Полезно по Пътя

Информации от книгите на монахинята Ана Емерик

Печат

Информации от книгите на монахинята Ана Емерик[1]

Извадки

 

-   Това което е в Евангелията е една нищожна част от дейността на Исус Христос на земята, случаите са като обобщаващи примери. И е истина какво казва Свети Йоан Евангелиста, че ако трябва да се опише всичко, каквото Исус Христос е направил през тези 3 години, не могат да се поберат толкова книги на земята. Проповедите, които е държал с часове навсякъде, даже и по пътя и по време на ядене, Ана Емерик не ги разказва, а само с няколко изречения загатва, защото е нещо почти невъзможно, това той е правил всеки ден плюс лекуванията на болни, понякога само на един ден към 50 души, понякога до 100. Когато е казал неща, имащи ги в Евангелията, тя направо посочва, че е написано там. А умряли той не един и два е съживил.

-   Случая с Лазар е особен, той го е оставил нарочно 8 дена мъртъв (в Евангелието са споменати 4) и не е дошъл, лекувайки преди това в околностите. Лазар е единственият, който е получил Светия Дух още тогава и е бил  в горния свят когато е бил мъртъв. Лазар е бил най приближения на Исус Христос, а и най богатия, който е финасирвал по голямата част от нужното.

Ана Емерик

-   Родителите на Св. Богородица: Св. Ана е от коляното на Левитите и Венямин, а Св. Йоаким от Давидово коляно по линията на Натан. Бащата на Св. Йосиф е от коляното на Давид по линията на Саломон. Бащите на Св. Богородица и Св. Йосиф са имали роднинска връзка.

 

Защо смятам, че тази информация за потеклото им е важна: има теза, че са живяли двама Исус Христос, защото в Евангелията се споменават и двете линии на Давидовото коляно. А това не е истина! 

 

-    Изборът върху Св. Богородица, тя да роди Месията е станал хиляди години преди това, това са думи на Исус Христос за нея. Нейното потекло е било под особен контрол и помощ от горния свят. Св. Ана и Св. Йоаким са били преди зачеването й, благословени от Господ (чрез неговите Ангели служители) в Храма в Ерусалим. Висшите  свещеници са знаели каква роля й е отредена. Когато на 14 години  (от 3 до 14 години е служила в Храма) я омъжват, по регистрите издирват всички мъже от Давидово коляно, които са за женене. Те получават клонче с пъпки и е трябвало да ги поставят на олтара. На който най напред се разцъфне макар и една пъпка на този ден, ще е жениха. Но на никой не станало. Отново правят справка на регистрите и намират, че липсва Св.Йосиф. Братята му казали къде се намирал, бил е далеч от тях и е работел като дърводелец. Той бил много 33 годишен, скромен, добър и набожен, (а не стар вдовец с деца). Веднага се пременил и отишъл в Храма, дали ми клонката и тя веднага се разцъфнала. Сватбата е била веднага организирана в къща на Св. Ана (която е била доста заможна), Йоаким е бил вече умрял и тя е имала друг мъж, но по късно и той умира и е имала още един. От тях тя е родила още три дъщери. Това е станало по Господен съвет, защото Благословението, което е получила, не е било още изчерпано. А дъщерите й са дали също последователи на Исус Христос.

 

-    преди Св. Богородица и Св. Йосиф да тръгнат с магарето за Витлехем, през ноща в съня на Св. Йосиф Господ му казва кое младо магаре от стадата на Св. Ана да се вземе, което само ще ходи и ще им показва пътя, и те трябва да спазват това. Магарето вървяло след тях, но преди всяко кръстовище изтичвало отпред и поемало в коя посока. След раждането на младенеца Св. Йосиф го дава като заложено на свой роднина във Витлехем, неговите родители са от там, но той и братята рано остават сираци. 

 

-    Исус Христос не е имал братя, те са били синовете на дъщерята на сестрата (Мария Хели) на Св. Богородица, която е била 20 години по възрастна от нея. А самата дъщеря (Мария Клеопе) е била 4 години по възрастна от Св. Богородица. С една дума те са били нещо като негови племеници, но на горе долу еднаква възраст и по млади (Йакоб, Юда, Симеон, Йосия).

 

-   След Лазар най-близки на Исус Христос са били апостолите Св. Петър (вярата) и Св. Йоан (любовта). Той поставя Св. Петър за свой заместник над другите. От тези книги на Ана Емерик се разбира колко много Св. Петър е имал и е обичал Исус Христос. Св. Йоан също. Св. Петър не се е отрекъл от страх 3 пъти от Исус Христос, а защото Св. Йоан е осигурил на двамата служебни палта от един роднина и така са могли да влязат поне в предверието на сградата. Те трябвало да се прикриват, да не ги познаят и изгонят. Но така пък се сбъдна пророчеството.

 

-   Исус Христос накрая е предсказал на Пилат най-потайните му престъпления и каква съдба го очаква. Той наистина не е искал да го осъди на смърт, бил е обещал и на жена си Клавдия Прокле, даже й е дал някъкъв залог, който тя след Голгота по слугите му връща. През ноща в петък срещу събота тя напуска скришом двореца му (с помощ от ученик на Исус Христос) и се скрива при приятелите му в къщата на Лазар. Тя се покръства, а по късно се свързва с Апостол Павел и става негова близка приятелка. В четвъртък срещу петък преди разъването те е имала сънища като на филми в картини, цялия живот на Исус Христос от зачеването му до Голгота.

 

-    Абсолютно интересно е слизането naИсус Христос в Ада и какво е направил там. От това най-добре се разбира, защо е трябвало да стане всичко това. Ние сме запознати с жертвата му за нас, но е много важно и тази за всички души от Адам до Абрахам, които са били във лявата камера на предверието на Ада и на душите от Абрахам до Йоан Предтеча, които са били в дясната камера на предверието на Ада. А тя от своя страна също е разделена за тези, които са патриарси, пророци, светци... Ана Емерик точно описва разделението по важност. В лявата камера е имало и от тъмнилките, но много малко, а в дясната камера са били само праведните, но и те са чакали с копнеж  Мессията да ги освободи. Цялата тази история не е лесно да се опише, трябва да се прочете. А тъмнилките между тях биват затворени по надолу в  Ада, това са направили Ангелите, които са го съпровождали. След това слизането му в Ада и обезвредяване на Сатаната е също подробно описано от нея.

Ана Емерик казва, че й се казало, някъде към 50-60 години преди 2.000- та година, той Сатаната, пак ще бъде пуснат за известно време.

И ако се сметне 2.000 минус 60 години сме в годината 1940, когато избухна Втората Световна Война, имахме Хитлер, а 50 години по рано беше Сталин и т.н. Князете на земния свят, символизиращите Сатаната. С една дума, горе долу от тогава Сатаната е още на земята при нас. Исус Христос осъществи праведния съд тогава, а сега иде ред пак да стане това.

 

-Много интересно е, че преди да възкръсне, било е в събота към 21 часа, един ангел пошепва на Св. Богородица, че Господ се приближава до вратата на Никодим. Тя нищо не казала на другите, бързо излязла навън. Исус Христос й се явил като душата си, не в плът, пак в светлина, а до него патриарсите и много от освободените души от предверието на Ада. Той я посочил и казал: „Мария, моята майка”. Те са й се поклонили за благодарност.

 

- След Възкръсването си Исус Христос се явил най напред на Св. Богородица на Калвариен хълм, дето е Голгота. Тя е отишла там в събота срещу неделя  през ноща, малко след 00:00 часа, затова не е била с жените, които рано сутринта са били на гроба му. Исус Христос й се явява в абсолютна светлина, а местата на раните са блестели особено. До него са били старите патриарси. Те са й се поклонили в знак на благодарност, тя паднала на колене пред него, той й подава ръка да се вдигне и изчезва.

- Св. Богородица е живяла още 14 години след смъртта на Исус Христос. На смъртното си легло е благословила апостолите, било й е казано от  Исус Христос да направи това, още когато е бил жив. Всички апостоли идват с изключение на Йакоб, брата на Йоан, той е бил вече убит. Те са били пръснати по света да проповядват, но ангелите ги осведомяват и с Божия помощ са пристигали всички навреме, освен Св. Томас, които пристига като единствен с 3 дни закъснение. Когато всички отиват той да я види, отваря капака на ковчега й, който е бил като плетен кош, но въртре тялото не го е имало, само обвивките. Ана Емерик описва най подробно момента на излизане на душата й и отиването в горния свят.

 

-   Плащеницата от Турин е истинската на Исус Христос

 

-    Кръста, който Св. Елена е намерила в Ерусалим е също истинския кръст. Той се е различавал от другите, дървото е било четвъртито, а на другите обло. Ангелите са придружавали изработката му и са пречели дотолкова, докато е бил направен според Господното желание. Той е има вид на Ипсилон Y, като долната част е била особено дебела. Такъв кръст е носила и  Св. Богородица под пазвата си след случая с Голгота

 

- Гностичните, така наречени Апокрифни Евангелия от Наг Хамади не са истински написани от Юда, Мария Магдалена и Филипи, а това се разбира от следните изводи от книгите й.

 - Юда наистина е бил лош човек, покрадвал от касата, завидлив, с голямо его, мислел че сте вземе длъжност при Месията като стане цар, ...но Исус Христос го взема за апостол, защото е бил подходящ за ролята, която е имал: предателството.  Сатаната го измъчил до такава степен, че го накарал да се обеси.

А някои го превъзхваляват, че едва ли не бил най близкия апостол, което не е истина!

- В евангелието на Филипи се казва, че Исус Христос е прегръщал Мария Магдалена и я целувал. Това е нещо абсурдно за онова време в по онези места. Само когато са били сами Исус Христос е прегръщал майка си при идване или заминаване, иначе са си подавали ръка. Жените тогава са яли на отделна маса от мъжете когато са се събирали на празници и въобще на ядене. Те са се и забулвали като говорят с мъже. Исус Христос е имал само мъже за апостоли и ученици. Но и жените, Ана Емерик ги нарича Свещените жени, също са слушали проповедите му когато са имали възможност.  Имал е и много последователки жени, много от тях свързани по неговата роднинска линия, но и такива дето е излекувал от болести, от тъмни духове, простил греховете им. Тяхните задачи са били да шият дрехи, да се грижат да има ядене, пиене и дрехи в много от хижите, където са отсядали Исус Христос с апостолите и най- вече с многото ученици. Обикновено са били към 7-12 жени, но в третата година вече към 20, а и повече. Между тях е имало и много богати вдовици, които са помагали финансово.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Тези сцени са били на живо пред Ана Емерик, както всички други от горе долу 17.000 страници, записки на Брентано. Избраните 6 тома имат към 3.000 страници подбрани от тях.

Тя и Брентано са имали мисията, човечеството да разбере истината за тогава.

Но изглежда има сили, които пречат на това, иначе не мога да си обясня защо толко небивалици се пишат за Исус Христос и тази Монахиня в другите държави не е така позната.

Ясно се разбира, че тази Юдеиска Драма е била перфектно дирижирана, съпровождана и подпомагана от най-високото ниво – Господ. А това е бил самият той, Исус Христос:

Йехова от Стария Завет е Исус Христос от Новия Завет, JHWH, Jod Hei Vav Hei

 

Друга информации от Ана Емерик:

 - Под мястото дето е бил кръста на Голгота са били заровени мощите на Адам и Ева, затова се наричало „черепно място”

-   в ковчега на скинята имало от мощите на Адам и Йосиф патриарха. Той е имал от баща си в талисмана вътре от мощите на Адам, което и самият той не е знаел, но когато е бил гол в кладенеца (цистерна), е имал талисмана си на шията, което го и спасява.

 

 (Между другото, аз лично съм убедена, че и Томас Ман е имал мисията да опише историята на Йосиф в 4 те тома (Йосиф и неговите братя), над които е работил 17 години. От горе трябва да му е дадена информацията, а и с помощта на видения. Но това не съм никъде прочела, а е лично мнение за моята любима книга. И Учителя е казал, че някои книги за известни личности са диктувани отгоре).

 

Превод от немски Емили Екерман[1]Ана Емерик (1774-1874) живяла в Дюлмен, Германия. Канонизирана през 2004 г.

Wednesday the 1st. Spiralata.net 2002-2019