Представяне на книга

Представяне на новата книга на Венцислав Огнянов „Прозорец към Природата“

Печат

Представяне на новата книга на Венцислав Огнянов „Прозорец към Природата“

 

„Прозорец към Природата“ внася още един лъч светлина към темата човек-природа. Тя е компилация от идеи, учения, хипотези и проучвания за да даде възможността на читателя за широката перспектива. Тази книга комбинира знания и ритуали на древни народи с най-новите научни открития в областта на екопсихосоматиката. Навлиза в чудесата на растителния свят и в подробности относно тяхната комуникация. Загатва за тайните лечебни практики на шамани и баячи. Разкрива хипотези относно светилища и тяхната функция. Включва интерактивна част от ръководство за свързване с живата природа.

Като съставител на тази малка книга вярвам, че тя е способна да разшири светогледа на всеки, който се интересува от темата. И също така вярвам, че е способна да събуди любопитството при тези, които до сега са разглеждали природата единствено като твърда материя и ресурс. Древните народи са знаели нещо, което на нас сега ни убягва, най-новите научни открития го потвърждават. Потвърждават това, което нашите прадеди са знаели с душата и интуицията си.

Винаги съм смятал възприятието ни за ключов фактор в еволюцията, защото нашият начин на възприемане определя нашата реалност. Историята показва примери за това, как една единствена идея е променяла светогледа на цялото човечество. „Истината е някъде там“ и ние ще продължаваме да се учим и да растем. А колко хубаво би било това да се случва с едно по-голямо разбиране и уважение към Майката Земя, към природата и към нейната любов и щедрост.

 

П.С Благодарности към Кристина Митева за редакцията на книгата.

От автора

P.S. Книгата може да изтеглите от тук.  Сайтът на автора е на адрес: www.photoven7.weebly.com

Friday the 10th. Spiralata.net 2002-2019