Психология

Всички се усмихват на един и същ език

Печат

Всички се усмихват на един и същ език

 

Усмивката и смехът са много важни явления. Те имат голяма полза не само за здравето, но и за съдбата. Не напразно казват, че само една усмивка може да спаси човешки живот. Веднъж ми се случи следната история. С приятел се разхождахме по брега на морето. Към морето приближаваше девойка. Аз й се усмихнах, а тя изведнъж започна да плаче. Разговорихме се и се оказа, че тя искала да се удави. Не се получи, наистина, но имаше такова намерение. Затова се казва, че една усмивка може да спаси човешки живот.

Учените са констатирали, че детето се засмива около 300 пъти на ден, а възрастният – само 15. Дори в утробата на майката бебетата се усмихват. Защо възрастните се усмихват толкова малко? Защото те пълнят ума си с други неща. На Стивън Кинг дори не може да му се присъни какви филми си измисляме и превъртаме в главите си. Разбира се, така намаляват поводите за усмивки.

Възрастните се смеят само 15 пъти на ден, а и по-малко, защото в тях има много страст. Тя не им дава да забелязват това, което става в живота и държат ума си в постоянно напрежение. Човекът не разбира, че най-скъпите неща в живота ни, ни се дават безплатно. И ние това просто не го ценим. Ние искаме да контролираме всичко.

Информацията, която допускаме в ума си, или го възпламенява или го държи хладен, като у мъдреца. Смехът – това е истинска йога. В момента на смях умът напълно си почива, разпуска и се обновява. Една минута смях замества 10 минути Шавасана. Първата задача на йога е успокояването на ума. Смехът помага за това. Усмивката, хуморът и доброто настроение са най-добрият начин да се изгонят неканените гости от съзнанието. Затова – усмихвайте се на съдбата си!

 

От лекцията на Роман Кочетов „Усмихни се на съдбата си“

 

 

* Шавасана – в йога поза на пълен покой. Практикуването на Шавасана облекчава и премахва нервност, хронични стресови състояния, безсъние, депресия, помага за регулиране на артериалното налягане при хипертония. Практикуването на Шавасана също така премахва физическата и умствената отпадналост и умора.

Източник: http://audioveda.info/

Превод Таня Т.

Saturday the 4th. Spiralata.net 2002-2019