Памела Крибе и Йешуа

Танцът с мрака

Печат

Танцът с мрака

Йешуа чрез Памела Крибе

 

Скъпи приятели, Аз съм Йешуа. Приветствам всички. Аз съм с вас като близък равнопоставен приятел; приемете ме като ваш брат. Искам да бъда с вас и да държа ръката ви.

Аз по-лесно от вас  мога да видя живота от по-широка перспектива. Целта на живота на Земята е да се потопите частично в невежеството, в тежестта на вашата земна обстановка и да придобиете вътрешен опит. Това със сигурност не е лесно, но има своето предназначение.

Когато сте в по-висшите,  както ги наричат в небесните  сфери, няма почти никаква съпротива. Вие приемате любовта около себе си за даденост. Привличате към вас това, което ви е най-подходящо, както  от гледна точка на околната среда, така и по отношение на енергиите и душите, които срещате. Има лесен обмен между вас и вашата среда, която е отражение на вас самите, така че сте сравнително свободни от блокиране. Все още има да се направи известно "прочистване", така да се каже, но всичко се случва лесно и с лекота – нещо, което много ви липсва, докато сте тук на Земята.

Тук тази лекота и леснина липсват и вие рядко сте заобиколени от хора със сходни мисли. Срещате се с много различни нива на съзнание в живота си. Също така, вие се раждате като уязвимо дете в семейна среда с енергия, която често не отразява висшата  ви същност или не съвпада с естествената ви енергия. В семейната енергия често съществуват страхове и ограничавщи вярвания, които попивате  като гъба.

И не можете да направите нищо друго, защото като земно дете не сте напълно в контакт с душата си и с познанието, което имате на духовно ниво. Като малко дете сте напълно потопени в материята, в тялото, за да придобиете земното преживяване, а това означава, че ще поглъщате  нефилтрирани и необуздани енергии, които в действителност не ви принадлежат. Едва по-късно започвате да различавате кое всъщност ви принадлежи и кое не.

Сега попитайте себе си - и това е нещо, което трябва непрекъснато да правите - "Защо влязох в този танц –  танца с илюзията, танца със съблазънта, танца с тъмнината?" Защото тъмнината иска да бъде преобразувана чрез вас. Вие сте ангели на светлината. Поискали сте да танцувате танца с материята и несигурността, защото във вас има толкова много любов.

Във вас живее много дълбок, творчески и вдъхновен източник и това е същността ви. Това е душата ви  и във всяка душа творческият източник, този необратим поток на  живота, развива своята собствена уникална светлина. Вие сте вашето собствено уникално същество и никой друг не е като вас. И вие сте тук, за да дадете своя собствен начин да обичате,  да се изправите срещу тъмнината в себе си и да я трансформирате. Тъмнината всъщност е равна на неизвестното, новото, едно приключение. И ако се страхувате от това, ще се почувствате изгубени и несигурни.

Най-често душата е толкова развълнувана от новото, неизвестното, тъмнината, че започва да се съмнява и казва: "Не мога да направя това. Не знам кой съм или къде съм.  Аз изгубих пътя си " Така че душата има нужда от самосъзнание, за да завърши това пътуване. И затова аз съм тук, за да ви напомня за себе си.

Вие сте създатели - изключително могъщи - които са тук, за да прегърнат тъмнината и да я трансформират. Отначало си мислите, че не можете да го направите,  че ще бъдете погълнати от тъмнината и невежеството и ще се изгубите. Но настъпва време, когато осъзнавате кой е този, който търси в тъмнината и я преживява. Кой е този могъщ източник, това същество, което периодично се връща отново и отново към танца с илюзията и невежеството. Тогава вашият поглед се премества  от външното, видимото,  за да надникне  вътре и да открие кой си ти.

Досега всички сте ангажирани с този процес,  били сте на това пътуване дълго време и вече откривате светлината в себе си. Но винаги идва време на съмнения и отново насочвате погледа си навън, попадайки на   негативните енергии, които вибрират там и които се основават на страх. Тези внушаващи страх енергии   и това преживяване ви отдалечават от същността ви.

Аз съм тук, за да ви помогна да обърнете погледа си навътре към източника на любов и знание, към това, което сте в действителност. Понякога е разочароващо за мен да видя, че ме смятате за учител, който стои над вас. Всъщност, моето намерение е да държите фокуса си върху факта, че сме равни, че носим  в себе си един и същ източник на знание, и че не е необходимо да се смятате за  нещо по-малко от  мен. Това не е вярно; това само по себе си е илюзия. Аз съм тук, за да разбия тази илюзия и  ви моля да ми сътрудничите, защото имам нужда от вас.

Веднъж бях представител на ново съзнание на Земята и  можах да посея само няколко семена. Тогава възможностите бяха ограничени, но сега те са много по-големи. Представете си, че сте едно от тези семена, но сега искате да покълнете – семето е готово да покълне.

Представете си, че се виждате в легло от плодородна почва. Виждате семето в земята и усещате потенциалния   живот  в това семе. Слънцето огрява влажната и плодородна почва и сега си представете как това семе развива корени и кълнове. Почувствайте, че корените му проникват в почвата и вижте как се появяват малки зелени листа по дръжката. Насладете се на красотата на това растение и почувствайте, че то  расте поради силата, която му давате чрез радостта и страхопочитанието си.

Усетете земята и как тя приветства това растение. Почувствайте как то става по-голямо и по-силно, докато не бъде добре вкоренено в почвата, а листата му са големи и способни да приемат достатъчно слънчева светлина. Постепенно това малко растение се превръща във великолепно дърво. Почувствайте как това дърво е свързано с Небето и Земята. Почувствайте корените и как тези корени се хранят безпроблемно. Това е естествен процес, така че няма да е проблем да го усетите. Стволът е здрав и стабилен, а листата съвършени и зелени. Слънцето огрява короната на дървото и  то поема светлина, светлината от дома.

Опитайте дали можете да се придържате към тази представа – такива каквито сте  сега в своето тяло –  седнете под това дърво и се облегнете на неговия ствол. Поемете енергията на дървото в себе си. Почувствайте енергиите на Земята и Небето, които протичат през гърба ви и се чувстват добре дошли тук.

Вие сте необходими тук на Земята като трансформатор на енергия, но работата, която вършите, е най-вече вътрешна работа. И когато казвам, "вие сте нужни", не искам да кажа, че трябва да направите много. Възможно е да се чувствате вдъхновени да правите определени неща, но най-вече да се придържате към образа на това дърво. Вие сте тук, заради осъзнаването на силата и вдъхновението, което носите, и което допринася за  разширяване на съзнанието.

Всеки път, когато вярвате в себе си и се доверявате на собствената си уникална сила и творчество, вие променяте колективното съзнание на човечеството, което е било потопено в страх и в робство. Имало е властващи хора на Земята, които подлагат на подчинение другите, предизвиквайки съмнения в собствените им способности. Те систематично са ви подлагали на лишения, а това е  наследство, с което също трябва да се борите. Дори когато живеете в едно модерно, свободно общество, тези последствия все още съществуват. Това са страхът, репресиите и самоосъжденето. Не подценявайте силата на това наследство.

Да се обърнете към себе си с вяра в уникалната си сила е голяма и трудна крачка. Това е огромна стъпка в съзнанието, обръщане на 180 градуса. Ето защо това, което се опитвате да направите, е толкова голямо и впечатляващо. Това е вашето предизвикателство, вие сте тук, за да го постигнете. Нищо друго не ви очарова и  пленява повече. Вие искате да направите тази стъпка към себе си, покълването на вашата истинска сила тук, на Земята, след толкова много векове и след като сте преминали през толкова много животи тук.

Последната  стъпка е, когато осъзнаете, че страхът, който живее във вас, е илюзия. Вече има случаи, когато усещате това; когато виждате истинския си потенциал, своето целомъдрие, своята божественост. Но това отново се засенчва от страха, от съмнението в себе си, които покриват Земята като одеяло.

Тази сянка със сигурност не е нещо, което се случва само на нивото на индивида. Това е колективно одеяло, което потиска всички хора и колкото повече искате да се движите отвъд него, за да се освободите от това старо наследство, толкова по-силен е неговият стремеж да ви потиска. Колективното напрежение цели  да останете впримчени и да не се откъсвате, защото в човешките същества има тенденция да искат да се интегрират, да принадлежат към определена общност.

Но бягството е точно това, което искате да направите, за да се измъкнете от този натиск на старите обременености: идеите за греховност, самозащита, подчинение. Можете да си представите, че старата енергия като тежък сив цвят, мазна кал,  ви  държи в капан  и тегли надолу и ви задържа. Моля ви да не се борите срещу нея, защото тогава ставате още по-силно прилепнали и вероятно дори парализирани от   тази кал, от тези стари енергии. В този смисъл, страхът иска да се борите срещу него, защото така ви възпрепятства по-силно. Ако видите страха като страшен противник, тогава ще загубите. Защото в идеята, че страхът е истински враг, вие му се  предавате и така вече сте изгубени.

Страхът в своята сърцевина е илюзия, която в крайна сметка ще спукате като балон, така че да се изпари. Той не е враг в смисъл на истински противник; това е идея, която има власт над вас. Това не е нещо;  не е същество. Ако имате разбиране за уязвимостта, която е във вас, която е била във вас, от момента на раждането ви, и ако започнете да виждате уязвимостта в други хора,  можете да простите на себе си и на тях за властта, която страхът има над вас. Ако погледнете от позицията на прошка и разбиране, страхът няма повече власт над вас. Тогава вие ставате дарител, източник на любов. Ставате велики, а не малки.

Когато сте велики, страхът няма повече власт над вас, а след това виждате страха като вик за помощ: първо го виждате в себе си, а след това го виждате и в останалите, и това е правилният възглед. Страхът е вик за помощ. Страхът е необходимост и вие сте този, който може да помогне тази необходимост да изчезне, защото можете да запълнете  празнотата след него.

Страхът може да бъде трансформиран чрез любов. Това е, което сте вие и което можете да направите. Моля ви да вярвате в това и аз ще разбера, дори когато отново загубите тази гледна точка, затова винаги присъствам. И с мен са много хора, които също са въвлечени в този велик процес. Те искат да ви подкрепят в това, което правите - вашите водачи, вашите ангели. Налице е много помощ. Почувствайте, че ви помагат и сте отворени за тяхната помощ. Целта е да използвате енергията си, така че не се страхувайте да помолите за нашата помощ. Обичаме да правим това. Ние наистина сме много силно свързани с вас.

Благодаря за вниманието.

Превод Петя Стоянова

Източник: www.jeshua.net

Monday the 30th. Spiralata.net 2002-2019