Самопознанието - път към просветлението

002. Техники за самопознание

Печат

Техники за самопознание

Това е пътя за тези, които искат самостоятелно да се избавят от всякакъв вид негативизми – депресии, комплекси, съжаления, кошмарно минало, да се избавят от страх, тревоги и безпокойство, злоба, завист, лоша карма, привързаности, стереотипи, неразумен егоизъм, да се избавят от чувство за вина и гордост, загуби, неуспехи, мании и всичко останало, което пречи да живеем и да се радваме на живота.

Работата над себе си с помощта на предложените техники и методи за самопознание позволява също:

- да се освободите от стрес, да вземете живота си в ръце и да го направите по-добър;

- да станете ефективни и успешни във всякакъв вид дейност;

- да преминете теста за предназначението си и да се реализирате;

- да подобрите отношенията си, да постигнете хармония с околния свят и хората и да бъдете по-щастливи;

- да бъдете в момента „тук и сега“ и да получавате от това максимум удоволствие;

- да се запознаете с духовните закони за успех и щастие и да ги прилагате в живота;

- да постигнете осъзнаване, да възстановите своите способности и бързо да постигнете просветление (пробуждане).

Просветлението е крайната цел на пътя на самопознание, защото това е Пълна Свобода.

Веднага ще ви кажа, че не всички ще стигнат до края. Зависи от това какво всъщност искате и от някои други фактори. На някои ще е достатъчно да позакърпят малко живота си и да останат на това ниво. Някои ще поискат повече и ще продължат. А който се върне към изначалното си състояние на свободно съзнание – ще е постигнал просветление. Възможно е това да сте вие.

Аз самият минах по този Път и затова сега го предлагам на други. Той е бърз, прост и ефективен. Техниките за самопознание са проверени многократно и работят безотказно. Предлаганият път към просветление не изисква откъсване от света, безкрайни медитации, изпълнение на странни обреди и други такива глупости. В действителност самопознанието е увлекателен и познавателен процес.

Какво е това самопознание

Има различни сфери или нива на самопознание, достъпни за човека и в уикипедията са описани три от тях, които съответстват на трите нива на организация на човека:

1. Биологично ниво – познание за себе си като организъм.

2. Социално ниво – способност да се овладеят знанията, уменията и правилата на поведение.

3. Личностно ниво – способност да се направи избор, да се координира поведението, да се създаде свой живот.

Само че в това описание е пропуснат най-важния вид самопознание – познаването на своята истинска духовна (нематериална) природа. И това е пропуснато само защото традиционната психология така и не излезе от рамките на материалната сфера на познание. Сега по пътя на самопознанието ние правим крачка в неизвестното, излизайки от рамките на привичното материално и правим невероятното откритие за това кои сме ние в действителност. Това е път на освобождение от илюзиите и заблужденията, път към свободата и към самия себе си – вечния и истинския.

 

 

 

Какво представлява предоставения Път към просветление“

Това е набор от най-ефективните техники за просветление, подбрани за последните 10 години изследвания и работа над себе си и с клиенти. Всички тези техники са дадени в определена последователност (разделени на нива) и са адаптирани за самостоятелно изпълнение. Някои от тях са мои, други са взети от други източници и са усъвършенствани, трети са изложени в чист вид с указване на източника.

Съмнявате ли се дали това ви е необходимо? Четете във форума за успехи и отзиви, вижте резултатите, пробвайте сами и си направете изводите. Може би ще ви бъде интересен и научния анализ на техниките, които са предложени на сайта.

За тези, които искат бързо да достигнат просветление, имам и добри и лоши новини. Добрите новини са:

1. По този път на самопознание икономисвате значителна сума пари, които хората плащат за подобно състояние в някои „организации“.

2. Техниките са невероятно ефективни. Тоест те са бързи и резултатни.

3. Не ви трябва помощник, всички техники са за самостоятелна работа. Но при необходимост мога да помогна с безплатни консултации.

Сега лошите новини:

1. Този път не е за всеки (разгледайте подробно „Предупрежденията“

2. Понякога ще бъде трудно, неприятно и не особено весело (това е цената за бързината и ефективността)

3. Никой няма да ви съжалява и да ви съчувства (ако имате нужда от жалост и съчувствие, мястото ви не е тук)

Затова, накратко, може да се каже, че този път на самопознанието е за здравомислещи хора – практици, готови да направят нещо за настоящето си и бъдещето си. Останалите ще намерят за себе си някъде другаде нещо по-просто, и по-скоро - по-безполезно.

Преди да се възползвате от техниките от първо ниво, ви препоръчвам да се запознаете с всички материали от сайта „Самопознание“. Особено внимание обърнете на статията Нищо не е случайно, това ще ускори пътя ви към щастието. Не бързайте да започвате практиките, запознайте се първо с теорията. Всяка статия се обсъжда във форума, затова, ако нещо не ви е понятно по теорията или техниката, може да прочетете обсъжданията или да зададете въпрос.

Страниците на сайта са в определена последователност, така че да способства най-доброто разбиране на материала. Някои статии поначало може да се окажат трудни за разбиране, или противоречиви. Нека това да помогне самостоятелно да търсите истината, а не да вярвате на думите. В края на краищата, това е вашият път към самопознанието и никой друг няма да го измине вместо вас. Не вярвайте на нищо – проверявайте всичко. Още повече че тук няма да намерите истината, а само указатели към нея и инструменти за постигане – техники за просветление. Истината, изразена с думи, вече не е истина, а концепция, описание, указател. Да се намери истината може само непосредствено, а да се  предаде с думи– невъзможно. Обаче благодарение на указателите може да се ориентирате в търсенето, а чрез техниките да намерите търсеното.

Ще забележите, че различните статии са предназначени за различни нива на разбиране: някои ще са напълно понятни и неинтересни, а за други ще се прилепите и ще ви дадат ново разбиране, трети ще ви се сторят непонятни, но ще си кажете „тук има нещо“. Продължавайте да четете, задавайте въпроси, обсъждайте на форума, пишете писма или лични съобщения, изказвайте мнението си. Каня ви да прочетете материалите от новия ми сайт Езотерика, където качвам статии по най-различни теми, които могат да имат касателство с тази тема.

Описание на пътя за самопознание и техниките за просветление

Това е бърз, ефективен и най-важното надежден път към просветление и щастие – път през егото и през дуалността. Крайната спирка на този път на самопознание е Пълната Духовна Свобода. Свобода от всичко, което прави човека несвободен.

Възстановяване на изначалното състояние на чисто съзнание – просветлението – е възможно с помощта на различни упражнения и техники за самопознание и на сайта съм изложил най-ефективните техники за изход от дуалността и механизмите на ума, което води до придобиване на изначалната природа на духовното същество (по-точно към осъзнаването). Това е път, по който се възстановяват природните способности на духовното същество и като резултат възниква разбиране, хармония, спокойствие, радост, щастие и безметежност.

Какво ще намерите на различните нива? На първите две нива са дадени техники за работа с актуални дуалности, което дава освобождение от капаните им и от механизмите на ума (егото), свързани с тях. На второто ниво, в допълнение към мощната техника за изследване на дуалностите, има и допълнителни универсални техники за просветление – не само за работа с дуалностите. Трето ниво по пътя към просветлението е ускорена обработка на дуалностите и механизмите на ума с помощта на подсъзнанието, а също и серия техники, чиято цел е възстановяване на способността да се създават, променят и разрушават всякакви илюзии (пространство, енергия, материя и време) осъзнато и по желание, и съответно, да се достигне по-голяма духовна свобода. Техниките от четвърто и пето ниво са насочени към отстраняване на основните механизми на ума, тотално разтъждествяване и придобиване на изначалната пълна свобода – чисто съзнание, което също и подразбира щастие в най-чистия нематериален вид. Петото ниво изцяло е посветено на въпросите за самопознание и това е най-интересната сфера за изследване.

Техниките за самопознание на всяко следващо ниво са по-мощни от предидущите и всяко ниво е и подготовка към следващото.

Предложеният път позволява самостоятелно и сравнително бързо да се избавите от всякакъв вид негативизъм и неговите неприятни последици. Започнете сега, с помощта на техниките, дадени на сайта.

Техниките за обработка на дуалностите и изхода от тях са много прости и ефективни, в което можете да се убедите работейки с първото ниво. Състоянието, достижимо с помощта на техниките (в отличие с някои други практики), се явява по-стабилно, защото се премахва самата основа на ума – дуалността. С други думи, става необратимо изчистване на егото, неговото разтваряне в чисто съзнание – завинаги. Излизането от дуалностите (двойнственостите), изчистването на ума, достигането на чисто божествено съзнание, хармония, радост, щастие и безметежност – всичко това е възможно и за това са необходими десетки години. Целият път към просветлението може да се премине бързо – за половин или година, при интензивни практики за самопознание.

Тук ви чака велико и вълнуващо приключение – да пътешествате навътре в себе си, към истинското себе, към Пълната Свобода! Попътен вятър! И нека Пътят ви на самопознание бъде озарен!

 

Анекдот

– Изречената истина е лъжа – казал Лао-Дзъ на учениците си и се замислил за току-що изречената истина.

 

Превод Таня Т.

Източник:  http://pro-svet.at.ua/

Monday the 6th. Spiralata.net 2002-2019