Споделено от вас, читателите

Индустрията 2012

Печат

 

 

 

 

Индустрията 2012

 

 

 

i2012.jpgВече всички разбрахме, че краят на света ще настъпи на 21 декември 2012 г. Или на 22, или на 23 декември. Има разминавания с ден-два, но това не е от съществено значение. Важното е, че ей го на, идва този така плашещ край, който не дойде през 2000-та година. Но тогава, разбира се, достъпът до Интернет не беше така масов, съответно възможността за всяване на страх и контрол подмолно беше по-малка, макар че телевизията, радиото и вестниците са си вършили работата съвестно в тази посока. Но пък интернетът нали ние го правим, не някакви чичковци с костюми и дами с вчесани коси??! След като поотмина модата на Паулу Коелю, дойде ред на майският календар. Силиконови мъже и жени (силиконът се имплантира в мозъка) постват всякаква веселяшка информация по темата 2012 в профилите си (а профили всякакви и навсякъде), поднасят я на софрите си, особено ако ядат хайвер и особено, ако им е празен хладилникът (няма разлика във финансовия статус, но крайностите се изявяват по-активно), издават книгите си с получените спешни послания от зейналата като яма, разбирай отворена, чакра на третото око.

 

И така, идва уникалната дата, подготвяйте се, хора! Имате уникален шанс, ако се запасите със свещи и достатъчно вода и храна за три дни, в които ще е съвършено тъмно и ужасно, да преминете в петото измерение. А какви ще ги вършите там? Баклава на корем, море от уиски и интелектуални разговори до зори. А, да, какви зори?! То там мрак няма да има, най-малко три слънца, айде да не сме стиснати, да ги кажем пет. За да има синхрон – в петото измерение трябва да греят пет слънца, в пет различни цветове. Значи, да обобщим – ще преминат онези, които имат запаси, а които нямат или не искат да имат… ми, не знам, да му мислят. Индустрията 2012 г. не се интересува от тях, защото първо – те няма да са добри купувачи, щом няма да се запасяват и второ – не се страхуват, т.е. ползата е никаква.

 

Да, светът се променя. И няма да употребя така характерния за нашия език чалга израз ‘ във всяко едно отношение’, просто, защото не е така. Ние продължаваме да се интересуваме от случващото се извън нас, а какво се случва отвътре няма никакво значение. Как можеш да се похвалиш с невидимото? Спираме да ядем месо, ходим на йога, после спираме да си готвим даже, ставаме вегани и специалисти по възнесение. Тези дни видях ценоразписа на един наш си, роден такъв специалист – срещу 2500 лв. (две хиляди и петстотин лева словом) се разделяш с блокажите в теб, а срещу 1200 лв. (хиляда и двеста лева словом) всичко ти е уредено занапред. Т.е. ние правим неща, с които търсим гаранция, че бог ще ни хареса и приеме в петото измерение. Отделно се запасяваме с храна и свещи и за всеки случай, като добри миряни разпространяваме информацията за това, за да не остане някой неразбрал и липсата на състрадание да се окаже пречка за възнесението. А даже и не е лошо да участваме я в някоя фейсбук групичка, я във форум, за да си казваме колко се обичаме, колко сме си благодарни и да цъкаме ‘харесвания’ на воля. А малко след това с голямо удоволствие да оплюем комшийката, че си е проснала евтините гащи със съмнително петно, да мамим мъжа си/жена си, лъжейки го/я в ‘прекрасните’ очи и пак малко след това да не направим каквото сме обещали, защото винаги си имаме оправдание...

 

Това е то, 2012 и възнесението - поредното промиване на мозъци, докато реалната възможност да достигнем до себе си стои и ни чака там, някъде ‘вътре’. И не струва пари, и не задължава с харесвания и следване на модни течения/учения. Но и не прави его. Напротив, достигането до себе си е равно на смърт на егото (Его = желанието да сме повече + страхът, че сме по-малко). А къде сме ние? Къде си ти? Какво е достигане до себе си? Това е да приемеш празнотата в себе си и вместо да бягаш от нея, пълнейки я с всичко възможно и невъзможно, да я приемеш без отричане. Нея я има във всеки от нас и тя ни прави еднакви, нищо, че някои сме обградени с много хора и с много предмети и с още толкова идеи и идеализации с цел да я запълним. Твоята самота плюс самотата на някой друг ще доведе до повече самота, а не до елиминирането й. Твоята самота плюс многото предмети ще те направят алчен и арогантен. Твоята самота плюс идеи, които не разбираш, ще те направят фанатик. Затова не се опитвай да бягаш. Няма къде да отидеш, свършекът на времената чука на всяка врата и ти не си специален, за да те подмине.

 

Краят на света е днес. Точно сега и точно тук. Тази вечер, тази нощ и тази сутрин, когато пиеш кафето си и се ровиш във виртуалното пространство. Предлагам ти да се поровиш в себе си, да видиш какво има там и да осъзнаеш, че ако лъжеш някой друг лъжеш само себе си. Не се лъжи, че си различен, че вървиш по Пътя и знаеш разни тайни, които ще ти донесат облаги. Различността се живее и не се размахва като спечелена купа от състезание по спортна стрелба (т.е. уцелих достатъчно балами…ъъъ, мишени де, които да ми вярват), тя не се заявява като победа и не е повод за насиленорадостни купони. Тя е самата радост и различен е онзи, който знае, че е еднакъв. С всеки друг. Само, че е срещнал самотата си и е спрял да си играе на криеница с нея. И тогава е станал неповторим, а самотата му се е превърнала в осъзнаване – че нещата се правят заради самите тях, а не са средства за нещо си (да подскажа – за бягства) и се живее заради самия живот – защото е прекрасно просто да си жив, усещайки с всяко свое вдишване и издишване многообразието около себе си. Прекрасно е да си жив дори в един умиращ свят.

 

Умира светът на ролите и преструвките. Ролята на презапасен разумен човек няма да мине. Не става дума за физическо оцеляване и не в него е идеята. Става дума за място, на което се преминава чрез сърцето, освободено от сметкаджийството на ума. Иначе какъв е смисълът на всичките послания за осъзнатост, нов морал и обичане? Ако пак всичко се свежда до едното физическо оцеляване. Не бъркай индустрията с осъзнатостта, те нямат общо или по-скоро индустрията иска да спре осъзнатостта. Но решението е твое. Но само, ако знаеш какво е да взимаш собствени решения, а не да ти обясняват и да те убеждават, че ти си ги взел.

 

Автор: Весела Иванова

 

За повече информация: http://lastloveblog.blogspot.com/2012/01/2012.html

 

 

 

 

Wednesday the 1st. Spiralata.net 2002-2019