Послания от Крион

Концепцията за работата на светлинния работник

Печат

 

 

 

 

Концепцията за работата на светлинния работник

 

Портланд, 23 Октомври 2011

 

 

 

Поздрав към всички. Аз съм Крион от Магнитната служба.

 

Структурата на енергийното поле е невидима.

 

Триизмерната реалност, която обитавате, не ви позволява да разберете кои сте. Това е една от причините, поради която Духът е тук и иска да умие краката ви. Ако използваме думата „жертва”, не би било правилно, защото звучи като страдание, или нещо подобно, и не отразява това, заради което сте тук. Затова ние използваме думата „кураж”, така е по-правилно.

 

Стари души, сега вие се събуждате. За какво точно се събуждате? Вероятно за интуицията, която ви подсказва вашата задача тук.

 

Друга една страна на вашата триизмерна логика ви води до една част от вас, която казва: Какво е това, което трябва да върша? Пред вас стои списък: да напиша книга; да бъда контактьор, да пътувам по света, да лекувам....

 

Толкова пъти вече сме ви казвали: Скъпи човешки същества, духът не иска нито едно от тези неща от вас. Ако желаете, можете и да ги направите, но ние ви молим да запомните следното: чрез спомнянето (кои всъщност сте) идва светлината, а със светлината настъпва промяна на планетата, защото ВИЕ сте тук. Отново и отново се връщаме към метафората за светлината и тъмнината – за това как вие можете да промените една тъмна стая с помощта само на клечка кибрит. Ето затова сте тук. Ако вие прекарате живота си мислейки се за нещо по-малко от това което сте, или пък се питате защо сте се родили, или пък живеете с чувството, че нещата би трябвало да са някак си по-добре, вие сътворявате своята собствена гибел. Когато се връщахте на онова място, откъдето идвате, и което наричате „смърт”, вие се събуждахте от другата страна на завесата с мене, но сърцето ви отново искаше да се върнете с идеята: да опитам още един път, може би този път ще се събудя и ще успея да направя нещо за планетата..

 

Както вече много пъти сме ви казвали: Вие идвате на тази планета и крачите сред тъмни места, но където и да сте – дали в къщи, на работа или с приятели - единственото нещо, което трябва да правите е ДА ПАЗИТЕ СВЕТЛИНАТА. Станете състрадателни. Спорили ли сте някога с някой, който е състрадателен? (смее се). Някога били ли сте ядосан и, тръгвайки с намерение за конфронтация и очаквайки ответна реакция, изведнъж срещнете смирение? Или пък човекът отсреща ви казва:”Аз не ти се сърдя. Предавам се. Аз съм по-слаб от теб. И тъй като чувствам Божията любов у мен, нека не се караме повече!” Какво ще направите? Просто ще останете с отворена уста. И цялата тази „сърдита” енергия просто се изпарява. А вие току-що сте срещнал един Работник на светлината, който е успял да ви промени, защото той е различен. Разбирате ли как работи това? Променете се. Научете се на търпение и на състрадание, пазете светлината.

 

Толкова много въпроси сте ни задавали: как, защо, поради каква причина? И ние през годините сме се опитвали да ви дадем най-добрия отговор, на който сме способни. Много ченълинги са били осъществени с цел да ви обясним необяснимото. Необяснимо за онези, които живеят с ограниченията на 3-измерната реалност. Много пъти отговорите не са били това, което бихте искали да чуете. Много пъти сте ни питали: „Как да направим това или онова?”А ние сме ви отговаряли: Просто го направете. Това не е отговора, но за сега върши работа.

 

Нека да започнем разглеждането на този въпрос. Ще ви дадем метафори, идеи, обяснения за най-трудните неща, които сте понасяли.

 

Но преди да започнем да ви обучаваме, нека отново поставим въпроса: Защо сте тук? Какво, ако всичко това е истина? Какво, ако това е съобщение, които идва при вас от другата страна на завесата? Какво, ако можете да докоснете или почувствате антуража, който присъства днес в тази зала? Какво, ако този антураж включва и хора, които сте обичали, но сте изгубили? Ако това е една сесия, по време на която ви се позволява да се настроите на вълна, на която досега не сте били настройвани? Какво, ако всичко това е точно така и е истина? Ако сега ви лекуват? И ако е така, струва ли си да го пропуснете? Какво е това, което искате? Какво е това, което ви привлече, за да дойдете?

 

Нека Божията любов и радост ви докоснат, поемете десницата на Създателя вътре във вас. И ще бъдете докоснати, и ще знаете, че всичко е наред. Защото вие не сте тук, за да страдате. Вие сте родени с определена цел. Може би страдате в опитите си да разбулите заговорите? Разберете, това е хабене на енергия. Защото в тази зала има само един заговор и той е Божията любов, която изпълва залата. Ангелите, които присъстват тук, са заговорниците дето стоят до стола ви и ще докоснат сърцето ви.. ако им позволите. Ако това се случи, всичко друго е без значение.

 

Помолиха ме да говоря научно. Как при вас започва процеса по просветлението? Как започва процеса на говоренето с клетъчната структура? Как започвате нещо, което няма как да бъде започнато по линеен начин? Вие се намирате в четвъртото измерение и моля, останете тук. Няма нещо, което да можете да направите, за да преминете в многоизмерно състояние, където ще можете да виждате и чувате всичко. На моя партньор трябваше да чука на вратата 22 години, за да започне да разбира какво действително се случва.

 

Но това беше преди, а сега е положението е друго.

 

Нека поговорим за намерението. Намерението е началото. Какво възнамерявате на направите и какъв е процеса? Както сме ви казвали и преди, съществува телесен интелект, наречен „първичен”. Той представлява едно квантово поле около вас - кулминацията и събирателното от онази част от енергията, която е ДНК. И понеже се намирате в квантово състояние, няма значение колко ДНК имате, или къде е тя. Просто тя Е. Вие сте в нематериално и свързано състояние един с друг, създавайки квантово поле, наричано от някои Меркаба. Това не е в 4-D. Частиците които го съставляват са като гравитацията – многоизмерна, и макар да можете да видите как функционира, не можете да я видите физически; като магнетизма – многоизмерен, и макар да можете да видите резултата от неговото действие, не можете да го видите физически. Той е невидим. Можете да видите резултата от действието на квантовото поле около човешко същество, даже можете и да го усетите, такава е природата ви. Клетъчната структура притежава разум (интелигентност), тя познава ДНК и вас. Вие често казвате, и това е широко известно, че в тялото съществуват два вида интелект. Корпоративният (първичен) разум е квантов и е съвсем отделен от 4-D разума, който е вашият обикновен живот и заобикалящата ви действителност. Много от вас се стремят да изградят мост между двата, като мостът може да се изразява в това: Как мога да се свържа с първичния? Какъв е процесът? Имам ли подкрепа? Има ли кой да ме води, когато тръна натам? Чрез настоящия ченълинг ще да ви дам концепция, с която да работите и която да ви помогне да постигнете целта си (намерението). Вие възнамерявате да направите нещо и това може да означава една седмица след този четвъртък, или след 4 години. Тук не става дума за такова намерение. Понякога се каните да направите нещо, и го правите, а после се отказвате. След това възнамерявате друго нещо или се отказвате. Така се получава цяла поредица от намерения. Но не е това, за което ще говорим.

 

Става въпрос за една трудна за възприемане концепция, но аз смятам да ви я дам. Това е един вид „чисто” намерение, при което след като го стартирате, други сили се впрягат в работа и завършват онова, което сами не можете да направите. Намерението е един ключ. Той отключва един процес, който не се управлява от вас, а това е трудно за схващане. Защо е трудно за вас? Когато гълтате храната си, управлявате ли вие самите храносмилателния процес? Вие контролирате поемането на храната, но храносмилането се управлява само, и това е толкова естествено. Защо ви е трудно да го разберете –  дали защото сте свикнали да вярвате, че трябва да контролирате всичко по пътя си, и то по целия път? Ако у вас възникне духовно намерение, искате ли да знаете следващата стъпка, и следващата, и т.н. така че да чувствате, че нещата са под контрол? Не е ли достатъчно добре за вас, ако стартирате процеса и се оставите на Бог да свърши останалата работа? Това изисква известно смирение. О, мъдри мои! Помислете по този начин. Стоите на ръба на един басейн. Заявили сте 4-измерното си намерение да скочите във водата. Това намерение се материализира в действие. Вие скачате, колкото по-високо ви е възможно, и точно това е моментът на чистото намерение. Няма връщане назад. Енергиите около вас, които ви довеждат до водата - това е гравитацията. Веднъж скочили, вие не можете вече да се върнете обратно. Това е метафората на чистото намерение.

 

Преди 22 години аз дадох на моя партньор една концепция и ние я описахме в книга. Дълго след това се колебаехме, дали да я публикуваме или не заради думата „имплант”. Повече от три години ни отне да я издадем. Дадох му я през 1989, публикувахме я през 1993. Имахме много спорове, вкл. и с издателите, коя да бъде точно думата... Междувременно провеждахме много ченълинги и тази дума се появяваше отново и отново... имплант. Накрая всички се убедихме, че тя е най-правилната. Моля да разберете, че става въпрос за имплантиране на чисто намерение с цел промяна на клетъчната ви структура и че не можете да се върнете обратно. Казвам ви всичко това, за да осъзнаете дълбочината и значението на тази дума за началото на процеса. С формулирането на вашето намерение вие вече сте стартирали процеса.

 

След като вече картината е съвсем ясна (надявам се да е така), можете да седнете и да се обърнете към своята дълбока същност, притихнете и слушайте. „Скъпи клетъчен инструктор, скъпи Създателю вътре в мен, аз заявявам намерението си за чиста промяна. Аз ще приема това, което е като сила, която ще доведе намерението ми до състояние на проявление. Каквото и да ми струва това, аз ще го приветствам, защото съм изказал чисто намерение за това; каквото и да се случи, аз ще знам, че то е добро и правилно и ще се опитам да го разбера. Ако ме доведе до тъмни места за известно време, аз ще се опитам да разбера, и ако това намерение промени нивото ми на вибрация, аз ще знам, че са ме извели от зоната ми на удобство и ще се опитам да го разбера. Ще се разхождам насам-натам, очаквайки решения, и ще знам, че се променям. Ще приветствам всеки миг.”

 

Ето това е намерението.

 

Когато тръгвате с чисто намерение и нещо се случва, по законите на духовната физика вашия Висш Аз, първичното ви тяло, вашата ДНК очакват да чуят горните думи изразяващи вашето разрешение за приемането на импланта и за промяната. Започва един процес, който е извън вашата власт. Енергията, която все още не притежавате, но за която сме ви говорили, ви държи будни нощем. Вие започвате вече да я чувствате.

 

Скъпи човешки същества, няма ключове за изтриване в човешко съзнание. Вие не можете да спрете да знаете нещо, само защото не искате да го знаете. След като веднъж процесът е стартирал, и са налице известни разкрития, вие не можете да спрете да ги знаете. След като процесът на вашата промяна и на всичко около вас започне, не можете да се върнете назад. О да, можете да отричате това което се случва, но тогава ще предизвикате дисбаланс. Можете и да се престорите, че не се е случило, но все едно - дисбалансът е налице. Затова не го правете. Виждате сега важността на чистото намерение, нали?

 

Това беше №1.

 

Следва №2.

 

Ще се постарая по един научен и подходящ за вас линеен начин да ви обясня интелектуализацията на намерението. От вас зависи да се изкачите до следващото ниво. Това не линейност, а концепция.

 

Бих искал да дискутираме малко около тази... физика на разума. Какво е нивото на енергията на планетата към днешна дата в сравнение с тази отпреди 20 години? Нещо се случва. Началото е поставено, налице е поддържаща система; поддържаща система, която досега не сте имали. Това е просто началото. Някои от вас започват да го усещат. Както сме ви казвали, онези неща, които вече сте проумели и възприели започват да работят. Нещо се случва, когато срещнете отворен и кооперативен човек. Нещо се случва, което позволява на светлинните работници да запазват светлината.

 

Обръщам се сега към тези светлинни работници, които са били част от това, което наричаме „революцията на старите души” през последните 40 години: Вие трябваше здраво да се борите, за да навлезете и се движите свободно в енергията. Бъдете внимателни когато печелите битка, защото има тъмнина, която все още е силна; бъдете внимателни, когато лекувате, бъдете внимателни за баланса на младите хора, които вървят с вас, защото се води битка. Някои от вас се бяха много изтощили и все още не са напълно възстановени... Такава беше тогава енергията, но сега е различно.

 

Преди време започнахме да ви обясняваме, че светлината е по-силна от тъмнината. Започнахме да ви говорим за принципите, по които работят светлинните работници. Всичко това идва да рече, че физиката на разума ще вземе всичко, което правите сега и ще го усили. Освен това, сега се създава една система за подкрепа. Енергията, която работи за вас, образува една система за подкрепа. 

 

Едно живо дърво няма съзнание за нещата, които ще трябва да прави. Но то притежава жизнена сила. Налице е репродуктивност - то живее и умира. Дървото, което расте в гора без да знае дали ще бъде дърво за дълго. В началото е крехко, но гората го подкрепя. За да расте бързо, му е необходима слънчева светлина и мека почва, в която се развиват корените му. В почвата се развиват насекоми, които се хранят с него; и по някакъв начин то също ги храни. Това е екология – системата, която подкрепя дървото. Дървото не е само. Скоро дърветата порастват и се образува гора. Гората пораства независимо от външните условия, защото е налице система. Как се е появила тази система? Постепенно и внимателно, чрез много преходи и промени. Вземете дървото, изкоренете го и го посадете в пустинята. Имаме същото дърво със същата жизнена сила. Но то няма да порасте, защото системата липсва.

 

Светлинните работници в момента се намират на етап, в който системата започва да работи. Вие възнамерявате нещо. Процесът стартира. То е като дърво, вие посаждате себе си в системата на проявлението. Системата започва да ви подкрепя така, както не ви е подкрепяла никога досега в историята на човечеството. Подкрепата се проявява чрез синхронността. Можете да разчитате на нея. Синхронността, независимо от обстоятелствата, ще ви срещне с подходящите хора, ще ви постави в съответните ситуации, и ще имате достатъчно време. Изгонете страха. Вие знаете, че когато изпитвате страх, страхът разрушава синхронността. Осъществявате чисто намерение, процесът стартира и изведнъж казвате: ами какво ще стане, ако не проработи?  Ако слънцето не грее, ако почвата не е подходяща? Започвате да се притеснявате и така прекъсвате синхронността. Системата не може да работи, когато вие сте в състояние на отричане на нейната мощ.

 

Трябва да вярвате на системата. Възнамерявате нещо. И тук се намесва физиката на разума. Тялото ви започва да реагира, нещата започват да се случват с вас. Всъщност се извършва взаимодействие между квантово поле на Гая и другите човешки същества; вие създавате поле, което не можете да видите. Това е система. Красива система.

 

Разбирате ли какво става? Всичко, което се говорихме за промяната в тази планета и промяната на вибрациите започва да си идва по местата. Огледайте се наоколо. Цивилизации и култури изхвърлят старото, без дори да знаят какво ще дойде след него, но са убедени, че ще е нещо по-добро от предишното. Това е новото, което се случва – една нова система започва да действа на планетата.

 

Следва №3.

 

Процесът, за който ще ви говоря, не е линеен. Той се нарича „водене” (guidance). Ето един въпрос, който всяко човешко същество си задава, когато получава послание или сигнал: ”Ето, аз сега възнамерявам нещо. Аз съм част от системата. ОК, как ще разбера какво да правя сега?” „Воденето” е квантова концепция. Следователно, то не се разкрива пред човешкото същество по начин, по който той/тя очакват. Ако искате да бъдете водени от Духа, какво очаквате в 3-D? Знаци? Гласове? Писмени указания? Нещо, което ще разпознаете във вашата  3-измерната реалност и в съответствие с което ще действате. Искате стъпка напред. Колко стъпки? Какво да направя? Как да създам енергия, така че да знам къде дотивам и какво правя? Как мога да кажа ДА или НЕ?

 

Това не се случва в 4-D. Тук (в залата – бел. прев.) има една художничка. Тя ви казва, че една сутрин се събудила и нарисувала в ума си нещо което днес вече е на платното. Чувала ли е гласове? Виждала ли е знаци? Усетила ли е емоции? Отговорът е НЕ. Съществува една част от мозъка, която вие наричате креативна (творческа), а ние наричаме божествена. Това е креативният източник вътре във вас, единствената част, която можете да усещате всеки ден. Тя пее песни и сътворява истории чрез своето въображение. Така работи въображението на най-великите скулптори на света, които в къса гранит виждат онази част, която трябва да се отнеме, за да се превърне останалата част в произведение на изкуството. Откъде идва всичко това? То е квантова концепция. Нито един художник не рисува с числа.

 

Откъде идва воденето? Воденето идва от същото място, откъдето идва рисуването. То се явява изведнъж, проблясва като светкавица и изчезва толкова бързо, че не можете да го познаете. Това, което трябва да направите е да упражнявате мускулите си, за да се научите да го задържате. Тук вече говорим за търпение и време. Как можете да задържите една проблясваща в мозъка ви концепция за изкуство? Първо, вярвайте на интуицията си. Обръщайте внимание на проблясващите мисли, които ви карат да се обърнете наляво или надясно, и които вие официално пренебрегвате или третирате като шумове. Научете се да обръщате внимание на знаците, които вашия креативен мозък ви подава, вместо да го класифицирате като въображение. Защото това всъщност е вашият Висш Аз, който ви говори. Затова в такива моменти се чувствате обичани.

 

Преди почти 5 години моят партньор пресече бариерата. Когато го попитахме дали не е по-добре да бъдем заедно през цялото време, отколкото да предаваме чрез ченълинги, първият въпрос, който ни зададе, беше: Какво ще изгубя от това? Това е триизмерен, линеен начин на мислене. При това мислене нещо е добро, ако при него вие получавате нещо. Или пък за да получите нещо, трябва да загубите друго нещо.

 

Енергията на тази планета създава нещо, което не е съществувало преди на тази планета. И вие не можеш да загубите нищо. Можете само да добавите към съществуващото.

 

 Просто дръжте будна креативната част от мозъка си. Творческите способности са широко отворени за ченълинг... и за още неща. На онези, които ще ме попитат как да го направят, аз отговарям: Просто го направете. Не мога да ви го обясня по-добре. Може би ще дойде време, когато ще е по-лесно, но засега е това: Когато възнамерите нещо, направете го и не се притеснявайте за това, какво ще се случи, обаче нека намерението ви да е чисто. И не забравяйте, че няма връщане назад. Следващото, което не бива да забравяте е, че планетата ви подкрепя и да очаквате решения.

 

Знаете ли какво става с вас, когато съществувате в креативно състояние? Проявленията започват да идват при вас, но правилата са същите – не можете да седите просто така и да ги чакате, а вместо това трябва да тръгнете напред, да отваряте врати, и да наблюдавате как то работи. Ще ви дадем и една инструкция за отварянето на врати – ако срещнете съпротива, минете по друг път. Не насилвайте, не форсирайте – това е знак. Всички тези неща работят заедно и ще ви доведат до подходящото място, там където сте пожелали да бъдете. Това е начинът, по който светът ви подкрепя. Наблюдавайте какво мислите и какво казвате, защото вие сте в креативен мод. Ако кажете: „Винаги съм уморен”, Вселената ще бъде щастлива да ви накара да бъдете винаги уморени. Ако кажете: „Знаех си, че така ще е случи. Винаги става така!”, Вселената ще съдейства винаги да се случва така. Разбирате ли какво ви говоря? Вие можете да създадете каквото пожелаете. Сега трябва да започнете да мислите по един различен начин. Човекът, който ви напада или се държи грубо с вас, мисли по различен начин. Благословете го: „Съжалявам, днес му е лош ден.” Можете ли да го направите? Ако не можете, вие ще сътворявате много точно онова, което НЕ желаете. Страхът предизвиква страх, гневът предизвиква гняв. И накрая воденето идва от креативния център в мозъка ви – онази част, която рисува картините, пее песни, реди стихове...

 

Има важно съобщение за вас в настоящия момент. Вие можете да кажете: ”ОК, звучи добре. Ще опитам да го направя идния вторник. Сега съм зает.” Направете го СЕГА, докато антуражът е тук. Започнете още тази вечер, изцелението започва. Намерете тихо и спокойно място, където никой няма да ви безпокои.

 

Аз съм тук заради всички вас, защото ви обичам, и защото съм осъзнал нуждата от забързване на темпото. Не съм ви го казвал преди: Направете го сега, не чакайте. Сега е най-добрият момент за засаждане на семената в почвата на този свят, и вашият апел ще достигне до толкова много следващи поколения.

 

В това се състои работата на светлинния работник.

 

И това е така.

 

 

 

Превод от английски Борислава Макиова

 

 

 

 

Wednesday the 27th. Spiralata.net 2002-2019