Самопознанието - път към просветлението

033. Формула на щастието: Желая на всички щастие

Печат

Формула на щастието: Желая на всички щастие

 

 

Това е древна формула за щастие (от Ведите), проста и гениална. Нея може да практикува всеки човек във всеки момент от времето и винаги ще бъде полезно!

Има само една категория хора, които няма да могат да практикуват тази формула за щастие: това са отявлените егоисти. Само от едната мисъл, че трябва да пожелаят щастие на някого, ще им стане лошо. Егоистичната им посока на мислене е: „всичко хубаво е само за мен!“. Неразумният им егоизъм няма да им позволи дори един път да произнесат фразата: „аз желая щастие на всички“. Ако можете дори един път да кажете това на глас, значи не всичко е загубено smileyНа останалите е възможно да помогнат другите техники от сайта, например работата с дуалностите.

Формулата „Аз желая щастие на всички!“, произнесена на глас е най-силната очистваща и изцеляваща техника за просветление, която действително носи щастие. С помощта на формулата вие очиствате вашето съзнание, ума и тънките тела, отстранявате егото, причините за болестите, лошото самочувствие и проблемите във взаимоотношенията. Мислено също може да го направите, но в този случай ефектът е по-малък, затова ще се наложи по-дълго да работите, за да постигнете резултат.

 

Как да използвате формулата на щастието

Пожеланието трябва да става спокойно, осъзнато (не автоматично) и максимално искрено. Ако в началото не се получава искрено, правете го колкото можете, искреността ще дойде по-късно, когато се изчерпи егоизмът и натрупания негатив. Работете в удобно за вас темпо, понякога изпробвайте по-бързо или по-бавно – това може да повлияе на скоростта и качеството на работата.

Най-добре ще бъде, ако можете да седнете удобно в уединение, нищо да не ви отвлича, да затворите очи и да изговаряте формулата на глас около час и половина. По-добре е да остане време, отколкото нещо да ви отвлече вниманието.

Формулировката „Аз желая на всички щастие!“ е доста обща, затова препоръчвам в началото да се работи с конкретни хора, използвайки формулата „Аз ти желая щастие“. Ще се концентрирате върху конкретен човек (представете си го мислено) и му пожелайте щастие, представете си как той започва да свети от щастие, как става щастлив. Възможно е да се наложи много пъти да му пожелавате щастие докато това стане достатъчно искрено, от цялата душа и да се представите, че е станал щастлив. След това започнете работа с друг човек. Винаги, когато имате възможност, правете това на глас. Ако няма такава възможност – изговаряйте формулата мислено – това е по-добре, отколкото изобщо да не го правите.

Бъдете готови за това, че егото ще се съпротивлява на тази практика, като ви подхвърля мисли от типа:

- това няма да сработи

- само ще си загубя времето

- не ти трябва да се занимаваш с това

- как можеш да желаеш щастие на другите, като ти не си щастлив!

- е, как, някой ще стане щастлив, а Аз?

- няма да пожелавам щастие на другите! Аз искам щастие за себе си!!!

И т.н. Егоизмът ще излезе наяве и ще се разтваря в осъзнатостта ви. Ще има също така дискомфорт и емоции (негативизмът ще излезе от подсъзнанието и разсейвайки се, ще изчезне). Но, работейки дори само с един човек, ще почувствате вкуса на резултата и тогава работата ще потръгне по-леко – вие вече ще знаете защо го правите. Собственият опит е най-доброто доказателство за работоспособността на техниката. Помнете, че именно егоизмът не ви дава да станете истински щастлив, егоизмът и щастието са несъвместими.

„Каквото излъчваш, това и получаваш“– именно на този принцип работи формулата на щастието (а този принцип работи, защото Всичко е Едно). Когато искрено желаете на друг щастие, вие, фактически, създавате и излъчвате щастие, и самите вие го чувствате. Колкото повече излъчвате, толкова повече и получавате.

Най-добре е, когато вие самите ясно разбирате какво е това истинско щастие. Истинското щастие не е полюс на (полярност) дуалността „щастие – нещастие“, то се намира извън дуалността. Истинското щастие не е мимолетно външно удоволствие, то има вътрешна природа – Разбиране на своята истинска същност, И когато желаете именно такова щастие (Разбиране, Осъзнаване, Свобода, Просветление), то дава много по-силен ефект, отколкото пожелаването на щастие като външно удоволствие. Ако това ви е трудно да разберете, правете го както можете, придържайки се към същността: искрено желаете на човека щастие и виждате как той става щастлив. Можете да си представяте как се разтапя в усмивка или сияе от пълно щастие.

Когато започнете да пожелавате щастие на другите, егото може да се съпротивлява, тъй като това не му харесва. Ще ви се наложи да преминете през многократно повторение на формулата. Понякога това може да заеме повече време. Просто наблюдавайте триковете на егото и приемете нещата такива каквито са, след което егото ще отслабне и ще утихне. И така постъпвайте по отношение на всеки човек, с когото работите.

Най-трудно е, когато желаете щастие на друг, подразбирайки просветление. Егото чувства, че ако този човек стане свободен и щастлив, то (егото) вече няма да може да играе с него обикновените игри, от които се зарежда. Краят на игрите за егото означава изчезване, смърт. Представете си, че всичките ви роднини, приятели и познати са станали свободни и щастливи. И те повече не могат да бъдат контролирани, дърпани за въженце, да бъдат използвани за чужди интереси, да бъдат обвинявани, да бъдат заставени да съчувстват и т.н. Те са напълно свободни и щастливи. Какво чувствате? Неприятните усещания или мисли ви казват, че имате с какво да работите още.

 

Резултати от формулата на щастието

До кога да се работи с конкретен човек?

По-горе беше препоръчано да си запазите час и половина за изпълнение на техниката. Необходимо е нищо и никой да не ви отвлича вниманието. Това не означава, че сеансът ви трябва да продължава толкова дълго. Вие работите дотогава, докато не получите резултат. Времето не е ключов фактор. С други думи, ориентирате се не по време, а по резултати.

Краен резултат от приложението на формулата на щастието:

- способност искрено и без дискомфорт да желаете щастие някому

- спокойствие, отпуснатост, умиротворение

- чувство на облекчение, освобождение

- вътрешна радост, щастие или ярки позитивни емоции

- приятни усещания в тялото (възстановява се енергетиката)

Може да се окаже, че този резултат сте получили за 5 или 30 минути (примерно), а можете да достигнете такъв резултат и за час и половина. Ако почувствате, че темата е много заредена с негативизъм, и имате много работа с конкретния човек, а вече е минал час и половина, следва да завършите когато почувствате забележимо облекчение. Просто прекратете сеанса, когато почувствате, че малко ви е олекнало. Следващия път (например на следващия ден) ще продължите със същия човек. За работа с някои хора (например родители, членове на семейството, началници и т.н.) може да са необходими много сеанси – това зависи доколко негативен заряд се е натрупал у вас по отношение на дадения човек.

На тези, които започват да практикуват формулата, препоръчвам да се занимават с тази техника не повече от час, час и половина на ден, особено ако избликва много негатив. Бъдете умерени и правилно оценявайте психическите си сили. Въпроси за техниката може да задавате във форума на сайта.

Впрочем, тази формула може успешно да ползвате, за да подобрите лоши отношения или да се избавите от неприятности, които ви създава друг човек. Поработете със своите роднини, близки, приятели, колеги, работодатели и т.н. – всички, с които живеете, често общувате, а също и с тези, които в миналото са имали върху вас голямо (особено негативно) влияние. Когато усвоите формулата на щастието, поработете добре с враговете си (това са тези, на които не искахте да пожелаете щастие до последния момент) и ще видите резултата. smiley

Ще разгледам още няколко важни момента.

 

Формулата за прошка заедно с формулата за щастие

Ако формулата „Аз ти желая щастие“ за конкретен човек върви бавно и с проблеми, трябва да погледнете не са ли останали непростени обиди и ако да, следва да се отстранят. Разбира се, това е доста трудно, егото не иска да прощава и да се лишава от храна. Тук трябва да се разбере, че не ви е изгодно да подхранвате стари обиди. Негативът, който носите в себе си, ви причинява вреда. Съхранявайки обидите и обвиненията към другите, вие си желаете зло първо на себе си, натрупвайки още повече негатив. Невъзможно е да станете щастливи, без да сте простили на другите. Можете цял живот да чакате обидилият ви да се признае, че не е прав и да ви се извини. По-бърз и надежден начин е не да чакате, а да простите. Можете веднага да излезете от порочния кръг.

„Аз всичко ти прощавам“– е подходяща формула за прощаване на конкретен човек. Съсредоточавате се върху конкретния човек (представете си го мислено) и му говорите искрено „Аз ти прощавам всичко“. Повтаряте дотогава, докато не почувствате, че действително сте му простили. Вече няма да има нужда да подхранвате и си спомняте обидата и свързаните с нея обвинения, а също да го изкарвате неправ, което се съпровожда обикновено с облекчение.

Същ можете да съвместите „Аз ти желая щастие“ и „Аз ти прощавам всичко“ в една формула: „Аз ти прощавам всичко и ти желая щастие“. В началото може и да няма искреност в думите ви, но след време ще я почувствате. Работете докато не остане никакво желание да получите каквото и да е от конкретния човек, да го обвинявате, да го използвате за своите интереси или да го променяте. Т.е. възниква пълно приемане на такъв, какъвто е.

Ще ви бъде по-лесно да простите на човек, когато се появи разбиране, че не той, а ВИЕ сте причина за неприятностите, случващи се с вас. ВИЕ привличате в живота си различните ситуации, в това число и неприятните. Другият човек няма никаква вина, той просто „се е появил“ там, ако не е бил той, на негово място щеше да бъде друг, но ситуацията щеше да бъде същата.

Собствено чувство за вина

Ако у вас има чувство за вина пред конкретния човек за някаква постъпка, помолете него за прошка. Схемата е същата: представяте си човека, молите го за прошка (по-добре на глас) до тогава, докато не си отиде целия негатив, след това следва облекчение. Ако чувствате, че трябва да му се извините в реалния живот –направете го. Понякога е необходимо не само да се извините пред реалния човек, но и да поправите ситуацията. Например, ако сте откраднали нещо от някого, трябва да го върнете, по възможност с лихвите. Съвестта ви ще ви подскаже как да постъпите. Накрая искрено му пожелайте щастие.

 

***

Когато с конкретни хора работата е завършена, е уместно да практикувате формулата най-общо „Аз желая на всички щастие!“. Това е практика за всеки ден. Може да я правите на всяко ниво, по всяко време на денонощието, успоредно с другите се дейности. Ако нямате възможност да го правите на глас, правете го мислено. Това е по-добре, отколкото да позволявате на ума за стотен път да преживява някой умствен боклук, или още по-зле, безцелно да се рови в негативи. Настройте се на вълната на позитивизма от сутринта и поддържайте тази настройка през целия ден, доколкото това е възможно – и ще се удивите колко бързо се променя животът към по-добро.

Който желае да участва в колективна медитация за щастие (без да излиза от дома си), да прочете статията Медитация за щастие.

Колкото повече практикувате „Аз желая на всички щастие“, толкова повече ще се концентрирате върху щастието. А върху каквото се концентрирате, това и получавате. Когато желаете на всички щастие, хората започват да мислят с добро за вас, тъй като има връзка между хората на ниво мисъл или душа. Хората чувстват кой какво им желае. Съответно, те променят своето отношение към вас, когато започнете да им желаете щастие. Така е, нямам как да е другояче. Практикувайки формулата на щастието, вие достатъчно бързо ще забележите резултатите  и колкото повече и по-често изпращате на позитивни вибрации на хората, толкова повече щастието ще се появява във вашия живот. Проблемите ще започнат да се решават сякаш от само себе си, без излишни емоции и усилия от ваша страна.

Опитайте, и бъдете щастливи!

Хареса ли ви статията? Получихте ли добър резултат? Споделете го. Колкото повече хора направите щастливи, толкова повече щастие ще има и във вашия живот. Желая ви щастие!

 

P.S. Техниката „Аз желая на всички щастие“ (повторението на тази формула) е ниво на мислене. След това следва нивото на действие – реални действия във физическия свят, приближаващи другите хора към щастието (да не се бърка с временни удоволствия). Това е вече друга тема: как да се ускори пътя към щастието.

Въобще препоръчвам да послушате Ведическите лекции по темата щастие, които могат да се изтеглят безплатно от интернет, например от сайта „Аудиоведа“. Те отлично допълват материалите на сайта.

Модификация на формулата на щастието е техниката за дълбока обработка на отношенията.

Вижте и останалите техники в Обзор-а на духовните практики – те също дават добър резултат.

 

Анекдот

Девойка, която си мечтае да й повишат заплатата, мислено желае щастие на началника си – час, два..

Изведнъж пристига SMSот шефа: „Но разбери най-накрая, моля ти се – в криза сме!!!“

 

http://pro-svet.at.ua/index/formula_schastja_ja_zhelaju_vsem_schastja/0-47

Превод Таня Т.

Saturday the 30th. Spiralata.net 2002-2019