Памела Крибе и Йешуа

Кой или какво е душата?

Печат

Кой или какво е душата?

Иешуа чрез Памела Крибе

Скъпи, хора, аз съм Иешуа, ваш приятел. Аз съм с вас в този момент като ваш брат. Приемете моята компания, моето присъствие, защото не съм далеч. Искам да погаля сърцето ви с ръката си, за да ви напомня за това кои сте и за единството, което ни обединява. Поздравете ме в замяна; отворете сърцата си към мен. Аз съм пратеник на Единството и коленича  пред вас, защото сте мои братя и сестри и виждам във вас близки душевни партньори.

Аз уважавам това, което правите и което сте на Земята. Това е едно от най-тъмните места, където трябва да се въплъти душата в човешко  тяло. Да си спомните кои сте, когато сте тук, и какъв е космическият ви произход, вашето величие, необятност и вечната ви природа е трудна задача, защото всичко тук изглежда е фокусирано върху забравянето на себе си, на най-дълбоката ви същност. Това, което сте научили от ранна възраст, е да се доверявате само на вашите сетивни органи, каквито са очите ви, ушите ви и носовете ви, които ви казват каква е истинската реалност.

Материалният свят около вас се смята за представа на това, кое е реално, солидно и истинско. Особено в този момент, в който научният светоглед е проникнал навсякъде, има голям скептицизъм относно способността да се вижда по-далеч от сетивната физическа действителност. Да видиш с вътрешното око, посредством усещането и интуицията на сърцето, се отхвърля като нереално, като суеверни глупости. Това е велик парадокс, защото само на нивото на душата можете да разберете кои сте наистина. Именно във вътрешния, а не във външния свят, вие намирате себе си. Заблуждавате се в това общество, защото то поставя силен акцент върху значението на външния вид и върху външното и изпробвано  знание. Според обществената парадигма нещо трябва да се наблюдава със сетивата или да се разсъждава с ума, за да стане реално и вярно.

Но какво да кажем за всички чувства, с които се борят хората, за дълбоката самота и безсмислието, с които мнозина трябва да се справят? Това е основен проблем за всички в света, а не проблем само на отделни индивиди. В света съществува дълбока екзистенциална криза, която разяжда сърцата на почти всички индивиди, така че има нужда от душа като източник на смисъл в ежедневието.

Коя или какво е тази душа? Изисква се смелост да търсите душата в днешния свят, да оставите принудата на рационалното рестриктивно мислене и да търсите вътре в себе си, за да откриете онова, което е живо на най-дълбокото ниво, особено ако се различава от съществуващите стандарти и социални идеи. Бавно се спускате във вашия вътрешен свят, където намирате не само светлината, но и тъмнината. Защото, точно когато отваряте вратата към вътрешния си свят, вие осъзнавате също и всичките си тъмни части. Тогава ще бъдете подложени на изпитание и ще трябва да разчитате на по-голямата реалност на тази душа, за да видите, че дори и онова, което изглежда да е най-тъмната страна, има значение.

В този свят отчаяно се нуждаете да разпознаете и да почувствате отново душата си. Това е пътят обратно към дома, обратно към това кои сте вие в действителност. Именно светлината, която се запалва там, ще ви помогне да напълните света с нови идеи, нова енергия, смелост и увереност. Светът се нуждае толкова много да потече в него светлина през канала на събудената ви душа. Има толкова много скръб, толкова много болка и страдание в този свят и аз не казвам това, за да ви обезкуражавам, а да подчертая колко важно и спешно е да разпознавате и чувствате душата в живота си. По този начин ставате светлина не само за себе си, но и за другите.

Как се свързвате вие с душата си? Този свят е толкова отчужден от душата, че почти никога не си задаваме този въпрос. Той никога не се разисква с децата докато растат и посещават училище. Как се свързвате с вашия вътрешен свят? И не само с вашите емоции и преходни настроения, но и с това, което се крие отвъд тях? Има ли по-неизменен свят, светът на душата, енергията на твоето уникално "Аз", енергията на душата ти? Тази възможност дори не се признава, така че не сте научени как да поискате да се свържете с нейния свят. Резултатът е изключителна духовна бедност, която се е появила в този свят!

За да ви обясня каква е действителността на душата, ви каня да си представите, че сте в последния час от живота си, че смъртта приближава и че ще преминете през прага на задгробния живот, към живота след смъртта. Това, което вече сте правили много пъти, защото сте живели много животи на Земята. И през всичките тези животи сте преминавали този праг, понякога с повече мир в сърцето си, понякога с по-малко.

Но дори и да е бил труден преход, когато сте умрели с чувство на борба в сърцето си, вие сте преживяли, като душа, и интензивно освобождение от физическата форма. В колкото повече мир настъпва смъртта, толкова по-щастлив е преходът, но във всички случаи има облекчение при отдаването на земното тяло, в попадането по естествен начин в нещо, което е толкова познато, че не можете да разберете как изобщо сте могли да го забравите.

Следвайте ме и отхвърлете всички отрицателни идеи за смъртта. Представете си, че сте в края на живота си, отказвате се от борбата и в момента, в който изпуснете последния си дъх, вие, душата ви, напускате земното си тяло; тя много леко и много гладко го напуска. Без усилие се издигате над тялото си. Веднага усещате лекотата, не само светлината около вас, но и лекотата на тялото, подвижността и липсата на тежест и усилия. Вие сте като птица, която веднага полита към мястото, към което ви тегли сърцето.

Нека вашето въображение да лети. Представете си какво се случва, ако сте освободени от земното си тяло и се движите към мястото, към което ви привлича сърцето, в условията на нова среда. Може да видите градина или море, или гора. Това без усилия се появява за вас и във всичко, което виждате, усещате живота, който се излъчва отвътре. Всичко, което живее, ви гледа с благоволение. Нежна покана се излъчва от всичко, което виждате, а красотата е прекрасна и ослепителна. Чувствате, че в сърцето ви проблясва радост и си мислите: "Ах, всичко е наред; това е нормално, това е естествено. Тук съм си у дома!”

Ще се срещнете с починали приятели и роднини, ще се срещнете с водачи, които ви приемат с отворено сърце и спокойно ви позволяват да бъдете този, който сте, и ви помагат, когато е необходимо. Вече сте стъпили в измерението на душата. Всичко е различно. Пространството и времето изглеждат много по-гъвкави, защото внезапно можете да бъдете на друго място, ако искате да направите това и ако сърцето ви е привлечено натам. Вътрешното има предимство пред външното. Духовното има предимство пред физическото.

Ако се свържете с някого от вътрешната страна на сърцето и получите отговор, изведнъж се оказвате заедно във физическа атмосфера. Въпреки че не е толкова физически, колкото на Земята, тук, в задгробния живот, все още можем да говорим по отношение на форми. Имате тяло, този човек има тяло и можете да общувате помежду си, но много по-лесно и с по-малко усилия, отколкото сте свикнали на Земята.

Освен че пространството и времето са гъвкави, такова е и вашето тяло. Предполагаемата ви форма е много подвижна и течаща. Можете да приемете физическа форма и да изглеждате стари или млади. Цветът на косата, очите ви, всичко може да се промени и това ви доставя радост! Вие избирате формата, която ви подхожда, в която се чувства добре, и това улеснява комуникацията с друго лице. В това измерение на душата виждате, че вътрешното дава форма на външния вид. Това, което живее във вас, определя това, което е извън вас и около вас. Почувствайте го за миг. Какво е това във вас, което дава форма, което привлича тези преживявания към вас и ги създава?

Очевидно вие не сте форма, не сте вашето тяло, защото то може да се появи в различни форми по много различни начини. Не сте мястото, където живеете, нито ролята, която играете, защото дори тя е много гъвкава и динамична. Това, което ви се струва постоянно, е това, което наричате сърце. Почувствайте сърцето си за миг. Почувствайте как сърцето ви, в тази различна атмосфера от другата страна, е свободно да открива, да изследва и да се сблъсква и да усеща радостта от това. Тогава почувствайте колко знаете, колко знание има във вас.

Попитайте душата си дали сега иска да се появи в щастлива, свободна, радостна форма, която е подходяща за това време. Или може би душата ви се явява като мъдър старец или старица, или може би като дете - няма значение. Сега душата избира подходяща форма за оптимално предаване на съобщение за вас. Нека душата да се появи за момент и ако не чуете или не видите нищо, тогава го почувствайте. Почувствайте измерението на вечното, на което принадлежите, и му позволете да ви обгърне. За миг бяхте тази безплътна птица; всъщност вие сте тази радост, тази творческа свобода. Позволете й да слезе в тялото ви, в корема ви. Бъдете свободни и живейте от тази вътрешна свобода!

Каква е целта на душата на Земята? Защо е тук? Душата иска да се научи как да се събуди в това измерение. Това е измерение, в което лесно можеш да забравиш себе си по много неразбираем начин, където можеш напълно да се отчуждиш от същността си.

Душата ви иска  да е тук; душата ви е пратеник на Бога, частица от тази всеобхватна енергия, която наричате Бог. Душата ви е една уникална частица от този безкраен, творчески източник. Душата ви се стреми да се развива с течение на времето, но не във времето, което познавате на Земята. Светът на душата е толкова по-обширен и неизмерим от това, което можете да прецените със земните стандарти.

Както казах, времето и пространството на душевното ниво са много гъвкави и мобилни и се формират повече от вътрешната страна, отколкото отвън. Можете да кажете, че душата се появява в този процес, като се развива през всички видове живот и един от тези животи се оформя от вас. Вие сте уникално сливане на вашата душа с тази земна личност, така че никой не е точно като вас.

Вие също сте уникални за вашата душа. Този живот е уникално обстоятелство, в което душата ви иска да открие и да разбере напълно какво означава да бъдете тук в тяло, а също и да ви отдаде от себе си. Почувствайте колко велика и смела е душата ви, макар че по същество вие сте този, който се занимава с това; поемате риска от тази следваща стъпка.

Уважавайте себе си. Вие сте велико същество, неизменна част от самия Бог, но обикновено се превръщате в нещо много по-малко. Вие страдате от бича на социалните предразсъдъци и понятията за добро и зло. Когато ви моля да се свържете с душата си, аз ви моля да се съедините с вашата светлина, а също и с вашия огън. Светлината също е огън, а огънят е страст, ентусиазъм, вдъхновение.

Вие сте силни души щом сте влезли в приключението на въплъщението на Земята. Поемате риск, защото можете да достигнете немислими дълбочини, и сте преминали през тези дълбочини, защото не сте тук за първи път. Вие всички сте преживяли невъобразими дълбочини в живота си на Земята и отново сте тук. Така че във вас има дълбоко убеждение, страст, огън, който ви кара да бъдете тук отново и да оставяте светлината ви да блести.

За да се свържете с този огън, е необходимо да се обърнете и към тъмните си емоции, към вашата тъмна страна - или към това, което обозначавате като такова. Всичко, което живее в тези емоции - гняв, страх, омраза, съпротива - има послание за вас. Всичко, което е маркирано като негативно, има жизнена сила в себе си. Свържете се с този резервоар на емоциите, извикайте го; позволете да се появи тъмнина и мрак.

Във всеки от вас има първична сила, почувствайте я дълбоко в себе си. Нека тази сила идва от Земята през вашата коренна чакра и нека я усетите. Пуснете корени в тази Земя, бъдете уверени в силата си и я спуснете на Земята - и не се препъвайте. Вие сте достатъчно всеобхватни, красиви и богати на вътрешни съкровища, за да можете да правите  това. Имаме нужда от вас на Земята като фар на светлината и първата стъпка в това е да помните - да разпознаете - кои сте, и да накарате отново измерението на душата ви да е живо във вашето ежедневие, във вас.

Започнах този разговор, като казах, че ви уважавам, че коленича  пред вас и това не са празни думи. Вие сте тези, които носите факела на светлината в този свят и които противостоят на нещата, ограничаващи светогледа. И не го правите като се борите с думи или сила, а с вътрешната връзка с това, което сте. Правите го като поставяте на първо място измерението на душата. Това е нещо, което сте свикнали да правите, когато сте били в другия свят, преди да сте направили пътуването до този. Спомняйки си отново тази реалност и позволявайки й да се излъчва с пълна убеденост в този свят, вие буквално донасяте светлина тук.

Благодаря ви за присъствието тук днес и в този свят. Не се съмнявайте кои сте. Бъдете ярко красивата душа, която сте. Благодаря ти много.

 

Превод от английски Петя Стоянова

Friday the 10th. Spiralata.net 2002-2019