Здравословен живот и лечение

Болестите могат да се лекуват без лекарства

Печат

Най-накрая медицината призна, че болестите могат да се лекуват без лекарства

Лиса Ренкин – известен лекар и учен, в своя лекция разказва за това, че е успяла след години изследвания да разбере ефекта на плацебото. Тя напълно сериозно смята, че мислите ни влияят на физиологията ни. И само със силата на мисълта ние сме в състояние да се излекуваме от която и да е болест.

Ренкин намерила конкретни доказателства за това, че телата ни имат своя собствена вродена система за самообслужване и ремонт.

Тя провела изследване с участието на 3500 човека, с диагноза за неизлечима болест: рак, HIV, сърдечно-съдови заболявания и т.н. Всички нямало какво да губят. Всички те мислено се прощавали с живота.

Лиса започнала да има дава плацебо. Само че доброволците не знаели това: те мислели, че им се дава нещо ново, суперефективно лекарстов за тяхната болест. И много от тях успели да се излекуват!

В тази лекция тя разказва за господин Райте, който с помощта на хапче плацебо намалил раковия си тумор два пъти! Това станало само защото той самият вярвал, че трябва да стане!

Могат ли хората да се лекуват сами с помощта на съзнанието си? Ето видеото, което доказва, че това е възможно:

 

 

А ето най-главните неща от 18-минутната й лекция

Може ли съзнанието да изцели тялото? И ако да, то има ли доказателства, които могат да убедят в това лекарите-скептици като мен?

Изследвах плацебото през последните години на научната си кариера. И сега съм уверена в това, което изследователите доказваха и преди мен последните 50 години: съзнанието действително може да излекува тялото.

Ефектът на плацебото е трън в очите на медицинската практика. Това е неприятна истина, която може да лиши лекарите от възможността да пускат все нови и нови лекарства, да пробват все нови и нови методи за лечение.

Но аз мисля, че ефективността на плацебото е добра новина. За болните, а не за лекарите, разбира се.

Защото има желязно доказателство, че вътре във всяко тяло е скрит уникален, неведом за нас механизъм на самоизцеление. Сигурно ни го е подарил Бог!

Ако ви е трудно да повярвате в това, може да изучите една от 3500-те истории за това как хората сами, без медицинска помощ, са се избавяли от „нелечими“болести. Става дума за медицински факти, а не за красиви журналистически истории.

Четвърти стадий на рак изчезва без лечение? HIV – позитивни пациенти стават HIV – негативни? Сърдечна, бъбречна недостатъчност, диабет, хипертония, заболявания на щитовидната жлеза, автоимунни заболявания – всичко това изчезва!

Ето един великолепен пример от медицинската литература — това е случаят на господин Райт, проучен през 1957 година.

Той имал напреднала форма на лимфосарком. Оставало му малко време. Имал тумори с размера на портокал подмишниците, на врата, в гръдната и коремна кухина. Черният дроб и далакът били увеличени, а от белите дробове извличали всеки ден по 2 литра мътна течност. Трябвало да се прави дренаж, за да може да диша.

Но господин Райт не губел надежда. Той научил за забележителното лекарство Кребиозен и молел лекарят си: „Моля, назначете ми Кребиозен и всичко ще се оправи“. Но това лекарство лекарят не могъл да изпише, а знаел, че на пациента му остава по-малко от три месеца. Лекуващият лекар д-р Уест не можел нищо да направи по въпроса. Но господин Райт бил упорит и не се предавал. Той продължавал да настоява за лекарството, докато накрая докторът не се съгласил. Той му назначил доза за в петък от следващата седмица, като си мислел, че господин Райт няма да преживее понеделника. Но в определеният час той бил на крака и дори се разхождал из стаята. Налагало се да му се даде лекарство.

А след 10 дни туморите на Райт намалели цели два пъти. Те се топели като снежинки на слънце! След две седмици от началото на приема съвсем изчезнали.

Райт танцувал от радост като луд и вярвал, че Кребиозена е чудесно лекарство, което го излекувало.

Той вярвал в това цели два месеца. Докато не излязъл пълен медицински доклад за Кребиозена, в който се казвало, че лечебният ефект на този препарат не е доказан.

Господин Райт изпаднал в д епресия и ракът се върнал. Доктор Уест решил да си изхитри и казал на пациента си: „Този Кребиозен не беше достатъчно добре изчистен. Беше лошо качество. Но сега имам свръхчист, концентриран Кребиозен. И това е, което ти трябва!“

След това на Райт му направили инжекция с чиста дестилирина вода. Туморите му отново изчезнали, а изчезнала и течността от белите дробове.

Болният отново станал весел. Докато след два месеца Медицинската асоциация на Америка не изпортила всичко, публикувайки общонационален отчет, в който определено се заявявало, че Кребиозена е безполезен.

Два дни след като чул тази новина, Райт починал. Умрял, въпреки че седмица преди това той сам управлявал собствения си безмоторен самолет!

Ето още един известен медицински случай, който прилича на приказка

Родили се три момичета. В петък, на 13-то число. Акушерката твърдяла, че всички деца родени на такъв ден са урочасани. „Първата – казала тя – ще умре преди 16-тата си година. Втората – преди 21 години. А третата – преди 23-тата си година“.

И наистина първото момиче умряло ден преди 16-тия си рожден ден, второто – преди 21 години. А третата, знаейки какво се е случило с другите две, ден преди 23-ия си рожден ден попаднала в болница с хипервентилация и питала лекарите: „Ще оживея ли?“ Същата нощ я намерили мъртва.

Тези два случая от медицинската литература са отлични примери за ефекта плацебо и неговата противоположност – ноцебо.

Когато господин Райт излекували с дестилирана вода – това е добър пример за ефекта плацебо. Прилагат ви някаква инертна терапия – тя по някакъв начин работи, макар че никой не може да обясни това.

Ефектът ноцебо е противоположния. Тези три момичета, които „урочасали“ са ярък пример за това. Когато разумът вярва, че ще се случи нещо лошо, то това става реалност.

Медицинските издания, списания, Нов Английски Медицински журнал, списанието на Медицинската Асоциация на Америка, — всички те са пълни със свидетелства на ефекта на плацебо.

Когато казват на хората, че им дават ефективно лекарство, но вместо това им бият инжекция с физиологичен разтвор или им дават хапче от обикновена захар, това често се оказва по-ефективно от истинската хирургия.

В 18-80% от случаите хората оздравяват!

И работата не е там, че на хората им се струва, че се чувстват по-добре. Те наистина се чувстват по-добре. И това е измеримо. С помощта на съвременните прибори можем да наблюдаваме какво става в телата на пациентите, приемащи плацебо. Техните язви се прибират, намаляват симптомите на възпаление на червата, бронхите се разширяват, а клетките започват да изглеждат по съвсем друг начин под микроскоп. Това лесно може да се докаже!

Харесват ми изследванията на Рогейн. Има група плешиви момчета, давате им плацебо и започва да им расте коса!

Или обратния ефект. Вие им давате плацебо, като казвате че това е химиотерапия и те започват да повръщат! Пада им косата! И това наистина се случва!

Но действително ли само силата на позитивното мислене води до тези резултати? Не, смята харвардският учен Тед Каптчук.

Той твърди, че вниманието и загрижеността за пациентите от страна на медицинския персонал, влияе повече дори от позитивното мислене. С други думи, всеки болен човек може да оздравее само в случай, че в победата над болестта вярва не само той самият, но и неговите роднини и лекуващият го лекар (по-добре да лъже, отколкото да казва истината). Това също е доказано от изследвания.

Каква трябва да бъде „аптечката на самоизлекуването“?

За да имаме възможност да се излекуваме, за да сме здрави и да функционираме оптимално, са ни необходими не само добра диета и спорт. Не е достатъчно просто да се наспиваме, взимаме витамини и регулярно да посещавам лекаря си. Всичко това е хубаво и важно, но още повече са ни необходими здрави отношения – добра работна обстановка, възможност за творчески живот, здрав духовен и сексуален живот.

Вътрешен предпазител

За да сте нормален здрав човек ви е необходимо това, което аз наричам „вътрешен предпазител“. Това е вашият вътрешен компас, който винаги знае в каква посока трябва да се придвижвате. Трябва да знаете за какво живеете и какво ви очаква накрая.

Широк кръг на общуване

Освен това, критически важно значение за вашето здраве имат вашите отношения. Хора със здрав кръг от приятели и познати двойно по-рядко страдат от сърдечно заболявания в сравнение с тези, които са самотни.

Семейните двойки имат двойно по-големи шансове да изживеят дълъг живот, отколкото тези, които са сами.

Изцелението на самотата е много важна профилактична мярка, която можете да предприемете за своето здраве.

Това е много по-ефективно отколкото да спрете да пушите или да започнете да правите гимнастика.

Духовен живот

Също може да е от значение. Ходещите на църква живеят средно с 14 години повече от тези, които не посещават църква.

Работа.

И тя е важна. В Япония хората често умират направо на работното място. Това се нарича  синдром на кароши. Хората не си вземат отпуск, три пъти по-често страдат от болести на сърцето.

Отношението ви към живота.

Щастливите хора живеят от 7 до 10 години повече от нещастните. Вероятността за развитие на сърдечни заболявания за оптимиста е с 77% по-ниска отколкото за песимиста.

Как работи това? Какво се случва в мозъка, какво променя тялото?

Мозъкът общува с клетките на тялото посредством хормоните и невротрансмитерите. Негативните мисли и убеждения мозъкът определя като опасност.

Вие сте самотни, песимисти, нещо не е наред в работата, проблемни отношения.. И ето, вашата сливица крещи: „Опасност! Опасност!“ Включва се хипоталамусът, след това хипофизата, която на свой ред съобщава на надбъбречните жлези, които започват да изхвърлят хормони на стреса – кортизол, норадреналин, адреналин. Ученият от Харвард Уолтър Кенет нарича това „реакция на стреса“.

Това включва вашата симпатична нервна система, която въвежда организма в състояние „Бий се или бягай“. То ви защитава, когато бягате от лъв или тигър. Но в ежедневния живот в случай на възникване на опасност възниква същата тази бърза стресова реакция, която трябва да се отключи, когато е минала опасността.

За щастие, има противотежест. Херберт Бенсон от Харвардския университет е описал това. Когато опасността премине, мозъкът изпълва тялото с изцеляващи хормон – окситоцин, допамин, азотно окиси, ендорфини. Те изпълват тялото и прочистват  всяка клетка. И удивителното е, че този естествен механизъм на самовъзстановяване се включва само тогава, когато нервната система е релаксирана.

В стресова ситуация организмът не му е до това: той трябва да се бори или да бяга, а не да се лекува.

Когато се замисляш за това, то се питаш: как мога да променя този баланс? Едно изследване показва, че всеки ден ние се сблъскваме с около 50 стресови ситуации.

Ако сте самотни, в депресия, недоволни от работата си или имате лоши отношения с партньора, това количество най-малкото се удвоява.

Така че, когато вземате хапче, без да знаете, че това е плацебо, вашият организъм стартира процеса на релаксация. Вие сте убедени, че новото лекарство ще ви помогне, налице е позитивната настройка, за вас се грижи медицински работник както трябва… Това отпуска нервната система. Ето кога се включва чудесният механизъм на самоизцелението. 

Изследванията показват, че има няколко ефективни начина да релаксация и стартиране процеса на самоизцеление:

·      Медитация;

·      Творческо самоизразяване;

·      Масаж;

·      Йога или тай-чи;

·      Разходка с приятели;

·      Занимание с любимата работа;

·      Секс;

·      Игра с животни.

Всъщност всичко, което ви е необходимо, за да се излекувате – е просто да се отпуснете. Истински добре да се отпуснете. Ще ви стигне ли мъжеството да приемете тази истина, която тялото ви така или иначе знае? Природата може много повече от медицината! И затова, както вече знаете, има доказателства!

Източник: http://fithacker.ru/articles/meditsina-nakonets-priznala-bolezni-mozhno-lechit-bez-lekarstv/

Превод Таня Т.

Wednesday the 8th. Spiralata.net 2002-2019