Самопознанието - път към просветлението

056. Колективна медитация за щастие

Печат

Колективна медитация за щастие

 

 

Дойде писмо с идея да организираме колективна медитация – в едно и също време да пожелаем щастие (виж Формула на щастието) на всички живи същества.

Ще съгласуваме във форума периодичността, деня на медитация, времето на започване, продължителността. Когато всичко бъде съгласувано, ще публикувам детайлите.

Например, един път в седмицата оставяме своите дела и желаем щастие на всички, да кажем един час, сутринта или вечерта. Но, по Ведите сутринта е по-подходяща..

Сядаме в уединение, в удобна поза, ръцете на коленете с дланите нагоре и произнасяме (по-добре е на глас): „аз желая щастие на всички”. Максимално искрено, доколкото е възможно. Влагаме в думите намерението всички живи същества да са щастливи, да получат това щастие чрез вас. При това е желателно да не мислите „а какво ще получа в замяна”. Отдаваме безкористно щастие, ни повече, ни по-малко.

С какво е добра колективната медитация? Колкото са повече участниците, толкова по-силна се получава вълната на излъчваното щастие, което предизвиква по-бързи промени в света, отколкото ако това става поединично и в различно време. Съответно, обратната вълна също е по-силна, защото Нищо не е случайно.

Предупреждение:Участието в колективни медитации (както и в самостоятелни) може да предизвика реакции от всякакъв род, както вътрешни, така и външни. Това означава, че стават промени – това е добър показател, дори ако известно време ви е некомфортно. Подробности в статията „Формула на щастието”.

Нека във форума да предложим:

Ден на медитацията

Начало

Продължителност на медитацията

Периодичност на медитацията

Поканете всички, които може да се заинтересуват.

Още по темата: медитация МПВ.

 

Анекдот

Симфоничен оркестър свири. Диригентът прави замах с палката, всички музиканти спират да свирят, но само барабанчикът продължава да бие по барабана. След половин минута спира, изтрива потта от челото си и облекчено въздъхва: „Ух, настигнах ги!“

 

Източник: http://pro-svet.at.ua/index/kollektivnaja_meditacija_schastja/0-75

Превод Таня Т.

Wednesday the 27th. Spiralata.net 2002-2019