Здравословен живот и лечение

Коронавирус – как да спасим болния

Печат

Коронавирус – как да спасим болния

 

 

Дори да не разбирате руски, изгледайте видеото, за да разберете по-добре процедурата.

Пожелавам ви добре тренирана армия - залог за победа! (можете да попитате който и да е военоначалник  smiley)

Целият свят сега с нетърпение очаква от вирусолозите ваксина за спасение от коронавируса. Аз вярвам, че в скоро време това ще премине. Но вирусът ще успее да отнеме известен брой човешки животи. Така се случва всеки път. С микробите ние се научихме да се справяме посредством антибиотици и ваксини. Но с вирусите всичко е далеч по-сложно.

Ще напомня, че вирусът не е самостоятелен организъм, а късче ДНК или РНК, което оживява, само когато попадне в клетката на живия организъм. Той е като флашка, която не е "жива" извън компютъра, а при включване към компютъра той сам я отваря и може да се зарази. Броят на щамовете на вирусите е далеч по-голям от този на микробите и мутират далеч по-бързо. Например, ваксината против грип е ефективна само за няколко щама, най-популярни в даден сезон. Ваксината, поставена на здрав човек, позволява той да преболедува по-леко, но не предотвратява заразяването с други щамове, когато организмът е слаб. Лечението се свежда до общоукрепващи мероприятия. Конкретно - коронавирусът е опасен с това, че предизвиква фиброза на белия дроб и пневмония. Фиброзата на белия дроб представлява изграждане на съединителна тъкан, която пронизва белия дроб на различни места. Стегнат отвътре с такива фиброзни ремъци, белият дроб не може да се разтвори. Дихателният обем рязко спада. Бактериите, живеещи мирно в организма до този момент, предизвикват вторично възпаление на белия дроб и човек се задушава. Организмът повишава температурата, за да убие вируса, да победи пневмонията и постепенно да отпусне фиброзното стягане. Проблемът е само в това, че при коронавируса температурата се повишава само тогава, когато фиброзата вече е образувана и не остава много време за действие. Апаратите за изкуствено дишане продължават за известно време борбата за живот, с надеждата, че жизнените сили на организма ще се справят.

Решението, което предлагам, се основава на задълбочените познания на физиологията и патологията в клиничната практика на професор Залманов. Целта на метода е да се победи вируса, изкуствено повишавайки температурата на самото бойно поле - в белия дроб. Става дума за горещо влажно обтриване на гръдния кош. Дълбокото загряване не само унищожава вируса в междуклетъчното пространство, който е далеч по-малко издържлив от собствените клетки на организма, но усилва и газообмена в алвиолите и разрушава фиброзния спазъм. С метода на горещо обтриване професор Залманов е лекувал бринхити, пневмонии, трахеити, даже туберкулоза. За ефективността на метода говори фактът, че самият той е разтворил с него белег на сърцето си след преживян инфаркт в доста напреднала възраст. Лично аз се запознах с метода на капиляротерапия преди повече от двадесет и пет години, когато работех във воената болница в Киев. На голям брой пациенти помогнах да оздравеят, а на някои буквално спасих живота. Сред последните бе и родната ми баба, която умираше в районната болница от възпаление на белия дроб.

Процедурата е много проста. Взимаме одеало и го сгъваме по ширина 3-4 пъти. Голяма хавлиена кърпа сгъваме на две и поставяме върху одеалото. Сгъваме по същия начин и една по-малка хавлиена кърпа. На дължина одеалото трябва изцяло да обгръща гръдния кош, а на ширина - от подмишниците до долните ребра. Потапяме малката хавлия във вода с температура 60 градуса, леко изстискваме и поставяме върху голямата хавлия и одеалото и бързо обвиваме гръдния кош на пациента. Завиваме го и го оставяме в покой. Схемата на лечение за инфектиран е 20 минути мокра топлина, после обтриване и после 40 минути постелен режим. Три дни правим процедурата по веднъж на ден, после три дни почивка, после още един тридневен курс. Схемата за тежко болен е по 30 минути, 2 пъти на ден под лекарско наблюдение. За бременни и хора с кожни проблеми не се препоръчва. Няколко практически съвета: Използвайте два чифта гумени ръкавици . Да се внимава да нямат дупки. Ако пациентът усеща парене на кожата, локално или по цялата повърхност, което не преминава до 10-15 секунди, да се развие, да се коригира хавлията и повие отново. Процедурата е лесна, изпълнима в домашни условия, помага на организма да се справи с вируса и спасява живот.

С вас беше ръководителят на Израелския институт по психосоматика Ели Талберг.

Превод Петя Стоянова

Thursday the 2nd. Spiralata.net 2002-2019