Здравословен живот и лечение

Преимуществото на живота без захар

Печат

Преимуществото на живота без захар

Удивителен експеримент! Семейство цяла година не консумира захар. Резултатът ще ви удиви!

 

Всички знаем, че захарта е вредна, но въпреки всичко продължаваме да я употребяваме всеки ден. Тя е навсякъде: не само в сладкишите, но и в колбасите, майонезата, хляба, сосовете, дори детските храни не минават без захар. Употребата на захар в по-големи количества води до диабет, затлъстяване и дори рак. И болните стават все повече и повече. Американката Ева О. Шауб решила да експериментира. Цялото й семейство решило да се откаже от захарта за една година. Ева дори е написала книга за това колко тежко им било в началото и струвало ли си е.

„Може би това не е било забележимо за хората около нас, но аз чувствах, че колкото повече не ям захар, толкова по-добре се чувствам. На рождения ден на съпруга ми напълно се уверих в това. Имахме си условие: един път в месеца си избирахме някакъв сладък десерт за цялото семейство и тъй като мъжът ми имаше празник, оставихме го той да избере. Още през септември бяхме забелязали, че вкусовете ни се променят. Все по-малко ни харесваха тези „сладки вечери“ един път в месеца. И когато на рождения ден на мъжът ми ядох торта с бананов крем, забелязах че действително вкусът ми много се е променил. Вече не ми харесваха тези торти и дори не можах да си доизям парчето – беше толкова сладко, че дори зъбите започнаха да ме болят. Сърцето ми заби бясно, в ушите ми се появи шум и се чувствах ужасно. Наложи се да полегна, тъй като главата ме заболя. Просто някакъв ужас. Никога не ми е било толкова лошо. Или може би по-рано не съм забелязвала това, тъй като захарта вече е била в организма ми?

След нашия експеримент си направих сметка колко пъти през тази година са отсъствали децата от училище и разликата се оказа голяма. Голямата ми дъщеря Грета отсъства два пъти от училище по време на експеримента, а 15 пъти през годината преди експеримента.

Експериментът завърши и ние си позволяваме понякога да хапнем нещо съдържащо захар. Но си имаме наш подход за това. Ядем по-малко захар, стараем се да избираме продукти без захар, а десерти ядем вече само при особени случаи. И ми се струва, че фигурата ми ми е благодарна за това. Вече не се уморявам както по-рано. Когато има грипна епидемия не се страхувам да съм сред хора и пускам и децата навън. И ако се разболеем, то при нас болестите минават по-бързо и по-леко. Изобщо започнахме да боледуваме по-малко. И за мое учудване, експериментът беше успешен, ние се чувстваме по-силни и по-здрави. И си струваше.“

Разбира се, всички знаят, че захарта не е витамин. Но кой би помислил, че заради нея ние може да се чувстваме много по-слаби, да боледуваме по-често и да се уморяваме по-бързо. Винаги съм мислела, че захарта е чиста енергия, дори ако тази енергия пречи на фигурата.

Превод от руски Таня Т.

 

http://ofigenno.cc/preimushchestva-zhizni-bez-sahara

Wednesday the 27th. Spiralata.net 2002-2019