Духовни учители, пророци, магове, феномени

Волф Месинг

Печат

Волф Месинг – загадъчният феномен на миналото столетие

 

Волф Месинг – знаменитият ясновидец, хипнотизатор и телепат, е може би най-загадъчният феномен на миналото столетие, чиито способности науката така и не успява да обясни

Необикновеният феномен е роден на 10 септември 1899 година в малкото градче Гура Калвария, Варшавска губерния, в семейството на бедния еврейски земевладелец Григорий Месинг, собственик на малка овощна градина, която отдава под аренда. Когато е 4-годишен, майка му Хана, починала много млада от туберкулоза, открива, че той страда от сомнамбулизъм, от който впоследствие успява да го излекува, поставяйки до леглото му легени със студена вода.

Волф Месинг – знаменитият ясновидец, хипнотизатор и телепат, е може би най-загадъчният феномен на миналото столетие, чиито способности науката така и не успява да обясни.

По същото това време се разбира, че малкият Месинг е надарен с изключителна памет, след като с лекота успява да наизусти цели пасажи от Талмуда. Това става причина баща му да реши, че той трябва да стане равин, което обаче никак не се понравя на необикновеното дете, чиято единствена мечта, след като гледа представление на някакъв пътуващ цирк в града, е да стане фокусник. В крайна сметка обаче малчуганът става възпитаник на местното религиозно училище, откъдето бяга само две години след това, за да се качи на първия влак за Берлин, напускайки завинаги дома си.

Пристигайки в германската столица, 12-годишното момче е принудено да работи каквото му падне, за да се издържа (мие чинии, чисти обувки и разнася различни стоки из града), но въпреки това постоянно гладува. Системното недохранване изтощава докрай силите му и това става причина през един горещ летен ден на 1912 година да припадне на улицата, а впоследствие да бъде сметнат за мъртъв и едва да не бъде изпратен в моргата заради почти недоловимия си пулс. Необикновеният пациент лежи в несвяст цели три дни в клиниката на знаменития психиатър Абел, където демонстрира за пръв път телепатичните си способности, отгатвайки намеренията на своя домакин, колебаещ се дали го изпрати в приют, или да извести полицията за случилото се.

Откривайки изключителните способности на малчугана, Абел първоначално се опитва да ги изучи и развие, но резултатите от проведените експерименти впоследствие са унищожени от пожар в годините на Първата световна война.

Скоро към уникалния феномен проявява интерес импресариото Целмайстер, който издейства на Месинг назначение в цирка, където той три пъти седмично забавлява берлинската публика, изпадайки в каталепсия в кристален ковчег, пробивайки шията си със стоманена игла или откривайки скрити от зрителите предмети в залата. През свободното си време усилено чете и беседва за психология с най-изтъкнатите специалисти от онова време, развивайки все повече телепатичните си способности.

През юни 1915 година е на гастрол във Виена, където предизвиква оправдания интерес на Зигмунд Фройд и Алберт Айнщайн, чието влияние върху него впоследствие става причина завинаги да се откаже от цирка и да се отдаде на психологически представления, в които демонстрира изключителните си способности.

Няколко поредни години Месинг е на турнета в чужбина – Япония, Бразилия, Аржентина и дори Индия, където се среща с Махатма Ганди и обогатява познанията си с тайните на йогите.

През 1937 година до ушите на Адолф Хитлер в Берлин достига едно от пророчествата на полския феномен, в което той заявява, че една война със СССР ще е причина за пълния крах на фашизма. Това е достатъчно, за да накара фюрера да обяви награда от 200 хиляди райхсмарки за главата му, а впоследствие да бъде и арестуван от Гестапо във Варшава, успявайки впоследствие да избяга от полицейския участък, хипнотизирайки надзирателите си, и с рибарска лодка да се добере до Съветския съюз, където остава до самата си смърт през 1974 година.

Източник: http://www.chudesa.net 

 

Friday the 10th. Spiralata.net 2002-2019