Полезно по Пътя

Сигналите на Вселената

Печат

 

 

 

 

Сигналите на Вселената

 

 

 

Вселената е създадена по определен ред, закон, незнанието на който не ви освобождава от неочакваните превратности на съдбата. Ако вие не следвате тези закони, нарушавате ги, с вас непременно ще се случи именно това, което трябва да стане, за да се научите на правилно поведение.

 

Понякога това могат да бъдат някакви малки сигналчета от типа на разбита чашка, загубен портфейл, случайна среща на улицата, лошо време в момента, в който вие тръгвате за важна среща.

 

Имали ли сте такова състояние, когато сякаш всичко ви пада от ръцете, или обратното – когато всичко ви се удава и върви по мед и масло? Навярно ви е позната ситуацията, когато всички и всичко, сякаш   са се наговорили, ви пречат да извършите някаква постъпка. Помислете, може би не си струва тя да се извърши, ако от самото начало нещо не потръгне.

 

Има случаи, когато с помощта на такива сигнали, небесните сили са предотвратявали неминуеми катастрофи. В последната минута човек изведнъж решава да не пътува, шестото му чувство му подсказва или нещо внезапно му попречва и той остава жив, а пътниците на самолета, с който е трябвало да излети, са загинали. Какво е това? Случайност? Или закономерност, по която се извършва в света всяко изменение. Само закономерност, скрита, постижението на която не е дадено на всеки.

 

Ние наричаме това интуиция, шесто чувство, провидение. Не е развита еднакво у всички, но може да се  тренира. Само трябва по-внимателно да се вглеждаме в живота. И тя сама ще ни отговори на всички въпроси.

 

Финансови дела

 

Попадали ли сте постоянно в една и съща ситуация? Като омагьосани, например наляво и надясно давате назаем с надеждата, че ще ви върнат парите изцяло и навреме, а длъжниците ви изобщо не бързат. Вие им прощавате тяхната недобросъвестност и за да ги избавите от беда, давате и последната си риза. И, разбира се, очаквате аналогично поведение. Но неочаквано се натъквате на тяхното равнодушие. Вие сте подтиснати и удивени, вашето негодувание  и недоумение нямат граници. А между другото, сами сте си виновни за това. Да бяхте предупредили облагодетелстваните за своите очаквания. На вас ви се е струвало това очевидно.

 

Като че ли не може да бъде по-ясен и очевиден сигналът, че трябва да сте внимателни и да не се доверявате много на хората, особено на такива непорядъчни, като вашите опоненти. Но вие продължавате да се хващате на една и съща въдица, правите едни и същи грешки. И минавате своите уроци. Ако сте слаб ученик, повторението на такава ситуация ще бъде много често. Дори всяко едно повторение ще бъде все по-малко весело. Проблемът ще нараства в геометрична прогресия, ако навреме не предприемете мерки за извличане на полза от повтарящите се ситуации.

 

А от друга страна, кредиторите също често повтарят една и съща грешка.

 

Срещала съм хора, които никога не са работили, но винаги до някое време са живели добре за сметка на подобни благодеяния на своите роднини и познати. Ами как да откажем на единствената си племенница или внучка? Това не е прието у нас. Да не сме капиталисти някакви си?

 

Защо до някое време? Защото скоро кръгът на хората, спонсориращи такива рецидивисти се стеснява, а нивото на задлъжнялост постоянно нараства. Такъв човек взима заеми отново и отново, за да върне на предните си кредитори и да си върне тяхното доверие. И този процес става като наркотик. А след това, за да върне дълговете си на новите жертви, търси следващите „добрички” лели и чичовци. И така до безкрай, по-точно до тогава, докато дългът не възлиза на толкова крупна сума, че длъжникът става обект на дирене от съдебните инстанции, а понякога и от криминални. И всичко това може да завърши много печално. Ако човек не се осъзнае. Цялата тази въртележка не е нищо друго, освен сигнал, повтаряща се задача, която трябва да се реши, за да се излезе от омагьосания кръг.

 

Между другото, по този повод има една поговорка: „Ако искаш да загубиш приятел или брат, дай му крупна сума”.

 

По образ и подобие

 

Още един сигнал, който трябва да умеем да четем е, когато животът упорито ни среща с подобни хора. Оказва се, че вашият нов партньор  си прилича с бившия ви мъж като две капки вода. Или началниците ни се случват все еднакви, като сиамски близнаци, с аналогични странности и недостатъци. Защо е това? Защо се натъквате на едни и същи проблеми в общуването си?

 

Защото не сте се научили да извличате уроци. Така животът може дълги години да ви среща със скъперници, скандалджии, изменници и други такива. Докато накрая не разберете, че човек с такива недостатъци, черти на характера и навици ви е изпратен умишлено от някакви висши небесни сили, за да разберете нещо важно за света, за законите на Вселената, за себе си, за своя живот и да се поправите, ако правите грешка или мислите неправилно. И повече да не постъпвате така.

 

Странно, си мислите вие, аз съвсем не съм скъперник, защо все на мен се падат такива като моя мъж, свекърва, съседка и дори собственото дете. Да именно затова, вие не сте такъв! И идеализирате в себе си тази черта, мислейки се за по-висша, по-добра от другите. Така животът прогонва от вас излишната гордост. Заставя ви да се усъмните в това, че вашата добродетел е по-голяма от всичко.

 

Между другото, небесните сили могат да ви разиграват и по следния начин. Те, напук, разиграват събитията така, че тези черти, които осъждате в другите, по някакъв чудодеен начин неочаквано да се появят във вас. Така че, за всички, в това число и за вас, това става толкова очевидно, че вие неволно трябва да се замислите за последствията от своите постъпки  или да преосмислите своя мироглед.

 

Крайности

 

В  особено тежки случаи, когато човек съвсем не иска да се вслуша в своите небесни покровители, те го заставят да мине през изпитания, страдания и загуби. За да постигне смисъл за настоящите и мнимите човешки ценности.

 

Налагало ли ви се е да срещнете хора, които напълно са се променили след някои глобални събития в своя живот. Сякаш са се родили наново. Това означава, че те са чули, прочели са великите тайни, начертани на небесните скрижали от невидима ръка.

 

А за тези, които не са чули, говорят: „Бедата не ходи сама”. Несполуката като гнойни струпеи им се залепва и ги следва по петите.

 

Когато такива сигнали не успеят да въздействат на нашето съзнание, на ход идват по-силни начини. Например, болести -  това е ни повече ни по-малко предупреждение за това, че с вас става нещо не както трябва. Може би, не мислите правилно. Може би престъпвате някои закони на мирозданието.

 

И накрая, ако човек не разбере и това предупреждение, той умира. Неговата душа ще премине пътя отново, за да се очисти и премине на това ниво, което е пригодно за този свят.

 

Вслушвайте се в себе си!

 

Може да се възприема информацията на висшите сили от гледна точка на фаталиста, който вярва в съдбата и не се опитва да промени течението, по което плава неговата лодка на живота. А може да се подобри собствената карма, да се развива собствената душа, да се изнесе на по-високо ниво на развитие, за да не страда повече от едни и същи неща в новото въплъщение.

 

Как? Аз мисля, че трябва да се вглеждаме в живота и повече да се доверяваме на вътрешното си чувство и на вътрешния си глас. Често те се заглушават от гръмките външни въздействия. С помощта на вътрешния диалог със своята душа може да се намерят отговори практически на всички най-сложни жизнени въпроси, които поставя пред вас действителността.

 

Най-интересното е, че всички проблеми, които се прилепват към вас, са именно ваши проблеми и ничии други. Те са необходими именно на вас. Вашият живот, вашите грешки, вашите циреи, вашите уроци. Примамливо е да изживеем живота си по вече измислен от някого сценарий, където от по-рано са написани ролите, сцените и положенията, пресметнати са всички промени. Но не е така. Всеки от нас изживява само своя, нему предназначен живот и извършва само своите индивидуални грешки, чрез които се и учи.

 

Случвало ли ви се е при възникването на някои житейски трудности да забележите в себе си предателското желание да прехвърлите цялата вина за случващото се на съпруга, приятеля, децата, съседите, правителството или на който и да е? Да поемете отговорността за всичко, което се случва с вас, в действителност е много трудно. Но е необходимо. Разбира се, ако искате да станете стопанин на своята съдба!

Ирина Власенко

Превод Таня Т.

 

 

 

 

Saturday the 30th. Spiralata.net 2002-2019