Здравословен живот и лечение

Престанах да пия чай и съветвам всички да направят това

Печат

Престанах да пия чай и съветвам всички да направят това

Това прилича на истинско чудо! Прилагайки системата на Иван Неумивайкин, можем да станем здрави като космонавти, въпреки замърсената околна среда и други негативни фактори.

Интересното е, че за това не са необходими някакви огромни средства за лекарства. Ние ще ги изоставим напълно като по този начин само ще си помогнем!

 

От небето на земята

Гостуваме на Иван Павлович Неумивайкин, за да го поздравим с 69-годишната му научна и творческа дейност. Само си представете – сега ученият е на 89 години, но външният му вид е най-доброто доказателство за ефективността на неговата методика.

Започнал е своята дейност като младши научен сътрудник и е стигнал до началник на отдела за разработване на системи за оказване на медицинска помощ на космонавти по време на полети с различна продължителност. Като ръководител на програми по опазване на здравето на съветските космонавти докторът на медицинските науки, професорът, лауреатът на държавни награди в бившия СССР Иван Неумивайкин е имал позволение да привлича на работа най-добрите лекари и учени.

Той е усвоил от тях цялата сила на родната медицина и я е обогатил със своите изобретения.

Била създадена уникална оздравителна система, благодарение на която повече от половин век нашите космонавти не боледуват.

- Отначало аз бях длъжен първо да определя къде се намира границата между здравето и болестта, защо човек започва да боледува? Второто, което ме интересуваше, беше може ли да се използва в открития космос нещо от арсенала на средствата на официалната медицина. Оказа се, че нищо от него не може да се използва там.

В моята докторска дисертация има 40 авторски свидетелства за изобретения. Те се явяват приоритетни и днес.

След като напуснах сферата на космонавтиката, аз се опитвах да внедря в системата на здравеопазването всичко, което бях изобретил за условията в космоса, но се натъкнах на яростна съпротива. Оказва се, че моите разработки „подриват авторитета на родната наука“. Това е основната причина, която води до боледуване на съвременния човек.

Универсалната причина за всички болести?

- С какво се сблъскахте в официалната медицина?

- Тя препоръчва да се храним с първо, второ, трето. Но ние с вас представляваме енергийна система, жива машина. Вътре в нас има „конвейер“, а устата е своеобразна мелачна система. Ние трябва не да преглъщаме храната, а да я сдъвкваме старателно, практически да я „пием“. В това време „компютърът“ - главният мозък - установява: хляб, каша, парче месо. И отправя команда към стомаха: за месото е необходима по-концентрирана солна киселина, а за хляба и кашата - по-мъничко.

Да кажем, че вие сте преглътнали храната, без да я сдъвчете достатъчно. В стомаха тя бива обработена едва-едва и повърхностно от стомашния сок (солната киселина), която не може да проникне дълбоко навътре в хапката.

Но най-страшното е, че през това време киселината, която се е отделила в достатъчно количество за преработката на същото това парче месо, се разтваря във водата, която пиете по време на вашето хранене. По този начин вие намалявате концентрацията на киселината и в крайна сметка храната не може да се разгради. Всичко, което вие сте погълнали, се превръща в „шлака“ – непреработени продукти на обмяната на веществата.

Днес ние поглъщаме четири-пет пъти повече храна, отколкото ни е нужно да поддържаме здравето си добро. Останалата „излишна“ храна се превръща в бъдещ материал за работа на лекарите, в начало на вашето заболяване. Не точно днес, но утре ще се случи.

- В този смисъл вие предлагате да пием по-малко течности?

- Зависи какви. Работата е там, че в клетката водата преминава само „чиста“. Именно такава чиста вода е необходимо да се пие около два литра дневно. Силно минерализираните води, газираните напитки – това са опасни продукти. Клетката се чувства длъжна да ги прочисти. Кафето и чаят дават краткосрочен прилив на енергия, но това само задълбочава недостига на вода. Такива напитки не могат да бъдат преработени.

„Замърсената“ вода навлиза в клетката и вместо тя да получи енергия, трябва да отдаде такава за очистването на течността. „Боклукът“ се натрупва, а вода не достига – и енергията е малко.

Мисля, че ви стана ясно защо в клетките се натрупва шлака, токсини. И няма значение в какво се изразява приемът на „нечисти“ течности – атеросклероза, хипертония, аритмия. Каквото ви е удобно.

Основната причина за огромния брой заболявания е очевидна. Възстановяването е „безнадеждно“.

- В това число рака и СПИН?

- Смятам, че такива заболявания няма.

- Как така няма?!?

- Има състояния, свързани с натрупването на шлака в организма. В такъв организъм клетките започват да живеят фактически в гнилостна, безкислородна среда. Затова те мутират, превръщат се в онкомаркери. Ракови клетки има във всеки организъм, само че у здравия човек те се потискат от имунитета. А когато организмът е отслабен, тези клетки започват бурно да се размножават. По принцип те са ни нужни – за да помни организмът: доброто и злото присъстват винаги заедно. Но доброто не трябва да позволява на злото да се разпространява. А ако вие сами потискате доброто – за сметка на стреса, неправилното хранене, работохолизъм и т.н.? Доброто си отива, а мястото му се заема от лошото.

Ние създадохме оздравителен център, в който за три седмици – без лекарства – очистваме вътрешната среда на организма. И човек се отървава, да речем, от високото кръвно налягане – същото това, което в кардиологичния кабинет са му казали, че не могат да свалят. Да, не могат! А ние просто правим уборка на организма, почистваме го от натрупаната мръсотия.

- По какъв начин?

- За сметка на полугладното съществуване. Със специални билкови отвари за чистене на кръвта, черния дроб, бъбреците, задстомашната жлеза. Със специална система, която позволява два дни да погладувате и да пиете тези билки.

- Във вашия център лекувате успешно множествена склероза, Паркинсон и други заболявания, които е прието да се смятат за нелечими...

- Да, след три-шест месеца болните, които са били на легло, вече ходят на пазар, обслужват се сами. А тайната е простичка: те са наситили своите клетки с чиста вода, която по-рано катастрофално не им е достигала.

Лекарите съвсем не обръщат внимание на това, че водата е най-добрият електролит, тя е енергия. Без нея не могат да работят митохондриите – своего рода хидроелектростанции, снабдяващи клетката с енергия. И първият орган, който страда от отсъствието на водата, е главният мозък. Оттук произтичат раздразнението, главоболието, мигрената, бързата уморяемост, лошата успеваемост.

Днес аз заявявам официално – от моя гледна точка диагноза НЯМА. Ракът и СПИН-ът – това са състояния, следствия, а не причина.

Ако човек е уверен, че ракът е временно състояние, той може да се избави от него. За тази цел той трябва да преразгледа всичко – че е водил лош начин на живот, да се разкае за грешките си, да поиска прошка от хора, които е обидил. А след това трябва да настрои своето съзнание на команда оздравяване. Именно тази настройка побеждава всички болестотворни фактори.

Излекувайте себе си сами!

- Хората се удивяват, когато им казвате, че сърцето... не е в гърдите.

- Сърдечният мускул е един мотор за изпомпване на течност, а истинското сърце се намира под пъпа...

- Но как така?!

- Да речем, че възрастен човек е с ръст 150-180 сантиметра. Под въздействие на тежестта и земното притегляне течността в организма пада надолу, но тя трябва да се издигне и нагоре. Това правят мускулите, в които се намират кръвоносните съдове. Те са своеобразни помпи, които чрез своето съкращаване изтласкват кръвта нагоре. И ако „стопанинът“ на тялото не се занимава с тях – не спортува, не тренира мускулите на тялото и краката си – той получава „в отплата“ атеросклероза, варикоза, трофични разстройства.

На фона на замърсяването, което се намира в организма, кръвта се сгъстява. Сърцето има нужда да полага повече усилия за изтласкане на тази гъста кръв. Отначалото възниква хипертрофия на лявата сърдечна камера, след това започват различни видове аритмия, а след това идват инфарктът или инсултът. Сърцето няма достатъчно сили да работи вместо петстотин и повече мускули, които са длъжни да изтласкват кръвта.

И така: сърцето трябва да работи с „добра“ кръв, не сгъстена, а подвижна, пълна с вода. Но никой почти не учи хората как да имат такава кръв. Не са много тези, които знаят, че водата трябва да се пие 10-15 минути преди хранене – една до две чаши. По този начин тя преминава свободна през стомаха и се събира в зоната на дванадесетопръстното черво – там, където се образува алкалността. В резултат на такава употреба водата не се окислява в стомаха, а се алкализира.

- Това значи, че не бива да употребяваме традиционните компоти, кафе, чай, опаковани сокове?

- В никакъв случай! Може само да изплакнете устата си с вода след хранене. И час-два след употребяване на месо не яжте и не пийте нищо! Това е необходимо, за да може стомашният сок да преработи, да „разгради“ месото. Понеже човешкият организъм е подвластен на периодичната таблица на Менделеев, човек е длъжен внимателно и грижливо да попълва нужните и необходими химични елементи.

Ако стомахът ви е празен, употребявайте чиста вода колкото щете. Ако сте пили вода, половин час не яжте нищо. Известно време след хранене не пийте нищо. След това – поемайте вода колкото имате нужда. А когато ви „зачегърта под лъжичката“ – яжте.

У нас, когато стане време за обяд, всички работници и служещи отиват да се хранят. Не трябва обаче да ядете, ако не сте гладни! Трябва да дадете време на организма да си отдъхне, особено ако храната, която сте поели на закуска, е останала непреработена. Ако изсипете върху непреработената храна още отгоре, старата започва да гние. Оттук произлизат всички негативни последствия.

И така, пийте вода на гладно. Водата – това е храна, понеже три-четвърти от човешкия организъм се състои от нея. За едно денонощие трябва да поемете 1.5-2 л чиста вода. Всички останали течности не са здравословни.

Наблюдавайте някои хора след 60-70-годишна възраст. Когато те започват да приемат около два литра чиста вода на денонощие, бръчките им се заглаждат, а чревният тракт започва да работи добре.

Клетката се къпе във водата. Водата е основата на нейния живот. Затова пийте вода – достатъчно и начесто. И само чиста вода.

- А откъде да вземем такава?

- Чистата вода не е тази, която се продава. Бутилираната вода е киселинна. Нейното РН е 6.5-7. Как да си направим действително чиста вода?

В московския водопровод водата е нормална. Налейте вода в кана или бутилка от вечерта и до сутринта хлорът в нея ще се е отделил, а тя ще се е утаила. Утайка има непременно сутрин, макар и да не се вижда с просто око.

Внимателно отлейте примерно 2/3 от обема на водата, без да я разклащате. Сложете я в съд на котлона и кипнете, но не до пълно кипене, а до състояние на дребни мехурчета. Това е така нареченото „студено кипене“, който запазва структурата на водата в течение на едно денонощие.

Именно такава вода е нужна на клетките. Те вече няма да губят енергия за нейното очистване. Това е наистина „жива вода“, която възвръща човешкото здраве.

Ритъмът на живот

- Разкажете, моля ви, кога трябва да се храним, за да бъдем в добро здраве...

- Работата е там, че ако вие се храните след седем часа вечерта, никога няма да сте здрави. Инсулинът, отделян от задстомашната жлеза в 19:00 часа, преработва храната в продължение на два часа. Ако сте яли нещо сладко, инсулинът не позволява да се повиши нивото на кръвната захар по-високо от нормата.

Когато стане 21:00 часа, задстомашната жлеза трябва да влезе в режим на покой заедно със стомаха – в това време трябва да са свободни от храна. Тогава те предават щафетата на епифизната жлеза, която започва да изработва мелатонин – хормон на ръста, който се отделя до 23:00 ч.

Мъдростта на Творението.

- Изглежда, че това е свързано с религията? Но тя и науката днес стигат до едни и същи заключения. Въобще Висшето начало лежи в основата на Вселената, на всички явления, които се случват в нея. То се явява основно и в човешката дейност, в крайна сметка - трябва да бъде такова. Но ние сме извратили висшите закони, съсредоточили сме върху материалното, забравяйки за духовното. Но ако Бог го няма в душите ни, тогава се получава, че ние можем да грабим от живота всичко, което е възможно, без да даваме нещо в замяна. Ето защо е възникнала тази необуздана вакханалия, която наблюдаваме днес в обкръжаващия ни живот.

- Какво трябва да се направи, за да се промени обкръжаващия ни неблагонадежден и студен към нашите чувства свят?

- Вие ми задавате детински въпрос, но в него е скрит дълбок смисъл. Отговорът на този въпрос е бил известен още преди хиляди години – не прави на другите това, което не искаш да ти направят на теб! Знай, че ти се явяваш частица от това цяло, което се намира около теб. Едното зависи от другото. Направил си зло някому – значи си направил лошо на първо място на самия себе си. Унищожавайки обкръжаващите със своите мисли и действия, ти разрушаваш самия себе си, своята духовна и нравствена основа. А „повредената“ душа неизбежно води до болести в тялото, до преждевременна смърт. Да избегнеш това може само по един начин – престани да вредиш на хората около теб, започни да твориш добрини, постави духовността като главното в твоя живот, а не материалното, т.е. живей според заповедите, които дава религията.

Системата, която е блокирана

- Иван Павлович, вашата методика за лечение с ултравиолетови лъчи позволява на хората да се избавят от химическите препарати, ефективно да се лекуват растения и животни, да се получават екологично чисти месо и мляко, плодове и зеленчуци, други продукти. Но защо тази спасителна система, преминала през толкова успешни изпитания, не се прилага никъде?! Не е ли това потвърждение на библейската истина – никой не е станал пророк в собствената си страна...

- За съжаление е точно така. Десетки години работих в областта на космонавтиката и не можех да се занимавам със здравеопазване. Затова се надявах, че моите медицински разработки ще бъдат внедрени от здравомислещи хора. И действително, след проведените изпитания беше получено разрешение от Министерство на здравеопазването на СССР за тяхното въвеждане в здравната система. Но Съветският съюз се разпадна скоро и здравното министерство поиска същите тези изпитания да се проведат под егидата на Руската федерация, понеже резултатите, получени в учрежденията на бившия Съветски съюз, вече, видите ли, били недействителни. Това е нелогично и пълна безсмислица!

Аз вече бях излязъл в пенсия и нямах вече нито сили, нито финансови средства за подобна дейност. А и никой не искаше да ми помага. Тогава разбрах, че моите разработки подриват съществуващите методи и средства за лечение на хора, животни, растения, почви, които всъщност ги разболяват, но затова пък пълнят джобовете на производителите на лекарства, препарати за растителна защита и прочие химия.

- Какво предлагате на медицината, Иван Павлович?

- Широко да се внедри моята оздравителна система. Това да стане в големите градове, където има развито медицинско обслужване. В своята същност то дава твърде слаби положителни резултати и там може да се опита тази система. Създаден е типов проект, който позволява на един главен лекар и неговите сътрудници в районна болница или в отдалечените кътчета на Русия в течение на три седмици да излекуват 25-30 души. Не са нужни никакви томографи, никакво сложно оборудване. Необходими са обичайни методики, които да се използват от лекарите за освобождаване на хората от лекарствена зависимост.

Моето предложение срещна разбиране на най-високо ниво в Държавната дума. Но когато стана дума за реализирането на проекта, ведомствата, отговарящи за здравето на руските граждани, не намериха парите, необходими за организирането на подобни оздравителни центрове. И цялата тази моя екологична система за оздравяване на човека, животните, растенията, Земята се оказа „никому ненужна“...

Неотдавна един представител на властта заяви, че малките градове са неперспективни – те трябва да се обединят с мегаполисите. Реализацията на подобен проект би унищожила до основи Русия. Откъде може да започне възраждането ли?

Възраждането ще започне от Земята, от знанието за природата, от любовта към всяко живо същество, от желанието да съхраним всичко това за бъдещите ни потомци. На земята трябва да се раждат такива хора, които да възвеличават Русия. Именно оттук трябва да произлиза здравето, а не от големите градове, чиито жители и понятие си нямат „къде растат самуните“…

- Но нима няма никаква надежда за внедряването на вашите разработки, които позволяват да се почисти Земята и оттам да се постигне оздравяване на всичко живо?

- За щастие неотдавна от нея се поинтересуваха от Беларус. Там до ден-днешен е запазено безплатното медицинско обслужване и безплатното образование.

Не е изненадващо за мен, че тази страна прояви интерес към моята оздравителна система, оказала се „ненужна“ у нас. Иска ми се да вярвам, че оттам ще започне оздравяването на цялата планета.

Много се надявам, че и в Русия ще се намерят хора, които биха искали техните деца и внуци да живеят в добро здраве на една възродена земя, а не да умират от болести в отровна среда. И да внедрят моята система.

Източник: https://zdorowya.ru/blog/43046289923/Professor-Neumyivakin

Превод от руски: Таня Т.

Wednesday the 16th. Spiralata.net 2002-2019