Самопознанието - път към просветлението

010. ВТОРО НИВО

Печат

ВТОРО  НИВО

По пътя към просветлението

 

 

Кратко описание:

Основната техника на второ ниво е моя собствена разработка, и в дадения момент (за щастие или съжаление) аз не знаяпо-силна, по-дълбока и по-бърза техника за обработка на дуалностите. Това е и добре и зле.

Защо добре е ясно. А зле, защото всичко става много бързо, дори понякога прекалено. Това е като да минете от Москвич на Формула-1.

Ако не сте готови за такава скорост на обработка на дуалностите (за единица време върху вас ще се изсипят цели планини с умствени вехтории), то ще ви се наложи да се върнете към техниките от първо ниво.

Друг момент е, (дори ако вие не възразявате на такава интензивна работа), че ще трябва да успявате да разгребвате „купчини боклук“, а този навик и способност впрочем се развива на първо ниво.  Става дума за способността да се Приема каквото е .

Освен това, техниките за просветление от второ ниво водят до по-рязко (по-бързо) изменение на самочувствието и живота. Тук е уместна същата аналогия с автомобила. Този момент следва да се разгледа по-подробно.

Защо най-мощните техники за просветление понякога не сработват? Отговорът е много прост. Човекът не е готов за такива интензивни изменения – променя се състоянието на ума, емоционалното състояние, физическото, мирогледа, убежденията и т.н. – всичко се променя прекалено бързо. Има техники за мигновено просветление, но за обикновения неподготвен човек те не сработват. Човек не е готов толкова бързо да се промени и подсъзнателно не дава на тези изменения да станат. Други причини просто няма. Именно затова са необходими първите четири нива.

Дуалността „Аз трябва да се променя – аз не трябва да се променям“. „аз трябва да стана по-добър – аз трябва да стана по-лош“ и всякакви подобни актуални дуалности препоръчвам да се обработят още на първо ниво.

От друга страна, не се опитвайте от първо ниво да получите повече, отколкото то може да ви даде. То не е предназначено за решаване на всички проблеми: не всички проблеми се решават с помощта на обработка на дуалностите. Първо ниво трябва да оглади острите моменти във вашия живот и да ви даде навика за работа с дуалностите, а също и способността да работите с изплувалия материал – без да му се съпротивлявате, а просто да му позволите да излезе (да го приемете такъв, какъвто е).

Когато това можете да правите, получили сте добър резултат и искате да ускорите пътя си – заповядайте на Ниво 2.

За основни техники от второ ниво аз изпращам списък с дуалности (практически актуални за всички хора), които са толкова привични, че затова са скрити от нашия поглед и тяхната актуалност често не се осъзнава. Обработката на само една от тези дуалности дава ефект, който е просто недостижим в повечето съществуващи практики! Това гарантирам и вие сами ще оцените резултата.  

На второ ниво има и допълнителни техники, които сами за себе си са не по-малко мощни. При тяхното изпълнение вие все повече и повече ще разбирате себе си, поведението си, а също и поведението на другите. Но най-важното, вие ще можете в голяма степен да се отпуснете и да се приемете такива, каквито сте. Ще откриете дуалния строеж на егото (ума), всички тези противоречия в себе си, тези противостояния, разделения в ума. Всички тези явления ще изчезнат!

Техниките за просветление от второ ниво включват в себе си също упражнения по разтъждествяване с тялото, ума, духа, името и т.н., което не само ускорява пътя към свободата, но и води понякога до интересни явления като извънтелесния опит.

Допълнителните техники от второ ниво премахват:

- подсъзнателните причини да не се занимавате със себе си;

- бариерите, пречещи да получавате удоволствие от живота и да живеете в момента „сега“;

- проблемите, в това число и във взаимоотношенията с други хора;

- привързаност към миналото (връщайки на индивида свободата му, самодостатъчността му и независимостта му);

- нежелателни черти на характера и други негативи.

За да получите достъп до второ ниво, напишете на автора, като укажете в темата на писмото „2 уровень“ (2 ниво) и да се разбере в текста на писмото, че е завършено първо ниво. Ще изпратя тест за първо ниво, който позволява да се определи дали сте готови за второ ниво или не. Започвайки с второ ниво, въвеждаме понятие „обмен“ или „пожертвувание“ )пари или алтернативен вариант на обмен).

Който не е готов за сериозна работа над себе си, да поработи още на първо ниво. И дори не питайте за второ ниво, докато не сте преминали първото.

Какво пишат хората, минали второ ниво? Вижте във форума, а и вие можете да споделите вашия опит.

 

Въпроси и отговори:

 

Защо всички останали нива са със заплащане? – ме питат понякога. Има много отговори на този въпрос, а и вие сами може да си ги измислите в неограничено количество. Ще говоря лично за себе си, преди 10 години аз бях готов да вложа сума, значително превишаваща стойността на всички тези нива, но никой не ми предлагаше нищо подобно. Затова се наложи сам да търся всякакви техники, да ги изпробвам върху себе си и други, често да се разочаровам, да търся по-нататък и много да експериментирам. Моят път ми отне 10 години.

В резултат се получи ето какъв сборник с най-добрите по ефективност техники, разположени в оптимална последователност. Сега целият път може да се мине достатъчно бързо, от няколко месеца до година, при интензивна работа над себе си. Разбира се, времето зависи от много фактори, и не на последно място в това има значение количеството натрупани негативи в конкретния човек, а също и степента на егоизъм.

Има ли ги всички тези техники в интернет?– не всички. Някои техники са мои авторски и ги няма никъде другаде. Много други техники са модифицирани, тъй като оригиналните се оказаха по-малко ефективни. Но, все пак, в интернет можете да намерите немалко добри техники. Така че, всъщност, имате избор: да икономисате пари, или усилия и няколко години земно време. smiley

Колко струват нивата? – няма фиксирана цена. Вие можете сами да предложите някаква сума, която считате за разумна. Ако ви се е харесал резултата на първо ниво и искате да преминете второ, но не искате да плащате, има и други варианти. Прочетете във форума темата „Как да получим следващото ниво“

 

 

Анекдот

 

Надпис на входа на кабинета на психоневролога:

„Моля болните, докато чакат да не споделят един с друг симптомите си, това затруднява поставянето на правилна диагноза“.

Източник: http://pro-svet.at.ua/index/0-9

Превод Таня Т.

Monday the 6th. Spiralata.net 2002-2019