Самопознанието - път към просветлението

003. Предупреждения

Печат

 

Предупреждения, правила и препоръки към всички читатели и практикуващи

 

Посетителят на сайта (читателят) носи пълна отговорност за възприемането, разбирането и приложението на материалите на сайта, включително и резултатите от приложението на информацията или техниките. Цялата информация и техники, изложени тук, следва да се смятат лична гледна точка и личен опит на автора на сайта.

Предложеният път за самопознание не е приложим за всички. Моля, отнесете се към това предупреждение максимално сериозно.

Публикуваните на този сайт техники не се препоръчват за самостоятелно приложение на лица, намиращи се в какъвто и да е дискомфорт – физически, умствен, емоционален, душевен. Забранено е приложението на дадените техники от бременни и кърмещи майки; непълнолетни; лица, направили опит за самоубийство или склонни към такива мисли; лица склонни към насилие и жестокост; а също и лица с неустойчива психика и/или неконтролируемо поведение. Такива хора трябва да се обърнат към съответните специалисти, а не да се опитват да практикуват самостоятелно.

Ако вие се намирате или сте се намирали под наблюдение на психолог, психотерапевт, психиатър и/или други подобни специалисти, посещавате при тях курсове и/или сеанси, или се лекувате по някакъв начин, и искате да използвате сайта „Самопознание“ за самостоятелна работа, следва да се консултирате с тях по дадения въпрос.

Предупреждение: Занимавайки се с помощта на предложените техники, трябва да пиете много вода (около 2 литра на ден), да не употребявате наркотици (в това число и алкохол), лекарства и препарати, въздействащи на нервната система и мозъка, пълноценно да се храните и хубаво да се наспивате, а също и да имате достатъчно физическо натоварване за нормално самочувствие.

Предвид силата и ефективността на техниките, нарушаването на гореизброеното може да доведе до неочаквани и негативни последствия!

Ако не сте готови да поемете отговорност за своето сегашно и бъдещо състояние, моля, напуснете сайта и намерете този, който може да ви помогне.

Благодаря за вниманието и разбирането.

 

Правила и препоръки към практикуващите

 

Ето няколко прости правила за тези, които използват техниките от първо до пето ниво, за да могат да получат максимална полза от тях.

1. Спете достатъчно. 7,5 – 9 часа обикновено са достатъчно. Старайте се да съблюдавате дневен режим.

2. Не употребявайте вещества, влияещи негативно на нервната система, мозъка и съзнанието. Изключение правят чая и кафето, ако не можете без тях. Ако сте приемали алкохол, обезболяващи, наркотични и други подобни вещества, почакайте от един до десет дни, докато премине напълно тяхното въздействие.

3. Пийте много вода и се хранете пълноценно.

4. По време на работа с дуалностите (и другите техники) се погрижете нищо да не ви разсейва. Запазете си час или повече време.

5. Започвайки работа с дуалностите, стигнете до края. Не започвайте втора техника, без да сте завършили първата – това може да е болезнено. Съблюдавайте правилата за преработка на дуалностите.

6. Преди да започнете работа с която и да е техника, убедете се, че разбирате добре как се прави и какво следва да очаквате по време на правенето и при завършването й.

7. Ако по време на работа със започнатата тема ви стане лошо, направете кратка почивка, пийте вода, подишайте свеж въздух, превключете вниманието си в стаята или на гледката през прозореца, разберете какво е това от вашия ум или подсъзнание, което ви е „съборило“. Не му се съпротивлявайте, не го избягвайте, не го игнорирайте, просто му дайте да излезе и се примирете с него такова, каквото е и то ще се разсее! Когато ви стане по-леко, доведете работата със започната тема до край.

8. Преди да започнете работа с определена тема изпийте чаша вода и направете физически упражнения до леко изпотяване.

9. Всеки ден се постарайте да се концентрирате върху благост, отстранявайки по възможност всичко, което пречи на това. Колкото повече благост внасяте в своя живот, толкова по–лек и приятен ще бъде пътят ви към самопознанието.

Изпълнението на тези правила и препоръки е въпрос на здрав смисъл. Опитът показва, че е по-добре да бъдат съблюдавани, тогава работата над себе си носи повече успехи и удовлетвореност.

 

Анекдот

При психотерапевта пристига възрастен, беловлас мъж с брада. Психотерапевтът му обяснява:

- Ако искате нашата работа да бъде ефективна, трябва да ми разкажете всичко от самото начало.

- С огромно удоволствие! И така, в началото аз създадох Земята…

 

Превод Таня Т.

Източник: http://pro-svet.at.ua/index/preduprezhdenie_pravila_i_rekomendacii/0-7

Monday the 6th. Spiralata.net 2002-2019