Здравословен живот и лечение

Консултации и изцеление на хора

Печат

 

Консултации и изцеление на хора

 В своята ежедневна практика се опитвам да помагам на хората, които се нуждаят и търсят моята помощ. Приемам хора с всякакви заболявания и рядко връщам някого. Опитваме се заедно с тях да намерим причината и да решим проблема. Повтарям, заедно, защото всеки сам трябва да се включи в намирането на причината за своето заболяване и да съдейства за отстраняването и. Така, заедно, ние можем да отстраним причината и да премахнем болестта. Често им напомням за това, как един древен лечител казвал на пациентите си: „Сега сме заедно аз, ти и болестта. Ако ти застанеш на моя страна, заедно ще победим болестта. Но ако застанеш на страната на болестта, аз нямам никакви шансове”. Когато хората са разумни и се включат в общото дело, то обикновено завършва успешно. Включете се и вие. Помогнете ми да ви помогна.

Обикновено като се разболеят, хората обвиняват за това лекарите, здравната реформа, министъра на здравеопазването, лошото време, близките си и всички други, но не и себе си. Истината обаче е, че когато човек има здравословен проблем, първо трябва да потърси причината в себе си, в своите мисли, емоции и дела. Ако причината се намери и осъзнае от пациента, това означава, че той вече сам поема отговорността за своето здраве, че осъзнава своята отговорност и вина за своето заболяване. Премахне ли се причината, премахва се и заболяването. По друг начин не става. Аз мога да премахна някакво заболяване, но ако човекът не осъзнае вината си и не помогне да премахнем причината, заболяването ще се върне отново и с още по-голяма сила.

За това осъзнаване обаче, е необходим достатъчно голяма духовна култура (опит и знания). Затова китайската медицина казва: „Няма нелечими болести, има нелечими хора”. Тоест всичко може да се излекува, но не на всеки. Премахвал съм всякакви заболявания, когато хората са ми вярвали и обратно не съм успявал да се справя и с най-простото заболяване, ако пациента не ми вярва.

Вярата е изключително важно условие при ползването на нетрадиционни методи на лечение. Вярата във възможностите на тези методи, вярата в искреността и силата на оказваната помощ и не на последно място, вярата в Лечителя. Успявам съм да помогна на всички, които не само се нуждаят и търсят моята помощ, но са готови и да я получат. На тези които казват „Какво ли не опитах, да опитам и това” трудно мога да помогна, защото това за тях е поредният „неуспешен” опит.

 За съжаление този начин на мислене, изобщо не е добър за тях. Всъщност със своето недоверие, те сами затварят вратите и не допускат помощта да дойде при тях. Народа е казал: „Когато не вярваш, и Господ не може да ти помогне”. Имал съм и случаи, когато такива хора казват: „Аз знам че на мен никой не може да ми помогне, но идват ей така – за да опитат”. Горко им ! Или, „Моето заболяване е много сложно и страшно и на мен никой не може да ми помогне”. Просто, нямам думи ! Лошото е че е невъзможно такива хора да бъдат убедени по какъвто и да е било начин. Мисленето им трябва по-скоро да е „Опитах много неща, но този път вече трябва да стане”. Тогава във вашите очаквания, този опит ще бъде различен от досегашните и ще има успех.

 Запомнете от мен – всичко се лекува ! Подгответе се преди да дойдете при мен или при когото и да е било. Попрочетете това онова, запознайте се с различните методи, посъветвайте се с приятели. Освободете съзнанието си ! Проучете, ако имате възможност и се запознайте, дори и задочно с различни лечители. Този който ви допадне и привлече по някакъв начин е вашият Лечител. Отидете при него и му вярвайте! Приемете всичко, което ви каже, направете всичко каквото е нужно – повярвайте му! Той е вашият човек! Вашият Лечител! Той ще ви помогне! Послушайте сърцето си!

Бъдете все ПОЗДРАВИ!

 

Консултации и изцеление на животни

 

 Често при разговорите ми с пациентите е ставало въпрос за здравословен проблем на техният домашен любимец. Така постепенно в работата ми се наложи това ново направление – лечение на животни, предимно домашни любимци. В началото хората не знаеха за тази ми нова дейност, но постепенно започнаха да научават, чрез споделените впечатления на собственици на излекувани от мен домашни любимци.

Предимно като пациенти ми водят кучета и котки, но е имало примерно и папагалчета и други видове домашни любимци. Много често те страдат от подобни на нашите заболявания. За разлика от хората, при тях не може да има чувство на недоверие, те усещат по-добре ползата от въздействието и резултатите идват по-бързо.

Най-често ми водят кучета и котки за проблеми с опорно-двигателният апарат (дископатия, ишиас и др.), за различни вътрешни заболявания (стомах, бъбреци и други.), за нервно-психически заболявания (страхова невроза, фобии и други), както и за много други заболявания. Общо взето в повечето случаи резултатите са положителни.

Ако вашият домашен любимец има нужда обадете се. Ще се опитам да му помогна.

Станчо Станев

Източник: http://www.po-zdrav.com

 

Monday the 25th. Spiralata.net 2002-2019