива каквито са. Анулирайте споразумението да живеете в дуалността.

Нейно величество мисълта, тя е онзи инструмент който притежаваме, който може да сътвори всичко. Тя може да ни направи щастливи или депресирани, бедни или богати, здрави или болни. Аз избирам да бъда щастлива, богата и здрава. А вие?! През далечната 1991 г първата книга, която ми попадна на тази тема беше „Диагностика на кармата” на Лазарев. Бях шокирана, казах си, този човек не е наред, как може мисълта да прави всичко в живота ни? Изключено! Да, ама не. Може! Тялото ни е около 70% вода. Сигурно сте чували за д-р Масару Емото, за паметта на водата, за тези които не знаят, той е човекът който прави пръв експеримент със замръзнала вода и чрез снимки открива, че молекулите й реагират на думи, музика, картини, звуци. Водата помни. ДА. Каква енергия изпращате към тялото си, с какви мисли сте в главите си и какво позволявате да получите отвън. Колкото повече се радвате на живота и това което сте, толкова по-щастливи ще бъдете и обратно, колкото повече се оплаквате, толкова по-нещастни ще сте.

През годините се появиха много лечебни енергийни техники. Ние не сме само физическо тяло, нашите тела са много повече и от доста време има доказателства за това. Физиците доказаха, че дори физическото ни тяло е енергия, но с по–голяма плътност. Всичко е енергия и ние сме в океан от енергия. Привържениците на един или друг метод, не винаги се подкрепят и много често се отричат взаимно. Аз мисля, че в процеса на развитие на нашето съзнание достигаме до все по-съвършени методи за лечение, включително и такива, заложени в нашето тяло. Знаете ли например за трите безсмъртни клетки, които влизат в телата ни живот след живот. Някои твърдят, че са в основата на гръбнака, но аз ги чувствам в главата си, зад третото око. След като ги носим живот, след живот, това означава, че те са нещо като наша собствена матрица и ние можем да използваме тази матрица/еталон и да синхронизираме всички останали клетки с него. Това става по познатия начин - заземяване и утвърждение - „Аз синхронизирам всички мои клетки на физическото ми тяло с моите три безсмъртни клетки”.

Когато започнем своето лечение, трябва да се лекуваме на всички нива т.е. да работим с всички тела. Ако извадим натъпканите емоции и се освободим от тях, ще хармонизираме емоционалното си тяло, като овладеем егото си ще балансираме менталното тяло, като хармонизираме енергиите си етерното ни тяло ще е ОК, а изчистването на физическото тяло ще освободи енергия за лечението му. И така всички тела ще заработят в хармония и ще сме здрави. Как да пречистим например емоционалното си тяло? Изправете се срещу страховете си, срещу емоциите си, заровените дълбоко във вас. Мили мои братя и сестри, те са илюзия, царят е гол, те са като ненаситни демони и всеки път когато се потопите в тях, изсмукват вашата енергия. Миналото е минало, до кога ще се гневите например на майка си и баща си, защото те не са ви дали това или онова. Човек може да ви даде само това, което притежава. Ако самите те не са били сигурни в себе си, как да ви дадат сигурността, от която се нуждаете. Започнете да вадите едно по едно страх, вина, гняв и ще видите как сами ще започнат да дефилират пред вас емоции и страхове, за да изчистите от тялото си тази тежест. И изобщо не е толкова трудно както изглежда на пръв поглед. Само изявете желание, започнете работа и цялата Вселена ще започне да ви помага по всевъзможни начини. Един ден си купих една блузка с надпис на английски отпред. Нещо ме накара да я грабна, като се прибрах вкъщи и прочетох надписа, паднах от смях. Знаете ли какво пишеше ”Махни бариерите”. Ето точно това беше отговора, който търсех в онзи момент. Тази блуза така и не я облякох, но тя ми помогна по друг начин. Гледала съм част от живота си по телевизията, в някоя книга, в разговор с приятели и дори непознати. Спасение дебне отвсякъде, бъдете бдителни за знаците около вас.

Когато започнете да работите с менталното си тяло, там работата е основно с Егото. Ако правите каквото искате, защото ви причинява болка. Всички онези страхове и емоции, които изчистихте от емоционалното си тяло, които по някакъв начин са се идентифицирали с егото, мисъл-форми, убеждения, утвърждения, чакат да поработите с тях. Например няма „свестни мъже”, повторено 5 пъти изпълва пространството около вас само с такива „несвестни мъже” или „любовта боли” води до поредната връзка, която само доказва това отново и отново и т.н. Колко пъти си купихте нещо рекламирано по телевизията? Всяка реклама по същество е „магия”, в нея има насочена енергия, която да ви накара да направите или да си купите това или онова. Подвластни ли сте на рекламите?! Има един много лесен тест - когато тръгнете да правите нещо си задайте въпроса ”Защо го правя?”. Отговорете си честно и отговорът ще ви подскаже много. Ако изпитвате страх да останете сам със себе си, знайте, че егото ви саботира да стигнете до душата си. Защото изминаването на този път, който е навътре във вас, е самотно занимание. Един ден, когато преодолеете всичко това и душата стане вашият „господар” тогава егото ще разбере цялата игра и ще се предаде в нейно „владение” и всичко ще се случва с лекота и любов.

Бъдете благосклонни към себе си, та вие сте човек. Прегърнете се, ако се нуждаете от съдействие отидете където ви посочи Душата ви, позволете си да чуете онзи вътрешен глас, да запалите онази вътрешна искра, която ще ви разкрие знанието вътре във вас.

И още нещо, принципът да се държиш с другите само така, както искаш другите да се държат с теб, е неотменим. Искате приятелите ви да ви търсят по-често, но самите вие не им се обаждате е само прост пример за това.

Възхищавам се на това велико творение на Създателя наречено физическо тяло. Възхищавам се на безграничния му потенциал, на неговата алхимична природа, на неговото съвършенство, което както се оказа до скоро не познавах. Някои го наричат дреха/костюм, с която пристигаме на земята, превозно средство до тук и какво ли не, аз мисля, убедена съм, че е храм - „Не знаете ли, че сте храмБожи и Дух Божи живеевъв вас?“I Кор.3:16...

И вече се отнасям към него като към храм, с любов и уважение, грижа се за него, пазя го, разговарям с него. Ами да, то говори. Затворете очи, прегърнете с любов да речем черния си дроб и слушайте каква мисъл ще дойде в главата ви, поискайте да ви каже как се чувства, има ли нужда от нещо, какво да направите за него, та той е част от вас. Всички ли знаете къде е черния ви дроб? Намерете информацията, която ви е нужна за вашето тяло, в интернет или другаде.

В храм като в храм - светло, чисто и тихо. Така ли е при вас? Вие слагате храната в устата си, питиета си също, лекарствата, цигарите, мислите в главата ви са само ваши. Вие избирате приятелите си, съпрузите, работата си, даже и родителите си. Това е положението, вие избирате живота си и повярвайте, той напълно съответства на вашите мисли и чувства. Отвън има една огромна машина, която манипулира, притиска, налага, но само ако й се поддадете по някакъв начин и подсъзнателно се съгласите с това.

Започнах да се занимавам с медитация. Това е методът, който може да спре макар и за миг, неспирния говор в главата. Не говоря за водени от някой медитации. Медитацията за мен е самотно занимание. Бъдете внимателни при подбра на учения и техники. Още щом децата ни проходят и започнат да разбират думите, с които им обясняваме света, ние ги учим да не взимат бонбони от непознати, да не говорят с тях, да не им се доверяват. А ние самите, едни отдавна пораснали деца, в любопитството си да надникнем в един невидим за мнозина свят, разтваряме душите и сърцата си за всякакви учения, медитации, семинари и какво ли още не от т.н. духовни практики. Лакомо ядем „бонбоните” дадени ни от непознати, известни и не до там известни Гуровци. Оставяме се да бъдем водени в невидими за нас светове и с гордост заявяваме своето присъединяване към Духовността. Дори си правим график, ето вторник и петък - духовен живот - медитация и много доволни от себе си разказваме наляво и надясно за Ангели и Архангели, Извисени учители и гледаме отвисоко всички онези, които все още не се интересуват от това. Много от нас решават да станат и учители и самите те да учат другите на това, което самите те са разбрали-недоразбрали.

Духовността не е привилегия на отделни хора, духовността не е нещо което трябва да търсим извън нас и някой „по-достоен” да казва „сега така, после еди как си”. Много често съмнителни духовни практики, буквално се превръщат в духовни престъпления. Неусетно се упояваме от дрогата, поставена в тези бонбони и вече никой не знае къде се намира.

Създателят на всичко което Е, е сложил цялата истина във всичко, което Е, във всеки атом, всяка клетка, буква, тяло... Той е нашият родител, изпълнен с любов, мъдрост, благоденствие, сигурност. Като негови деца, по аналогия със семейството, ние сме благословени да ползваме всичко това. Кой родител би ограничил децата си и не би споделил с тях това, което има?! Ако не виждате в живота си отражение на всичките тези безспорни блага, означава че сте ограничили себе си и помислете дали сте се свързали с истинския си родител? Ако вие сте любящи родители, карате ли децата си да ви се молят за всичко, наказвате ли ги по безброй начини, карате ли ги да правят какви ли не жертви, да се чувстват виновни или жалки, чрез посредници ли общувате с тях?!

Ние всички тук сме духовни същества, уловени в капана на дуалността. Мъдростта, която носим в себе си е мъдростта на Вселената. Не знам точно как се е случило, но сме сключили договори, споразумения или каквото е там, да забравим всичко раждайки се на Земята и с енергията, която отдаваме, за да спазваме стотиците споразумения, „слагаме масата” на някой. Начина за излизане от това е просветлението. Излезте от нивото на компетентност, в което сте в момента и знайте, че има още много неотворени врати вътре във вас. Има едно свещено пространство, което чака да бъде открито.

Можем да се откажем от тези споразумения и то е същото както, ако в работата си например сте сключили такова с някой, то да се анулира. Ние имаме ПРАВОТО да направим това. И така тук ще дам примерни утвърждение за анулиране:

-„Аз анулирам всяко едно споразумение, с който и да било, в което съм се съгласила да живея на Земята без да усещам любовта на Създателя на всичко което Е. Анулирам. Анулирам. Анулирано! И сега призовавам цялата моя енергия отдадена в изпълнение на това споразумение да се върне обратно в мен пречистена в Божествената светлина на моя истински Създател! Сторено е. Сторено е. Сторено е.”

-„Аз анулирам всяко едно споразумение, с който и да било, в което съм се съгласила да живея на Земята без да помня коя съм. Анулирам. Анулирам. Анулирано! И сега призовавам цялата моя енергия отдадена в изпълнение на това споразумение да се върне обратно в мен пречистена в Божествената светлина на моя истински Създател! Сторено е. Сторено е. Сторено е.”

-„Аз анулирам всяко едно споразумение, с който и да било, в което съм се съгласила да живея на Земята учейки се чрез болести и болка. Анулирам. Анулирам. Анулирано! И сега призовавам цялата моя енергия отдадена в изпълнение на това споразумение да се върне обратно в мен пречистена в Божествената светлина на моя истински Създател! Сторено е. Сторено е. Сторено е.”

И т.н.Списъкът може да продължи дълго, всеки сам за себе си, каквото мисли, че е добре да анулира.

Бъдете бдителни когато избирате практиките си. Искайте да знаете точно какво ще получите като знание, лечение или каквото и да е. Не допускайте болката ви да ви отведе на неподходящо за вас място.

Ще ви науча да заземявате себе си и как да балансирате чакрите си. Представете си как енергията ви от коренна чакра /ако не знаете нищо за чакрите в интернет има много информация, намерете я/ през стъпалата се спуска в недрата на Майката Земя и стига до ядрото й, можете да си представите как от краката ви излизат корени на дърво и обгръщат земното ядро, след това я издърпайте нагоре през стъпалата си през коренна, сакрална, сърдечна, гърлена, трето око, коронна чакри и й кажете да се заземи в Галактическото ядро на Създателя на всичко което Е, вашия майка-баща. Когато усетите тази връзка, спуснете отново енергиите си надолу по обратен ред и я отведете в сърдечна чакра. Ако не сте заземени добре няма как да се случат нещата, то е все едно да очаквате писмо от някой, но да не сте си дали адреса, няма как да ви намери. Ще разберете, че сте се заземили добре като усетите как енергията като топлина излиза от стъпалата ви.

Аз работих дълго и упорито за своето заземяване. При някои от вас нещата ще се случат от раз, при други ще има работа. Когато чакрите са чисти и активирани, по гръбнака ни се издига енергията наречена в християнството Свети Дух, а в будизма - Кундалини. Тя е нашата връзка със Създателя на всичко което Е. От една страна ние се заземяваме надолу към Майката Земя, а от друга се свързваме чрез Свети Дух/Кундалини със Създателя на всичко, което Е. Представете си дърво, което надолу стига с корените си дълбоко в земята, а короната му се слива със Създателя на всичко което Е. Ако имаме блокирани, замърсени чакри, можете да използвате всички методи, които съм описала за пречистване на помещения. Божествената истина е валидна за всяка една част от Цялото творение, така че вземете звънче и с него звънейки обходете всички чакри, докато издавания звук стане чист; или вземете свещ и я слагайте последователно пред всяка една чакра, докато пламъчето се успокои, ако правите това с дясната ръка, лявата ръка можете да поставите под течаща от чешмата вода и така става двойно пречистване. Друг ефикасен начин за чистене на чакрите е като сложете ръката си на около 10-15 см над чакрата и започнете с въртеливи движения по посока обратна на часовниковата стрелка няколко минути и след това по посока на часовниковата стрелка активирайте също няколко минути. Когато се научите да владеете мисълта си, ще можете да правите това и само с мисъл. „ОМ”/”АУМ” е сакрална сричка, ОМ е радостта, ОМ е безкрайността, началото и края, съществуването.„В началото бе Словото и Словото бе у Бога, и Словото бе Бог.” Това е Ом. Пеенето на „ОМ” изчиства чакрите, аурата. Ще видите как с времето звука”ОМ”ще излиза все по-чист от гърлото ви. ОМ е музиката на Душата ви.

Истинско трайно изчистване на чакрите се случва, когато премахнете страховете си, убежденията, които не ви служат за ваше добро. Знаете ли, че коренната чакра например, ви кара да се усещате несигурни или абсолютно сигурни в зависимост от това колко е развита, дали има блокажи и т.н., а сърдечна чакра е чакрата на чувствата и от нейното развитие зависи дали ще сте студени хора, изолирани от света или сте отворени да дарявате с любов целия свят.

Храната е нашето ежедневно лекарство. Има стотици книги за хранене. Всеки смята своята диета за най-добра. Има лечение чрез гладуване - лечебен глад. Има лечение чрез вегетарианство, има лечение чрез суровоядство, протеинова, въглехидратна, даже шоколадова диета, слънцеяди и какво ли не. Аз мисля, че всеки се храни с храната, която отговаря на неговия етап на развитие, плътността на физическото му тяло. Храната се олекотява заедно с тялото и наистина човек може да се храни само със светлина, но когато му дойде времето. Киселинността и алкалността на храните е много важна. Нашето рН трябва да се движи около неутралното.

 

Раковата клетка например живее в кисела среда и не може да съществува в алкална. Има случаи на излекуван рак с алкална храна.

 

Таблица с храни систематизирани според тяхната алкалност / киселинност 

* В групата на алкалните храни са включени и храните, които иначе са киселинни, но при храносмилането се преобразуват в алкални, например лимоните.

Таблицата е взета от тук: http://www.spasovo-pyramid.com/hrani.htm

 

Има лентички лакмусова хартия, които измерват рН и се продават в аптеките и можете да тествате лесно слюнката или урината си. Ако страдате от хронично заболяване, намерете лечител/диетолог, който знае какво прави, може да създаде специална за вас диета.

Другото на което искам да обърна внимание е комбинирането на храните. Дори едновременното ядене на различни плодове може да създаде дискомфорт в стомаха, но я си припомнете какво ядохте днес, ама всичко, което изядохте и изпихте, едновременно и поотделно. Майко мила. Яжте просто приготвена храна, обработена максимално бързо и която съдържа минимален брой различни продукти. Ако са комбинирани правилно още по-добре. Храносмилателните ензими са различни за различните типове храни и сигурно всички сте чували за разделното хранене, което помага да се освободим от излишни килограми именно на тази база, правилното и пълно храносмилане. Забелязали ли сте, как много след като сте се нахранили продължавате да ядете. Топлите ли храната си в микровълнова фурна превръщайки я в обикновен пълнеж за стомасите си, лишена от каквато и да било енергийна стойност? Ядем прави, ядем по улицата, ядем седнали, ядем легнали. Ядем и бавно превръщаме този ДАР, това СВЕЩЕНОДЕЙСТВИЕ в тъпчене. Замисляли ли сте се, че храненето всъщност е ритуал за зареждане с енергия?! Телата ни наистина са по-издръжливи от всичко, което познавам, но после в един момент... И един лесен трик при силен апетит, след като сте изяли порцията си отидете и си изплакнете с вода устата или си измийте зъбите, това моментално укротява апетита.

Пуших 40 години. Първите 20, понякога, в компания, ей така. След това вече си стана повече от сериозно, кутия, кутия и нещо на ден. Имах си теза ”обичам да пуша” и най-мразех някой да ме ограничава. Абе....Последните две години от моя пушачески стаж нещо започна да не ми се връзва. Забелязах, че повече от половината цигари на ден ги пуша без да ми се пуши, по навик. Горчеше ми, гадеше ми се, но аз като някакъв автомат палех и слагах в устата поредната цигара. Една сутрин след като изпуших 5-6 цигари със сутрешното си кафе реших да ги откажа, имах почти цял стек хванах го и го хвърлих в кофата. След малко излязох да изхвърля боклука навън щото...И както казва един наш професор „да ама не”, след 2 часа отидох и си купих цигари. Е, това беше положението. После ги отказах за 6 месеца, беше след едно препушване, гадост и пак пропуших като започнах с непоклатимата теза „само с кафето”. Една сутрин се събудих и естествено лапнах цигарата. Стана ми гадно, ама толкова гадно, че след това не пуших целия ден и на другия и на по-другия и вече две години и половина. Знам какво стана и ще го споделя. Когато човек заяви сериозно своето намерение, вътре в себе си разбира се, не с мегафон навън, нещата започват да се случват. Ти заявяваш намерението си за новата реалност, в която искаш да влезеш и Вселената откликва. Погледни се отвън, сякаш си страничен наблюдател, ще се изненадаш от гледката. И после, както и преди - ОТ ТЕБ ЗАВИСИ.

Като отказах цигарите някак си много естествено спря и да ми се пие алкохол. Обичах да си пийвам вечер нещо „за отпускане”. Обикновено твърд алкохол 150-200 гр. почти всяка вечер, така наречения битов алкохолизъм в действие. Мислех си че не мога да бъда в добро настроение, ако не си пийна. Тотална заблуда в действие. Сега направих великото откритие, че мога да се смея от сърце и да се забавлявам без на другия ден да ме боли главата и да се събуждам по-уморена отколкото преди да си легна. Направете го, не опитвайте, просто го направете, ако това е вашия избор и повярвайте вашия черен дроб ще ви е благодарен. Моят Е. И най-важното - вашата аура ще бъде здрава, вашия щит ще е непробиваем.

Обърнете внимание какво пиете. Аз пия вода, а вие? Имам приятелка, която от години не е пила вода, а само Кока-Кола. Предупреждавам това не е реклама на Кока-Кола. И както във вица казваше, че нищо й няма. Един ден осъмна с бъбречна криза в Пирогов, камъни, възпаление, болка в бъбреците. След като овладя ситуацията пак е на Кока-Кола, с хапчета за кръвно и никаква идея да я спре. Тялото ни е около 70% вода, а не Кока-Кола, фанта, степ, бира или каквото и да е друго. За да бъдем щастливи в нашия организъм трябва водата да циркулира, да се движи като река и да се самопречиства. Кажете на водата във вас, че искате да е самолекуваща се и самопречистваща се. Тя ще ви чуе.

Тялото се нуждае от движение, ако не сте фен на фитнеса - ходете. Аз лично обичам разходките в парка, в планината, открих и една йога програма, която ме раздвижва прекрасно. Намерете своето и това не винаги струва пари. Преди време купих по инерция един велоергометър, който в последствие се превърна в доста скъпа закачалка. Не беше моето. Ако и вие си закачате халата на подобен уред без да го ползвате, махнете го от вкъщи освободете пространство и намерете вашия начин да раздвижите тялото си.

Дишането, ех това дишане. Без храна можем да живеем около 40 дни, без вода около 7, без въздух - минути. Освен кислорода, така необходим за тялото ни и разните други газообразни елементи от менделеевата таблица, какво ли още влиза с него, та дишането е толкова важно за нас?Ние получаваме по-голяма част от нашата жизнена енергия от въздуха, който дишаме. Тази жизнена енергия поддържа тялото ни живо и здраво. Великият безплатен лечител наречен въздух. Пушенето спира този процес на самоизцеление от въздуха. Дишането, освен всичко останало, помага за регулиране на психическата енергия, която седи зад мисълта. Когато дишате плитко и накъсано, вие не изпълвате клетките си с кислород и тогава отваряте врата на страховете да навлязат във вас, ако имате проблеми, те се умножават в главата ви, а ако нямате, колко му е да си създадете такива. Има лечение с прана, означава дихание от санскрит, има различни дихателни техники, ако ви интересува практикувайте, във всички случаи дишайте. Дишайте. Дишайте.

Човек колкото и добре да живее се ... токсикира. Дори само от въздуха, водата и храната, а GSM-те, компютрите, антените, колите, животните... Уау. Има толкова много техники за целта и пак трябва да намерите своето, но общо взето всички те се въртят около гладуването, изчистване на червата, черния дроб, жлъчката, бъбреците, потенето. Тук да си призная честно и аз имам какво да уча по въпроса. Изпитвате ли страх от това, че няма да ядете 1-3-5-7-14 дни? Е значи сте като мен, обикновено такива хора имат най-много нужда от детоксикация. Аз също продължавам да се уча, не съм спряла и за миг. Хайде да го направим заедно. Теоретично съм подготвена и започвам да споделям с вас действията си. Първо казвам на тялото си какво ще правим, за да се подготви и споделям с него каква е идеята, да се почистим от шлаки, токсини, пясък, камъни, тежки метали и всички замърсявания, които не ми служат за мое най-висше добро и съм готова да освободя тук и сега. Ето това е моето утвърждение и казвам на тялото си да ми съдейства с много любов. Сега вече сме екип и ще работим като цяло, защото всичко в тялото ми, всяка клетка е част от мен. Аз я приемам и обичам. Аз не се боря с рака например, защото борбата води до съпротива. Аз прегръщам цялото си съществуване и го изпълвам с любов. Кой би устоял на любовта?! Всичко се разтича от любов, а ненужното отива в канала.

Ако ще гладувате лечебно питайте този, който разбира от това, четете, интересувайте се - само така ще стигнете до вашия си начин и човек.

Можете да почистите червата с английска сол, рициново масло, клизма. Познат ми е и индийският метод наречен Шанкх Пракшалана. Това е процедура за цялостно прочистване на организма с вода. Тя се подсолява като физиологичен разтвор пие се около 2-3 литра с телесна температура и се правят 5 упражнения. Може да се прави веднъж седмично, като захранването е час след приключване на процедурата. Правила съм го и на мен лично ми допада. Не се стряскайте от това, че е йогийски, изобщо не е труден, но гарантирано ще си глътнете корема след това. Прочетете в интернет, ако ви интересува.

Друг метод е този с активен въглен, има го в аптеките. В течение на няколко дни до седмица, се приемат по една таблетка на 10 кг.тегло /ако тежите 70 кг. ще изпиете 7 таблетки/ два пъти дневно. Активният въглен изхвърля лекарствата така, че ако пиете лекарства този начин за пречистване не е за вас. Яжте лека храна и пийте много течности.

Наскоро научих за един метод за почистване и детоксикация на черния дроб по стара руска рецепта, със стафиди. Изберете качествени стафиди без блясък, сбръчкани, нито много твърди нито много меки, тъмно кафяви, цели, да не са повредени. Сутринта накиснете половин чаша стафиди в гореща вода и нека стои 15 минути. След това измийте добре с течаща вода. Поставете ги отново в чаша и я напълнете с преварена вода охладена до стайна температура. Оставете до сутринта. На следващата сутрин на гладен стомах изпийте течността и изяжте стафидите. Легнете на легло и лежете 1 ½ - 2 часа като сложите топли кърпи, термофор или електрическа възглавница върху черния дроб. И... чакайте резултата. Можете да правите процедурата два пъти годишно.

Има пречистване на черния дроб и жлъчката с лимон и зехтин, има десетки начини.

Вана с чаша морска сол, прави чудеса, отстранява токсините от системите и сигурно като деца всички сте лекувани от настинки и други заболявания като сте потапяли краката си в топла солена вода. Ако нямате вана обтрийте тялото си със сол, по-добре с разтвор от морска сол или хималайска сол.

И да не забравяме сауната, древна техника за пречистване на токсините, за подобряване кръвообращението, но преди това внимателно се запознайте с противопоказанията.

Друг прекрасен метод за лечение е масажът. Няма да ви убеждавам от ползите, особено ако намерите масажист, който си знае работата. Тъй като той работи с ръце върху голото ви тяло, става директен обмен на енергия и за това трябва да има съвместимост между енергийния ви обмен. Дълго време ходех на масаж при моя приятелка и всеки път, когато масажът приключеше на мен ми се виеше свят и често вместо да се чувствам по-добре, аз се прибирах вкъщи уморена и лягах да спя часове наред. Тя ми обясняваше това с раздвижване на лимфата и енергията в тялото ми. Мислех, че това е така, докато един ден не попаднах на масаж при едно момиче, което след масажа ме накара да летя. Ако не можете да си позволите редовно ходене при масажист, купете си дървена четка с дървени зъбчета и с нея буквално четкайте тялото си, докато кожата се зачерви, по посока лимфния поток. Огромен процент от заболяванията, може би на 90% се случват от натрупване на излишна енергия. Там където има болка, има натрупване на енергия. С четката потупвайте леко и упорито няколко минути по мястото и като в магия, когато се разнесе енергията, болката ще изчезне. Ако сте стигнали до хронична болка, това няма да се случи толкова просто.

Не бях ходила от две години на лекар и реших да отида да видя как стоят нещата. При моите вписани в здравната ми книжка диагнози ми е трудно да озаптя лекарите да не ми правят всевъзможни изследвания, които според мен не са съвсем безобидни. Заявих, че искам да видя кръвната си картина и после ще коментираме какво следва. Пълната ми кръвната картина беше без нито една патология. Можете ли да си представите моя вътрешен възторг! Но, имаше едно, но. Уж всичко ми е наред, а ми се виеше свят, уморявах се, потях се при напрежение. Хормоните на щитовидната ми жлеза бяха в норма. Какво ставаше? Физическото ми тяло беше оздравяло, а енергийното?! Кой го е грижа освен мен. Съвременната медицина се е ограничила върху физическото тяло и даже върху отделните органи, а не в многоизмерността на телата ни. Древните китайски лекари са работили върху хората, когато те са били здрави, подсилвали са енергетиката им, естествените сили на организма и са били богато възнаграждавани за това, но когато някой се разболеел, лекарят не получавал пари за лечението му, защото не си е свършил добре работата. Без коментар.

Та, казах си аз, щом това което ми се случва не е във видимия свят, значи е в невидимия. Знаете ли, че в човешкото тяло има 365 точки и 12 меридиана?! Това напомня на броя на дните и месеците в годината. И така, помощта дойде в лицето Дона Идън и нейното Енергийно лечение. Можете да си изтеглите безплатно книжката от http://www.spiralata.net/ - виртуална духовна библиотека. Леглото ми беше сложено върху геопатогенна зона. Преместих го веднага. Направих си тест, точно както е по книгата и познайте какво, половината ми меридиани течаха в обратна посока, енергията между лявото ми и дясно полукълбо не се кръстосваше, енергийните ми канали бяха замърсени, в краката ми имаше застояла лимфа. Е, на работа, нали работя върху себе си. Изчистих и активирах чакрите си, изчистих и активирах меридианите си и не е за вярване, но само след 10-15 дни смело крачех в парка без виене на свят и необяснима умора. Не се плашете, изобщо не е трудно, просто движиш ръката си по пътя на меридиана и тя като естествен магнит улавя и движи енергията. Може и с мисъл, просто си представете пътя на меридиана и посоката на движение. Знаете ли колко е благодарно тялото, когато човек се погрижи за него, само един пръст да му подадете, то и двете си ръце ще ви подаде.

Не пропускайте да ходите на лекар, просто се информирайте подробно за всички процедури и лекарства, които ви се дават, интересувайте се от алтернативните методи, не стойте безучастни, защото това е вашето тяло и вашият живот. Спомням си как на 33 години ми извадиха сливиците. Живеех в Сирия близо три години и се върнах в България януари, като това беше най-лютата зима, която аз помня, минус 20 градуса. Направих една, после още една гнойна ангини. Болка, температура, представяте си. Отидох при специалист УНГ в специализирано отделение в болница при един професор и той ми каза, че трябва да се извадят сливиците ми. Без грам съпротива, като овца на заколение, аз отидох и си ги дадох. Години наред след това, настинките отиваха в дробовете ми, защото пазителя на гърлото ми, го няма. Операцията е много краен вариант, а не начало на лечение.

Ще споделя едни прости упражнения за щитовидната жлеза. Моят учител по йога ми ги препоръча, когато страдах от заболяване там. Хормоните ми бяха надвишили нормата 500 пъти и аз буквално не можех да стоя на краката си, а сърцето ми биеше така сякаш иска да излезе от гърдите ми. Наведете брадичката на главата си така че с нея да докоснете гърдите си, след това опънете назад колкото ви е възможно. При йога няма насилие, всичко е в границите на нормалното. Направете това упражнение 10-15 пъти. След това завъртете главата си на ляво все едно ще докоснете рамото с брадичката си и след това същото на дясно, пак толкова 10-15 пъти. И последното трето упражнение завъртете главата си няколко пъти по посока часовниковата стрелка и няколко пъти обратно, в пълен кръг. Упражненията не изключват медикаментозното лечение, но изцелението се ускорява многократно и е трайно. Аз вече не пия лекарства за моята щитовидна жлеза и тя е здрава.

Когато има заболяване на орган, жлеза, чакрата, която отговаря за него също не е в баланс. Например за щитовидната жлеза това е гърлена чакра. Пречистете чакрите по някой от описаните по-горе начини.

Картината по-долу дава причините за отслабване на аурата и съответно премахвайки ги ние усилваме нашата аура. Тя е нашия щит срещу външните въздействия.

 

Има още нещо, на което искам да обърна внимание и то е енергийното разделяне на енергиите между партньори, при които има сексуален контакт, независимо дали отношенията са приключили или продължават. Тази енергийна връзка се разпада сама някъде години след това - около 7-мата до 12-тата година от приключването. Това означава, че през това време една невидима енергийна нишка продължава да ви свързва. Не напразно се използва този термин „Имаш ли връзка?”. Представете си дълги партньорства по 20-30 години. Ако прекъснете енергийната връзка, дори в съществуващо партньорство, това няма да се отрази на сексуалния ви контакт, а само ще помогне на партньорите да не са зависими един от друг. Представете си как тази нишка излиза от вашата сакрална чакра и някъде в пространството ви свързва с вашия партньор /и всички останали други партньори, ако сте имали такива от последните 7-12 години/, а сега си представете как ръцете ви все едно са ножове и като ги сложите няколко сантиметра пред сакрална чакра и започнете да ги движите нагоре, надолу все едно режете и срязвате тези невидими връзки. Можете да използвате и утвърждения като например ”Аз сега прекъсвам енергийната връзка с...”. Ще почувствате огромно облекчение. Ако влизате в ново партньорство, направете го, нали не искате новия ви партньор да усеща енергията на предишния?

Тези енергийни връзки се образуват и тогава, когато осъждате някой, клюкарите, изобщо в ежедневието има много ситуации, в които се случват връзки. Ако не можете да „изкарате от главата си” даден разговор, спор или каквото и да е , значи се е случило точно това. Направете разделение и скъсайте връзките по същия начин, само обхванете един по-голям диапазон от чакри от коренна до сърдечна и режете с ръце.

Има един много лесен начин да не допускате някой „да ви изкарва от кожата”, затворете двата основни меридиана, все едно вдигате цип - Репродуктивният меридиан и меридианът Управител. Репродуктивния меридиан - поемете въздух и движете ръката от срамната кост нагоре през средата на тялото до долната устна и все едно заключете с ръка, а след това и меридиана Управител – от срамната кост нагоре по гърба, през главата до горната устна и заключете.

Сега искам да споделя и за така наречените „фрагменти”. Когато моята майка си отиде от този свят, при цялото разбиране на процесите, аз изпитвах такава болка, че просто не можех да престана да плача. Знаете израза ”къса ми се душата”, е, за това става дума и аз започнах да събирам парченцата разпиляна душа, както и да освобождавам от себе си чуждите парченца, които са намерили дом при мен. Обикновено това се случва при силна тъга, при разправии с някой човек, при насилие и др. и то не само в този ни живот. Как да се освободим от чуждите фрагменти и как да върнем своите обратно. Заземяваме се, както е описано по-горе в книжката и с мисълта си нареждаме да освободим всички чужди фрагменти и те да се пречистят с светлината на всичко което Е и да се върнат обратно в душата, на която принадлежат. Ще усетите движението на енергия и когато това усещане спре, призовете да се върнат обратно във вас всички ваши фрагменти след като се пречистят с светлината на всичко което Е. Можете да повтаряте тази процедура докато усетите, че няма движение „по трасето”. Ще се усетите по-цялостни, по себе си.

Ще споделя няколко думи за една безкрайна енергия наречена Архангели. Четирите Велики Архангела, които работят изцяло със Земята са АА Михаил, АА Гавраил, АА Рафаил и АА Уриел. Всеки от тях се асоциира с един от четирите елемента и с една от четирите посоки, със съответното тяло, астрологичен знак. Рафаил - с елемента въздух, ментално тяло, посока изток и астрологични знаци –Близнаци, Везни и Водолей; Михаил с елемента огън, етерно тяло и посока юг и астрологични знаци -Овен, Лъв и Стрелец; Гавраил – с елемента вода, емоционалното тяло и астрологични знаци - Рак, Скорпион и Риби, посока запад и Уриел – с елемента земя, физическо тяло и посока север и астрологични знаци - Телец, Дева и Козирог.

Всички те са изпратени на Земята от Създателя, за да служат на човечеството и са безценни помощници. Можете да ги призовавате за съдействие, при лечебни практики, защита, пречистване и всичко, което интуицията ви подскаже.

Пречиствайте помещенията, в които живеете и работите. Ароматните пръчици, които се продават по магазините могат да свършат тази работа, същото ще направи и по-добре познатия ни тамян. Целта е да се окади помещението. Можете да запалите билки, даже английска сол в някоя метална чиния. Щом става въпрос за пречистване пак идва солта, бялото злато. Сложете при входната си врата и по ъглите на стаята купички с морска сол и я сменяйте периодически. Можете и със звънче, кречетало или тибетска пееща купа да обходите помещението. Не напразно бият камбаните на черквите. Звукът е много повече и той е незаменим помощник. Има и много видове енергийни пречиствания с виолетовия пламък, с кристали и какво ли още не. Намерете вашия начин.

Аз пиша стихове от 1991г. Внезапно нахлуха в главата ми и в началото не знаех какво да правя с тях. Записвах ги, после хвърлях листа, после ги записвах в един тефтер, после издадох две стихосбирки, сега ги публикувам в блога си, http://margiv.blog.bg. Стиховете изразяваха състоянието ми, пречистваха ме и ме лекуваха. Открийте творческата си дарба, каквато и да е тя, готвене, писане, рисуване, природа и творете, изразявайте себе си, това лекува гарантирано.

Ето и един стих, който описва моята трансформация:

 

Обърнах наобратно старата си кожа

продраното закърпих,

гънките пригладих със ръка,

изтрих грима

от сенките и помен не остана,

отне ми ден

или пък век,

не знам това.

Запалих огън, там където е горяло

и вдигнах пушек

кат за пет села,

от вехториите от векове събрани

направих клада

и не изгорях

едва.

 

Заляха ме вълни от съжаление

защо избрала съм такъв живот,

защо от любовта си

нямам спомен

нима дошла съм тук „на стоп”

от някой друг живот?!

 

Поех си въздух за секунда

и после пак, и пак, и пак

от диафрагмата извадих

стъпканите спомени

и закрещях,

крещях,

крещях.

 

Сега съм земна пеперуда

огън, въздух и вода,

земята в шепите ми се побира,

дъга във твоята дъга,

съблякох старата си кожа

и се научих

да летя.

 

Мога да изпиша още много, много страници, но така ще ви лиша от възможността сами да се справите и да изпитате триумфа на изцелението, който е ваше ПРАВО. Напишете своята ”Здрава книжка” сами, защото това може би е единствения случай, в който никой друг не може да свърши вашата работа.

 

Ще завърша с думите на Гаутама Буда изречени преди 2600 г. и валидни и днес. ”Не вярвайте на това, което чувате; не вярвайте на традициите, само защото те са били предавани между много поколения; не вярвайте на нещата само защото те са били чути и казани от мнозина; не вярвайте сляпо само защото тези послания идват от древни писания; не вярвайте на предположения; не вярвайте и не приемайте за истина онова, към което сте били привикнали по силата на навика; не вярвайте сляпо на авторитетите, на своите учители и на по-възрастните. След разглеждане и анализиране, когато това нещо не противоречи на здравия разум и допринася за доброто и благото, както на отделния човек, така и на всички, тогава го приемете и живейте в съответствие с него.”

 

Не вярвайте и на мен, открийте своята истина и бъдете здрави! Успех!

 

Маргарита Харизанова

  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Sunday the 31st. Spiralata.net 2002-2019