Том Кениън и Хаторите

Холон на Издигане

Печат

 

 

 

 

Холон на Издигане

 

Хаторите 28 януари 2009

 

 

 

На път сте да навлезете в един бързо променящ се период, изпълнен както с необикновен потенциал, така и с опасности.

 

През март миналата година отбелязахме, че магнитното поле на земята ви е претърпяло смущения и трансформация, или промяна на конфигурацията си. Сега вашата наука откри, че това всъщност е истина.

 

С най-прости думи, има дупка в магнетосферата, което обгражда земята и я защитава от слънчевите ветрове. Подобна дупка е естествено случващ се цикъл, но обхватът и магнитутът на това отваряне е доста голям. То позволява и ще позволи навлизането на големи количества плазма от слънцето. Това ще увеличи магнитните бури, смущенията в телекомуникациите, смущенията в био-електрическите системи (като човешката нервна система) и промени в климата. Резултатът от тази дупка и повишеното зареждане на магнетосферата ще се покачи през следващите няколко години.

 

Фокусът ни в това общуване не е върху негативните влияния от този пробив, а върху положителните, за онези от вас, които са готови.

 

Вашето фино енергийно тяло, известно на древните египтяни като КА и наричано от Йогите етерно тяло, е силно чувствително на и се повлиява от слънчевата плазма. Повишаването на прилива и качеството на слънчевите потоци, повишава степента на вибрация на КА тялото. Това е много благоприятна и полезна възможност за онези от вас, които участват съзнателно в своя процес на издигане. Нека уточним какво имаме предвид под издигане, защото може да има много тълкувания и гледни точки.

 

Под издигане просто имаме предвид движение нагоре в съзнанието. Не „отивате” никъде. Не „напускате” нищо. Но гледната ви точка и възприятие се изменят съществено. Започвате да виждате през мая, или илюзията на този свят, която е създадена посредством танцът на субатомни частици и в конфигурация, която вие наричате материя. Чрез процесът на издигане вие осъзнавате, че сте създател на собственото ви преживяване на онова, което наричате „света”. Това не означава, че напускате света, а че го надскачате – докато сте в същото време част от него – виждате света през обектива на възприятието, че животът е филм, който вие прожектирате.

 

Някои биха казали, че сте на кръстопът. С навлизането на слънчевите потоци в магнетосферата ви, КА телата на всички човеци ще повишат вибрацията си. Но за някои това ще довее до смущения и разпадане, докато за други ще доведе до издигане – движение нагоре в съзнанието.

 

Това общуване е специално за онези, които са избрали възходящата спирала. Вашето предизвикателство в тези времена е да позволите активирането на вашето КА тяло, което да ви издигне нагоре, дори когато мнозина около вас ще изглежда, че се въртят по спиралата надолу. В основата си е въпрос на вибрация, заедно с очаквания и вяра. Обединението на трите ражда творческият импулс за една нова съдба.

 

Какво имаме предвид под това?

 

Необходимо е огромно количество енергия да се надскочи или видоизмени дадено негативно състояние или ограничение, което е било поставено пред някого. Вие сте били колективно хипнотизирани да приемате една реалност, която е фиксирана, ограничена, стеснена и не е нищо друго, освен плен. Когато човек види през лъжите и манипулациите, старият свят не изглежда по същия начин, но въпреки това възприемането на лъжите не го освобождават от тях. Те имат свой собствен живот и тенденция да продължават. Необходима е нова енергия – по-висока вибрационна степен – за да се преодолее летаргията и инерцията, които са присъщи за вашите културни ограничения. Това е подаръкът на слънчевите потоци – слънчевата плазма, която протича и ще потече в по-големи количества във вашата магнетосфера – и те ще повишат вибрационната степен на вашите КА тела.

 

Но тук е „координатният кръст”, ако можем така да го наречем, в „погледа” на съдбата ви. За онези от вас, които приемат, или поне са започнали да виждат през лъжите от ограничения, поставяни пред вас и са направили избор за себе си да продължат нагоре в своя процес на издигане, това активиране на КА тялото е красиво, фино чудо на проглеждане, защото животът ви ще бъде облагодетелстван със силата да надскочи собствените ви ограничения по начини, които не са били възможни за вас до този момент. Ще бъде сякаш самият космос се присъединява към вас в танца на вашата свобода.

 

Но за онези, които не избират да издигнат съзнанието си – които избират да останат в плен на ограниченията, които търсят вината в другите за лошия си късмет, които избират да намерят изкупителна жертва за липсата им на щастие, за онези, които настояват да живеят в стария свят на конфликти – тази повишена вибрация в техните КА тела няма да бъде благословение; ще бъде проклятие. Защото ще трябва да работят много упорито, за да запазят нещата такива, каквито са.

 

Фабриката на старите ви реалности бива разтурена, докато в същото време новите такива биват изтъкани. Това несъмнено е странно състояние. И онова, което искаме изключително ясно да предадем е, че вие притежавате вродената сила и способност да изплетете новите реалности за себе си, новите свободи на ума и духа, независимо какво се случва около вас.

 

От наша гледна точка, тази ситуация ще ескалира през следващите няколко години, и бихме я определили като двойствено състояние, в което мнозина от вас ще се издигнат, т.е. ще се придвижат нагоре, докато други ще се преминат към разпадане, ще отпаднат. Това в същността си е въпрос на личен избор.

 

Това е много важен момент за нас и бихме искали да го предадем колкото е възможно по-ясно. Всеки един от вас има отговорността (способността да отговори) да избере мислите и творенията, които желае. Някои от вас ще изберат свободата, защото не можете повече да търпите оковите – лъжите са просто твърде голям товар, за да бъдат увековечени. Други ще изберат плена – страхът от свободата и последиците от личния избор за твърде голяма отговорност.

 

Тук се разделят пътищата на еволюцията.

 

Докато вашите реалности едновременно се разрушават и създават наново, и с тях се изправим пред икономическите, екологическите и социалните предизвикателства, пред които сте поставени, то някои от вас ще преживеят много трудни времена. Но никога не губете от погледа си фактът, че вие сте създателят на вашия живот и можете да го пресътворите във всеки един момент, независимо от обстоятелствата. Онези, които ви манипулират, го правят чрез страх и повторяемост на културни ограничения – вярването, че животът ви се определя и зависи от някои външни фактори.

 

Онова, което ще откриете в процеса на издигане, е, че тези външни фактори всъщност са проекции от вашето собствено най-дълбоко съзнание. Те са мигащите светлинки на кино екрана и можете да ги промените с изумителна бързина, когато го направите от техния източник, а не ефекта от тях – а този източник е самият ви ум. Мистерията как става това се разкрива пред вас сама в процеса на издигане така естествено като разцъфването на орхидея. Запечатано е в самата природа и това познание се саморазкрива, докато вървите нагоре по пътя. В предишни комуникации сме казвали, че един от ключовете за това е, както я наричате, признателност или благодарност. Тези емоционални състояния са подпис и изражение на творческите сили, които притежавате. Онова, което имаме предвид, ще ви стане ясно, като навлезете в процеса на издигане.

 

В бъдещи комуникации възнамеряваме да обсъдим интердименсионалните физики на признателността и как тя засяга външната ви реалност. Но тук искаме да ви дадем едно средство, което чувстваме, че ще ви помогне в този период през идните няколко години, когато слънчевите потоци навлизат в магнетосферата ви и започват да стимулират КА телата ви.

 

Има няколко основни момента, на които искаме да наблегнем, преди да дадем техниката.

 

Първото е, че трябва да сте направили избор да придвижите нагоре съзнанието си, за да има ефект техниката. Намерението, с което държите вашата КА, придава влияние на крайния резултат.

 

Втората точка е, че трябва да бъдете в емоционално състояние на признателност, когато прилагате метода, защото признателността е сигнатура за такъв вид създаване.

 

Третият момент е това се базира на връзката между КА – вашето етерно тяло – и по-висшия аспект на аз-а ви, от гледна точка на измеренията, известно на древните египтяни като BA. ВА се намира на място в съзнанието, което е извън времето и пространството, като го изградите.

 

Това е входната точка, която се намира над главата, където ръцете ви биха се срещнали, ако ги вдигнете и докоснете длани една в друга. Този интердименсионален аспект на аз-а ви, ВА, е високо възприемчив на признателността. И именно от ВА получавате енергията, която укрепва КА и я подготвя за проникването на слънчевите потоци.

 

Напичаме този метод Холон на Издигане. Както двата предходни Холон на Баланса и Холон на Изцелението, които дадохме, този е на базата на специфична геометрична форма. Геометрията заставя енергията и дадената геометрия заставя енергията да протича по конкретен начин.

 

Този конкретен Холон се основава на диск (кръг). Много прилича на пумпал, ако сте си играли с такава играчка като деца. Заставате в средата на кръга. Върхът на кръга съответства на разположението на ВА, където двете ви ръце се докосват, когато ги протегнете над главата. Долната част на диска е основата на гръбнака ви, ако седнете с кръстосани крака. Ако го правите в изправено състояние или сте седнали на стол, тогава краката ви трябва да бъдат в основата на диска. Централната линия, която преминава през върха на главата, през тялото ви и през перинеума, е централната ос на диска.

 

Представете си, че завъртате диска около централната ок. За повечето хора естествената посока би била надясно, но може да бъде и наляво – което на вас ви се струва по-добре. Размерът или диаметърът на диска са без значение. Можете да го направите колко си искате голям или малък. Цветът на диска също няма значение, но ако сте човек с визуална памет, тогава ви предлагаме да експериментирате и да го направите бял. Движението на диска във въображаемия свят – светът на вашето въображение – създава вихър.

 

Веднъж щом започнете да въртите диска, насочете вниманието си към ВА над главата и изпратете признателност към ВА – чувството на признателност. Ще има определен вид отговор от страна на божествената душа, ВА.

 

В този момент вие премествате съзнанието си от основата на гръбнака, до коренната чакра, тъй като това е мястото, от което божествената енергия протича в КА тялото. Тогава, през следващите пет до десет минути, просто бъдете в диска, позволявайки му да се върти, като вниманието ви е насочено към ВА и в основата на гръбначния стълб. На моменти усещанията ще бъдат много леки. Други пъти ще бъдат като лазерна светлина или като огнен стълб, или поток. Може да приема различни форми.

 

Като започне да се спуска енергията от ВА към основата на гръбнака, тя се излъчва в КА тялото и го енергизира. Можете да правите това колко пъти искате. Препоръчваме ви да бъде поне веднъж на ден. Но има едно предупреждение: ако го практикувате твърде често, или за продължителен период от време, ще наблюдавате реакция на изцеление. Това се дължи на божествените енергии, които протичат от КА във физическите органи на тялото и ги карат да се освободят от негативността, токсините и други отрицателни материали, които ограничават живителната им сила. Като става все по-енергизирано КА тялото за даден период от време, то ще може да включи слънчевите частици от слънчевия поток и така да ускори вашето издигане.

 

Това е основният метод. И както препоръчваме, е необходимо да се прави веднъж на ден за пет до десет минути, толкова продължително, колкото е ясно намерението ви да издигнете съзнанието си.

 

Наблюденията на Том относно Холон на Издигането

 

На 24 март 2008г. Хаторите излъчиха планетарно послание, наречено „Магнитното поле на Земята”, в което казаха, че магнитното поле на планетата преминава през смущения и се видоизменя. (вижте в Архиви за оригиналната публикация).

 

През декември 2008 НАСА обяви, че проектът Themis е засякъл масивен пробив в магнитното поле на земята и че в близко бъдеще това би позволило да навлязат в земната магнетосфера големи количества слънчева плазма. Магнетосферата предпазва земята от слънчевите бури и ветрове (плазма). Но с този пробив учените предсказаха повишаване на магнитните бури през следващите няколко години. Подобни бури често засягат телекомуникациите, което би било много „интересно” за дадена култура, която все повече зависи от такава форма на общуване (в това число и интернет). За да видите докладът на НАСА – просто влезте на www.nasa.gov и напишете думата Themis в полето търсене. Когато се отвори страницата, натиснете на Mission News.

 

Аз лично изпитвам облекчение, когато науката потвърди нещо, казано от Хаторите и трябва да призная, че това се случва удивително често.

 

Има няколко неща, които намирам за интересни в това послание. Най-важното е твърдението на Хаторите, че повишаването на плазмата в магнетосферата ще повиши вибрационната норма на КА тялото.

 

С такъв вид информация разбира се, оставяме науката далеч назад и навлизаме в нов свят на възприемане, който наричам „ву-ду”. Под това имам предвид необикновено възприемане (особено откъм психическо разнообразие). Аз лично смятам, че можем да пригодим и двете – логиката и ву-ду – като бъдем наблюдателни относно себе си и така границите между тях ще станат ясно очертани. И така, когато е възможно, ми харесва да тегля ясна черта в пясъка между науката и което наричам ву-ду. А с това последно послание определено прекрачваме линията.

 

КА

 

КА тялото е познато и използвано от древните египетски алхимици. Понякога го наричат етерен близнак, а друг път духовен двойник. Има същата форма и размери като физическото ви тяло (наречено Khat от древните египтяни), но е енергийно тяло. Не е направено от плът и кръв, а вместо това от енергия, или главно от енергия. Ако КА има някаква маса изобщо, то тя изглежда е много малка. Правил съм различни опити с КА по време на медитация за повече от две десетилетия и изглежда притежава множество интересни способности. Някои от тях се дължат на свойствената й природа, и в това тя изглежда се подчинява на законите на квантовата механика, а не на Нютоновата физика. Това отваря врата за внушителен брой необикновени феномени.

 

Издигане

 

Според знанието на древните египетски алхимици (както го разбирам и интерпретирам аз), КА е от съществено значение на процеса на издигане. Както ясно поясниха в посланието си Хаторите, издигането е движение нагоре в съзнанието – разширяване на съзнанието. Не става дума за напускане на света и отиване някъде. Когато някой е в процес на издигане, то той едновременно живее и надскача света.

 

Издигане срещу Разпадане

 

Друга важна точка според мен е идеята, че навлизаме в период  на потенциално издигане и/или потенциално разпадане едновременно. Усилието да надскочим втълпените ни културни ограничения често може да бъде изключително изтощително за някои от нас. Новините са пълни с истории за хора, които избухват, когато трябва да използват термини от шейсетте. Днес докато пиша това, чета разказа на мъж и жена, които и двамата са изгубили работата си и в резултат на това решили да убият себе си и петте си деца.

 

Опасявам се, че подобна умствена нестабилност ще се появи, затова Хаторите ни призовават да осъзнаем, че имаме вродената способност и отговорност да живеем нагоре (издигане), дори хората около нас да се сриват (разпадане).

 

Холон на Издигане

 

Едно фундаментално средство или вътрешна технология, което Хаторите ни предлагат в това послание, е специфичен тип Холон, който засилва КА, за да може да устои на покачващото се енергетично налягане и да ни помогне да преминем през процеса на издигане.

 

За онези, които са незапознати с идеята на Холоните, горещо ви препоръчвам да отидете на нашия сайт - www.tomkenyon.com – на секцията Архиви и да кликнете върху посланията, които касаят Холон на Баланса и Холон на Изцелението. Тези две геометрични форми са изключително полезни и много лесни за приложение.

 

Холонът на Издигането е малко по-сложен от останалите два, дадени ни от Хаторите. Това е така, защото той координира сътворяването на въображаема геометрия, заедно с емоционално състояние (признателност) и насочване на енергиен поток към КА.

 

Както казва една поговорка – една картина не струва и хиляди думи – затова първото нещо, което бих искал да споделя с вас е една малка рисунка на геометрия и поетапно описание на процеса.

 

Геометрията

 

Разберете моите трудности относно артистичните ми способности и дайте всичко от себе си, за да надскочите моите ограничения относно рисуването. Въпреки това на рисунката по-долу ще видите човешка фигура (вие), застанала в центъра на диск (кръг). Ще видите две пунктирани линии, които се издигат от раменете до точката над главата (ВА точката). Пунктираните линии представляват ръцете ви, ако ги протегнете над главата. Там, където те се докосват, е разположението на ВА точката. Това също така, както ще видите, е върхът на диска.

hator2.jpg

 

 

На диаграмата фигурата стои с кръстосани крака, което означава, че тазът ви ще бъде в основата на диска. Моля да имате предвид, че не е задължително да седите с кръстосани крака, когато го правите. Ако ви е по-удобно да стоите на стол, тогава основата на диска биха били краката ви. Същото ще бъде валидно и ако стоите прави.

 

Размерът на диска е въпрос на лични предпочитания. Може да бъде тесен и нисък или издължен и елегантен. Лично аз направих радиусът на моя диск около 25 фута, или в диаметър общо 50 фута. Също така си го представих в ярък бял цвят, но не е необходимо да му придавате някакъв цвят изобщо, нито дори да го виждате. Просто почувствайте този диск по какъвто начин ви се струва естествено за вас. погледнат от горе или отдолу, разбира се, дискът наподобява кръг.

 

След като го изградите във въображението си, започнете да го въртите около централната му ос (която минава през темето на главата, през центъра на тялото ви и излиза през перинеума – точката точно между гениталиите ви и ануса). Обикновено въртя моя по посока на часовниковата стрелка. Но вие го завъртете в която посока ви се струва добре. Това въртеливо движение създава енергетичен вихър на фините нива и улеснява придвижването на божествена (селестинска) енергия от ВА към КА.

 

Веднъж щом усетите, че въображаемият диск се върти, вече сте готови за следващата стъпка.

 

Насочете вниманието си от ВА точката (над главата на върха на диска). Изпратете чувство на признателност или благодарност към ВА, тъй като това отваря вратата за потока от божествена енергия. Всъщност това е усещането за признателност или благодарност, а не мисълта за признателност, което фактически активира потока от ВА.

 

Докато продължавате да изпращате признателност/благодарност към ВА, ще усетите движение от долу нагоре от ВА в отговор. Може да е необходимо от няколко минути до по-дълго време да почувствате отговора, ако нямате опит в усещането на фини енергии. Но в крайна сметка ще почувствате отговорът от ВА на вашата признателност. Когато това се случи, насочете вниманието си към основата на гръбначния стълб.

 

Енергията следва вниманието

 

Като местите вниманието си към основата на гръбнака, потокът от божествена енергия от ВА ще се задвижи надолу към коренната чакра, където се установява (посява) в КА. В този момент всичко, което правите, е да стоите спокойно вътре във въртящия се диск, докато държите вниманието си в ВА точката над главата и коренната чакра в основата на гръбнака. Нека почувствате и усетите движението на божествената енергия в вашата основа, а оттам в КА тялото ви. Когато умът ви се отвлече, просто върнете отново вниманието си към въртящия се диск и връзката между ВА и корените ви (основата). Ако вниманието ви се отвлече твърде дълго време, потокът ще спре. Ако това стане, просто изпратете отново чувството на признателност към ВА, както в началото. Като се поднови потокът, задръжте вниманието си върху ВА, корените ви и въртящия се диск.

 

Потокът

 

Докато продължава потокът от божествена енергия от ВА, към коренната ви чакра, е важно да осъзнаете, че именно той подхранва КА тялото ви. Коренната чакра се използва за закотвяне на енергията, но енергията сама по себе си приема различни форми със засилването на КА, съживяването й и издигането на вибрационната норма на КА тялото.

 

При мен този поток от ВА към коренната чакра приема много различни форми в различни моменти, в зависимост от – според мен – състоянието на енергийната ми система и настроението ми в момента, когато медитирам.

 

Понякога потокът е много фин, едва доловим. Друг път е като мощен лазерен лъч светлина, тласкащ енергия от ВА към корените и оттам към цялото ми КА тяло. Понякога приема формата на въртящ се стълб от етерен огън, който се канализира от ВА към корените и тласка енергия към КА от самата огнена колона. Друг път е поток от светлина от течно злато, която се движи надолу от ВА. Във всички случаи има ясно различими физически усещания за интензивността, но в различна степен. Подозирам, че всеки, който практикува това, ще има свои вариации на преживявания.

 

Също открих, че пет до десет минути, както препоръчват Хаторите, са напълно достатъчни за зареждане на КА тялото ми. А понякога има невероятни преживявания на преливане на божествена енергия от КА в моето физическо тяло (Khat). Когато това се случи, усещам как тази живителна сила бива предадена до физическите ми органи.

 

Експериментирал съм като съм продължавал медитацията до двадесет минути, както с писането на това, и мога да кажа, че понякога преживявам очистваща реакция за около петнадесет минути – точно както Хаторите обсъждаха. Не винаги става това, но се случва достатъчно често, за да си струва да го спомена. Представям си, че този вид реакция би се случила в различно време за различни хора, в зависимост от много фактори, затова по никакъв начин не заключавам, че ще преживеете очистваща реакция по време на медитация, ако продължите още десет минути – просто споделям какво правя аз. Подобни реакции са резултат от духовна и/или физическа детоксикация, тъй като, в този енергиен модел, някои видове мисли и емоции имат токсични характеристики. И ако входящата високо вибрационна енергия от ВА навлиза в КА тялото достатъчно дълго, това ще накара тялото да започне да се освобождава от тези токсични елементи. Подобни освобождавания не са опасни, но могат да бъдат трудно поносими, тъй като могат да включват усещания като гадене, главоболие, други болки в тялото и неочакван изненадващ изблик на ментален и/или емоционален боклук.

 

Препоръчвам на онези, които предприемат този забележителен Холон, да си намерят удобно местенце. Започнете с пет минути. Вижте какво се случва и след това бавно увеличавайте времето.

 

За вас отличниците и вманиачените (в това число и аз), запомнете, че този Холон не е маратон. Правенето на повече не означава непременно по-добри резултати. Целта е да промените КА тялото, а не му изпържите задника. Затова бъдете умерени. Сдържаността в този случай не е посредственост. Докато работите с Холона, ще видите, че естествената зона на комфорт се разширява. Може да бъде повече от десет минути, или по-малко. Колкото и да е, навлизането в тази медитация веднъж дневно ще ви донесе изключително полезни резултати.

 

Използването на музика

 

Експериментирал съм с този Холон както в тишина, така и на психоакустична музика, проектирана да засили промените в състоянията. Имало е моменти, когато съм предпочитал да медитирам в пълна тишина, без никакво звуково смущение.

 

Приятно е да усетиш енергията да се движи в КА и физически да чуеш вътрешните звуци, които се генерират без външна „намеса”. Друг път слушането на психоакустична музика ми е помагало много и често засилва преживяването. За мен е въпрос на настроение. Предпочитам ли тишината или искам да се понеса по вълните на психоакустичните звуци, за да усиля преживяването? Ако решите да експериментирате с музика, ви препоръчвам да слушате нещо, което ви кара да се чувствате отпуснати и насочва вниманието ви навътре.

 

Тъй като зная, че много хора ще ме питат за моите предпочитания, ето ги. Ако избирам музика докато практикувам Холон, слушам lightship или Infinite Pool. Те усилват най-много преживяването. Също така съм открил, че Wave form и Wave form II по много фин начин подпомагат преживяването.

 

Финални мисли

 

Ако Хаторите са прави като казват, че повишената плазмена активност в магнетосферата ще промени активността на КА телата ни, то тогава сме изправени пред големи предизвикателства през идните години. Въпреки предизвикателствата на много фронтове, това време е също така огромна възможност – възможност за безпрецедентна духовна еволюция. Изправям се да посрещна бъдещето с безпокойство и вълнение едновременно, каквито никога преди не съм изпитвал. Нека избраният от вас път през тези времена да ви води нагоре и нека дните ви бъдат изпълнени с повече светлина, по-добър живот и повече смях.

 

Превод Златомира Иванова

 

 

 

 

Wednesday the 1st. Spiralata.net 2002-2019