Здравословен живот и лечение

Какво ще стане, ако натиснеш тази точка? Резултатът ще те удиви!

Печат

Какво ще стане, ако натиснеш тази точка? Резултатът ще те удиви!

Колко е трудно да съхраниш спокойствието си, когато постоянно те заливат стресови ситуации! Проблеми на работа, болести, липса на време за осъществяване на всичко запланувано… Да можехме да се изолираме от всичко това, но няма как! Не бързай да се откъсваш от околните, просто отдели малко време за себе си и се заеми със самомасаж.

Отдавна не е тайна, че масажирайки едни или други точки по тялото, можеш да се избавиш от различни неприятни усещания. Натискайки някои „бутони“ по тялото, можеш да се пребориш с постоянната си тревожност и умора. Никакви химически успокоителни препарати не могат да заменят проверената през вековете техника на точковия масаж!

Точков масаж при стрес

1.    Ако си много изморен и не можеш да се отпуснеш, натисни с показалци костта на черепа под очите.

2.    Изморен ли си от постоянния страх от осъждане на околните? Седни, отпусни се и натисни с показалците точката под носа. След 20 секунди ще почувстваш прилив на спокойствие.

3.    Масажирайки  кутрето на лявата ръка с палеца показалеца на дясната ръка, отгоре надолу, ще престанете да се вълнувате. Проверете!

4.    Ето още един метод за борба с неприятните стресови усещания – натиснете с палеца на дясната ръка върха на главата си.

5.    Поставете върха на пръстите си под очите, на най-високата точка на скулите, леко почуквайки. Вече ви олеква, нали?

6.    При стрес е полезно също така да се масажират горните точки на ушите.

7.    Ето най-известната точка Ней-Гуан, която масажирайки ще се избавиш от безпричинната вътрешна тревога!

Отдели за себе си няколко минути за този простичък масаж на антистресовите точки, ако не те напуска тревожното състояние! Вярваш ли или не вярваш, но това е източна мъдрост, проверена през хилядолетията.

Превод Таня Темелкова

Източник: http://takprosto.cc

Wednesday the 26th. Spiralata.net 2002-2019