Том Кениън и Хаторите

Холон на Баланса

Печат

 

 

 

 

Холон на Баланса

 

Хаторите 3 февруари 2007

 

 

 

В това общуване бихме искали да ви предложим някои идеи за управление на собствените ви фини енергии преди, по време и след земна активност, като земетресения и вулкани.

 

Поради енергетичните модели на самата земя и повишаващата се непостоянност на земните промени, които са пред вас, всякакъв вид хора са възприемчиви на фините енергетични ефекти от тези промени, които се случват на другата половина на планетата. Несъмнено близостта на дадено земетресение не е основният фактор, когато става дума за фина енергия. Това общуване е главно за онези от вас, които имат чувствителна природа. В това число могат да бъдат духовно напреднали хора, такива в съзнателен процес на еволюция и също така децата и животните, които наричаме „невинни”.

 

Преди дадено сеизмично събитие, от централната точка на тази активност и по продължението на съответните линии на разсед (на приплъзване на земни пластове) се излъчват вълни на напрежение (натиск). Тези вълни буквално създават промени във фината енергия на земята и в зависимост от силата на сеизмичното събитие, могат да бъдат засегнати хора на хиляди мили разстояние от мястото.

 

Като погледнем към земната мрежа и линиите на разсед по Огнения Пръстен – който се простира от североизточното крайбрежие на Русия, крайбрежието на Китай и до Япония, надолу към Индонезия, Австралия, Нова Зеландия, нагоре до крайбрежието на Южна Америка, Централна Америка и завършвайки до крайбрежието на Аляска, недалеч от корените си на крайбрежието на Русия – виждаме изключително повишаване на тектонското напрежение. Също така виждаме повишено сеизмично налягане в областта, която наричате Йелоустоуйн в Съединените Щати. Като погледнем активността на земните линии на разсед, виждаме вероятността за неочаквана земна активност по източното крайбрежие на САЩ и Канада. Избираме да не навлизаме в детайлно описание на възможностите, защото на практика нямат значение относно това колко бързо ще се развие състоянието на нещата.

 

Съществуват сложни мрежови връзки между Огненият Пръстен и други линии на разсед. В това влизат привидно несвързани линии, които протичат през части от Китай, Индия, Пакистан чак до Турция, Гърция и Италия. Вашата геологична наука не е открила директна връзка между тези, но от нашия поглед към енергиите на земята, виждаме директна връзка, не толкова посредством класическите структури на линиите на разсед, колкото чрез хармоничните взаимоотношения между различни нива (слоеве) на земята, като например нейната кора и по-ниските слоеве, стигащи до мантията. Тези хармонични взаимоотношения са ръководени не само от тектонските движения, но и от слънчевата активност. Това е един енергетичен феномен и слънцето е в един период на повишена активност, която според нас ще продължава поне още няколко години.

 

Казахме по-рано, че енергийните вълни от дълбокия космос, свързани със самото съзнание, удрят вашето слънце, а оттам и мантията на земята ви. Човешкото съзнание има потенциала да смекчи или трансформира много от тези хармонии, но се е провалило в реализиране на потенциала си.

 

Като погледнем възможностите, можем да кажем, че, както казва поговорката, вървите по неравен път. В този случай не може да се направи много за смекчаване или променяне на земната активност. Земята е на ръба на самоизчистващо се действие. Онова, което искаме да обсъдим тук, са фините енергии, на които можете да въздействате.

 

Преди всичко всички тези повишени сеизмични активности са тенденция за възбуждане, непостоянни емоционални чувства, нарушени мисловни модели, трудности при краткосрочната памет, раздразнение, ирационалност, усещането да бъдеш в менгеме, или в капан. Смущенията на съня също са част от това, както също и цялостното чувство на депресия, отчаяние или безпокойство и неочакваните чувства на изцеденост и изтощение. Общо казано тези симптоми ще бъдат по-силни за онези, които са по-близо до засегнатите линии на разсед, но чувствителните хора ще бъдат засегнати и на много по-голямо разстояние.

 

Наред с линиите на разсед, които са засегнати, се създават и множество честоти. Някои от тези са ELFs (изключително ниски честоти от 3 до 30 Hz), които пътуват в бавни вълнови модели и могат да преминат през земята на хиляди мили. Други честоти са с висок обхват и не могат да бъдат чути от човешкото ухо, но някои животни могат да ги чуят. Но само защото някой не може да чуе дадена честота, не означава, че тя не ви засяга. Несъмнено ултра високите честоти, излъчвани от активността на линиите на разсед са много смущаващи за фините енергийни полета на хората и животните, както са и повечето ELFs. По време на такава сеизмична активност може да се появи неочаквано и необяснимо главоболие, което после да отмине без видима причина. Когато човек навлезе в самото сеизмично събитие, вълните на натиск (налягане) се превръщат във физически земни движения. Тук няма догадки и предположения. Съвсем очевидно е, когато сте сред земетресение. След дадено сеизмично събитие се наблюдават хармонични усложнения от всякакъв тип. След шоковите състояния са част от това на всички физически нива. Друг аспект обаче са сложните честоти, генерирани от линията на разсед, когато тя се установи в новата си конфигурация. И отново, някои от тези честоти са ELFs и могат да бъдат усетени на хиляди мили разстояние. Други са в ултра висок обхват и двата вида ще продължат да оказват негативно влияние върху животни и хора.

 

На грубо физическо ниво подсказахме онези, които живеят във вероятно засегнати области, да са снабдени с храна и вода за такива непредвидени случаи, но това са практически въпроси и е добре за всеки, на всяка точка от земята да има такива, защото променливите климатични модели ще засегнат части от земята, които не са докоснати от земетресения.

 

Онова, на което бихме искали да ви обърнем внимание, най-добре би могло да се опише като свръхестествено и управлението на фините ви енергии би трябвало да ви постави в или да ви засегне от сеизмичното събитие. В предходните случаи ви бяхме дали няколко описания на Холон на Баланса, осмостенника. Той е простичък, но много ефективен за балансиране на фините енергии. Но има още един елемент на тази геометрия. Може да ви защити в моменти на екстремни земни промени, но трябва да сте овладели способността да го създавате, когато пожелаете, за да можете в такива моменти да надмогнете страха и да отидете в Холона. Онова, което ще ви опишем, е изключително сложно, но ще се опитаме да го представим по-просто.

 

Вашата земя, както я виждаме ние, се издига на друго енергийно състояние. В моменти на екстремна земна активност областите около линията на разсед стават като свръхпроводник. Ако сте създали Холона на Баланса, осмостенника, около себе си, има вероятност да преминете през свръхпроводимото състояние непокътнати. Тази геометрия също така ви дава по-голям достъп до онзи аспект на съществуването ви, който е извън времето и пространството и ви позволява интуитивно да се преместите физически на по-благоприятно място.

 

За онези, които са разположени на по-голямо разстояние от голямо сеизмично събитие, важат същите принципи. Макар физическите ви тела да не бъдат засегнати от земната активност, то фините ви тела могат да бъдат, а това ще е особено осезаемо, ако сте с чувствителна природа. Когато чувствате смущение, както предложихме по-рано, е добре да веднага да създадете Холона на Баланса, поне като огледален образ. Това ще ви позволи да смекчите част от негативните ефекти за себе си.

 

За онези от вас, които се намират в изключително нестабилни климатични условия, същият този Холон може да окаже предпазващ ефект. В такива случаи това свръхпроводимо състояние не съществува, тъй като то се създава от активността на линията на разсед в епицентъра, но все пак свързвайки ви с вашия аспект извън времето и пространството, ви позволява да действате по-интуитивно и балансирано.

 

Както споменахме, при събитие с изключителна сеизмична активност, областта около епицентъра има тенденцията на свръхпроводник. От наша гледна точка тези свръхпроводими състояния имат геометрия и приличат на цветя или снежинки. Те със сигурност са изключително разрушителни във физически смисъл за онези, които са в близост, но от космоса и от гледна точка на интердименсионалността сложната геометрия на тези свръхпроводими полета е красива и ние откриваме пряка връзка между тях и зърнените кръгове (пример - http://images.google.com/images?q=crop+circles&rls=com.microsoft:bg:IE-SearchBox&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7ADBF&um=1&ie=UTF-8&ei=gCzeSrGIIci-_Qa5kLybAg&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBAQsAQwAA). Те са форма на информация, която предстои да бъде дешифрирана. Свръхпроводимите полета около епицентрите на земетръсна активност също са форма на информация. Не са случайни ефекти на удрящите се една в друга тектонски плочи. Това е само една малка част от пъзела. Вярно е, че на триизмерното ниво тектонското триене е голяма част от него, но в другите измерения други неща се случват.

 

От наша гледна точка свръхпроводимите полета, свързани със земята, ще се повишават, независимо дали са сеизмична активност, зърнени кръгове или електромагнитни аномалии. От наша гледна точка тези феномени са комуникации от самата земя. По-голямата част от зърнените кръгове, които наистина са такива, а не просто някаква измислица, са интердименсионални комуникации от земята. Някои от тези комуникации действително са интердименсионални същества, които взаимодействат със земята. Този тип зърнени кръгове са подписи, жив запис на една интердименсионална комуникация между земята и интердименсионалните посетители.

 

Земята, като съзнателно същество, не е просто част от слънчевата система и галактиката Млечен Път, но също и по-дълбоко пространство по начина, по който вашите физици още не разбират. Земята се изкачва в съзнателното си осъзнаване. Тя е като змия, която си сменя старата кожа. Дали човечеството ще бъде част от новата земя, това още не е ясно. Онова, което е ясно, е, че земята се движи. За духовно еволюиращите хора това не е плашещо. Това е необикновена възможност да преживеят хипердименсионалната физика в действие, защото с увеличаването на свръхпроводимите полета на земята в техните различни форми, можете да „се качите” на тези енергийни състояния към по-висши и деликатни състояния на съзнание. Те са по един много реален начин като порти към по-високите измерения на земята. Те са покана да оставите вашата привързаност към повърхностно съзнание, буквално и образно казано, и да навлезете в необикновената мистерия и прелестното раждане на една нова земя.

 

В момента на вашето физическо раждане в този живот не сте знаели какво се е случвало – само, че върху вас е имало огромно налягане (натиск) и движение, което не бихте могли да спрете. Това до голяма степен е подобно събитие за самата земя. Пред очите ви точно сред света, какъвто го виждате, изплуват нови светове.

 

Причината да сте тук сега зависи от вас.

 

Мисли върху това послание на Хаторите – Том Кениън

 

Идват ми на ум няколко неща като погледна последното послание на Хаторите. Преди всичко това е най-отрезвяващото послание, което са дали за промените на земята. Те никога не дават предсказания за каквото и да било и предпочитат да говорят за вероятностите. Казвали са ми не веднъж, че ситуацията може да бъде променена или предотвратена чрез силата на избора. И това със сигурност се отнася за онова, което казват сега. Но тонът на това послание е различен и е крайно необичайно това, че дадоха две планетарни послания за две седмици, т.е. никога преди това не са го правили.

 

От известно време Хаторите са казвали, че сме на прага на земни промени. И повишените напоследък суровост на бурите и променящите се климатични модели в целия свят изглежда потвърждават това. Още откакто започнаха Хаторите да дават планетарна информация, предназначена за всички, те винаги са поддържали твърдението, че човешкото съзнание творчески взаимодейства с фините енергии на планетата и че тези взаимодействия до известна степен засягат земетръсната активност и дори климатичните модели. Тази идея излиза от възгледите на модерната наука, но при все това усещам нещо вярно в нея.

 

Тъй като Хаторите горещо искаха да ни предадат Холона на Баланса, мисля, че би било полезно да го обсъдим малко повече. Получихме няколко имейла от хора по света, които искат разяснение. Ето какво казаха Хаторите за Холона на Баланса в предходното си послание, което дойде едва две седмици преди това.

 

„Препоръчваме ви да експериментирате с това; играйте и овладейте тази проста геометрия. Носете я с вас в съзнанието си непрекъснато, за да можете да я създадете веднага, когато пожелаете, когато е необходимо, както за себе си, така и за хората, с които сте свързани.

 

Нарича се Холон и конкретно онзи към който се обръщаме е Осмостенник, или Холон на Баланса. Представете си, че сте обградени от пирамида от светлина, която се простира над вас и се свърза с пирамидата под вас. Има пирамиди с основа квадрат, като едната сочи с върха нагоре, а другата с върха надолу. Правите това колкото искате голямо или малко, стига само да сте изцяло обхванати от него.

 

Ако седите или стоите прави, оста на осмостенника преминава през центъра на тялото ви, така че, ако нарисувате линия през върха на пирамидата към центъра, надолу до върха на другата пирамида, тази ос би минавала през центъра на тялото ви. Този осмостенник балансира енергията. Той е балансът на мъжкия и женския аспект на съзнанието. Не се оставяйте простата му да ви заблуди. Това е мощно средство за балансиране на фините енергии.”

 

Осмостенникът е един от петте триизмерни геометрични форми, известни като Платонови тела (правилни многостени). Осмостенникът има общо осем стени, откъдето и идва името му – окта – осем. Горната пирамида има четири стени и долната пирамида има четири стени, като в основата си двете пирамиди се събират и образуват квадрат. Платоновите тела могат естествено да се срещнат в природата, особено във формата на кристални структури, както и атомни и молекулни конфигурации. От езотерична гледна точка, всяко едно от Платоновите тела има специфични енергетични ефекти. Някои хора ни питаха дали осмостенник е същото като звезден тетраедър и т.н. Последният се състои от две пирамиди с триъгълна основа и те не са свързани при основата си. Те преливат една в друга. Звездният тетраедър също има различни енергетични ефекти от тези на осмостенника.

 

Вероятно има няколко геометрични модела, които Хаторите биха могли да изберат да използват, но подозирам, че една от причините да изберат осмостенни, е, че прагматици. Осмостенникът по-лесно се създава във въображение за повечето хора, отколкото някои от по-сложните геометрични форми.

 

Когато за първи път получих информация относно Холона на Баланса от Хаторите, си помислих, че е твърде простичко. Но понякога простите неща са най-добрите. Не се съмнявах, че този Холон предава усещане за баланс, когато се прилага. В предходното послание на Хаторите специално открих коментарите им относно  изпращането на Холона към области на Земята и/или към хора в беда.

 

Но в последното послание Хаторите недвусмислено казаха, че бихме направили най-добре, ако се научим да създаваме тези Холони, когато моментът настъпи, като отражение. Ако са прави за онова, което предстои, то тогава това е добър съвет.

 

В допълнение към коментара им относно ескалиращите промени на земята, считам нещо за много интересно и проблематично, а именно че линиите на разсед на земетресенията създават свръхпроводими състояния. Не съм физик и тук срещам затруднения, но както го разбрах, свръхпроводимите състояния са свързани с проводимостта на електричество посредством метали. Обикновено има съпротивление на потока от електричество в металите. Но когато металите са супер охладители, съпротивлението спада. В живакът например няма съпротивление към електрическия поток на абсолютната нула. При определени условия свръхпроводимите състояния се свързват с анти гравитацията. Ето проблемът. Земетресенията на физическо ниво са причинени от триене между тектонските плочи. Триенето създава топлина, а не студ.

 

Вероятно в епицентъра на труса топлината би била много висока. Затова как може да съществува състояние на свръхпроводимост?

 

Отидох при Хаторите с това недоумение и те казаха да, топлината представлява резултат от триенето. Но има момент по време на сеизмичната активност, когато основната интердименсионална природа на земетресението засяга електромагнитите по необичаен начин. Ефектът от промяната в измеренията създава подобен на поничка измерен балон, който например, създава много високо свръхпроводимо състояние. Хаторите още казаха, че Холонът на Баланса взаимодейства с този тип свръхпроводими състояния по един положителен начин.

 

Накрая бях шокиран от последното им изречение – причината да сте тук сега зависи от вас. Желая на вас и на вашите възлюбени да бъде колкото се може по-приятно преминаването ви през това иглено ухо. И нека помним, когато земята се движи под краката ни, било то буквално или образно, да сграбчим момента и „да уловим” вълната в екстаза и величието, които винаги са скрити зад всеки момент от живота ни.

 

По-нататъшни уточнения на Холона на Баланса

 

Получихме няколко имейла с молба за пояснение на Холона на Баланса. Преди всичко тази информация е предназначена за онези, които казаха, че се нуждаят от по-основно разбиране на този конкретен холон (осмостенник). Не е предназначена за напредналите ученици по свещена геометрия. Умишлено го правя толкова простичко, поради две причини: първо, не е необходимо да имате сложно разбиране за Холона на Баланса, за да го използвате и второ, много хора се объркват от сложните геометрии. Тъй като Холонът е изкючително ефективен и лесен за употреба, предпочетох да не усложнявам нещата. С други думи, предпочетох да не навлизам в детайли относно тънкостите между различните Платонови тела или сложността относно работата с тях от езотерична гледна точка.

Ето една малка скица на осмостенник, тъй като една картина струва колкото хиляди думи.

hator1.jpg

 

 

Осмостенникът представлява две квадратни пирамиди, свързани при основата.

 

Холонът на Баланса се създава чрез формирането на осмостенник от светлина около вас, посредством въображението ви.

 

Няма значение какъв цвят ще има. Цветът може да се променя спонтанно, според това състоянието ви на ума. Лично аз правя моя от чисто бяла светлина, но това е въпрос на лично предпочитание, а не правило. Слава Богу, в това има много малко правила!

 

Главното е да бъдете сигурни, че сте напълно обхванати от формата на осмостенника. Ако например лежите, основата на двете пирамиди (там където те се срещат в средата на осмостенника) най-вероятно ще се пада точно под вас. но можете да се поставите навсякъде във фигурата. Можете да се носите във върха, или да потънете надолу към дъното, или пък да се мушнете в ъгъл. Няма значение. Не е необходимо също така да се обръщате в някаква конкретна посока, като север, юг, изток, запад и т.н. Няма също така молитви, заклинания, специални дихателни техники. Цялата работа е съвсем проста. И това вероятно е една от многото й положителни страни, освен фактът, че действа.

 

Ако стоите или седите, оста на осмостенника (т.е. въображаемата линия, която преминава през върховете на двете пирамиди и се среща в центъра), най-вероятно би минавала през централната ос на тялото ви (от върха на главата до перинеума). Но можете да си представите, че се намирате по-близо до върха на горната пирамида или по-долу до върха на долната. С други думи централната равнина на осмостенника – там, където се срещат двете пирамиди – би могла да бъде разположена навсякъде по тялото ви – на нивото на сърцето, главата или краката. Няма значение, или поне що се отнася до ефекта на балансиране. В действителност някои изравнявания на централния квадрат с тялото ви ( т.е. там, където квадратът минава през вас) могат да ви засегнат по-силно от други. Затова казвам –експериментирайте! Открийте кое най-добре действа при вас. И макар да се повтарям, нека го кажа отново. Няма значение къде се поставяте в осмостенника, накъде сте обърнати, или в какъв цвят си го представяте. Главното е да сте уверени, че сте изцяло в него.

 

Една последна точка относно геометрията, тъй като няколко човека са ми писали този въпрос – осмостенникът едно и също ли е с звездния тетраедър? Не, не е. Съвсем различни форми са... (Тук ще си позволя да изпусна този абзац, тъй като съветва да потърсим в Интернет изображения на двете и т.н.)

 

В посланието от 18 януари 2007 Хаторите дадоха информация относно изпращането на Холона на Баланса до място или човек в беда, за да получи балансираща енергия. В този случай създаването му е съвсем просто, освен факта, че очевидно вие не сте вътре в Холона, а там се намира човека, хората, мястото, на които го изпращате. С други думи, ако изпращам Холона на Баланса към дадена област на Земята, си представям тази област вътре в холона.

 

Можете да изпращате тези Холони навсякъде по Земята, където пожелаете – или навсякъде във вселената (ако системата ви от вярвания ви отвежда там). Изпращането на Холона на Баланса е вид доброжелателна постъпка, но с едно предупреждение – не се бъркайте в реалността на други хора. С други думи, всеки има право на свое собствено страдание. Само защото аз или вие искаме някой да бъде по-находчив и изобретателен, не означава, че и те го искат. Всички имаме правото да бъдем тъжни, ядосани, объркани или каквото и да е, толкова дълго, колкото желаем. Понякога става малко заплетено. Вероятно някой наш приятел или роднина е в беда и искаме да направим нещата по-добре. Но проектирането на нашите намерения върху другите, когато те не желаят това, мисля, че е неправилна употреба на фина енергия. Затова препоръката ми е да изпращате Холона, не като императив или налагане, а като покана, глътка свеж въздух дори. Ако изпращаме Холона на Баланса като енергетична покана за баланс към онези, които избират да го приемат, без очакването, че те ще направят каквото и да било, тогава мисля, го изпращаме по правилния начин.

 

Препоръчвам ви да направите създаването на Холона като игра. Играйте с него. Завъртайте го, правете го в различни цветове. Намерете къде най-добре се чувствате в геометрията му. Практикувайте го в неопределено време през деня. Създавайте го на всякакви възможни места. Никой няма да знае какво правите. Правете го, докато пазарувате, изхвърляте боклука, храните домашния любимец, разхождате се, по време на рекламите, докато гледате телевизия. Списъкът е безкраен. Въпросът е да го практикувате достатъчно, за да може, когато се почувствате разфокусирани – емоционално и енергийно – без да се замисляте да го създадете. Тогава той става чудесен съюзник. Ще бъде един от най-добрите ви приятели и за разлика от кучето, няма да се налага да го храните, или разхождате и няма да дъвче вестника ви.

 

Превод Златомира Иванова

 

 

 

 

Wednesday the 1st. Spiralata.net 2002-2019