Памела Крибе и Йешуа

Любовни взаимоотношения

Печат

Любовни взаимоотношения

 

Йешуа чрез Памела Крибе

 

Скъпи приятели,

Аз съм Йешуа и ви приветствам сърдечно. Присъствам тук с цялото си сърце. Искам да споделя с вас, защото вие сте мои братя и сестри и усещам дълбока връзка с вас. Не съм нито нещо повече, нито по-голям от вас. Ние сме едно цяло.

Заели сме се заедно да посадим семената на Христовата енергия на Земята, семена, които с течение на времето ще пораснат и разцъфнат в напълно зряло цвете. Сега е времето, в което много семена започват да се развиват и в много отношения, вие сте тези цветя. Заедно, ние сформираме едно цяло, колектив от души, които са се посветили на раждането на ново съзнание. Така, че не гледайте вече на мен като на учител, който стои над вас, а като приятел, който ви държи за ръка и иска да сподели любовта си с вас. Защото аз дълбоко ви обичам.

Вие желаете любов. И я търсите в отношенията си с другите и чрез връзка с божественото. Истината е, че това за което жадувате, лежи вътре във вас; това е вашата божествена природа, тази част от вас, която е в единство с безусловната любов и радост. Когато се докосвате до тази част, усещането е като, че ли се завръщате у дома. Всичко друго, което се случва в живота ви става лесно, изпълнено със светлина и радостно. Вие сте този вътре във вас и не ви е нужно нищо друго извън вас, което да ви кара да се чувствате добре. Вие сте в единство със самите себе си и това ви прави и свързани с всичко останало по един дълбок и съкровен начин.

Парадоксалното при взаимоотношенията е, че може да бъдете тясно свързан с друг човек, единствено ако сте способни да имате такава връзка със самия себе си. Ако сте готови да приемете себе си с тежестите от миналото, с възходите и паденията си - тогава има място и за друг човек с неговата неповторима уникалност. Тогава няма да се налага да се възползвате от друг човек, за да достигнете до себе си и да се завърнете у Дома. Вместо това, вие ще споделяте Дома, който носите в сърцето си с този друг човек. Този тип връзки се превръщат в празник, споделяне и това е здравословна връзка, без значение дали ще бъдете партньор, приятел или дете. Въпреки това, любовните отношения са тези, които изискват най-много от вас. Те ви докосват дълбоко, объркват емоциите ви, защото те като че ли ви доближават най-близо до Дома, както никоя друга връзка.

Преди да говоря за любовните отношения, бих искал да ви припомня, че Дома, за който жадувате, това първоначално единство, от което сте родени като душа, не е далеч. Може да се каже, че преди дълъг период от време сте напуснали, символично казано, Рая. И сте тръгнали по своя път като „душа в тяло“, избрали сте определена форма, чрез която да проявите определени качества, да преминете през определени опитности и да посетите различни места във Вселената.

Когато се раждате като индивидуална душа и предприемате вашето пътуване, вие се отказвате от това първично единство, което може да си представите като топла завивка от любов и светлина. Единство, където винаги сте чувствали сигурност от присъствието на Баща-Майка - Бог и където никога не сте се страхували от това да останете сами или да бъдете отхвърлени. Дори не сте познавали тези „негативни понятия“

Каква е целта на вашето раждане? Тя е всички вие да станете независими богове! Вие самите да се превърнете в Баща-Майка-Бог източник на топлина и любов, от които да бъдат създадени безброй същества. Вие осъзнавате, че това отделяне от единството ви носи знанието, че ако искате наистина да се разгърнете, не би трябвало да знаете нищо предварително. Вие осъзнавате, че може да се отделите от тази първоначална цялостност, единствено като тръгнете по свой собствен път като отделна душа, която за пръв път се сблъсква със страха, изолацията и тъмнината, с незнанието и неразбирането.

Все още носите тези първоначални опитности с опустошението и самотата и те могат да рефлектират и върху вашите любовни взаимоотношения. Но преди да се обърна към тези взаимоотношения, искам да припомня, че имате възможността да изпитате тази първична връзка по всяко време. Когато заспите дълбоко, вие напускате своето тяло и се свързвате с източника, от който сте произлезли, с Бог, ако желаете така да го наречете или своята същност: тази част от вас, която никога не е напускала Рая и все още е там. Въпреки, че сте я напуснали преди милиони години, тази цялостност е все още във вас, тя е неотменна част от вашето съзнание. През нощта, когато се отпуснете в прегръдката на съня умът ви не е толкова активен, вие напускате тялото си и се вливате в Източника. Също така и в ежедневието си може да направите връзка с тази реалност на божествения дух, от който вие също сте част. Ако застанете неподвижно, ще може да усетите това присъствие тук и сега. Каня ви заедно, като едно цяло, да усетим, че всички сме част от Бог

Представете си, че в средата на гърдите ви, в сърдечната чакра има блестящ, красив кристал. Представете си го там и почувствайте неговата сила: чист кристал, в който от всяка фасетка се отразяват вашите многобройни опитности. Това сърце-кристал е свързано и с всичко около вас. Чувствата, които получавате от останалите, могат да бъдат отразени от този кристал и така чрез получаване на техните настроения и емоции през кристала, вие може да ги разберете. От това сърце-кристал, вие осъзнавате опитността на другите, техните болки и разочарования.

Сърцето-кристал е свързано със сърцата на всички останали живи същества, защото всички ние сме едно цяло. И въпреки това, вие може да почувствате, че това сърце, което носите в гърдите си, принадлежи на вас: то е вашата душа-сърце. Почувствайте как двете страни вървят заедно. Вие сте свързани на нивото на сърцето - хоризонтално поле, което ви свързва с всичко живо, така, че няма разделение доколкото всички сме едно цяло. Вие още сте и „едно“, „единен“ в смисъла на това, че вие сте си вие и никой друг не е точно като вас. Вие сте човешко същество и съществува вертикална линия, която ви свързва директно с Източника, с Бог. Вие сте в това физическо тяло, което е носител на сърцето ви, вашето собствено парченце от съзнанието на Бог

Почувствайте необятността на този кристал: безграничното съзнание, което ви принадлежи, а в същото време, може да отиде, където си поиска. То не е прикрепено за тялото, въпреки, че се намира в него. Това е такава огромна енергия, която в крайна сметка не е обвързана с каквато и да е форма. Вие сте това съзнание, вие сте донесли със себе си на Земята частичка от небесната материя на Бащата-Майка-Бог. Вие сте цялостни и завършени и вие сте пазителите на това сърце – кристал. Запомнете това докато разглеждаме темата за любовните взаимоотношения.

 

В началото, когато се влюбите, преживявате чувствени моменти на наслада. Сякаш нещо вътре във вас се разтваря, нещо, което дълго време е било скрито и сега излиза наяве при вида на любимия човек. Другите хора може да не го забелязват, но вашият любим разкрива вашата истинска същност. Вие си връщате жаждата за живот, чувствате се разбрани и обичани и така вие изследвате своята собствена същност. Това е, което стои зад увлечението. Въпреки, че изглежда да се отнася за другия, тези усещания касаят вас, това, което другия събужда във вас. Това е чудото - да почувствате колко много може да дадете и колко много може да бъдете обичани.

В този момент обаче, хората обикновено се омагьосват от това увлечение, от тази страст, която изпитват и сляпо се привързват към човека, който ги е накарал да изпитат тези чувства. Това, което първо е довело до преоткриване и чувства, насочени към самите вас, постепенно се насочва изцяло към другия и напълно се обсебвате от него.

Тогава започват конфликтите с другия човек. Искате да притежавате част от него, която ви кара да се чувствате добре. Другият обаче прави същото със вас. В подобни ситуации, това което се поражда между вас е ревност, зависимост и борба за власт. Повечето от вас са преживявали това.

Какво се случва на практика и как попадате в такава ситуация? От сърцето – кристал, което описах по-горе, се излъчва такава любов във вас, която позволява да видите другия такъв какъвто е. Това ви позволява да създадете една здрава и балансирана връзка един с друг като откривате както човешкото, така и божественото в себе си.

От друга страна обаче, във вас има и друга енергия, която може да бъде силно разрушителна. Наричам тази енергия пренебрегнатото вътрешно дете, което носи силна болка, произлизаща още от първичното космично раждане или напускането на Бащата-Майка-Бог цялостност. Това дете се събужда, когато се влюбите и това дете изпитва много емоции, които могат да помрачат сърцето ви. Тези емоции могат да обгърнат сърцето-кристал и да помрачат факта, че вие сте източника на радост, когато изпитате първите трепети на любовта.

Детето във вас, което изпитва болка и плаче за внимание, любов и разбиране, които са му липсвали толкова дълго време, може да се изкуши и да се опита един вид да задуши партньора ви. В такава ситуация, вътрешното дете и сърцето-кристал може да се окажат на две противоположни страни. Това, което първоначално е било толкова красиво, после се превръща в разрушителна връзка, в която трябва да се биете един с друг, връзка, която не желаете и която все пак се случва.

Магията изчезва и вие изпадате в отчаяние. На всяка цена вие се стремите да се прикрепите към партньора си, защото сте изпитали чувството на абсолютна любов към този човек. Готови сте да се борите за това чувство и така вашите болки, гняв, страх от изоставяне излизат на преден план. Много трудно е да пуснете другия на свобода дори при тези обстоятелства, защото непрекъснато ви се припомня колко добре сте се чувствали, когато всичко е било хармонично.

Много е важно да осъзнаете при това положение, че е наложително да пуснете другия да си отиде. Момента, в който усетите, че връзката се спуска надолу и изпадате в положение да се обвинявате един друг, е необходимо да отстъпите.

Осмелете се да отстъпите когато чувствате, че сте извън контрол, когато сте разтърсени от емоции и не може да се обърнете към партньора си с отворено сърце. Може би усещате страх от изоставяне или точно обратното: страх от обвързване с някого, в когото сте изгубили самия себе си. Може да има и други емоции като гняв или ревност, но това, което е важно да забележите, че най-силните емоции се отнасят повече до вас, отколкото до връзката. Връзката предизвиква емоции, но самите те произлизат от по-дълбоки причини.

Това, което има значение сега е, че вие се обръщате към болката и отхвърленото дете във вас, което е истинската причина за емоционалния дисбаланс. Това не е отговорност на вашия партньор. Вие също не сте отговорни за вътрешното дете във вашия партньор. Прехвърлянето на отговорността за вашата болка към някой друг и очаквайки този друг да я излекува, води до огромно объркване във взаимоотношенията.

Как можем да разберем кога връзка, която първоначално е била любяща, сега върви към разрушение? В действителност има ясни знаци за това, а единия от начините е да направите едно упражнение с вътрешното дете.

Представете си, че стоите точно срещу партньора си в този момент. Може да пробвате с някой, който ви е много близък, ако нямате партньор. Позволете на вътрешното си дете да застане в ляво от вас. Сега си представете, че и вие сте дете на около 10 години и застанете пак от ляво срещу партньора си. Наблюдавайте как детето отговаря на вашия възлюбен. Наблюдавайте първата реакция на детето. Попитайте детето: „Какво те привлича в него/нея? Кое намираш за неустоимо? Какво докосва сърцето ти, какво те вълнува?“ И след това задайте и този въпрос: „Как се чувстваш сега?“

Какво се получава с първоначалните ви чувства? Продължава ли детето да изпитва любов? В изцеляващите взаимоотношения това уникално качество продължава да се усеща много силно. То все още ви подхранва и топли, макар и партньорът ви да придобива все по-човешка форма с проблемите си, възходите си и паденията си. Но нещо от първоначалната магия си е все още тук. И именно благодарение на тази магия, проблемите са преодолими. Ако чувствате, че няма магия, ако вътрешното ви дете в действителност се чувства нелюбимо или несправедливо обидено, то тогава има нещо, на което трябва да обърнете внимание. Отделете време заедно с вашето вътрешно дете, за да определите какво е то.

За да доизясните ситуацията, оставете представата за вътрешното дете настрани и си представете, че вие стоите пред партньора си и наблюдавате как енергията на даването и получаването протича между вас. Първо вижте какво давате на другия, почувствайте го, това не може да се обясни с думи. Наблюдавайте какво изтича от вас към другия и как се чувствате от това. Чувствате ли се по –енергични от даването или обратното, празни и изтощени? Даването вдъхновява ли ви или се чувствате изчерпани? Доверете се на първото си усещане.

След като сте наблюдавали какво давате на другия, обърнете внимание и на обратното взаимодействие. Какво вие получавате от другия? Просто се оставете на първото усещане, което ви дойде. Това, което получавате кара ли ви да се чувствате добре? Чувствате ли се щастливи, в резултат на това, което получавате? Смисълът на здравословната връзка е това, че другия ви дава нещо, което ви прави щастливи.

Има и друг знак за разрушаваща се връзка. От вашия слънчев сплит - място, близо до стомаха - усетете една нишка от енергия, която ви свързва с другия. Това, което търсите е чувството, че имате нужда да притежавате другия; че се паникьосвате при мисълта, че другия повече няма да е с вас; това чувство ще опъне нишката. Ако почувствате това, значи то е свързващото звено в отношенията ви с другите и ви дава усещането за: „Нуждая се от тях, не мога да се справя без тях!“. Този панически страх ви кара да сте зависими и води до разрушителни връзки.

В здравословните връзки е нормално също да си липсвате, ако по една или друга причина сте разделени. Нормално е да искате да сте заедно. Може да искате другия, но не се нуждаете от него. В разрушителната връзка това се изражда. Появява се чувството, че не можете без другия, че сте зависими от другия и от това зависи дори целия ви живот. Има и страх от отхвърляне и това ви кара да се чувствате малки и свити и цялата връзка губи своята приказност и свобода както е било в началото.

Опитайте се да осмислите тези неща, спокойно, по ваш си начин. И не се притеснявайте да си дадете малко почивка от връзката, за да обмислите. Защото веднъж попаднали в негативната спирала на взаимоотношенията, се стига до необходимостта партньорите да се дистанцират един от друг - физически и емоционално. В подобни моменти дори не е необходимо да говорите един с друг. По-необходимо е да освободите енергията си от другия и да я насочите към сърцето – кристал. Това е ваше право и не зависи от никой друг. Това е шепотът на Бог, който може да чуете в тишината.

Почувствайте как от кристала излиза лъчиста светлина и осветява детето вътре във вас, което все още страда и което все още търси любов и сигурност. Буквално може да усетите как светлината се спуска надолу по корема, през краката ви прави в земята.

Това е вашата светлина, вашата уникална светлина на душата. Тук сте, за да отработите тази светлина във физическо тяло. Вашата лична светлина е уникална, това е вашата ангелска светлина и ако съумеете да останете свързани с нея, тогава ще привличате здравословни връзки в живота си. Нямате „нужда“ от друг. Също така нямате и необходимостта да превръщате някой в „съвършен“, такъв който най-накрая да гледа на вас както вие бихте желали и който безусловно да ви разбира.

Безусловното приемане и любов трябва да се търсят само в собственото ви сърце - от и за вас самите. Не натоварвайте някой друг с тази отговорност. Тази абсолютна любов е нещо само между вас самите. Това е нещо, което само вие може да си дадете, и когато го направите, от вас ще бликне любов и за останалите, защото ще сте станали напълно честни със себе си. Вие се обичате дори и с тъмните си страни, дори с това дете вътре във вас, което се бори или е измъчвано

Когато обичате себе си, става по-лесно и да видите другия в истинската му светлина. Спирате да приемате толкова навътре обидите отправени към вас. Техните реакции и действия принадлежат само на тях и вече по-лесно бихте ги приемали. Другия човек вече не е отговорен за вашето душевно спасение - вие сте. Вие сте господар на своя свят.

Вие вече сте поели пътя на себереализацията и общувате с останалите със своето сърце-кристал: дарявате им любов и надежда. Благодаря ви, че сте дошли на земята в този период на промяна и преход. Аз съм с вас. Вие сте мои братя и сестри. Обичам ви.

© Pamela Kribbe

www.jeshua.net

Превод от английски Диана Маринова

Sunday the 31st. Spiralata.net 2002-2019