Самопознанието - път към просветлението

045. Как да върнем любовта

Печат

Как да върнем любовта

 

 

И така, как можем да върнем любовта, „ако тя се е влюбила в друг“ или просто любовта е изчезнала.

Такава ситуация може еднакво да се отнася както за мъжете, така и за жените – често се случва той да се влюбил в друга, а тя да иска да върне любовта в техните отношения. Ще разгледаме няколко важни момента, отнасящи се за двата случая.

За начало трябва да се разбере, че в живота нищо не е случайно. Всичко си има своите причини, независимо дали човекът ги знае или не.

Всичко, което се случва с човек – добро или лошо е напълно обусловено от предишните му постъпки. Затова, преди да обвиняваме другия в „измяна“, погледнете на това, което вие сте направили. Тук има много трудности, тъй като човек под натиска на собствения си егоизъм не иска да се смята и чувства лош, затова често не помни (не осъзнава) предишните си лоши постъпки, а още повече от предишните си животи. Те са блокирани дълбоко в подсъзнанието му. Егото не е склонно да признае греховете си и грешките си.

И така, ако момичето се е влюбило в друго момче, а вие искате да върнете любовта? Или ако момичето иска да върне любовта на момчето, което се е влюбило в друго момиче? Какво да се прави?

Първо:да се анализира ситуацията от всички възможни страни. Може да не сте направили нещо както трябва, да не сте изпълнявали задълженията си (виж Семейни отношения) или да не са го устройвали вашите качества, пристрастия, характер? Може би любовта ви не е била искрена, а само егоистична привързаност, желание да владеете, да получавате удоволствия, бягство от самотата? А може би не сте карали другия да се чувства нужен, любим, най-добрия в живота ви? Тук причините могат да бъдат много. Също не трябва да се изключва, че „Бог вижда по-добре“ какъв човек ви е необходим на дадения етап и какъв не. Ако е трудно можете да се оправите самостоятелно, вижте гледната точка на роднините, приятелите, познатите, и безпристрастно анализирайте или се обърнете към добър психолог.

Второ: намирайки причината, ви предстои да вземете решение – как да се опитате да върнете любовта (ако действително е била истинска, искрена любов), в противен случай търсете друга любов.

Ако изберете първия вариант (опитвате се да върнете любовта), мога да дам няколко подсказки как да ускорите това. Те са изброени в произволен ред:

Използвайте формулата на щастието по отношение на човека, чиято любов искате да върнете. Желайте щастие дотогава, докато чувството на любов се очисти от всички примеси на егоизма. Или използвайте техниката на дълбоко обработване на отношенията.

Трябва да изчистите конфликтите в отношенията – чистете до тогава, докато не останат претенции към другия.

Работа с убежденията  за другия човек, а също и с убежденията за вашите близки и сегашните отношения. Обработете убежденията за вашите чувства към другия.

Заличаване на границите  между вас и този човек.

Техниката на благодарност по отношение на вашата любов и другия „обект“, който той/тя е обикнал/обикнала.

Обезателно прочетете статията за щастието и егоизма.

Започнете работа с това, което е най-понятно и приемливо и в крайна сметка, ако потрябва, минете всички тези техники.

Разбира се, нужно е много меко и ненатрапчиво да продължавате общуването, но без да прекалявате: докато не изчистите целия умствен боклук и негатив по темата за вашите отношения; излишното общуване или натиск (всяко от тях е проявление на егоизма) може да влоши отношенията. Проследете всичко, което предизвиква неприятни реакции у вас (всичко, което не е щастие, не е приемане каквото е) и в зависимост от необходимостта обработете с помощта на техниките и упражненията от сайта.

Възможно е да ви е необходимо някак си да се реабилитирате в очите на момичето, която се е влюбила в друг, да компенсирате причинения от нея морален ущърб и т. н. – съвестта ще ви подскаже какво е нужно да направите.

Ако нищо не помага и не можете да върнете любовта, прочетете статията Свобода на избора и Волята на Бога е над всичко  и изчистете темата на вашите отношения до край (до спокойствие и умиротворение). Ако сте поработили здраво и до край, у вас повече няма да възниква тревожното желание да върнете любовта и ще можете съвсем спокойно да мислите за факта, че тя се е влюбила в друг.

Така че, разчиствайки темата за отношенията, вие нищо не губите, освен натрупания негатив, проявения егоизъм, имащ тежки последици, и всякакъв умствен боклук, но затова пък можете да върнете любовта в отношенията или поне да постигнете спокойствие.

Като допълнение настоятелно ви препоръчвам да прочетете статията „Семейни отношения“. Без тези знания трудно се създават и регулират отношенията.

Щастие, любов и успехи!

 

Анекдот

Мъж влиза в аптеката:

- Имате ли нещо като „Виагра“ за жени?

- Не, у нас нямаме, но може да подберете нещо в ювелирния магазин зад ъгъла…

 

Източник: http://pro-svet.at.ua/index/kak_vernut_ljubov/0-62

Превод Таня Т.

Monday the 6th. Spiralata.net 2002-2019