Полезно по Пътя

След големия “спектакъл”

Печат

 

 

 

 

След големия “спектакъл”

 

 zimn0-2012.gif

 

Днес големите световни религии, като че ли, пречат някому. Поне такова е впечатлението вследствие онова, което става. Най-напред се появи “Шифърът на Леонардо” - и книгата, и филмът след нея. Тогава някои отчетоха това като коварен удар. И имаше защо. И макар сред вярващите християни да имаше протести по целия свят, ексцесии нямаше. Сега нещо подобно се случи с мюсюлманите, след появата на филма за Мохамед “Невинността на мюсюлманите”. Макар, че този път протестите и реакциите, както всички вече разбрахме, бяха най-бурни и продължават да са такива. В същото време, продължава да се тръби от вси страни и на всички езици за “наближаващия апокалипсис”. За “квантовия преход или скок” и то точно по време на зимното слънцестоене на 21.12.2012 година. Откъде толкова увереност? Откъде и толкова енергия и пари за тръбенето? Не е от календара на маите, всеки случай. Не изглежда да е така. Този календар по-скоро е удобен претекст. По-скоро идва от някой, който е заинтересован. Който има много пари и плаща. Май няма откъде да е другаде. Тъй че цялата тази дандания твърде много прилича на добре организиран спектакъл, зад който стоят интереси. И то твърде големи интереси. Много прилича това да са влиятелни хора в някои затворени кръгове и те да са замислили нещо. Да са замислили този “спектакъл” в навечерието на Рождество, когато мислите и без това са насочени в специална посока. За да бъде “доказано” нещо. Защо не - и за да бъдат лансирани нови “пророци” и нова, обща за всички хора на земята “световна религия”, която да измести старите. Но този път… тя да е под техен контрол.

 

А за целта могат да бъдат “организирани” и атмосферни аномалии, и земни трусове, и какви ли още не “чудеса” на определената дата, като апокалиптични преживявания за публиката. И с цел нейното побъркване. Изглежда ли ви правдободобно? На мен ми изглежда. Защото е в доста точно съответсвие и с небесните движения и конфигурации. Бих се радвал, обаче, ако греша. Дай Боже, да греша!

 

Но дори и да не греша, най-вероятно е плановете на “сценаристите” да се провалят. Защото точно в момента на зимното слънцестоене на 21.12.2012 година в 13:11 часа българско време, когато ще стане формирането на новата енергийна матрица на планетата Земя за следващите 3 месеца, планетите Плутон и Сатурн, отговорни за големите катаклизми, ще са в аспект секстил помежду си. А същото означава: всички основни защитни системи на нашата планета и сред хората - тогава, както и през следващите три месеца - ще са на ниво. Особено по отношение на проникващи лъчения (Плутон) от космоса. И поради това: големите промени, които и без това ще се случат през тези три месеца, ще са за добро. Промени вследствие взаимната рецепция Плутон-Сатурн, която от 1279 година насам - от времето на Ивайло - за пръв път отново ще се задейства на 6.10.2012 г. и ще обхване времето до 19.09.2015 година. Промени вследствие и взаимната рецепция Марс-Сатурн, която ще обхване два месеца и половина - до 2.02.2013 година. Промени вследствие и квадратурата Уран-Плутон, в най-голяма активност през идните три години. И най-накрая: промени вследствие транзита на Нептун (до 2025 година) през собствения знак Риби, което не е ставало повече от 150 години.

 

А какво, все пак, можем да направим, какво да добавим, за да помогнем - и на себе си, и на другите? Можем да участваме в колективни и синхронични за цялата планета молитви и медитации. Това би било твърде добро. Можем и да стимулираме в себе си и в обществото енергиите на Сатурн, на Нептун и на Юпитер, които за случая носят ключа за ефективното противодействието и хармонизация. Ето един примерен начин:

 

а) като започнем да ценим много своето време и въведем ритмичност, дисциплина и ред (режим) в денонощието, в седмицата, в месеца, в годината относно работа, храна, забавления и почивка. Това засилва имунитета (Сатурн) на всички нива.

 

б) чрез въвеждане на строг ред и дисциплина в движението по пътищата, в поведението на обществени места, в организацията на обществото.

 

в) чрез упражняване на цялата строгост на закона, когато той се прекрачва.

 

г) чрез укрепване на държавните граници и на културната идентичност на обществото.

 

д) чрез уважение към личността и укрепване на личностните граници.

 

е) чрез ядене на стипчиви (Сатурн) плодове (дюли, райски ябълки) и на всякакви свежи кореноплоди: моркови, ряпа, лук, чесън… Така също - и на всички, обагрени в жълто и оранжево плодове и зеленчуци. И още - чрез ядене на черупкови плодове.

 

ж) чрез биене на барабани и други ударни инструменти в ритъма на родния фолклор. Чрез слушане и танцуване на ритмична музика от родния фолклор.

 

з) чрез играене на хора в класически вариант (в кръг, с музиканта в центъра).

 

и) чрез връщане на най-стари традиции (Сатурн) в различни сфери на живота.

 

й) чрез полагане на целенасочени усилия за подобряване на кариерата, професионалните показатели и удовлетворението от работата.

 

к) чрез заклеймяване на всякакво бягство от отговорност, особено при родителство.

 

л) чрез засвидетелстване почитта и уважението към родители, баби и дядовци и към възрастните хора.

 

м) чрез пътуване и екскурзии по сакрални места и манастири и посещаване на храмове.

 

н) чрез пътуване по места, свързани с родната история, особено най-древната.

 

о) чрез молитви, медитации и свещени танци. Особено ако са създадени на родна земя.

 

п) чрез употреба на чисти храни и на чисти растения, виреещи на чисто място и отгледани по чист начин.

 

р) чрез слушане и изпълняване на музика и поезия, които вдъхновяват.

 

с) чрез построяване на нови паметници на видни места в градовете, отразяващи най-древната ни история и най-славното ни минало.

 

Има много още неща, които биха могли да са ни от най-голяма помощ. Но и само тези да бъдат изпълнени, бъдещето ни ще е огрято от слънце. И нека пак да спомена: най-добрите години за България и българите тепърва ще дойдат. Това ще започне да става реалност още през следващата 2013 година. Колкото и невероятно да звучи все още.

 

Николай Радев-Алдебаран

http://tayni.net/?p=2909

 

 

 

 

Tuesday the 25th. Spiralata.net 2002-2019