Самопознанието - път към просветлението

007. Предимства и недостатъци на Пътя

Печат

Предимства и недостатъци на Пътя

 

 

Тук ще разгледаме предимствата и недостатъците на Пътя.

Започваме с предимствата.

Едно от предимствата е, че икономисвате средства, които другите хора плащат за постигане на подобно състояние по разни „семинари“.

Този път не изисква отричане от света, различни обети, обреди или други глупости. Вие продължавате да живеете обичайния си живот и да правите ВСИЧКО, което ви хрумне или което намирате за добре (естествено на своя отговорност).

Даденият път към просветлението, за разлика от други, не заема много време, може да се премине за половин – една година.

Занимавате се толкова интензивно, колкото искате. Няма нищо страшно, ако трябва да прекъснете.

Този път не е религиозен. Ако изповядвате някоя религия, или се придържате към някакви възгледи, това не ви пречи да работите над себе си.

Тук не се натрапва НИКАКЪВ мироглед. По-скоро обратното, изчиства се този мироглед, който ви е пречил да живеете и да получавате удоволствие от живота. Може би, това е най-важното предимство на предлагания път към просветление.

На този път никой и по никакъв начин няма да успее да ви използва за свои цели, защото вие ще се занимавате самостоятелно. Всички ваши тайни си остават у вас и не могат да бъдат използвани срещу вас, както е например в някои секти.

Тук са най-ефективните техники, т.е. най-силните и бързите (понякога наистина доста бързи).

На този път няма нужда да си спомняте определени епизоди от живота и да се опитвате да ги разгледате в подробности, както се изисква при някои други практики. Работата с дуалностите (както е на първо ниво) често е много пъти по-бърза, отколкото разглеждане на отделни случки от живота ви.

Тук никой нищо не ви натрапва. Вие сами вземате решения, сами се занимавате, сами наблюдавате ефекта и сами си правите изводите.

Вие работите само с това, което е реално и актуално за вас, без да губите време и усилия на преработка на такива неща, за които са протръбили някакви си „авторитети“.  

Не е необходимо да вярвате в ефекта на техниките. Те не са построени на плацебо ефекта, затова работят независимо от това, вярвате ли в тях или не.

Не се отчитате пред никого за всяка своя крачка, но във всеки момент можете да получите помощ от мастера, минал по този път. Също така може да ви помогнат членовете на форума към сайта.

Само от вас зависи какво ще получите накрая. Никой не може да ви попречи.

 

А сега да разгледаме недостатъците на този Път.

Най-големият недостатък е този, че когато ви бъде тежко, когато се руши планината от стария натрупан боклук, никой няма да бъде редом до вас, няма да има кой да ви съчувства и да каже: „Продължавай да работиш!“. Това е една от причините хората да изоставят техниките за самостоятелна работа. (Но след второ ниво, ще ви бъде по-леко).

Разбира се, вие във всеки момент може да получите безплатна психологическа консултация, независимо от това, на кое ниво се намирате.

Но все пак – този път не е за всеки. Вижте статията „Предупреждение“.

Възможно е да има още недостатъци. Ако забележите някои, напишете на автора, указвайки тема на писмото „Недостатъци на Пътя“. Благодаря.

 

Анекдот

- Докторе, колко ще струва лечението?

Докторът:

- Отначало предложете цена, ще се посмеем заедно и после аз ще ви кажа истинската цена.

 

Източник: http://pro-svet.at.ua/index/0-11

Превод Таня Т.

Monday the 6th. Spiralata.net 2002-2019