Полезно по Пътя

Напълно човешко и напълно божествено (Атлантида - Египет - сега)

Печат

Напълно човешко и напълно божествено (Атлантида - Египет - сега)

Pamela channels Jeshua (Egypt, December 2017)

 

Скъпи приятели, аз съм Йешуа, аз съм ваш приятел и брат. Моля, почувствайте вашата връзка като група точно в този момент. Вие сте тук заедно поради някаква причина. Докато посещавате старите храмове и гробници тук, се събуждат стари спомени. И някои от тези спомени са болезнени и тревожни. Болезнените спомени са енергии, които все още са част от вашата душа и търсят начини за решение и освобождение. Вие можете да станете техен освободител. И това, че сте заедно като души с еднакви намерения, помага. Защото нищо не е по-успокояващо от това  да се чувстваш признат и разбран от друго човешко същество, което е заедно с теб в тази земна действителност. Нито ангелите, нито водачите могат да ви осигурят утехата, която чувствате в присъствието на съмишленици. Много е ценно и прекрасно, когато срещнете душевното си семейство на земята. Можете да се подкрепяте един друг и с това да свалите нова и освежаваща енергия на земята. Така че, моля, усетете връзката между всички вас и заземете  тази енергия. Почувствайте енергията, която тече през сърцата ви, вие сте обединени. И когато усетите тази споделена енергия, свържете я със земята; позволете на земята да се присъедини към вас в обединяването ви.

Вие сте се развили много от нещата от древната история на Египет. По онова време беше изпратен космически  импулс към тази земя и, както казах по-рано, вие бяхте в този импулс. Най-висшата част от вас, най-осведомената и еволюирала част, допринесе за сегашното духовно  ниво. Тази част от вас обича земята и се грижи за човечеството. Вие сте почти като родител за човечеството и Земята. Но човечеството по онова време не можеше напълно да интегрира или въплъти вашите послания, вашата енергия. И така, решихте да слезете на земята, за да се въплътите отново и да разберете отвътре  трудностите, плътността  и дуалността на Земята.

По онова време част от вас вече беше завършила пътуването си. Преди древната цивилизация на Египет имаше друга цивилизация, наречена "Атлантида", и вие бяхте дълбоко ангажирани в изразяването на знанията си в тази цивилизация. Във вас имаше голяма амбиция, но и неразбиране на човешкия живот и човешките емоции. Човешкото сърце във вас все още не беше събудено. Но към края на Атлантида, когато нещата излязоха извън  равновесие и имаше бедствия и разрушения, сърцата ви се отвориха. Това беше момент на дълбока криза, но това ви позволи да се предадете, да навлезете в областта на сърцето си. Докато преди това бяхте  фокусирани повече върху психическите си сили, ума и коронната си чакра, в края на Атлантида духовната енергия се пробуди на по-дълбоко  инкарнационно ниво. Енергията на любовта, а също и енергията на смирение,   се роди в сърцето ви. Разбрахте, че сте насилвали нещата, действали сте твърде много с принуда и наистина трябваше да коленичите, за да   признаете и уважите факта, че сте човешки същества. Тогава вие (след смъртта на Атлантида) искахте да изпратите енергията на любов, състрадание и мъдрост към Египет. И както казах, вие сте започнали да живеете човешки живот тук, но е много трудно да съчетаете по-високата и еволюирала част от вас с грубия и плътен характер на реалността.

Почувствайте тази трудност, болката, която сте претърпели през тези отминали дни. Вие сте  пионери на съзнанието. И много често това ви кара да се чувствате различни и самотни. Почувствайте самотата, това чувство на разделение. Почувствайте смелостта си и смирението, което ви е нужно, за да я понесете на раменете си. Моля ви да обърнете внимание на тези стари спомени, защото те искат да бъдат излекувани.

Вие отново сте тук и сега сте заедно. Представете си, че в средата на този кръг има камък, голям камък. Камъкът е студен и твърд. Той съдържа болката на вашата самота и тъмнина, чувството за разделение, което сте усетили в живота преди това. Също така усетете колко любов има вътре в този камък, която  не  е могла да бъде изразена и почувствана в миналото.

Сега ви моля да изпратите любов от сърцето си към този камък. Можете да видите златни лъчи светлина, които влизат в камъка, затопляйки го отвън. Тази болка иска да бъде излекувана, тя е готова да бъде изцелена.

В средата на камъка има дете. Това е вашето дете. Това е онази част от вас, която е искала да живее и да се изразява свободно, но дълго време не е могла да направи това, а сега усеща златните лъчи на сърцето ви и се събужда.

Моля  вижте, как когато това дете се събуди, камъкът се превръща в скъпоценен с много, много блестящи цветове вътре. Като дъга. Това е вашият подарък за Земята. И Земята иска да ви отвърне: да получите енергията си отново. Усетете детето в този камък, то е част от всички вас. Почувствайте, че идва към вас. Най-после то е намерило  своя родител. Сега по-висшето ви Аз може да дойде.

Позволете на детето да влезе във вас и позволете на себе си да се слеете с него. И почувствайте от какво имате нужда. От каква енергия имате най-много нужда в този момент от живота си?

Ако почитате детето във вас, това означава, че празнувате живота и обожавате да бъдете човешко същество. Вие сте готови да преминете отвъд този цикъл на живота, в който сте били разделени между по-висшата и по-нисшата човешка част от вас. Живейте като дете. Живейте спонтанно с отворено сърце. Можете наистина да имате доверие на собствените си инстинкти. Не е нужно непрекъснато да ги преглеждате и да ги претегляте от духовна гледна точка. Духовността ви е слязла, тя е влязла в сърцето ви и сега иска да бъде напълно родена и интегрирана в областта на корема ви, долните чакри. Това е последната стъпка.

Вие имате толкова колебания и  толкова много  резерви  да позволите на енергията ви да слезе напълно. Усетете я сега. Позволете на енергията на душата ви да слезе в корема ви, в  коренната ви чакра, и през краката   в стъпалата ви. Свържете се със Земята. Повярвайте на емоциите и на въображението си. Вие сте тук, за да изпитвате радост и лекота. Това е лечебната енергия, която търсите. Вие сте станали толкова чувствителни и когато долните чакри не са напълно заземени, когато не сте напълно присъстващи там, вашата чувствителност може да ви накара да се удавите във външните енергии. Сърцето ви може да е твърде отворено, да чувства прекалено голяма отговорност, да поглъща твърде много енергия от други хора. Но това не е вашата мисия сега. То трябва да се върне към завършеното ви Аз. Да не се разделяте повече, а да бъдете човешко същество, уважавайки себе си, като уважавате границите си. И чрез това самоуважение и усещане за граници да достигнете до сърцето си.

Почувствайте се силни за момент в коренната си чакра, основата на гръбнака. Освободете всички енергийни връзки и привързаности към външни неща или енергии. Бъдете със себе си.

Представете си, че около вас има свещено пространство. Това е вашият дом. Това сте вие –  такива, каквито  сте станали през това дълго пътуване. Дишайте в това пространство. Чувствайте се защитени от собствената си енергия. И останете в това пространство, където и да сте, където и да отидете. В това пространство сте и напълно божествени, и напълно човешки. Вие сте завършени и цялостни.

Благодаря ви, че бяхте с мен. Аз съм с вас.

www.jeshua.net

Превод от английски Петя Стоянова

Saturday the 30th. Spiralata.net 2002-2019