Представяне на книга

Спомни си - Стийв Ротър

Печат

 

 

 

 

„Спомни си” на Стийв Ротър и Групата

Взаимоотношенията като огледала

 

 

 

spomnisi.jpgОсновата на взаимоотношенията върху Игралната дъска е да отразяват собственото ви великолепие и да ви напомнят за Бога, който носите в себе си. Някои от взаимоотношенията са труден урок за вас. Така трябва и да бъде, защото, за да видите Бога в себе си вашата енергия трябва да бъде центрирана. Тя става видима, когато гледате към нея с очи, които не съдят. Има моменти, когато призовавате огледала в живота си, които отразяват онези части от вас, които не харесвате. Използвайте тези огледала, за да наблюдавате отраженията, които ви показват. Когато започнете да променяте отражението в огледалото, ще забележите, че се променя и самото огледало. Казали са ви, че не можете да промените друг човек. Ние ви казваме: променяйки начина, по който реагирате към другия вие можете да го промените.

 

Когато картината достигне до съзнанието на индивида и урокът бъде усвоен, ще възникне ново взаимоотношение. Сега в огледалото се отразява нов човек. За някои хора това ще отбележи края на взаимоотношението. Някои взаимоотношения ще извършат прехода и ще се издигнат до следващото ниво. Няма преценка за това дали едните са по-добри или по-лоши от другите. Единственото, което искаме да подчертаем е, че в повечето случаи сте изразходвали голямо количество енергия, за да поставите това огледало в своето поле. Не го махайте, преди да сте видели отражението, защото това само ще ви накара да потърсите друго огледало от подобен вид, в което да се взирате. Тук ви молим да използвате здравия си разум и своята прозорливост, когато правите избор от подобно естество. Освен това ви напомняме, че трябва да се промени не само човекът, който се отразява в огледалото.  Когато се осъществи промяна на едната част огледалото също трябва да иска да носи в себе си новото отражение. Огледалото, което не желае да отразява новия образ, остава винаги в плен на едно ограничено взаимоотношение. Ще ви кажем, че има голяма вероятност огледалата, които приветстват възможността да променят своето отражение, да се изкачат на по-високи нива. Често това изисква да се прости и да се прояви разбиране. Това илюстрира действието на безкористната любов и аспекта на единството във взаимоотношенията в новата енергия.

 

Мнозина в по-високите вибрации са установили, че им е трудно да установят взаимоотношения, които да ги поддържат. Мислят си, че те са самотни хора, които не са способни да създадат връзка с другите. Често ви напомняме, че сте много по-могъщи, отколкото си мислите. Вашите мисли създават вашата реалност. Взаимоотношенията с хората не са по-различни. Когато отправите молба към Вселената за друг човек, който да споделя живота ви, тя ви връща абсолютно същите вибрации, които сте излъчили към нея. Вселената има само един отговор на всички ваши искания: „И това е така…” Единствените ограничения, които ви се налагат в сферата на взаимоотношенията с хората, са ограниченията, които самите вие налагате на себе си. Една честна преценка на резултатите от вашите искания ще ви помогне да разберете вибрациите, които изпращате към Вселената. Някои поглеждат тялото си и произнасят безмълвно на себе си: „Кой ще ме поиска?” Други се стремят отчаяно да имат друг човек в живота си, но не искат да се отворят. Казваме ви, че тези мисли са първата преграда пред вашите взаимоотношения. Често тези мисли не позволяват на хората да ви открият, въпреки, че са чули вашия призив. Често те чуват: „Ела тук…, ела тук”, а когато се доближат до вас, чуват: „Не толкова близо!” Много често това привлича хора, които са недостъпни емоционално или по друг начин. В края на краищата, това е непосредственият отговор, който получавате на своя призив отправен към Вселената. Сега ви казваме, че за всеки човек на планетата има подходяща половинка. Освободете се от комфорта на своя самотен живот и от своите предубеждения, за да им позволите да ви открият. Избавете се от предубежденията си към самите себе си и си дайте възможност да бъдете абсолютно открити и отворени. Направете го и наблюдавайте как вратите се отварят. Позволете на себе си да бъдете едно прецизно и изпълнено с прошка огледало, както и да гледате в огледалото пред себе си, предвкусвайки великото отражение на Бога.

 

По-голяма част от вашите връзки с хората са резултат от целенасочени споразумения. Опитвайки се да създадете баланс, привличате в живота си хората, притежаващи качествата, от които се нуждаете за постигането на този баланс. Често това е споразумение, което сте сключили, преди да влезете в този живот. С помощта на този механизъм някои хора се споразумяват да отблъскват контактите с другите в своя живот. Тези споразумения притежават конкретна цел, която вие сте поставили предварително. Много от тези споразумения са сключват заради отглеждането на децата. Понякога споразумението се изпълнява и се появява импулс да се продължи по-нататък. Друг път споразумението приключва въпреки това за човека е добре да остане. Ако се освободите от своите предубеждения, лесно ще забележите, че всички споразумения са уместни. Много от споразуменията, сключени в старата енергия обаче, няма да издържат промяната и преминаването в новата енергия. Това наблюдаваме в момента. Освен това, ако в даден момент решите да напуснете връзката, без да сте изпълнили споразумението, има голяма вероятност да предизвикате повторното привличане в своето поле на човек с подобни характеристики. Това е причината някои хора да повтарят непрекъснато един и същ сценарий. Правят го, защото са си тръгнали, преди да изпълнят докрай своето споразумение. При всички положения те са се опитали да избягат от атрибутите в самите себе си. Това, което вие наричате взаимоотношения, в действителност е едно огромно огледало. Това е дар, който сте подарили на самите себе си според най-висшия ред. Погледнете в това огледало и се заемете без страх с уроците, които сте поставили там за самите себе си.

 

Групата

 

 

 

*Групата са от семейството на вибрацията, която ние наричаме Михаил

 

 

 

Обяснение за синхронността

 

Въпрос: Ще ни обясните ли какво представлява синхронността?

 

Отговор: Синхронността може да се обясни на много нива. Първо, нека да кажем, че често говорим за нея като за начин на живот, към който се учите да привиквате. Описвали сме я като разходка по линейния коридор на времето. Вие се движите от един линеен към един сферичен коридор или към времевата рамка на „настоящият момент”. Част от това е насърчаване на синхронния начин на живот, защото типът живот, който сте създали в миналото, просто вече не работи по същия начин. Той вече не се поддържа. Вие сте тези, които са се променили, вие сте тези, които са издигнали своята вибрация. Един синхронен начин на живот е свързан със следването на своя път, с лекото побутване на вратите, за да видите кои от тях ще се отворят, и най-вече с преодоляването на страха и с тяхното отваряне. А после, когато са се отворили, със смелостта да минете през тях. Най-доброто, което можем да ви кажем във връзка със синхронния начин на живот е, че той се нуждае от практика. Започнете с малките  и лесни неща, вместо да се опитвате да се справите с всичко наведнъж. Овладейте и контролирайте типичното за човека желание да промени всичко за един миг. Позволете ни да работим с вас.

 

Съществува една аномалия, за която искаме да поговорим, защото тя ще засегне мнозина в това помещение. Тя се отнася до това, което наричаме „странични врати”. Много често вървите по коридора, бутате вратите, а те не се отварят. Понякога, когато след известно време се уморите и обезсърчите от безплодното натискане на дръжките на вратите, продължавате по-нататък, за да намерите други врати. Бутате друга врата, тя се отваря, вие поглеждате вътре в нея и казвате: „Това не е мястото, което търся, това не е вратата, която съм избрал за себе си.” Обмисляте възможността да пресечете помещението и да пробвате с други врати. Ние ви молим, когато синхронностите се подредят пред вас, да ги приемете като знак от своя Висш Аз. Когато отворите вратата към някое помещение и кажете: „Това не е мястото, за което съм се запътил”, поне имайте смелостта да влезете в стаята, защото когато направите и една крачка вътре в нея, ще можете да погледнете наляво и надясно и да видите врати, които водят към други стаи, които не можете да видите от мястото си в коридора, ако не сте имали куража да направите тази първа стъпка през вратата.

 

Често говорим за съвпаденията и синхронността като за едно и също нещо. Когато се заемете с дадено съ-творение, помолете Духа да ви осигури най-доброто и най-висшето, помолете Духа да ви насочи във вашия договор и след това дайте свобода на Духа да работи във вашия живот. Ето това наричаме съ-творение, защото вие работите заедно с Духа, за да създадете своята жизнена среда и своя вариант на Рая на Земята. Щом веднъж вашето съ-творение е освободено, Духът започва да подрежда нещата за вас. Духът премества този и този човек тук, подбира тази и тази работа, открива пред вас тези и тези възможности. Те протягат ръка във вашия триизмерен свят и движат нещата около вас. Много често това ви изглежда като съвпадение. Молим ви, помнете, че съвпадения не съществуват. Синхронността е начин вашият Висш Аз да разговаря директно с вас в ежедневният ви живот.  Отговорихме ли на въпроса?

 

- Да, и ви благодаря много, че потвърдихте това, което си мислех.

 

Разберете, че вие сте нещо много повече от това, което може да се побере във вашата биологична обвивка. Останалата част е онова, което наричаме ваш Висш Аз, а синхронността е средството, чрез което този Висш Аз сега ви говори… Най-добрият начин да се обясни това е да повторим, че възприемането на един синхронен начин на живот, като дадете възможност на Духа да работи в живота ви, е най-лесният начин да създадете най-висшето добро за себе си.

 

 

 

Как да изкривим времето

 

Сега ще ви предложим отправна точка. Важно е в този процес да ангажирате цялото си същество. Преди да се заемете с това упражнение, заявете на глас своето намерение по време на опита да изкривите забележимо времето. Отбележете времето, когато започвате, и след това престанете да се вълнувате за времето и за своето отношение към него. Най-ефективното средство за обединяването на духа и тялото с помощта на намерението е използването на някаква церемония. Тук ще посеем семена за вас, за да създадете свои собствени ритуали, тъй като това са най-мощните практики, които можете да използвате. Най-напред ще ви помолим да концентрирате своите мисли. Със затворени очи погледнете над линията на хоризонта, сякаш гледате нагоре, докато държите главата си хоризонтално. Правете го, докато се чувствате комфортно и не се притеснявайте прекалено много за запазването на тази позиция. Ако видите, че по време на това упражнение концентрацията ви отслабва, просто вдигнете очи и започнете отново.

 

Концентрирайте мислите си в себе си и оставете света извън вас да изчезне. Моля ви, помнете, че не вие избирате какви мисли минават през главата ви, тъй като вие просто имате достъп да потока на вселенската мисъл. Но въпреки, че не можете да контролирате това, което влиза в ума ви, вие можете да контролирате онова, което остава в него. Решението за това кои мисли да останат във вашето съзнание винаги е ваше. Идеята за съзнателния подбор на мислите е в основата на възстановяването и връщането на вашата действителна съзидателна сила. Когато тези мисли влязат в главата ви, просто ги приемете и напълно съзнателно вземете решение да ги оставите да излязат от другата страна, без никакво привързване. Правете го известно време, докато свикнете с усещането за свободния поток.

 

Сега ще ви помолим да се представите по един цвят за всяка мисъл, която влиза в главата ви. Това не е съждение, а просто впечатление. Когато новата мисъл влиза в главата ви, отбелязвайте нейния „цвят”, докато преминава през вас. Не разсъждавайте за цветовете, не ги оценявайте, защото не съществуват добри или лоши цветове. А сега се заемете да избирате само ярките цветове. Когато те преминават през вашето съзнание, позволявайте на ярките цветове да останат за известно време във вас, да бъдат заедно с вас, докато по-недоловимите цветове влизат и излизат от вас. Сега вземете решение да се освободите от всички цветове. Сега, когато потокът продължава да се носи, вземете решение във вас да останат само едва доловимите цветове. Вижте всяка мисъл, оцветена в едва доловим цвят, как преминава през вас. Сега оставете само онези мисли, които са представители на различните нюанси на синия цвят. След това оставете само мислите със зеления, червения и накрая с жълтия цвят.

 

Сега насочете своите мисли към използването на времето. Когато тази мисъл влезе в главата ви, осъзнайте цвета й. Сега отделете тази мисъл за времето и променете съзнателно нейния цвят и нюансите на цвета, които виждате пред себе си. Сега сте свидетели как се промени вашето възприятие за времето. Вземете тази мисъл и променете цвета й в такъв, какъвто на вас ви харесва. Превърнете го в своя специален цвят. Обърнете внимание на звуковете и миризмите, които евентуално съпровождат тази мисъл за времето. Ако не ви харесват, ги променете така, че да ви станат приятни. Създайте в ума си картина на тази мисъл и запомнете цвета, звука, мириса и усещанията, съпътстващи това нещо, наречено време. Мислено си отбележете в бъдеще да извиквате този образ всеки път, когато желаете да промените времето. Когато приключите, се върнете и вдишайте това преживяване. Докато издишате, знайте, че току-що сте открили средство за постигане на своето най-висше благо. Използвайте го често и ще станете много умели и способни в ефикасната промяна на времето. Отбележете времето на своето завръщане и изчислете колко време „не сте били тук”.

 

Това е един от начините да започнете да променяте времето такова, каквото го познавате. Когато започнете да се занимавате с това, ще се появят и много други техники. Ние ви молим да споделяте открито онова, което научите, и да си помагате един на друг да разберете възможностите. Всеки от вас носи една специална част от целия пъзел. Цялата картина може да се види само ако всички споделяте своите части.

 

Намирате се на такъв етап от своето развитие, когато е полезно да си спомните, че Духът във вас присъства редом с вас във всичко, което правите. Свързването на Духа и биологията с помощта на ритуала ще ви помогне да изживявате съзнателно всеки момент от всеки ден, да съществувате в хармония със своя Висш Аз. Това повторно обединение е онова, което вие наричате извисяване. Процесът е започнал.

 

 

 

 

Tuesday the 7th. Spiralata.net 2002-2019