Здравословен живот и лечение

Най-лесното упражнение против поне 5 болести и стареене

Печат

Най-лесното упражнение против поне 5 болести и стареене

 

Едно лесно и ефикасно упражнение помага за предотвратяване на стареенето по един естествен начин. То е заимствано от китайската култура и се извършва ежедневно в рамките на 1 минута. С негова помощ вие ще предотвратите проблеми, свързани с хипертония, висока кръвна захар или диабет, заболявания на гръбначния стълб, старческа деменция, отслабване на имунитета и други.Ето го и упражнението:

Затворете очи и застанете на един крак. Ако не сте способни да поддържате това положение поне 10 секунди, то вашето тяло е на приблизителна "възраст" от 60-70 години. Така че, ако вие сте на 40 години и не може да направите упражнението, то тялото ви има способността да застарява по-бързо.

Може би ще си кажете, че упражнението е лесно за практикуване. Така е, тази стойка може да се поддържа с отворени очи, но опитайте се да ги затворите. В този случай, ако органите са ви извън синхрон, дори и лекото повдигане на крака може да ви накара да загубите равновесие.

Китайците са изключително напреднали в знанията си за човешкото тяло. Трябва да се отбележи факта, че редовната практика на упражнението способства за възстановяване чувството на равновесие. Според някои китайски лекари, болестите се появяват в организма, благодарение на проблеми, възникнали в координацията между различните вътрешни органи, което кара тялото да губи равновесие. Повечето хора не могат да стоят на един крак и със затворени очи в продължение на 5 секунди, но след ежедневни тренировки, те могат да постигнат едни добри резултати за малко време.

Забележка: Упражнението не се препоръчва за хора със слаби крака, които не могат да стоят изправени дълго време.

 

Източник: http://www.burgasnovinite.bg/Uprajnenie-protiv-5-bolesti-i-stareene.html

Sunday the 31st. Spiralata.net 2002-2019