Здравословен живот и лечение

Епидемията на свинския грип – Истина или фантазия?

Печат

 

 

 

 

Епидемията на свинския грип – Истина или фантазия?

 

 

 

Говори се за глобалната епидемия, появила се от Мексико, където са потвърдени 7 смъртни случая в резултат от новия вирус на свинския грип.

 

В сряда, 29 април, Световната здравна организация (СЗО) обяви ниво на застрашеност 5 по своята скала от 6 пункта, което означава, че според тях вирусът може да се предава от човек на човек.

 

Фаза 5 никога не е обявявана, тъй като системата за предупреждение е въведена през 2005 година в отговор на грипната криза. Фаза 6 означава, че е налице епидемия. Сега СЗO открито заявява, че не е възможно да задържи разпространяването на тази инфекция и препоръчва облекчаващи ситуацията мерки, без ограничаване на пътуванията или затваряне на границите.

 

Епидемията обаче не означава непременно това, което вие си мислите - не означава черни картончета, хвърляни върху разпръснати по улиците мъртви тела. Нито пък означава скитащи се по улиците и ядящи плът зомбита. Епидемията означава просто, че по света е плъзнала нова болест.

 

Броят на подозираните и потвърдените случаи по света можете да следите посредством Картите на Гугъл за Swine Flu Tracker.

 

Няколко държави забраниха пътуванията на хора със следните симптоми:

 

Температура над 100

 

Кашляне

 

Течащ нос и възпалено гърло

 

Болки в ставите

 

Силно главоболие

 

Повръщане и/или диария

 

Летаргия

 

Липса на апетит

 

 

 

Все още не се знае дали вирусът мутира и става по-летален, или не

 

Вероятно сте били обезпокоени от написаното в медиите - целта е да ви подготвят за драконовите мерки за борба с бъдещата пандемия и да ви принудят да приемете идеята за задължителна ваксинация.

 

На 27 април списание Тайм публикува статия за това как някои хора умрели и стотици били засегнати в резултат от ваксинирането през 1968 година - при тогавашните опити за масово ваксиниране. Макар да се признава, че фарсът през 1976 е показал нагледно как не бива да се третира грипа, статията твърди, че управляващите трябва да преценят дали да не приложат драконови мерки.

 

Макар че 1976 беше пример за това как не бива да се действа, когато искаш да се справиш при избухване на грипна епидемия, официалните власти може скоро да решат да използват драконовски мерки в борбата със заболяването.

 

За щастие има и разумни журналисти, които търсят причините за разпространяването на подобни страхове в повечето от медиите.

 

Парадоксът е, че макар напълно неочакван, свинският грип беше точно предсказан. Преди 6 години науката посвети сериозна статия с доказателства за това, че "след години стабилност североамериканския свински грип започна бързо да еволюира".

 

А може би именно това желаят властите свързани с общественото  здравеопазване.

 

 

 

Това не е първата паника свързана със свински грип

 

Възможно е в бъдеще да станете свидетели на още паника - ключът е в това да останете спокойни - не за пръв път получаваме предупреждения във връзка със свинския грип. Предишният път беше през 1976 и завърши с масово ваксиниране.  

 

Случайно да си спомняте резултатите от това масово ваксиниране?

 

За няколко месеца от жертвите на грипа бяха предявени искове за над 1.3 милиарда долара въз основа на това, че са претърпели парализа вследствие ваксината. Ваксините бяха обвинени за 25 смъртни случая, няколко стотин души развиха синдрома на Guillain-Barré, пострадаха дори 20 годишни хора.

 

А самата епидемия? Така и не се материализира.

 

Повече хора умряха в резултат от ваксините, отколкото от самия свински грип.

 

За да погледнем нещата от правилната перспектива трябва да знаем, че маларията убива по 3 000 души ВСЕКИ ДЕН, но се категоризира като "здравен проблем". Е, разбира се, за маларията няма и нови ваксини, от които за нула време да можеш да изкараш милиарди долари.

 

В един австралийски източник на новини се казва, че епидемията можела да причини смъртта на 1,4 милиона души и да намали икономическия растеж с 5 трилиона долара. Я стига! И това ако не звучи като предупрежденията за странния птичи грип, не знам кое ще звучи. Тогава президентът Буш каза, че се очаквало 2 милиона американци да умрат от птичия грип. По този повод написах книгата "Измамата свързана с птичия грип". 

 

Причината, поради която ваксината може да сработи или не, са мутациите - това подхранва страха, че могат да умрат милиони преди да бъде създадена ваксина. Но нека ви напомня един важен факт.

 

Преди месеци учените заключиха, че смъртта на 50-100 милиона души в течение на 18 месеца през 1918 всъщност не се е дължала на самия грип, а на стрептококова пневмония.

 

Въпреки всички подобни прогнози, от 2003 година насам вирусът на птичия грип H5N1 уби 270 души в света - колкото и голямо нещастие да са тези смъртни случаи в частност, 257 смъртни случая в света за пет години от дадено заболяване не могат да бъдат сериозна причина за някакви спешни мерки, а да не говорим за страх! Опасността да ви убие мълния е 2 300 процента по-голяма, отколкото риска да се заразите и умрете от птичи грип. Не се шегувам! Само през 2004 от удар на мълния са загинали 1 170 души. Затова не се фокусирайте на страха от свинския грип.

 

Броят на действително потвърдените смъртни случаи в резултат от този грип е много по-малък от посочваното в медиите, защото явно журналистите бъркат "подозираните" с "потвърдените" смъртни случаи. Интересното е, че Мексико е ЕДИНСТВЕНАТА страна в света, където наистина някой е умрял от свински грип - докладвани са 159 смъртни случая, от които 7 са потвърдените случаи на смърт в резултат от свински грип. Други 19 пациенти наистина са имали свински грип, но са оцелели.

 

В същото време в САЩ има 91 потвърдени случая, пет хоспитализации и никакви смъртни случаи. На 29 април СНН докладва за първия смъртен случай в САЩ, но всъщност ставаше дума за мексиканче, починало в Тексас.

 

Според Националната здравна организация към 27 април има:

 

91 лабораторно потвърдени случая в САЩ -- 0 смъртни случаи (според доклада на CDC от 30 април)

 

26 потвърдени случая в Мексико -- 7 смъртни случаи

 

6 потвърдени случая в Канада -- 0 смъртни случаи

 

1 потвърден случай в Испания -- 0 смъртни случаи

 

Почти всички потвърдени случаи са докладвани като леки..

 

Но възниква въпроса - откъде се появи този вирус? Досега не  се е появявал, не може да се съдържа в свинското и не е откриван в свинете, за сметка на което обаче има прилика с птичия грип и засега реагира само на Тамифлу. Чак толкова късмет ли имаме или...?

 

 

 

Вашият страх ще направи някои хора МНОГО богати въпреки кризата

 

Очакват се продажби на Тамифлу на стойност 388 милиона долара - и то без да има епидемия на свински грип.

 

Цените на акциите на над половин дузина фармацевтични компании включително Gilead Sciences Inc., Roche, GlaxoSmithKline и др. с повишават с дни.

 

Ако бъде обявена епидемия, 25% - около 12 милиона дози Tamiflu и Relenza от резерва ще бъдат пуснати в продажба. Но това означава и неодобрени тестове и лекарства, които ще се изписват на деца. Мнозина правителствени лица искат да изложат на риск вашето здраве и здравето на вашите деца. Но нима и вие искате същото?

 

Спомнете си - през 2007 излязоха наяве опасностите от лекарството Тамифлу - обичайните странични ефекти включват:

 

Гадене

 

Повръщане

 

Разстройство

 

Главоболие

 

Замаяност

 

Умора

 

Кашлица

 

тоест - именно симптомите, които се стремите да избегнете.

 

По-сериозните симптоми включват: конвулсии, делириум или халюцинации и 14 смъртни случаи при деца и тинейджъри поради невропсихиатрични проблеми и инфекции на мозъка - в резултат на което през 2007 в Япония беше забранено да се изписва Тамифлу на деца.  При това според официалните данни Тамифлу намалява симптомите на грипа само с ден до ден и половина.

 

Освен това някои вземали Тамифлу пациенти с грип са МНОГО ПО-ЗАСТРАШЕНИ от бактериални инфекции, а вторичните бактериални инфекции са много РЕАЛНА опасност, довела до масовите смъртни случаи по време на епидемията през 1918.

 

Откъде се появи този загадъчен вирус?

 

Може ли да възникне подобен мутант по естествен път и ако не, кой го е създал?

 

В съчетание със сезонните вируси на грип, които лесно се разпространяват, вирусът  е потенциално смъртоносно биологично оръжие със смъртоносни последици. Смесването на вирусите се нарича "повторно сортиране" и е един от двата начина за създаване на вируси в лаборатория. Според някои учени грипната апидемия в Русия през 1977 е била причинена от вирус създаден и изтекъл от лаборатория.

 

В средата на 1980-те фирмата "Байер" продаде лекарства за инжектиране за милиони долари, макар да знаеше, че са заразени с вируса на СПИН.

 

И така, макар да е морално немислимо лекарствена компания преднамерено да замърси грипни ваксини със смъртоносен вирус като този на птичия или свинския грип, в никакъв случай това не е невъзможно да се случи и досега се е случвало повече от веднъж.

 

Коя компания е била избрана да оглави усилията, заедно със СЗО и да създаде ваксина против мексиканския свински грип? Ами "Бакстер"! Макар че все още не е изсъхнало мастилото от докладите от разследванията за тяхната престъпна "грешка" против човечеството.

 

Според един всеизвестен учен от Обединените Нации, разследвал появата на вируса Ебола в Африка и вируса/жертвите на СПИН, сегашният вирус на свински грип притежава някои общи "вектори", което говори, че вероятно е генетично инжениран като биологично оръжие. Според този експерт Ебола, вирусът на СПИН и сегашния вирус на свинския грип A-H1N1 са биологични оръжия.

 

Според статия във Фредерик Нюз Пост военни разследващи проучват възможността за липси в биолабораториите на Форт Детрик - лабораторията, от която през 2001 се появи антракса, 

 

Трябва ли да си сложите ваксина против свински грип - просто за по-сигурно?

 

През 1976 имаше абсурдни реклами подтикващи към ваксиниране против свинския грип.

 

Грипните експерти обаче твърдят, че нямат представа дали сегашната ваксина ще осигури каквато и да е защита срещу екзотичния мутант на новия вирус, а за да се създаде нова ще са нужни месеци.

 

Писал съм многократно за многобройните опасности (и неефективност) на грипните ваксини, поради което не ги препоръчвам на никого. Затова независимо какво чувате - дори ако го казва личният ви лекар, не си правете редовни ваксинации против грип. Те не могат да ви защитят от невиждан досега тип вирус.

 

Сега съществуващите лекарства  Tamiflu и Relenza са единствените, които изглеждат ефективни срещу вируса на човешкия грип и според мен да вземате Тамифлу, за да се предпазите от сегашния нов вирус би било сериозна грешка, а да не говорим за опасните странични ефекти от лекарството и нарастващият брой доказателства, че към него се развива резистентност даже при пациенти, които не са вземали Тамифлу наскоро.

 

Не забравяйте, че щом бъде създадена ваксината срещу новия вирус на свинския грип, няма да се знае веднага дали наистина е ефикасна - ще трябва да се проведат редица клинични изпитания, за да се установи това, а ако ваксината се окаже убиец, фармацевтичните компании са имунизирани срещу закона.

 

Това обаче едва ли би спряло правителствата да издадат укази за ваксиниране - надявам се да избегнем този сценарий.

 

 

 

Как да се предпазите без да вземате опасни ваксини и лекарства?

 

Винаги ще има епидемии - истински или измислени и винаги ще има потенциално отровни ваксини, предлагани като решение на проблема. Но вие можете да станете независими от тях ако спазвате някои здравословни принципи. Не съм боледувал от грип от 20 години и вие също можете да избегнете това без да се ваксинирате.

 

Нека нивото на витамин Д в организма ви да е високо - така ще избегнете инфекции от ВСЯКАКЪВ вид, защото именно недостигът на витамин Д е причина за сезонните грипове - не самите вируси.

 

Избягвайте сладките и консервирани храни. Захарта снижава функциите на имунната ви система почти незабавно и не забравяйте, че захар има дори в храни, за които не подозирате - например кетчупа или плодовия сок.

 

Осигурете си достатъчно и качествена почивка - преуморената имунна система трудно се бори срещу грипа.

 

Ако сте подложени на голям стрес, сте изложени на по-голяма опасност и заразяване.

 

Играйте гимнастика - това подобрява кръвообращението.

 

Осигурете си сигурен източник на омега-3 мазнини и избягвайте омега-6 мазнините, които са трансмазнини и увреждат сериозно имунната система.

 

Мийте редовно ръцете си, но не с антибактериален сапун - антибактериалните сапуни причиняват повече вреда, отколкото полза. Използвайте сапун без химикали в него.

 

Яжте редовни чесън, който функционира като широкоспектърен антибиотик, само че към него не се развива резистентност.

 

Избягвайте болниците и ваксините, освен ако имате спешна необходимост - болниците са място за разпространение на инфекции от всякакъв вид. И не забравяйте, че поне 6 месеца трябва да минат, за да бъде създадена нова ваксина, а сега съществуващите са неефективни и  могат да доведат по парализа и синдрома на Guillain-Barré, както стана през 70-те години

 

 

                   д-р Меркола.

 

 

 

 

Wednesday the 8th. Spiralata.net 2002-2019