Здравословен живот и лечение

Изумителните свойства на нефрита

Печат

 

 

 

 

Изумителните свойства на нефрита

 

 

 

НефритЗа какво са използвали китайците диамантите? Само като инструмент, с който са гравирали нефрита. Защото техният: диамант” е нефритът, който стои най-високо в скалата на скъпоценностите им, следван от златото и среброто.

 

Китайските императори били обсипани с него и се хранели от нефритени съдове, а на жените правели комплименти, че са красиви като нефрит. Смятали, че е вкаменена сперма на Небесния дракон.

 

Още преди 5000 години китайците са ценели нефрита като императорски камък. Наричали го камъка на небето и го свързвали с петте главни човешки добродетели – състрадание, скромност, смелост, справедливост и мъдрост.

 

Нефритът е камък с много история, от векове е част от азиатската философия. Смятали го за свещен камък, от който е направен трона на Буда. През XII в. китайците описали свойствата му в трактат, който се състоял от 100 тома и 700 цветни илюстрации.

 

Камък на живота и дълголетието, дарява здраве и богатство. Древните китайци го използвали за любов, вярност, щедрост, мир и хармония. Смятали, че е носител на енергията ян и слагали частици от него в елексира на безсмъртието. Вярвали, че носи голям късмет.

 

Наричат го и камък на сънищата. Силно защитен камък, пази като щит носителя си от зло и отрицателни енергии. Особено добре пази децата от болести и осигурява психическа защита.

 

Има мека, стабилна енергия. Увеличава силата на тялото. Способства за съсредоточаване на ума.

 

Особено благоприятен за белите дробове, сърцето, тимусната жлеза, ларинкса, имунната система, отстраняването на отрови от кръвта, нервната система. Укрепва филтриращата и почистващата система на организма и помага при отстраняване на токсини. Лечителите ги използвали при болки в черния дроб, мигрена. Вързан за хълбока помага да се изхвърлят камъни от бъбреците. Подпомага плодовитостта и раждането. Когато имал проблеми със стомаха, лекарят от II век Гален носел нефритена огърлица. Пръстен с нефрит може да отнеме умората от очите и да излекува късогледство. Твърди се, че предпазва от мълнии и земетресения. Много благотворен за сърцето – и физически и духовно. Наричат го камък на сърцето. Привлича и развива всякаква любов. В Китай годениците си разменяли нефритени пеперуди за щастие.

 

Добър е за емоционален баланс и стабилност. Помага и за изобилие и пари. Изчиства енергийно и е подходящо да стои с други камъни. Има мощни успокояващи вибрации, които са благотворни в най-различни области.

 

Подготви: Таня Т.

 

 

 

 

Tuesday the 2nd. Spiralata.net 2002-2019