Споделено от вас, читателите

Как да пречистите и заредите кристали

Печат

Как да пречистите и заредите кристали

 

След придобиването на нов кристал, едно от първите най-важни неща, което е нужно човек да изпълни е това да го пречисти от събраните енергии по дългия си път преди да достигне до него.

От взимането му от земята до достигането до ръцете на ползвателя си, кристалът изминава дълъг път, задържайки остатъчна енергия от предишното си пътуване, докато не се изчисти.

Независимо от това, изключително важно е да се изпълнява редовна грижа за камъните, тъй като енергията им може да отслабне с течение на времето и техните ефекти да намалеят.

Кристалите лесно абсорбират енергии, подобна като гъба с вода и не след дълго се претоварват. Редовното провеждането на почистваща рутина или ритуал подържа енергията им висока, когато се работи с тях.

Има много различни методи за почистване и след известно време човек открива това, което работи най-добре за него.

Може да откриете, че някои методи работят по-добре от други, но не съществува грешен начин за почистване на камък. Важно е да вслушвате в собствената си интуиция за нещата и да видите кои методи са подходящи за вас.

Върнете своите кристали към природата.

Връщането на камъните към природата и използването на природни елементи за тяхното почистване и зареждане е винаги ефективно и мощно поради естествените сили, които природата притежава.

Лунна светлина и слънчева светлина.

Най-доброто време за почистване и зареждане на кристали е по време на Новолуние и Пълнолуние всеки месец.

Лунната и слънчевата светлина могат по всяко време да възобновят енергията на камъните, но въпреки това, по време на циклите на Новолуние и Пълнолуние, енергията на Луната и планетата е много по-интензивна и усилена. Това прави почистването много мощно.

Слънчевата светлина е отличен начин да вземете слаб и изтощен камък и да съживите енергията му. Слънчевата баня е удобен и лесен начин за почистване, тъй като слънчевата светлина е лесно достъпна. Оставянето на криста на слънчева баня, ще го избави от ненужната енергия и токсичност, както и ще го зареди, така че да бъде отново обновен, жив и готов за енергийна работа.

Нужно е да се има предвид, че продължителното излагане на слънце може да доведе до избледняване на цвета на част от кристалите. Затова е най-добре да се има предвид колко дълго и колко често могат да се излагат на слънце, когато се използва този метод.

Някои от камъните, за които не се препоръчва да се излагат на слънце за продължителен период от време са Аметист, Флуорит, Опал, Цитрин, Тюркоаз, Аквамарин, Розов Кварц, Сапфир, Кунзит, Топаз и Опушен Кварц.

Оставянето на кристалите навън да се къпят на лунна светлина поне 4 часа или за цяла нощ е достатъчно да се постигне дълбоко очистване и зареждане. Цялата остатъчна енергия, отрицателна енергия и токсичност, които кристалът е натрупал, след последното му почистване ще бъде освободена и пречистена, така че да бъде готов да работи на пълния си потенциал.

Заземяване

Друг естествен метод е използването на земята. Поставянето на кристал върху земята или заравянето му в почвата е друг страхотен начин за енергийно нулиране.

Не само енергията от земята ще почисти аурата на камъка, която е погълнал и ще възстанови живота обратно в него, но също така му позволява да се свърже с естествените кристални решетки на Земята и да заземи тези енергии.

Препоръчително е да се оставят камъните в земята най-малко 4 часа, но можете да бъдат държани и за една нощ, 24 часа или колкото и дълго желаете за да донесете нужния ефект.

Водна баня

Естествени водни тела като водопади, реки, езера, потоци и океани притежават естествени пречистващи енергии, които ще помогнат да върнат един минерал обратно в природата и да обновят енергията му.

Водата ще измие, премахне и пречисти всички остатъчни енергии и токсичност, които са били погълнати от камъка, оставяйки го чист и готова за работа.

Полезно е да се има предвид дали определен камък е безопасен за вода при този метод. Всеки камък, който е с оценка 5 или по-малко по скалата на Моос не трябва да се поставя във вода. Тези кристали се разтварят или пукат ако се оставят за продължително време.

Това включва кристали като Селенит, Лепидолит, Азурит, Малахит, Калцит, Ангелит, Целестит, Флуорит, Родохрозит и Амолит.

От друга страна, за структурата на кварца е напълно безопасна водата. Към семейството му спадат Аметист, Цитрин, Розов Кварц, Авантюрин, Рутилов Кварц и други.

Използването на други кристали

Някои кристали имат силата да пречистват и зареждат други камъни от енергията, която са натрупали.

Селенитът е един от най-известните кристали, използвани за тази дейност поради мощните си метафизични свойства и способността да енергизира.

Друг страхотен кристал за почистване на други камъни е кварцът. Известен като вездесъщ лечител, работещ с всички чакри, Планинският Кристал може да повиши енергията до най-високите честоти.

Можете да възобновите енергията на кристал, като поставите Бистър Кварц в близост до него. Ако планирате да зареждате с планински кристал, уверете се, че редовно го почиствате, тъй като той няма способността да се самозарежда както Селенит.

Силата на дима

Димът от бял градински чай е чудесно средство за вливането на живот в кристалите и околната им среда. Можете да държите камъните в дима на градински чай или просто да държите пръчица от билката близо до кристала с намерението да го почистите.

Също така прикадяването на мястото, на което стои колекцията ви, така че въздухът около тях да е изпълен със свещения почистващ дим.

Пало Санто е мистично дърво, което расте на брега на Южна Америка и е известно с енергийните си очистващи и лечебни свойства. Той е чудесен за почистване на кристали и внасяне на положителна и повдигаща енергия в пространството.

Отново има много различни методи за почистване на минерали и след известно време ще намерите това, което работи най-добре във вашия случай.

Може да откриете, че някои методи работят по-добре от други, но няма грешен начин за почистване. Слушайте собствения си глас и вижте кои методи работят най-добре за вашите кристали, тъй като това е индивидуално.

Често, човек намира своя любим метод и с течение на времето развива постоянен ритуал или рутинно почистване. Това гарантира, че камъните са винаги с високи вибрации и не се претеглят от тежки или отрицателни енергии.

За Вас писа:

 Георги Каралов, собственик на интернет страницата ZenLife.bg, където всеки интересуващ се от минералното царство, може да провери кой камък е подходящ за него и по какъв начин влияе върху живота на човек.

Thursday the 2nd. Spiralata.net 2002-2019