Памела Крибе и Йешуа

Доверете се на Земята

Печат

Доверете се на Земята

 

Скъпи приятели,

Аз съм гласът на Земята. Почувствайте моето присъствие вътре във вас и под краката си. Аз присъствам във вашето тяло; преминавам през вашите клетки. Чрез своето тяло, вие се свързвате с Природата, с всичко около вас, което расте, живее и диша. Почувствайте живото присъствие на Природата около вас. Почувствайте дърветата около тази сграда, земята, върху която стои тази сграда. Почувствайте растенията, птиците и дърветата. Ако внимателно наблюдавате, бихте усетили как вашето присъствие влияе на тези живи същества. И не само вие ги усещате, те също чувстват вашето присъствие. Дори тази сграда тук е жива, защото всички елементи, от които е направена, съдържат енергията на Земята. Навсякъде около вас има съзнание, почувствайте енергията.

Сега, потопете се дълбоко в тялото си. Точно както съзнателно наблюдавате всичко, което ви заобикаля, така насочете вниманието си и към своето тяло: почувствайте главата си, гърлото, гърдите. Потопете се още по-дълбоко и почувствайте моята енергия - аз ще ви насочвам. Приветствам ви ако направите това. Аз, също като вас, съм жива; имам свое собствено съзнание. Почувствайте моята грижовна енергия, все едно съм вашата майка. Почувствайте ме в бедрата и коленете си, прасците и глезените и през краката.

Днес, ние ще останем тук в тази част на тялото. Има едно старо поверие, насадило се в съзнанието на хората, че вдъхновението идва отгоре, че дълбокото духовно разбиране се ражда от връзката с небесното, космичното, което е над вас. Но днес, аз ви моля да обърнете внимание на това, което се намира под вас, почвата под краката ви, живата Земя.

Много от вас са изпитвали болка, разочарование, тъга или самота, които са били поети от вашите по-ниски чакри. Като резултат, вашето съзнание се опитва да се откъсне от тялото, защото тези емоции на земно ниво са твърде болезнени. Аз разбирам това, а също разбирам и колко трудно е да се задържите в област, в която се чувствате толкова уязвими. Изисква се дълбока отдаденост, дълбока вяра в живота.

Напълно разбираем е стремежът да си изградите защитен щит, когато се чувствате сериозно застрашени. И все пак такава броня ви държи настрани от живота; отнема ви най-голямата сила. Не бихте могли да живеете така, защото това ви ограничава, все едно сте в затвор. Въпреки това, потокът на живота, силата на душата винаги са по-силни от стените, които сами си изграждате. В душата винаги има една движеща сила, която ви тегли към отваряне към заобикалящия ви живот, към всичко, което съществува.

Емоционалните рани, от които страдате, са ви нанесени тук на Земята. Това може да се е случило в този или в минал живот и тъй като вашата душа има памет, вие се научавате да асоциирате Земята с място, което е заплашително и носи болка. Когато се завърнете в нова инкарнация, вие чувате повика на душата си и част от вас е готова да откликне със сърцето си. Но колкото повече се вслушвате в тялото си, толкова повече нараства страха. Тогава сякаш започвате да се чувствате раздвоени. Част от вас иска да каже „да”, да продължи напред, да почувства светлината на новото време, но частта под сърцето не се осмелява да се включи и остава затворена.

Днес искам да ви предложа начин да възвърнете доверието си в тази част от тялото си. Искам да подчертая, че страха, който носите в себе си, произлиза основно от човешкото общество в миналото. Но помнете, че вие имате връзка със Земята, с мен, връзка, която не зависи от човешките мисъл-форми и колективната енергия, заобикаляща Земята. Аз също искам да се освободя от тези негативни енергии. Аз също съм в процес на вътрешно израстване и еволюция и преминавам през процес на прераждане. Ще се появя в ново време, където съществува повече хармония между човека и природата. Свързвайки се с мен, вие може да изтриете спомените за болката в миналото.

Опитайте. Позволете на чакрите, които се намират в долната половина на тялото ви да се изпълнят с живата сила на Земята. Искам да предложа нещо, кратко ръководство, което да ви помогне да усетите енергията по-пълноценно. Заобиколени сте от различни същества, представители на всички природни царства, които населяват Земята. Всяко дава своя принос като част от цялото. Моля ви сега да си представите едно дърво, силно, здраво дърво с дълбоки корени. Короната му се издига високо в небето, а корените се спускат в дълбините на Земята. Представете си, че стоите вътре в това дърво, усетете силата му, неговата непоклатимост и тишината. Спуснете се към корените му. Почувствайте как това същество живее, расте и излъчва своята енергия на Земята. Усетете енергията, която иска да ви даде. Пуснете тази енергия да премине през вас и почувствайте как дървото очаква да получи същото и от вас, защото във всичко има обмяна, кръговратът е навсякъде около вас. Дървото усеща вашето присъствие точно както и вие усещате неговото.

Често се определяте като най-големия разрушител на Земята, тези които я замърсяват и нарушават естествения й баланс. Това до известна степен е вярно, тъй като съществува голяма дисхармония между човешките същества и природата. Но искам да ви припомня, че вие сте добре дошли на Земята. Вие сте тук и носите нещо ново и необикновено - вашата звездна светлина и космическа мъдрост. От една страна вие сте част от Земята, физическо същество като животните и растенията. От друга страна, вие сте дошли тук на Земята да донесете нещо различно, изцяло нов начин на съществуване. Вие имате свобода, свободна воля. Вие може да се развивате, но и да насочите Светлината към Земята, нещо, което дава нов тласък на целия живот тук. Почувствайте за миг взаимодействието между човека и природата в рамките на това дърво. Усетете радостта на дървото от присъствието ви. Това е потока на любовта.

Моля ви сега да си представите някое животно. Нека това животно ви помогне да се почувствате добре и безопасно на Земята, да се почувствате свързани с почвата под краката ви. Животните познават тази сигурност, това убежище. По природа те са част от Земята и нямат никакви съмнения относно правото си да живеят. Те просто съществуват, дишат, растат.

Представете си, че влизате в това животно. Позволете си да се слеете с него. Почувствайте за момент липсата на мисловен процес. То не се измъчва от непрекъснатия мисловен процес, който тече в хората. Почувствайте как природата протича без усилие през това животно. Усетете колко близо ви води до Земята, как обединявате енергиите си.

Това, което животното ви моли да направите е да усетите енергиите на природата и да започнете да се чувствате като у дома си тук на Земята. Природата ви очаква. Почерпете вдъхновение от енергията, която носите, станете част от цялото. Вие сте добре дошли тук.

Благодаря ви за смелостта и постоянството. Ние навлизаме в нова ера на Земята. Важно за тази нова ера е човешките същества и природата отново да заработят заедно. Всяко живо същество чувства, че е част от цялото. Моето най-дълбоко желание е да осъзнаете, че вие също сте част от цялото тук на Земята. Празнувайте живота си тук на Земята. Това е голямата задача, която стои пред човечеството днес.

© Pamela Kribbe

Превод от английски Диана Маринова

 

 

Monday the 25th. Spiralata.net 2002-2019