Том Кениън и Хаторите

Екстаз и Сърцето

Печат

 

 

 

 

Екстаз и Сърцето

 

Хаторите 18 април 2005

 

 

 

В тази сесия бихме искали да говорим с вас относно генерирането на екстаз чрез фокусиране върху сърцето. В този случай нямаме предвид сърдечната чакра, а физическото сърце, самия мускул сърце.

 

Тази техника включва фокуса ви или вниманието ви, заедно с емоцията на благодарност или признателност – което от двете предпочитате да използвате.

 

Още щом насочите вниманието си към сърцето, ще можете да забележите поток от фина енергия.

 

От наша гледна точка фокусът или вниманието ви действат повече като централна точка на енергиен вихър. Това е особено валидно за физическото ви тяло и полето, което ви обгражда – енергийното ви поле – което предците са нарекли аура.

 

Способността ви да създавате фокус от внимание не е просто церебрална или мозъчна активност. Това е дейност на много нива на съзнание. Накъдето и в тялото си да насочите вниманието си, към тази точка или област се насочва незабавно поток от енергия, което има оживителен ефект върху клетките ви и/или ярките светлинни фибри, от които е съставено енергийното ви тяло.

 

Действително фокусът ви създава ефект на свиване (изкривяване) на субатомно ниво, което бихте могли да го наречете ефект на квантовото поле. Тези полеви ефекти създават различни потоци от енергия, геометрия и хармония във вас.

 

Способността да променяте (изменяте) квантовото поле чрез силата на фокуса ви е много важна и затова ви приканваме да я овладеете. Приложенията й са многобройни, развиването на екстаз е само една от тях.

 

В този метод вие използвате способността да задържите фокуса или вниманието си, заедно с емоцията на признателност или благодарност. Тези две емоции имат тясно свързан ефект върху енергийното ви поле и върху ритмичното магнитно излъчване на физическото ви сърце. Тази комбинация от фокус и свързана емоция може да се използва за генерирането на високо състояние на екстаз.

 

Както казахме по-рано, генерирането на екстатични състояния на съзнанието е важен еволюционен катализатор. Горещо ви съветваме да се научите да създавате в ежедневието си състояния на екстаз.

 

Осъзнаваме, че за мнозина от вас ежедневният ви живот може да не благоприятства развиването на подобни състояния, но ви приканваме горещо да намерите време, когато можете да практикувате поне за няколко минути постигането на тези състояния. Кратко време, прекарано в екстаз, е по-добре от никакво.

 

Тази практика ще установи хармония или връзка със Земята, като едно съзнателно живо същество, както и с хармоничните вълни на каталитичната еволюция, които протичат през галактиката ви.

 

В тази техника насочвате вниманието си към физическото сърце. Като насочвате вниманието си към тази област, вие генерирате чувството на признателност и благодарност. Не мисълта за признателност и благодарност, а емоцията. В този метод мисълта няма да активира фините енергии, необходими да генерират екстаз – само усещането е способно да активира енергийните вихри във вас.

 

Докато се фокусирате върху физическото сърце и генерирате чувството на признателност или благодарност, вълна от енергия започва да тече през тялото ви – водена от магнитното поле на сърцето, което се излъчва от физическото, за да обхване цялото ви тяло. С протичането на потока от енергия през тялото ви, се наблюдава непринудено издигане на екстаз – клетъчен екстаз.

 

 Експериментирайте с тази техника. Почувствайте какво се случва в тялото ви, докато се фокусирате върху сърцето си и генерирате чувствата на признателност и благодарност. Почувствайте физически какво би се случило на клетъчно ниво, ако един трилион (или повече) клетки от тялото ви получат тази съгласувана енергия на благодарност и признателност.

 

Веднъж щом се изградили способността да създавате екстаз по описания начин и щом се способни да го генерирате където желаете – когато поискате – започнете да експериментирате с енергийното си поле, което някои наричат фино енергийно тяло.

 

Работейки с този метод вниманието ви отново е насочено върху сърцето, генерирайки чувствата на благодарност и признателност. И като усетите екстазът да се издига във вас, преместете вниманието си към полето около вас. това енергийно поле прилича много на сияйно яйце, гледано проницателно. Широката част на това ярко яйце е около раменете ви, а по-тясната му част е около краката ви. Има централна линия или ос, която преминава през центъра на това поле, и също преминава през центъра на физическото ви тяло – от върха на главата до перинеума. Тази линия е централната ос на магнитното поле, което обхваща финото енергийно тяло. Това тяло, или поле, се разширява нагоре над главата и под краката от няколко инча до няколко фута, или дори ярда. В определени високо заредени енергийни състояния оста и финото енергийно тяло могат да се разширят дори много повече.

 

Пренасочвайки вниманието си към тази централна ос и полето около тялото ви, вие позволявате на екстазът да излезе от физическото тяло и да навлезе в полето. Това е много положително и създава мощни хармонични модели, които ви водят до резонанс с вълните на ускорена еволюция, протичащи през галактиката.

 

Не подценявайте силите на тази техника. Макар да е много простичка, тя е дълбока и ефективна. Тя ще ви отведе в по-високите състояния на резонанс и вибрация. А това, от наша гледна точка, е съществено важно, за да преминете през енергийните порти и трансформиращи енергии, които вашата Земя преживява сега и ще продължава да преживява.

 

Има неща, които бихме искали да ви кажем относно природата и съдбата ви, но най-вероятно няма да можете да ги разберете, освен ако не сте, поне малко, в състояние на екстаз.

 

Това е така, защото критерият за оценяване за съзнанието е изграден не само от вярването, но и от емоционалната хармония на човека. И ако не сте в състояние на екстаз, би било сякаш се опитвате да опишете изгрев на сляп човек, който няма способността да възприеме директно онова, за което говорите. За такъв човек светът, който му описвате, би бил измислица. Но ако изведнъж той би могъл да види, би почувствал директно слънцето и би потвърдил, че описанието ви на света е точно. И онова, което някога се е считало за свят на митове, сега ще бъде видян като истински.

 

Затова сега ви оставяме с онова, което може да ви изглежда като мит, но което ние смятаме за очевидно. Вие сте творчески същества в разгара на създаването на вашето бъдеще и това на идните поколения. В сърцето си държите ключа на Мистерията на всички Мистерии. И прагът, отварянето на тази мистерия става чрез способността ви да навлезете в екстаз. Бъдете смели и открийте вашия път, начина ви на живот в това издигнато състояние на съществуване. Знайте обаче, че екстазът не е краят на пътя. Той е просто началото.

 

Опитайте методът, който изложихме пред вас тук. Експериментирайте с методите, които ви дадохме по-рано и които ще ви дадем в близко бъдеще. Навлизайте в екстаз винаги, когато можете. Знайте, че когато го правите, вие навлизате във взаимна връзка (общуване) с всички издигнати същества и учители, които са служили и служат на човечеството. Знайте, че когато го правите, вие навлизате в общуване със себе си.

 

В радост и смях.

 

Хаторите

 

Превод Златомира Иванова

 

 

 

 

Tuesday the 7th. Spiralata.net 2002-2019