Памела Крибе и Йешуа

Послание за Тъмнината

Печат

Послание за Тъмнината

Иешуа чрез Памела Крибе

 

Аз съм Иешуа и ви поздравявам. Изпитвам огромна радост да съм тук, сред вас. Ние с вас сме едно, братя и сестри. Заедно носим новата вълна на съзнание в този свят. Почувствайте за миг това в себе си.

Вие носите факел, носите своята вътрешна светлина. Факелът, който носите, разсейва мрака пред вас. Преди всичко вие сте призвани да разпространите тази светлина в своята собствена тъмнина. Раждайки се на Земята, на това място, изпълнени със страх, илюзии и недоверие към живота, вие сте станали част от този свят и неговия опит да излезе от кръговрата на тези чувства и усещания. От момента на раждането ви и в течение на цялово ви израстване, през земната ви младост и възмъжаване, вие сте се сблъсквали с необходимостта да скривате светлината си, да криете истинската си същност и своите чувства. И това за вас е било огромно предизвикателство.

Толкова е прекрасно, че вие сте тук и сега със светлината си. Колко е хубаво, че сте пробили! Възможно е да мислите за себе си: „Скъпо ми струваше това“, или „Въобще никъде не съм пробил, чувствам се самотен и изоставен“. Но ние, стоящите тук, ви виждаме и знайте, че не сте самотни. С вас са много приятели-съмишленици и водачи от „тази страна“. Ние виждаме как носите този факел, повярвайте ни!

В началото животът ви дава своята собствена „порция мрак“, с която трябва да започнете. Вие отвътре се сблъсквате със собствените си страхове, а навън със събития, с които ви се струва, че не можете да се справите. Обаче именно тези събития и тези тежки емоции, които привличат най-дълбокото ви вътрешно знание, пазено в самото ви ядро, привличат вътрешната ви светлина. Именно благодарение на „тъмната нощ на душата“ вие започвате да виждате светлината на своята Душа. Не нещо отвън, а именно вътрешната ви светлина ви води през „тъмната нощ на душата“, защото ви връща обратно към вас самите и вашите собствени ресурси. Всичко външно, за което сте се държали, се разрушава и си отива. Вие оставате сами на „гола земя“. Можете да намерите помощ само вътре, в себе си и своята вътрешна сила.

Всеки от вас тук е запознат с този опит, когато сте оставени сами на себе си, когато сте принудени да отпуснете всичко и да се възродите в светлината на Душата си, за да посрещнете новото утро, новия старт, когато доста по-голяма част от вашата Душа присъства тук, на Земята. Ето какво прави за вас „тъмната нощ на душата“. Освен това, тя изисква от вас да се освободите от всички признаци на външна увереност и да погледнете в дълбочина, приемайки и разглеждайки тъмните си емоции, също така тя ви носи видение за нови хоризонти, ново осъзнаване на реалността. Когато достигнете до тази точка, факелът ви започва да сияе не само за вас, но и да осветява пътя и на другите, а вие често дори не знаете за това.

Това се случва естествено и не е необходимо да правите нещо специално. Вашето съзнание се променя, вие откривате за себе си значението и смисъла на любовта и състраданието. Вие истински осъзнавате цялата грандиозност на това, когато сами попаднете в „дълбоката яма“. Тогава разбирате силата на протегнатата ръка, неосъждането, значението на приятелството и преди всичко разбирате това в себе си. Когато придобиете опита на доброто отношение към самия себе си, той ви съпровожда при „родовите схватки“ и вие се раждате отново като нова личност с меко и открито сърце, „свързана“ личност. Не тази, която трябва да се бори за оцеляване в страх, а напълно присъстваща тук, ясна и добра. И тогава ставате работник на светлината, помагащ да се придаде облик на Новата Ера на Земята.

Искам да спомена някои неща за новото време, доколкото то сега израства на Земята. Това вече не е визия за бъдещето. Това време е тук и сега! Благодарение на усилията ви и усилията на всички, които са минали по този път преди вас, Новата Земя разцъфтява. Много дълго чакахте. И не само в този живот, но и в много предишни превъплъщения, през които сте следвали обещанията и виденията за тази Нова Земя, където Душата ви ще може напълно да се свърже с присъствието ви тук, където най-накрая можете да се почувствате у Дома, на тази малка, но съвършено уникална планета.

Почувствайте за миг, до каква степен вие усещате вече това придвижване напред, до каква степен чувствате връзката си със Земята. Колкото повече има ваше Душевно присъствие тук, толкова по-голям импулс получава Земята, толкова повече се пробужда, следвайки новата светлина, която носите. Не си струва да се недооценявате. Това, което вие вършите, носейки факела на светлината, вие правите и за себе си, и за Земята, и за всичко живо на нея. Вие носите със себе си Новата Земя като своя истинска същност.

Вие сте работниците на светлината, вие носите светлината на Земята. Представете се, че седите на някоя красива поляна на Земята. Чувствате покоя и хармонията на Земята. Съединявате се с Душата на Земята и усещате, че тя също чака промени, чака израстване на съзнанието си. Тя желае да постигне тази връзка с вас и с човечеството като цяло.

Земята също е въвлечена в този динамичен процес. Почувствайте това за миг. Позволете на Душата на Земята да застане пред вас във формата на човек или животно и поддържайте този образ, появил се спонтанно пред вас. Попитайте я  към какво се стреми, какво иска да постигне в процеса на своята еволюция и израстване. Попитайте я какво вие можете да направите за това. Как можете да подпомагате Душата на Земята в развитието й.

Какво е за вас нейният отоговор? Чувствате ли, че това за което ви моли, подхранва и вас, че то ви съединява със Земята, че ви носи покой и хармония? Изкуството на живота на Новата Земя е в пълната и съвършена връзка с нея, с нейната същност, която също живее и във всяко човешко същество. По този начин вие се свързвате със собствената си човешка природа на земно същество.

Новият човек напълно е заземен в настоящето. Той уважава и почита ритъма на Земята и природата вътре и вън от себе си. Почувствайте в себе си протичането на силата на Новата Земя. Тя вече живее във вас и в самата Земя. Тръгнете след нея, тя ви зове. Новата Земя се стреми да израства и процъфтява.

Често тъмната нощ на душата води човека до прага на новото и това е особено вярно за вас. Говоря с вас, с вашата част, която усеща връзката си с Душата. Вие дълго вървите по този път. Вашето пътешествие е през много животи и превъплъщения на Земята. Съхранили сте светлината си, факела си горящ, дори когато сте изпитвали болка, отчаяние и отхвърляне.

Сега, на прага на новото време, старите енергии и тежести, които толкова дълго сте усещали на старата Земя, продължават да ви изпитват. Но сега вие от много неща сте се освободил и много сте оставили зад гърба си и можете с благодарност да се сбогувате с тях и с това, което тези енергии са ви донесли и да ги изпратите с любов. С благословение можете да изпратите всяка болка, която сте натрупали в този и предишните животи. Само тогава ще можете да престъпите прага свободни и необременени, като ангели, каквито сте всъщност.

Затова почитайте тъмната нощ на душата и посланието, което ви носи. Когато преживявате тази тъмнина, покажете й колко силни сте станали, колко далеч сте стигнали в пътешествието си навътре. Вие сте повече от цялата тази болка, печал, депресия, всички тези и други подобни чувства! Вие можете да усещате състрадание и да ги благославяте! Това означава, че можете да им протегнете ръка и да кажете: „Ти си добър, такъв какъвто си. Разбирам те. Не искам да се боря против теб и ти предлагам място вътре в себе си. Ти си напомняне за миналите дни и този опит ме е научил на много неща.“ Знайте, че всички тези възходи и падения, през които сте преминали по време на живота си на Земята, ще ви донесат мъдрост, която зрее сега вътре във вас.  Сега разбирате какво означава любов, състрадание и сила. Те са станали ваша жизнена реалност.

Това съзнание на Христа се пробужда във сърцето ви и във вашето същество. То е, което ви позволява да престъпите прага на новото време, когато всичките ви идеали, най-накрая, ще придобият ритъм и темп, съответстващи на новата Земя. Важно е да видите и почувствате голямото значение на тъмната нощ на душата, която е възможно все още да преживявате. Трябва отново да погледнете на това в светлината на любовта и разбирането. Тогава можете да си отдъхнете и релаксирате, да взмете мъдростта на миналото. Това са плодовете на пътешествието ви на Земята.

Затова когато се борите с тъмните емоции на страха или не чувствате своята принадлежност към Земята, чудейки се какво изобщо правите тук, когато се чувствате чужди, когато ви обхващат съмнения и чувство за самота, погледнете на тези усещания като на дете. Позволете на това да приеме формата на дете, чието лице изразява тези емоции, все още присъстващи тук. Протегнете ръка на това дете и го благословете. То заслужава вниманието ви и любовта ви. Не си струва да правите нещата още по-трудни, отколкото са в действителност. Тъмната нощ на душата ви е необходима преди да прекрачите прага и да пристъпите на Новата Земя.

Подайте ръка на това дете, олицетворяващо най-тежките емоции. Помогнете му, поддържайте го, но не забравяйте кои сте вие в действителност. Вие сте любящ и разбиращ родител, държащ детето за ръчичка. Вие можете да виждате и виждате по-далеч от него. Вие вече можете да видите това, което стои на прага. Чувствате жизнената сила на новата реалност, очакваща ви там. Дайте увереното си внимание на детето, изпълнено със страх и все още съпротивляващо се. И съхранявайте в себе си осъзнаването, усещането за новата реалност, която сега пуска корени на Земята.

Аз и всички, които са с мен сега, ви почитаме и уважаваме. Почувствайте нашето дълбоко уважение. Благодаря, че бяхте с нас днес.

Превод Таня Темелкова

Saturday the 30th. Spiralata.net 2002-2019