Самопознанието - път към просветлението

047. Свети Шарбел

Печат

Свети Шарбел

Изцеляващото изображение на светията

 

 

Става дума за ливанския християнски монах – свети Отец Шарбел, който бил прочут със своите чудеса, които продължават и до днес – 100 години след смъртта на тялото.

Свети Шарбел е бил свещеник и монах. Родил се е в бедно християнско семейство в Бекаа-Кафра (северен Ливан). При покръстването получил име в чест на св. Иосиф, носил фамилия Махлуф. На 3 години остава без баща, възпитаван е от чичо си. На 23 години постъпва в манастира св. Марун в Анайе. По време на обучението в семинарията бил ученик на свети Ниматула Касаба Ал-Хардини. Положил окончателните обети през 1853, ръкоположен в свещенически сан в 1859 г., от 1875 г. води отшелнически живот. Починал след кратко боледуване в навечерието на Рождество, на 24 декември 1898г.

Свети отец Шарбел (от древно-арабски език името "Шарбел" се превежда като Шар - цар, Бел - Бог) е извършил повече от 20 000 чудеса в Ливан, Сирия, Русия, Украйна, Беларус, Полша, Германия, Франция, Африка и САЩ.

Всяко чудо се изследва внимателно не само от висши религиозни деятели, но и от лекари и учени. И ако изцеленията са доказани официално, целителят е удостоен с висока чест - църквата го признава за светец. И така отец Шарбел през октомври 1977 г. е обявен за светец.

Хората разказват как снимката на светеца им помогнала за различни болести! Откъс от едно такова писмо: „Неотдавна лежах в болница и взех със себе си списание с неговата фотография. Мога да кажа това, на което бях свидетелка. Една жена, която имаше далекогледство, не можеше да чете без очила, полагала фотографията на свети Шарбел върху очите си, а след това можа да прочете вестника. Друга имаше подутина след инжекция. Положила фотографията – след два дни се разсея. У трета я болеше ръката над лакътя, не можеше да я вдига. Положи фотографията върху ръката си, а на следващия ден бе много учудена, че може да я вдига без болка.

Трябва да се каже, че сега в музея на Свети Шарбел при манастира Свети Марун са оставени стотици патерици, ортопедически обувки, шини, които са оставили излекувалите се страдалци. Свети Шарбел продължава да лекува от физически недъзи и психически болести.

Манастирът в местността Анайя, където вече повече от 100 години се съхранява нетленното тяло на светия монах, е посетено от милиони от 95 страни. Много поклонници тук са получили излекуване на болестите си.

Трябва да се знае,че изображението на светеца е проверявано със специална свръхчувствителна техника, която е фиксирала високо електромагнитно излъчване. Проведени са няколко замервания – резултатът бил един и същ: фотографията на свети Шарбел излъчвала същите честоти, които генерира лечебна апаратура! По всички най-строги стандарти това е истинско чудо; фотографиите на умрелия действително можели да лекуват, тъй като разпространявали оздравяващо електромагнитно излъчване.

Налагайки изображението на болното място и мислено, със смирение молейки за помощ Свети Шарбел, вие може да се излекувате от много болести. След сеанса не забравяйте да благодарите на Свети Шарбел и Бога за изцелението, дори ако изцелението е било частично. Възможно е за един сеанс да не се излекуват някои болести.

Ето и молитвата, която може да използвате, полагайки изображението на свети Шарбел:

 

"Господи наш, безкрайно свят!

Ти си издигнал светия монах-отшелник

да живее и умре в името на Исус Христос,

дал си му Велика Животворяща Сила

за избавление от болести и недъзи на хората.

 

Господи, моля те, прати ни милостта да обичаме

и да ти служим, както Свети Шарбел.

Всемогъщи Господи, дал си милостта на своя светец

да прояви много чудеса и да оказва велика милост

 на своя раб Божи (името си), позволи да усетя

особената милост и грижа на свети Шарбел.

Помогни в старанията на светия монах да

ме изцери от всички телесни и душевни болести

.

Да бъде така. Отец наш, слава на Тебе!

Амин"

 

Препоръки за начините на използване на изображението на свети Шарбел – от писмата на всички, които са опитвали:

* Трябва да се слага изображението на болното място и да се държи от половин до два часа в зависимост от болката. Някои закрепват изображението на болното място и по време на сън.

* Трябва обезателно да вярвате в това, че свети Шарбел ще ви помогне.

* Не се препоръчва с едно и също изображение да се лекуват няколко болни, тъй като болестите имат свойството да се наслагват една върху друга.

* Болните руснаци, на които свети Шарбел вече е помогнал, съветват по времето на тези своеобразни сеанси на лечение мислено да молят за помощ Бог чрез свети Шарбел, а получили вече облекчение, да благодарят на Шарбел и Бог.

* Ако човек налага към болното място изображението с насмешка, с пренебрежение, то едва ли ще получи изцеление, само дълбоката вяра в избавлението от бедите ще ви бъде от полза.

* По наблюденията на болни, на които е помогнал свети Шарбел, не е необходимо веднага да се моли за помощ за всички болести едновременно, а както съветва полковникът в оставка, инженер от космическия център Александър Николаевич Беседин, първо трябва да се избавите от една болест, след това след няколко дни да помолите за излекуване на друга и така, постепенно, се стига до избавление на целия организъм.

* Запасете се с търпение. Не може да си мислите, че и при най-трудната болест изцелението ще настъпи веднага, понякога хората чувстват облекчение след 20-30 минути, а понякога се налага да почакат помощ от свети Шарбел часове и дни.

          

 

По-добре е изображението да се разпечата на цветен принтер. За да ви служи дълго време, може да го ламинирате.

Желая ви чудесни изцеления, щастие и успех!

Моля, пишете във форума, ако сте пробвали. Помогнете и на другите да узнаят за свети Шарбел.

 

Анекдот

Пациент рита с крак лежащия на пода психиатър и крещи:

- Кой, аз ли съм нервен? Аз ли съм нервен?!

 

Източник: http://pro-svet.at.ua/index/svjatoj_sharbel/0-64

Превод Таня Т.

Monday the 6th. Spiralata.net 2002-2019