Здравословен живот и лечение

Думите, които никога не трябва да изричаме

Печат

Не говорете така! Думите, които никога не трябва да изричаме

 

Вашият набор от думи е мощен инструмент за самостоятелно програмиране! Списък на вредните думи, които в никакъв случай не трябва да се употребява, те ви програмират за нещастие!

Разрушителни думи

Като носител на езика (без значение кой), всеки от нас има напълно уникален състав (запас) от думи. Този запас е мощен инструмент за самостоятелно програмиране.

В буквалния смисъл: както говорим – така и живеем. Каквото заявяваме, това и имаме.

Думите са облеклото на нашите мисли, а енергията на думите притежава още по-плътна структура. В сравнение с енергията на мисълта, тази енергия се материализира много по-бързо.

За това съществуват толкова доказателства, че почти няма какво да бъде добавено.

И все пак, ще представим още едно, но то е толкова убедително, че без коментари е признато за откритие, способно да лекува и най-опасната болест.

Това откритие е направил немският психотерапевт Носрат Пезешкиан, който пръв е открил (и по-късно се научил и да неутрализира) думите, програмиращи заболявания на организма. С течение на времето, Пезешкиан убедително доказва, че тези разрушителни думи присъстват в лексикона на всички хора.

Разбирате ли? Не съществува човек, който да се пази от думи, които:

§   Програмират болести,

§   Водят до тяхната материализация в организма ни,

§   По никакъв начин не дават възможност те да бъдат излекувани.

Доктор Пезешкиан е обединил тези думи под наименованието „органична реч“.

Разбира се, на руски това наименование е малко неточно, но отразява добре същността: органичната реч се състои от думи и фрази, които пряко влияят на физиологичните органи на човека. Вие сте добре запознати с тези думи и фрази. Това е наистина много опасна и разрушителна енергия, която има способността да подкопае и най-доброто здраве, дори и то да е желязно.

Обърнете внимание на това колко виртуозно са замаскирани думите-разрушители. На пръв поглед не можеш да повярваш, че такива безобидни на вид думи могат да окажат толкова вредно въздействие.

Убедете се сами:

§   Търпението ми се изчерпа,

§   Вече си счупих главата,

§   Нещо ме човърка,

§   Ошушкаха ме до дупка,

§   Надвиснало е над мен (нещо, някой),

§   Излезе ми въздуха,

§   Не мога да понасям (нещо или някого),

§   Изстискаха ми сока,

§   Кръвта ми отровиха,

§   Ще кихна срещу някой,

§   Повдига ми се вече,

§   Заби ми нож в сърцето,

§   Целият треперя (треса се),

§   Всички ми висят на шията,

§   Сит съм до гуша,

§   Отвратен съм до дъното на душата си,

§   Щях да умра,

§   Постави се на мое място (влез ми под кожата,

§   Оказват ми натиск,

§   Да можех да намеря отдушник.

И така нататък. Чудесна маскировка, нали? Струва ни се, че използваме силни метафори, а всъщност даваме на тялото си ясни команди, които то не смее да не ги изпълни, при това много добре.

Доктор Пезешкиян е публикувал своите изводи относно ефекта на органичната реч не толкова отдавна, но тези изводи са вече стократно проверени. Особено внимателно е проучен въпроса: органичната реч създава ли заболяване или съобщава за него? Оказа се, че го създава. С други думи се предполага, че думите разрушители се появяват в изказването на човек, когато болестта вече е възникнала – моля ви, така подсъзнанието, което управлява всички физиологични процеси напомня за себе си. Но предположението не се потвърждава.

А сега може да се каже убедително, че картината е следната: първо, човек включва една дума-разрушител в активната си реч (залага програмата на конкретно заболяване), а след това заболяването възниква. И не просто някакво заболяване, а точно болестта, която е „поръчана“.

И още нещо забележително: създавайки заболяването, думите-разрушители още повече се вкореняват в активната ни реч, но съвсем не, за да ни съобщят (сигнализират) за болестта.

Задачата на думите-разрушители е доста по-различна – да поддържат заболяването, да му дадат възможност „да живее и да се развива". Това е разбираемо: по този начин органичната реч е независима умствена програма и притежава обоснова мисия, т.е. да запази това, което е създала.

По-долу са показани обобщените данни на подробните проучвания на речта на хиляди пациенти. Разбира се, наборът от думи в контекста на болестта е много по-богат, отколкото в таблицата, но ако си поставите за цел да установите наличието на думи, които разрушават здравето във вашата собствена реч, приведените по-горе примери ще ви помогнат в тази продуктивна (и наистина лечебна) работа. Бъдете спокойни: веднага след като откриете във вашата комуникация дума-разрушител, ще я отстраните много бързо.

Механизмът тук е прост и разбираем: намерена – значи разобличена. Разобличена – значи обезоръжена. Трябва ли да обясняваме още, че премахването на разрушителните думи води до излекуване на болестите?

Това е мащабно доказано по метода на доктор Пезешкиан.

Ето и обещаната таблица:

Тези думи и изрази създават и поддържат болест:

§  Повдига ми се, наял съм се до гуша, отвратен съм до дъното на душата си - Нервна анорексия

§  Мъкна товар на плещите си. Нося си кръста. Проблеми, които ми висят на главата - Остеохондроза

§  Нещо ме човърка, трови ми живота, не принадлежа на себе си, до гуша ми дойде - Рак

§  Самоизяждане, язвителност, нещо (някого) не понасям - Язва

§  Някой ме е ритнал в бъбреците, урината ми се качи в гърлото, нямам сили, уморен съм до смърт - Урологични заболявания

§  Търся отдушник, давам воля на гнева си, дишането ми е блокирано (не ми стига въздух), кихат ми в лицето - Бронхиална астма и хипервентилационен синдром

§  Пия кръв, изстисквам сока на някой, това се превърна в моя плът и кръв -Заболявания на кръвта

§  Слагам си го на сърцето, сърцето ми се къса, разби ми се сърцето - Инфаркт на миокарда

§  Нямам и драскотина, не бих искал да съм в неговата кожа, леснораним съм, кожата ми е тънка - Заболявания на кожата и алергия

§  Чупя си главата, рискувам си главата, още си поблъскай главата, непрекъснато главоболие - Мигрена, метеозавизимост

§  Куцам и с двата крака, неустойчив, колеблив, непреклонен съм - Хронични гърчове, подагра

§  Изпускам парата, търпението ми се изчерпа, наливам масло в огъня, привличам -Хипертония

§  Отровен, горчи ми, жлъчен, животът не е сладък, няма радост - Заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, а също и затлъстяване

§  Очите ми да не бяха го видели, страшно е да се гледа, не ми се гледа, светът не е хубав, непрогледен мрак - Заболявания на очите

§  Не искам и да чувам, не говори, замълчи, млъкни, шумно е, гърми - Намаляване на слуха, глухота

§  Клати се, тресе се, вбесява ме, пречи, не ми тъмнейте (мрак), търпението ми свърши - Депресия

Забележка. Няма никаква разлика в това към кого (или към какво) се прилагат тези думи или изрази. Самият факт, че присъстват в активната реч зарежда (а впоследствие и поддържа) програмата на заболяването.

Предлагаме ви да обърнете внимание на речта. Не, не на вашата, тъй като това упражнение може да се окаже невъзможно, без специална подготовка. Упражнявайте се, следете за думите-разрушители, присъстващи в речта на хората, които обичате. Само недейте да „проповядвате".

Моля, бъдете деликатни: хората, особено семейства,се чувстват наранени от нравоучения и даване на тон в живота. Просто споделете информацията! Например, дайте им да прочетат тази или някоя друга статия по темата: дайте на вашите близки възможност да направят свои собствени заключения. И да вземат самостоятелни решения. Не забравяйте: индивидуалната реч - това е нещо, в което в никакъв случай не можем да се намесваме грубо!

Думите-окови

Сега вече знаете същността на думите-разрушители, а това означава, че те са обезоръжени. По този начин, ако тези думи се промъкнат в речта ви, вие веднага ще ги забележите и ще замените „вредителите" с неутрален (или продуктивен) синоним. Това ще помогне много на вашето здраве. Всичко е толкова просто: свалете маските и изчистете речта: разобличените думи-разрушители постепенно ще бъдат забравени.

Същото е необходимо да се направи с още един набор от думи. Тези думи се наричат думи-окови. Много точно име, защото отразява същността: използвайки думите-окови, ние се ограничаваме по отношение на нашата свобода, възможности и права, които по подразбиране (т.е., безусловно) са осигурени на всеки един от нас при раждането ни: да получим от живота всичко най-добро. За щастие, думите-окови не са толкова много и не се изискват сериозни усилия, за да ги изчистите от речта си. Достатъчно е просто да знаем, че групата на думите-окови се състои от общността на 4 основни „кланове" (или, както ги наричат, семейства).

Обърнете им внимание:

1. Семействона думите-окови под надслов „НЕ МИ ВЪРВИ”.Тези думи съвсем ясно показват неувереност в себе, зад тях винаги се крие дълбоката убеденост на човек, че възможностите му са ограничени, че е „обикновен”, незабележим – „нормален”.

Думите от семейството„НЕ МИ ВЪРВИ” буквално ни приковават на място и ни карат да гнием в живо състояние (моля да ме извините за откровеността) …Така просто, без да си даваме сметка, мнимата безобидност на тези думи крие неподозирано коварство, за което ние не си даваме сметка и НЕ осъзнаваме, че те ни заставят да вършим смъртен грях: та нали, съмнявайки се в себе си, ние проявяваме такова високомерие, че мислим за себе си като отделени от Създателя. Преструваме че, сме сами, а Бог също е сам (и Той от своя страна няма отношение към това какви сме ние като цяло); мислим си, че наборът от уникални способности, с които сме надарени по рождение не ни задължава с нищо; приемаме че посланието „Ти си надарен със способности и носиш отговорност за тях” не важи за нас.

Ето ги тези думи, зад които е удобно да се скриеш, да се притаиш и да НЕ изпълняваш уникалната си мисия в живота:

§   не мога,

§   не умея,

§   неуверен (-а),

§   няма да ми се получи,

§   това е над моите възможности (сили),

§   не мога да обещая,

§   не зависи от мен,

§   не мога да поема тази отговорност.

Най-коварната дума от това семейство е „Нищо няма да ми се получи” - тук ювелирно е замаскирана и думата „ще се постарая”. Махнете от тази дума фалшивата вяра в резултата, махнете от нея полумъртвия ентусиазъм и непременно ще видите истинското й лице. Разберете обаче, че действителността превежда тази дума. Ясно ли е? Да, правилно, ето преводът: „нямам доверие в себе си”.

2. Семействотона думите-окови „АЗ СЪМ НЕДОСТОЕН (НЕДОСТОЙНА)”.Въпреки външното сходство, думите от това семействоизпълняват коренно различна задача (в сравнение с думите от семейството „Нищо няма да ми се получи”). Почитателите на думите „Аз съм недостоен” като правило не стоят на едно място, а наистина се стремят към личностно развитие, тъй като правилно разбират в какво всъщност е смисълът на техния живот. Именно тези хора притежават репутацията на забележително умни и много сръчни, именно те повеждат всичко и всички, поемат отговорността за всичко без изключение, като същевременно знаят, че „работен кон” и те самите са синоними (и че критиката и ръчкането, които зависещите от техните способности не им спестяват е нещо нормално). Не е необходимо да си опитен психолог, за да забележиш до каква степен поклонниците на думите от семейството„Аз съм недостоен” се боят да получат адекватно и съответстващо на труда им възнаграждение. И за да не си позволяват достъпа до блага, които се трупат пред вратата им, те са издигнали такива бариери, че да е необходимо да ги преодоляват … (по принцип, тези бариери се състоят от морални норми, създадени още от древността, но за да убедиш вярващия в своето „недостойнство”, че тези норми са мухлясала проява на пуританството трябва да пролееш 100 кг пот).

Вгледайте се в думите от семейството„АЗ СЪМ НЕДОСТОЕН (НЕДОСТОЙНА)”- и ще разберете: не му е дошло времето, иска ми се, но… Колко много искам! Не е редно да ти се иска, Аз кой/коя съм, че да ….

Обърнете внимание на следните „шедьоври” - те толкова плавно се промъкват в речта, че не е необходимо дори да бъдат замаскирани:

„Аз не мога да си позволя”[1], виж ти! (а колко синонима притежава това възклицание – нецензурни и откровено вулгарни от Парижкото арго – просто най-богато устно творчество).

Но ето, ако например кажем: „Не мога да си позволя да пренебрегна здравето си” - това, както казват децата, „не се брои”.

3. Семействотоот думи-окови „НЕ ИСКАМ, НО МЕ ПРИНУЖДАВАТ”.О, та това са нашите любими думи! И съдейки по това колко често ги употребяваме, ние не просто ги обичаме, а се уповаваме на тях и ги обожаваме:

§  трябва, нужное (не в контекста на потребност, а със значение „длъжен съм”),

§  длъжен (длъжна), необходимо е, проблеми(много коварна дума, а също и отлично замаскирана: тя не означава налични проблеми (както може да ви се стори), тя ги предизвиква).

По колко пъти на ден казваме (и слушаме от нашите събеседници) тези думи? Не може да се преброи! Но ние не просто говорим - ние ясно (и без всякакво двусмислие) заявяваме на самите себе си и на околните, че „животът ми е безнадеждно робство".

И ето кое е забележителното: ние така сме се свикнали да се придържаме към тези окови, че дори и не опитваме да ги отстраним поне временно, използваме ги, дори когато става дума за нашите лични потребности, които нямат нищо общо със задълженията ни пред другите хора (или пред обстоятелствата). Ако се вслушаме, лесно ще забележим, че думите „Аз трябва да направя" и „Длъжен съм да го направя" ние използваме и по работа, и извън нея, като по този начин изграждаме огромни кордони, през които радостта просто не може да се промъкне. И ето ни, движещи се насам-натам с тревожни лица и напълно забравили, че сме дошли тук изключително за да се радваме на живота.

4. Ето и заключителната група от семейството на думите-окови – това е кланът, образуващ веригата „НЕВЪЗМОЖНОСТ".Тяхната употреба просто отнема кислорода от всичко, за което мечтаем. За щастие, времената, в които думата „мечта" (и нейните производни) са били придружени от снизходителни усмивки (но, моля ви, откъсваме се от реалността!!!) бързо са преминали. Сега никого не трябва да убеждаваме, че именно на мечтателите дължим употребата на хубавите неща, като ток, телефон, TV, интернет, самолети, коли ... сами продължете списъка.

Като цяло, както се казва, благословени са Небесата, че ни изпращат мечтатели, за да ни обърнат внимание и да не ни позволят да забравим, че всичко е възможно. Всичко (абсолютно!), което разпознаваме като вътрешно усещане (да кажем, искам нещо) представлява директна препратка към възможността. От своя страна, всички възможности притежават силен потенциал да се случат, в противен случай исканията просто не биха възниквали.

Ето и думите:

§   Невъзможно,

§   Малко вероятно,

§   Никога,

§   Това не може да стане,

§   Я си представи, че ….(отказ от възможността),

§   Ами ако …(това също е отказ от възможността: видите ли, искам това-онова, но едва ли ще го получа),

§   Може да стане така, че …(планиране на препятствия. Тази фраза представлява най-надеждният способ, да НЕ получиш онова, към което се стремиш, а ще ти гарантира получаването на нещо, което съвсем не искаш),

§   Какво ще стане, ако …(същата песен),

§   Не дай боже(от старата опера).

§   И най-убийствената от всички: нямам избор.

Запознайте се:думите-окови (точно както и думите от категорията на „органичната реч") значително намаляват скоростта на настройката за производителност. Вече е разбираемо защо намалява скоростта на придвижване към целта ви. Вие вече питате: как да избавим речта си от думите-окови?

Гарантирано винаги помага подходът „Позорният стълб”.

Начинът е много прост: напишете думите-окови от тази статия и оставете списъка на видно място (например, на хладилника, като най-посещаваното място у вас) и го оставете там за 7-10 дни. Няма смисъл да виси по-дълго, тъй като на първо място, оказваме му голяма чест, и на второ място, през този период се е образувало това, което целим, а именно „черен списък”. Черният списък е опитен лекар, който винаги се справя със своята задача: да изтрие от речта всички елементи на деструктивните програми. Проверете!.

Думите-крила

Ние с вас сме на прага на голяма промяна! Промените настъпват и в най-висша степен е неразумно да се боим от тях (още повече, че те просто няма да се случат в един ден, което като цяло е типично за промените). Предлагаме да се захващате за работа. Работата е прекрасна, бъдете сигурни. Това е пряко свързано с организирането на живота ви в Новата Ера (между другото, тя вече е известна като Епохата на абсолютната доброта).

Ще говорим за думите, които ако допуснем до активния речник позволяват на човек да получи доказателства, че контролира съдбата си – и това не е метафора, а съвсем обикновено практическо умение. Подобно умение категорично не ни позволява да пълзим в живота, то е умението ДА ЛЕТИМ.

Думите-крила. Те са много малко, но няма нужда от повече. Защото изпусната всяка дума дори не тежи колкото 1 кг злато тежи, а много повече. И силата на думите-крила е такава, че да можете да се опиша .... Но аз няма да направя това (вие ще го направите, когато експериментирате със себе си). Просто ще очертая какво се наблюдава в професионалната практика: хората променят своята лична история, надигат се от болничното легло, измъкват се от финансови дупки, разкриват своите таланти и обикновено започват да живеят така, както трябва да живее всеки човек: щастливо и пълноценно.

Ето го нашият истински ресурс:

§   Аз мога,

§   Всичко ще стане както трябва.

§   И най-мощното: Имам намерение.

За да не си помислете, че съм голословна, предлагам следното: буквално сега, моля да произнесете на глас: „Аз искам”, а след това също толкова силен "Аз имам намерение". Вие ще почувствате ясно, че сте направили енергиен преход: по-фината енергия се превърнали в по-плътна. Този преход не може да бъде видян, но на биологично ниво (и в това именно се крие тайната на глагола "възнамерявам") този преход започва в тялото е напълно сигурно, че ще предизвика химични реакции (това не е хипотеза, проверените измервания я доказват). От своя страна, предизвикването на тези реакции ни кара да мислим продуктивно и действаме с увереност (а не хаотично).

Всичко е въпрос на думите-крила. Аз вече ви казах и отново повтарям: да се коригира речта ви или да остане такава, каквато е винаги е въпрос на личен избор. Просто не мислете, че нямам желание да поема своята отговорност. Аз не ви заставям да преразгледате съдържанието на речта си на всяка цена, по единствената причина, че подобни молби са оскверняване, а това няма нищо общо с моята професия.

Моята професионална задача е да дам обоснована информация и да се обърна с нея към вашата способност да разсъждавате трезво. Единствено този подход в моята работа смятам за професионален и само той обезпечава позитивните изменения. А „прави това така (и нищо друго)“ – това… също е уместно, но за детската градина. Поради това, колкото и да ми се иска да ви убедя да преразгледате речта си и да я напълните с лексиката на победителя, няма да губя нито думите си, нито времето си.

Просто съобщавам: вярвам във вашата Щастлива Звезда. И моята вяра не предполага съмнения, гаранция за това е моят професионален опит. И той многократно ми е доказал: всеки човек се е родил – и живее! – под собствената си Щастлива Звезда.

Източник: homemadeandi.blogspot.com

 


[1]Ясно е, че тази фраза е „окована” единствено в контекста на самоограничението.

Monday the 25th. Spiralata.net 2002-2019