Полезно по Пътя

Всичко е чисто съзнание - Ф. Кинслоу

Печат

Всичко е чисто съзнание – всичко произлиза от него и едновременно с това го притежава

 

Квантовата синхронизация/КС/ е бързодействащ и ефективен научен метод, който намалява болката и способства за изцелението на човека. Поражда незабавни изменения, които могат да бъдат видени и почувствани в тялото. Подлежи на възпроизвеждане и може да издържи на строгото научно изискване за проверка „преди и след”. КС продължава да оказва въздействие дълго след първоначалния сеанс, като по деликатен начин внася баланс и премахва блокажите, възпрепятстващи физическото и емоционалното благосъстояние. Тя влива целебно осъзнаване както у инициатора на процеса, така и у обекта на този процес. Сеансите обикновено са придружени от чувство на покой и релаксация.

Квантовата синхронизация ни помага да се пробудим за собственото си вътрешно осъзнаване.

Д-р Франк Кинслоу е работил като мануален терапевт и преподавател на глухи хора. Създател е на метода Квантова синхронизация. Автор на книгата за самопомощ „Отвъд щастието: как да осъществим най-дълбокото си желание”.

Сега живее във Флорида, има частна практика като консултант, едновременно с това е и преподавател в университета Евърглейдс.

За КС той казва: „Практическа технология за живот без усилия съществува. Ние я наричаме Квантова синхронизация. Важно е просто да „бъдеш”. Не е нужно да се фокусираш върху намерения, нито безконечно да визуализираш. Всъщност, колкото по-малко неща правите, толкова по-добре. Просто отпуснете мислите си в свободен полет и се наслаждавайте на Квантовата синхронизация в Чистото съзнание. Чистото съзнание прилича на любовта – то ни избавя от тревогите, свързани с битовите ни неуредици, проблемите със здравето и в отношенията.”

Всъщност КС е „нищонеправене”, при което необходимото се случва само.

Д-р Кинслоу описва удивителния процес на КС в интервю, дадено на Патриша Донуърт – автор на многобройни статии на духовна тематика.

- Вие сте човек, който от доста време се занимава с медитация, както и професионален хиропрактик/бел. ред.: хиропрактикът е човек, който се интересува как работи тялото на даден пациент, но през призмата основно на мускулно-скелетната система – гръбначен стълб и стави/, преподавател на хора с нарушен слух и консултант по духовно развитие. Целият този опит има отношение към разработената от вас система за Квантова синхронизация/КС/. Разкажете ни как създадохте този метод.

- Когато навърших 30 години, аз започнах самостоятелно да правя продължителни дълбоки медитации в пълно безмълвие и уединение в алпийските гори. По-късно, когато имах семейство, работа и т.н., не можех да си позволя толкова продължителни отпуски и започнах да преподавам техники, които са ми дадени от „висшите сфери”, и събрах около себе си група духовни търсачи на вътрешен покой и просветление. След 7 години преподаване осъзнах, че това не ми е достатъчно. Тогава зарязах всичко, с което се бях занимавал, и се върнах към „затворническия” си живот, за да имам време за размишления върху това, което е всъщност „нищо”, или „Чисто осъзнаване”. Така осъзнах, че ние все „някъде” трябва да ходим или „нещо” да правим, а всъщност всичко е съвършено в този вид, в който е. Разбирате ли, че „нищо” не дава никакви отговори”, защото то самото е отговорът. Дълбок отдих, чисто съзнание, дълбоко умиротворение – всичко това са синоними, които описват опита „ни-що” или „не-мисъл”.

В края на 80-те години на миналия век разработих специална система, която позволява на човека да изследва самия себе си. Благодарение на нея стана възможно човек да „предава” на друг състояние на дълбоко умиротворение. Известно време усъвършенствах системата, махайки всичко ненужно и резултатът стана Квантова синхронизация – бърз и прост процес, който издига на нова ниво дълбокото вътрешно осъзнаване, което пък води до изцеление.

- Какво точно представлява КС и как работи тя?

- КС е ускорен процес на изцеление, от който може да се възползва всеки човек, стига да иска. Без значение дали сте си счупили крака, или някой е разбил сърцето ви – единственото, което се иска от вас, е да влезете в състояние на дълбок покой. Ако се нуждаете от физическо, емоционално или духовно изцеление, ви е нужен дълбок покой.

И колкото е по-дълбок покоят, толкова по-бързо ще се излекувате. Чистото осъзнаване – това е състояние на максималния възможен покой. Аз открих процеса, който мигновено дарява тялото, разума и духа със състояние на дълбок покой и ги лекува. Методът се задейства за няколко секунди. Ето това именно е, което аз наричам Квантова синхронизация.

- Звучи силно, но разкажете, моля, по-подробно как са свързани помежду си „покоят” и „осъзнаването”?

- Употребявам думата „покой” или „отдих”, защото всички ние прекрасно знаем, че добрата почивка ни кара да се чувстваме много по-добре. Но покоят в системата КС трябва да бъде толкова дълбок, че максимално да ви приведе в състояние на не-движение. Когато влизаме в състояние на Чисто осъзнаване, изпитваме изключително дълбока, неподвижна тишина, дори, когато продължаваме да мислим, говорим и се занимаваме с ежедневните си дела. Когато това се случи, чувството на дълбок покой пропива цялата наша действителност. Ние се освобождаваме от сковаващото влияние на ежедневната рутина. Чувстваме себе си уникални и особени, като че ли някой ни е доверил огромната космическа тайна, че светът такъв, какъвто е, е съвсем нормален.

Това е истинската любов. Тя носи избавление от тревогите, свързани с финансови проблеми, болести и неуредици в отношенията ни.

- Значи Чистото осъзнаване е ключът към КС. Но съществуват стотици, дори хиляди начини, методики и процеси, които ни обещават умиротворение, вътрешно безмълвие, състояние „Свидетел” и т.н. Според системата КС абсолютно всеки желаещ може да достигне състояние на Чисто осъзнаване за броени минути. Какво обещава вашата методика?

- Не е нужно да давам обещания. КС дава нещо лично на някого. Освен това Чистото осъзнаване не може да бъде достигнато, защото ние си го имаме постоянно – то се намира вътре в нас винаги и навсякъде. Не искам да звуча загадъчно, но ако смятате, че ви е необходимо да достигате Чисто осъзнаване, за да станете самоосъзнати или просветлени, то вие предварително сте загубили битката. Чистото осъзнаване не може да бъде достигнато, нито пък изпуснато. Всичко, което трябва да направите, е да осъзнаете Чистото осъзнаване, а това е невероятно просто.

- Запознайте ни с КС отвътре. Какъв вид динамика предизвиква?

- Всички сътворени същества са направени с помощта на енергия и ред – звезди, коси, круши и т.н. Целият ни живот е проявление на различни форми и енергии, на които даваме имена. Но от къде идват те? Може да кажете, че са съставени от атоми, но от къде са атомите? Всичко произлиза от Чистото съзнание, всичко съществуващо има Чисто съзнание.

Човекът, който практикува КС, пуска в ход процеса на изцеление, благодарение на разбирането на същността на съзнанието си, като едновременно с това пази неясно съзнание за своите физически или емоционални проблеми. Безмълвното съзерцание на Чистото осъзнаване създава алтернативна версия на оригинала. Тази алтернативна версия освобождава тялото и разума от дисхармонията и свързаните с нея симптоми. Човекът, практикуващ КС, не прави нищо. Той просто наблюдава Чистото съзнание и в точното време вкарва вселената в направление „изцеление” – това е всичко. Работата на етерно ниво дава на инициатора на процеса чудесно усещане за безгранично разширение, умиротворение и блаженство.

Когато започнете да осъзнавате Чистото съзнание, с вас ще започнат да се случват удивителни, вълшебни неща. Ние нищо не правим, а в това време от само себе си започва нашето благополучие.

- Как все пак да работим с Чистото съзнание, за да ни се случат конкретни промени в живота, а не просто да се появи усещането за блажено осъзнаване?

- Това е много точен процес. Щом вие осъзнаете Чистото осъзнаване, не е нужно да правите нищо повече. То си знае как да ви излекува. Ако винаги сте изпълнени с Чисто съзнание, сами ще знаете как да се излекувате. Не е нужно да се обучавате в системи за изцеление, а само да осъзнавате Чистото съзнание така, както не е нужно да се учите да дишате, например. Всичко, което ви е нужно, е въздух, по същия начин не ви трябва учение за само изцеление, а Чисто осъзнаване.

- Всичко това работи за инициатора на процеса КС, но какво се случва с възприемащата страна? Да речем, че някой си Джон Смит се обръща към вас за помощ и ви казва, че много го боли рамото и долната част на гърба. Възникват два въпроса: 1. Как вашият личен опит на Чистото осъзнаване може да бъде предаден на Джон? Как той може да инициира изменение в състоянието на своето здраве? 2. Каква е ролята на самия Джон в прозеса?

- Моята роля на съпровождащ процеса се заключава в това да създам пространство у осъзнаващия за Чистото съзнание, а след това просто стоя встрани, защото Чистото съзнание прекрасно знае какво трябва да направи. Аз не отдавам енергия по време на изпълнение на техниката, не викам ангели или помощници. Подобни ритуали могат да бъдат ефективни при изпълнението на други техники, но при работа с КС не са нужни.

В същото време лекуваният може да има определени намерения, но това нищо не означава, защото ние отстъпваме място на безграничната мъдрост на Чистото съзнание. Чистото съзнание е прекрасно осведомено за нашите болежки в рамената и гърба. То знае дори неща, които самият Джон може дори да не подозира. Ние просто пускаме Чистото съзнание и отстъпваме встрани. В подобен род процеси няма място за нашето его. Стъпваме на пътя и започват да се случват най-съвършените за нашето благополучие събития!

- А каква е в крайна сметка ролята на самия лекуван в процеса КС?

- Достатъчно пасивна. Просто трябва „да бъде”. Не е нужно да се фокусира върху намерения, да визуализира нещо или да пуска потоци енергия. Колкото по-малко лекуваният върши нещо, толкова по-добре. Той трябва само да пусне своите мисли в свободен полет и да не се опитва да помага на процеса.

Състоянието Чисто съзнание на съпровождащия процеса въвлича в себе си лекувания. Партньорите изпитват нещо като „вълни” или „колебания”, които започват леко да се покачват и двамата усещат прилив на блаженство. Но всички тези усещания не са задължителни при КС. Може да ви прозвучи многообещаващо, но тези ефекти са характерни както за новаците, така и за опитните практици на изцелението. Всичко е наистина толкова просто.

 

Квантовата синхронизация ви прави свидетели на чудеса

 

Сега много се говори и пише за „намеренията”. Книги-бестселъри, филми като „Тайната”, разказват за възможностите на „силата на намерението” и „закона за привличането”. Интересно е, че откритията, направени в рамките на теорията за квантовата физика, действително навеждат на мисълта, че колкото по-точно човек визуализира и усеща намерението, толкова повече това се отразява на резултата, при това без ограничения в желанията. Основателят на матричната енергетика Ричард Бартлет вече писа за възможните последствия от фокусирането върху определен проблем – как проблемът започва да се усилва и не позволява да на нови и нестандартни решения да го елиминират. Каква е ролята на фокусираното намерение в процеса на Квантовата синхронизация/КС/?

- Да, наистина много се говори за намерението. За някои системи е важно формиращото се намерение да бъде точно и по възможност проработено до най-малките детайли. В този случай системата дава във възможностите за избор най-добрия вариант за развитие на събитията в живота на конкретния човек, като очаква от него фокусирани конкретни действия и усилия в избраното направление.

Системата за Квантова синхронизация действа по друг начин. Участниците в процеса на КС просто се осланят на силата на Чистото съзнание. Те знаят, че безграничният източник на мирозданието има неимоверно по-голяма и обширна мъдрост по всички въпроси, в сравнение с ограничения ум на отделния човек. Намерението в КС косвено се изразява в това, че човек се обръща за помощ и решението на проблемите му се състои в безграничната мъдрост на Чистото съзнание.

- Вашето описание на КС напомня за работата на Екхарт Толе и философията „силата на настоящето”. Ако вземете тази философия, можете ли да я разработите до техника за достигане на конкретни резултати? Може ли да опишете системата КС от тази гледна точка?

- Да, именно

в това се заключава КС – силата на Настоящето в своя проявен вид.

Ние започваме да осъзнаваме невидимото Настояще и, потъвайки в неговото недвижимо изобилие, наблюдаваме как То върши вместо нас необходимата работа. Това е своеобразен път към вътрешно обогатяване и самоосъзнаване за мързеливци.

- Животът е непрестанна борба за много от нас – независимо дали ни трябват пари, работа, здраве и т.н. Би било чудесно да намерим начин или метод, който не предполага никакви съревнования, отстояващ правата ни, изобщо някакъв прост добър метод, който не изисква големи усилия от наша страна…

- Вие вече имате такъв метод – за КС не са нужни никакви усилия. Именно тогава той действа. Когато видим, че КС работи без каквото и да е вмешателство от наша страна, започваме да улавяме всички останали проблеми в живота ни – финанси, намиране на работа, отношения и т.н. – и не трябва да полагаме абсолютно никакви усилия. Това веднага ни дава огромно психическо облекчение, благодарение на което можем да съзерцаваме развиващите се събития в нашия живот, без стрес и конфликти.

Идеята за „отпускането” не е нова. Практическата технология на моменталното постигане на желаното без усилия съществува и ние я наричаме КС.

- Нека се върнем към вашата биография. Кога осъзнахте, че Чистото съзнание може да помогне за излекуване – нещо като „Еврика” ли стана, или беше спонтанно откритие?

- Помня, че бях доста дебел в този период. Разболях се и болестта ми продължи дълго – няколко месеца. Тялото и разумът ми бяха толкова изтощени, че ако трябваше да стана от леглото ми се струваше, че съм работил тежка физическа работа цял ден. Емоционално също бях изморен.

Веднъж посред нощ моят свят сякаш внезапно спря, като че ли вселената по неведома причина реши да задържи дъха ми. Външният свят продължаваше да се върти около оста си, хората и вещите си бяха както преди, но някак усещах, че зад всичко това стои безмълвието и тишината.

Открих за себе си тайната на своята същност – дълбока, всепроникваща вселенска любов, родена от самото сърце на Чистото съзнание.

Продължавах да се лекувам на физическо и ментално ниво, но дори това беше моят относителен живот – тези мои „Аз”-ове, които до придобиването на това знание ми се струваха моя живот. Зад пределите на този живот лежеше прекрасното, единното, неразделеното безмълвие на Чистото съзнание. То винаги си е било там, но преди не съм му обръщал никакво внимание. Първото, което правим за участниците в КС, е да им покажем това великолепно изпълващо безмълвие, лежащо зад пределите на „Аз”-а.

- А какво стана с болестта ви, мрака, депресията?

- Не настъпи спонтанно изцеление на духа и тялото ми. Тялото и разумът продължаваха да страдат в следващите две години. Но моята душа, вселенската ми същност, получи внезапно изцеление. Усещането за болка постепенно остана на заден план, в същото време в душата ми растеше изпълненост с хармония и покой. Моят външен живот не се промени много, в сравнение с това, което беше преди, но вътрешно аз наистина се освободих от страданията.

Това беше физическо усещане! Краката ми твърдо стояха на земята, докато душата ми свободно пореше безграничните небеса. Използвах този опит за развитието на техниката КС.

Квантовата синхронизация позволява да се интегрират съществуващият свят на хаоса и светът, изпълнен с блаженство – свят на Вселенското единство.

Този свят е съвършено удивителен, ако започнете да го сравнявате с нашата ежедневна действителност, но в крайна сметка в това няма нищо необичайно и вие ще започнете да го разбирате, когато започнете да живеете, изхождайки от Чистото съзнание.

- Можете ли да приведете примери за това как КС е оказала влияние на събитията във вашия живот? Или пък в живота на ваши клиенти.

- Квантовата синхронизация работи на всички нива. Тя работи винаги, но не винаги така, както ни се иска. Всичко опира до това, че Чистото съзнание има свой собствен разум – космическият разум, който лежи отвъд нашето ограничено съзнание.

На физическо ниво практикуващите КС пускат в ход ускорени процеси за изцеление на артрит, счупени кости и крайници, растяжения, проблеми със стомашно-чревния тракт. С две думи, ако имате проблем със здравето, КС ще го оправи.

На емоционално ниво Квантовата синхронизация ви кара да засияете. Само за няколко минути ще се избавите от стари душевни травми и емоционални разстройства. Буквално преди дни при мен дойде за КС-сесия 14-годишно момче, което от 4 години не може да се избави от силна депресия. Само с една сесия нещата напълно се преобразиха. Майка му ми благодари, че съм й върнал сина. Но е сложно да приемаш благодарности за нещо, което в крайна сметка не си направил.

Най-забележителните изменения се случват на духовно ниво. Агресивните хора ставата спокойни, отчаяните започват да виждат светлина в края на тунела, искащите получават това, което отдавна искат.

Квантовата синхронизация ще ви направи свидетели на настоящи чудеса.

- А какво усеща човек, който е дошъл на КС-сесия и преживее опита на Квантовата синхронизация?

- Човекът, който дойде при нас на КС-сесия, преди всичко ще почувства пълно отпускане, тъй като процесът на КС е съпроводен от естественото състояние на дълбок покой. След това разумът му ще придобие умиротворение. Усещането ще се засилва постоянно и тялото ще започне леко да се издига, тъй като всяка клетка на организма започва да пуска в себе си Чистото съзнание. Напълно е възможно едновременно с това разумът на участника да бъде освободен от всякакви мисли. В това състояние се ражда усещането за блаженство и радост, и се появява увереност, че в този свят всичко има най-прекрасните образи. И то действително е така.

След това аз обикновено карам партньора си по КС още веднъж да оцени значимостта на проблемите си. Резултатите винаги превъзхождат всички наши очаквания.

- Значи КС-сесията не е просто сеанс за изцеление, но и увлекателен мастер-клас, който ни обучава в това как можем да получим достъп до Чистото съзнание. В резултат на стремително нарастващата ни осъзнатост ние биваме излекувани.

- Именно. Веднага щом станете осъзнати, започва да се случва всичко останало. „Всичко останало” е черешката на тортата във вашия осъзнат живот. Това звучи малко като фраза от рекламен клип, но разбрахте идеята, надявам се. Станете ли осъзнати, вече не е нужно нищо да правите, защото след като сте Чисто съзнание, вие вече присъствате във всичко и правите всичко едновременно.

Франк Кинслоу

Източник: www.kinslowsystem.com

Превод: М. Петкова

Публикувано във в. „Психо“http://psihobg.com

Tuesday the 25th. Spiralata.net 2002-2019