Представяне на книга

Една книга на Саша Тодорова

Печат

 

 

 

 

Представяме ви второто допълнено и преработено издание на „Поглед върху Сакралната геометрия и теорията за торсионните полета, заложени в Паневритмията” на Саша Тодорова

 

 sasha.jpg

 

Паневритмията е танц на висшия космичен ритъм. Даден е на човечеството от мировия учител Петър Дънов (Беинса Дуно). Танцът е посветен на изгряващото слънце, светлината и връзката между човека, земята и фините светове. Погледнат е от ъгъла на Сакралната геометрия и Теорията за торсионните полета, както и тяхната интерпретация, свързана с нейния замисъл и структура.

Темата е илюстрирана с 25 графики и символи. Основната фигура в изследванията е тази на кардиоида. Това е графиката, която описва движението в кулминацията на танца, наречена "пентаграм". С помощта на възходяща и низходяща спирала на Фибоначи, която отразява движенията в танца, авторката получава фигура с форма на сърце, наречена кардиоид.

Според академик Вселенски, кардиоидът е най-мощната матрица във Вселената. Доказано е, че същата фигура се получава, когато се свържат в една линия точките по планетата, на които са построени пирамидите и древ­ните монументи. Като се добави факта, че формата на земята се определя като геоидален кардиоид, лесно е да си представим как при въртенето си, тя завихря спиралата на огромен кардиоид. Смята се, че той играе ролята на своеобразна планетарна ДНК, която ни свързва с другите измерения и така управлява еволюцията в съзнанието на човечеството и планетата.

Авторката предполага, че в края на танца, в енергоинформационен план, се получава обемната фигура на додекаедъра, микромодал на Все­лената. Той е заложен в структурата на танца и генериран от движението и съзнанието на играещите. Според ТТП при въртенето му се получава дясно-въртящ, многослоен торсионен вихър, който чрез планетарната ДНК, влиза в резонанс с пулса на Всемира.

Паневритмия е многоизмерен танц, изтъкан от светлината на сър­цето. Неговото послание е, че Истината прави човека свободен, а Любо­вта го превръща в Богочовек - живата антена между Земята и Небето в епохата на изгряващия Водолей.

 

Книгата може да изтеглите от http://www.spiralata.net/kn_bul/sasha.zip

 

 

 

 

Friday the 10th. Spiralata.net 2002-2019