Памела Крибе и Йешуа

Коренната чакра

Печат

Коренната чакра

Памела Крибе канализира Земята

Скъпи приятели,

Аз съм Земята. Аз ви обичам, вие сте мои деца. Вие обикаляте по моята повърхност заети с ангажиментите на вашия всекидневен живот и аз ви следвам и копнея да ви убедя да се върнете в сърцевината на това, което сте. Искам да ви пробудя за да осъзнаете своята истинска същност.

Всички вие участвате в едно пътешествие навътре; душата ви иска изцяло да се спусне на земята и да се слее с човешко тяло, да живее и да твори тук. Докато вие търсите начини да надраснете своята човешка Природа, душата ви се стреми да приеме въплътяване. Тя иска да е човек, да се спусне изцяло на Земята и да създаде едно сливане между душата и човека. Това е целта ви на Земята.

Днес, ние говорим за коренната чакра, енергийният център в основата на вашия гръбнак, чакрата най-близо до Земята и която е най-дълбоко повлияна от Земята. У много от вас в коренната чакра има натрупан страх. Ако можехте да видите коренните чакри на болшинството от хората на Земята, щяхте да видите че те са фрагментирани и не са цели, а понякога даже и липсват. В резултат на това много хора се съмняват, че наистина са у дома си тук на Земята. Те се чудят дали е възможно да се почувстват в безопасност и добре дошли тук. 

Земята е място с потенциал за толкова много изобилие и богатство, и с това аз имам предвид богатство на опитности за вас като душа. Много радост и вдъхновение могат да се преживеят тук, но понастоящем много мрак има на Земята. От много векове човечеството е в плен на илюзии и страхове, които могат да направят живота на Земята ад, и така едно було се е спуснало над вашата естествена мъдрост. Има едно отчуждаване, което стига до сърцевината на вашето същество.

Способността да живееш, в истинския смисъл на думата –  да живееш с радост и вдъхновение – може да дойде единствено от Природата, но вие сте се поставили в опозиция на Природата. Човечеството се опита да се издигне над Природата и по един своеволен и решителен начин се опита да наложи на реалността на окръжаващия свят своята структура и ред, но нещата не стават така. Вие живеете сред отломките на образ на един стар свят, който бързо губи своята валидност. Това е светоглед, при който хората са организатори и манипулатори на света около тях. Хората се стремяха да контролират Природата изхождайки от ума и логиката си, и правейки това те много се отчуждиха от себе си. Хората загубиха връзка с това, което е най-естествено за тях: техните чувства и единството с живата реалност на Природата която ги обкръжава.

Загубите ли връзка с живота вътре във вас, вие губите връзка и с живота извън вас. Тогава се образува една студенина, една твърдост, която може да се види в много човешки сърца. При много хора е очевидно, че в коренната си чакра те не се осъзнават свързани със Земята по един жив, жизнен начин, поради страха и репресиите, които са натрупани в тази чакра. 

В някои от предишните си канализирани съобщения аз говорих за това как душата се спуска на Земята. Душата много силно желае да се въплъти тук и да се спусне в материята до най-дълбокото ниво за да донесе светлина на Земята и материята да стане жива отвътре. Ние говорихме за едно пътуване през долните чакри, пътуване което започва от сърцето и се спуска през корема: до слънчевия сплит, до чакрата на пъпа и накрая до коренната чакра в основата на гръбнака ви. Коренната чакра е темата по която искаме да говорим днес. Как можете да излекувате тази ваша част, страхът и съмненията, които са там? Как можете да намерите отговор на въпросите: „Позволено ли ми е да съм тук?, Аз добре дошъл ли съм тук? Мога ли да позволя на моята светлина да осветява надолу до най-дълбокото ниво, до сърцевината на моя живот?“

Вие толкова много сте привикнали да следвате света извън вас, включително очакванията на обществото, но човечеството сега има нужда от хора, които да се спуснат по нов път, така че да позволят на Природата да се възроди. И това означава Природата в мен – вашата майка, Земята, – и главно, и преди всичко, Природата вътре във вас. И да направите това чрез внасяне на нова жизненост, така че втвърдените и замръзнали части във вас да се стопят, да станат топли и течни, и да потекат отново. 

Как можете да извършите този процес вътре във вас? Как можете да наблюдавате, прегърнете и освободите изначалния страх, който е заключен в коренната чакра? Днес искам да обсъдя три начина, по които вие можете да направите това.

Първият начин е чрез преживяване на красотата на Природата. За да вдъхнете увереност на вашата първа чакра, коренна чакра, пиринеум – все наименования на този център – по един деликатен начин, и да я подтикнете да се отвори и да се почувства у дома си на Земята, вие трябва да потърсите място в Природата където ви е леко и свободно. Място, където поглъщате красотата на Природата: дърветата, растенията, цветята, животните, птиците, облаците, небето, ритъмът на сезоните. Място, където можете да изпитвате благоговение пред атмосферата и красотата на Природата.

Целенасочено потърсете такова място, а ако не можете да излизате навън, тогава погледнете към растение или ваза с цветя във вашата стая. Винаги има нещо от Природата, което можете да откриете в своето обкръжение. Обърнете внимание на неговата естествена красота, но също така почувствайте и от какво се състои тази красота. Това не е повърхностна красота, идеал, който е бил определен от други за красив или грозен в съответствие с човешките стандарти. По-скоро това е красота, която пее отвътре, от своята присъща Природа. Това е самият живот, който вие преживявате като красота: красотата и отдадеността, които текат през растение, или дърво, което е едно със сезоните; птица, която пее; невинността на животните извършващи ежедневните си дейности, игриви и нежни – това е което те докосва. 

Това за което ви моля е да разпознаете себе си в Природата. Вие често си мислите, че сте откъснати от Природата, от хармонията и баланса които откривате в нея, но вие сте част от Природата. Опитайте се да почувствате това сега, докато възприемате красотата, баланса, ритъма на Природата, защото тези качества искат да текат също и през вас. Вашата умствена дейност може да издигне прегради пред това чувство и да ви каже, че вие не принадлежите на това място тук, но вие вече сте част от Природата защото живеете в тяло.

Възхищавайте се на тялото си така както се възхищавате на нещо от Природата. И за да направите това,  вие трябва да започнете да преживявате тялото си отвътре, а не отвън, като например как изглежда то и как трябва да отговаря на определени стандарти. Всички тези образи за красота определени от обществото са един тежък товар, от който страдате, и те са изкуствени и фалшиви. Те са толкова фригидни и изкуствени, колкото и менталността, която ги създава и препоръчва – те не са реални!  

Просто погледнете птиците и листата на дърветата. Всяка и всяко от тях е различно от другите, уникално. Вие не ги сравнявате едно с друго, а просто виждате естествената хармония и баланс, които се излъчват от Природата когато се разхождате в гора или на плаж. Простотата на Природата – както е разкрита в цялата й сложност – е това, което омиротворява човешкото същество когато се разхожда в Природата. А сега почувствайте как вие самите сте част от този поток, както и част от невинността. Вие можете да бъдете това което сте: част от Природата, и Природата също иска да се разгърне през вас по един весел и балансиран начин. 

После правим следващата стъпка. Сега съсредоточете цялото си внимание върху вашето тяло. Вие можете да направите това упражнение – ако искате да го наречете така – когато сте в къщи или когато сте на някое красиво място в Природата, което може би е даже по-добре. Фокусирайте вниманието си навътре и тогава си представете, че вие самите сте точно толкова част от Природата, колкото и едно красиво дърво. Енергиите текат през вас, и флуидите текат във вас, и те точно знаят къде трябва да отидат. Сърцето ви тупти, кръвта ви циркулира, и всичко знае какво е нужно да върши. Въпреки че вашето тяло е един сложен организъм, всички органи знаят какво да правят и така те естествено се стремят към здраве и жизненост. Почувствайте как сте включени в обновяващата и лечебна сила, която е собствена сила на Природата. Съществуват толкова много лечебни течения в Природата и всички те са на разположение за вашето тяло. Вашите живи клетки знаят от какво имате нужда, защото тялото ви е един много мъдър организъм.

Сега си представете, че вашето тяло си има собствен език. Душата ви се разкрива чрез и във тялото, и това е нещото което душата жадува да направи! Тялото не е нещо ниско, нещо второкачествено, тялото е една чудесна книга, един наръчник за душата. А сега си представете, че вие сте получили това тяло като чуден дар от Сътворението. Почувствайте уважението, което Сътворението изпитва към вашето тяло и как животът иска да се грижи за вас с любов. Вие толкова много сте свикнали да гледате на тялото си отвън и да го критикувате, сега го почувствайте отвътре. Почувствайте как то произлиза от един безкраен фонтан от жизненост и радост, и как вие можете да му дадете форма и да го подхранвате с вашата сила от най-дълбоката част на своята душа. 

 Представете си как една топла, жизнена сила извира от вашата коренна чакра. Може да видите червен цвят около нея – или какъвто и да е друг цвят – докато тя спонтанно извира. Почувствайте как, от този огън, от тази дълбока жизнена сила, едно изцелително топло течение протича през цялото ви тяло: краката ви, гърба ви, кръста ви. Позволете му да потече нагоре до раменете ви, а после по ръцете и дланите ви. Почувствайте се заземени, чувствайте стъпалата си отвътре, как те почиват върху мен, Земята, и почувствайте жизнената сила, която се намира и в Земята. Попитайте тялото си въпроса: „Добре ли се чувстваш? Има ли нещо, което да направя за теб? Нуждаеш ли се от нещо от мен?“ Просто попитайте, а после чакайте търпеливо. Възможно е тялото да не ви отговори незабавно. Може да е нужно да се научите да се разговаряте с тялото си по този начин, но това е нещо напълно възможно да се направи.

Тялото ви слуша. Вие сте неговата движеща сила, затова, естествено,  тялото иска да влезе във връзка с вас – затова просто го попитайте. Обикаляйте със своето внимание нежно из цялото си тяло. Започнете с главата си. Позволете на вниманието ви да обикаля като нежен шепот, нежен поток, около главата ви. Представете вниманието си като много мек бриз, който пита тялото ви много нежно: „Всичко наред ли е при теб? Мога ли да ти помогна? Ти си толкова красив дар. Мога ли да те обградя с нещо, от което имаш нужда?“ Даже само потока на мекия бриз на вашето внимание стимулира вашите клетки и ги прави щастливи. Те танцуват в щастлив кръг от радост докато вашето внимание ги докосва с любовта ви.

Позволете на вниманието ви да обикаля около врата ви, около раменете ви. Позволете му да потече през сърцето ви, през слънчевия ви възел и пъпната ви чакра, и накрая обратно в коренната ви чакра. Хубаво разгледайте това място. Може да получите образ или усещане за вашата коренна чакра, която се намира на опашната ви кост в основата на гръбнака ви. Може да почувствате нещо там; може да почувствате стар страх, или задръстване и блокаж, но нищо не е нужно да правите за него. Нужно е само да сте присъстващи когато този мек бриз нежно я гали, и даже ако нищо не усещате или нищо не виждате, това е наред. 

Просто бъдете присъстващи с вашето внимание, защото вашето внимание лекува: то е освобождаващо за тялото. Тялото иска да бъде видяно и чуто, и не само като механизъм, който ви позволява да вършите неща; то иска да бъде ценено за неговата собствена красота. И не става въпрос за красотата която виждате като образи във вестници и списания, а за вида красота която притежава една птица кацнала на дърво или жаба застанала на ръба на езеро. Това е красотата на обикновения начин на съществуване, с неговата здравословна красота, естествени цветове и форми. Това е вида внимание, което тялото иска да получи от ума ви, и то иска да знае че вие го харесвате.

А сега позволете на бриза нежно да се движи по вашите крака. Движете го от коренната чакра до коленете и надолу до глезените, петите, долната част на стъпалата и даже до всичките 10 пръста на краката, и почувствайте как бивате издигнати в потока на живота. Настъпва едно лечебно въздействие поради вътрешното внимание от това упражнение, ако искате да го наречете така, но всъщност това е само въпрос на познаване какво е източникът откъдето сте дошли.

Така, започвате с първата стъпка, която е да преживеете красотата в Природата. После, втората стъпка е да познаете същата тази красота вътре във вас, във вашето собствено тяло. Вие сте част от Природата, от естествения поток на живота, затова не е нужно нищо да правите за да го постигнете, защото вие сте него. Третата стъпка е да се свържете с живостта и вибрацията, енергията вътре във вас, и също така да си позволите да преживеете масивността, сигурността и безопасността на коренната си чакра. И като казвам „да си позволите“, аз имам предвид нещо различно от това, което вероятно очаквате. Аз ви моля да се срещнете с детето вътре във вас, като си представите че сте 5-годишно дете. Опитайте се да не мислите за това прекалено, а се опитайте да почувствате тялото на това дете, жизнената му сила, неговата младост. То е насред своето развитие, затова е любопитно и иска да знае всякакви неща. 

Това дете все още живее някъде вътре във вас и аз ви моля да се свържете с него и да направите това, което детето иска да прави. Възможно е детето във вас да се чувства неспокойно, да е било подтискано или да се страхува. Затова е възможно първият начин по който детето ви се представя да е чрез негативна емоция, което може да противоречи на идеята „да си позволите нещо“. Както и да е, аз искам вие да разберете, че това дете е най-спонтанната част от вас, частта която не е изградена от рафинирани чувства които се смятат за благоприлични, чувства за които сте били възпитавани от обществото че са правилни. Вместо това, това дете е вашата коренна част, частта от вас която носи вашата оригиналност и затова е най-естествената и спонтанна част от вас.

Моля ви да видите детето си във вашето съзнание. Възможно е да не получите образ веднага, но опитайте се да си го представите. Представете си, че сега сте 5-годишно дете, или някъде около тази възраст. Приемете първия образ който се появи в съзнанието ви и просто вижте как изглежда това дете. Щастливо ли е то или е тъжно? Смее ли се или изглежда подтиснато? Весело ли е или е обезсърчено? Изплашено ли е или се чувства в безопасност? И протегнете ръката си към това дете и вижте дали то ще я поеме. Изчакайте търпеливо, защото вие имате всичкото нужно време за това дете. Помолете го да седне до вас и го прегърнете в обятията си.  

При някои хора детето с радост ще се хвърли в обятията им, а при други детето ще запазва своята дистанция защото изпитва недоверие, и това също е наред. Най-важното е да се свържете с детето и да се опитате да разберете по-добре неговото поведение, и да откриете какви дълбоки емоции могат да ви се разкрият чрез детето. Не става въпрос за лечение и незабавно да го накарате да се почувства по-добре; става въпрос да попитате детето: „Какво искаш от мен сега? Какво ти се прави? Какво най-много искаш в този момент?“

Това е нещо, което често можете да правите във вашия всекидневен живот. Направете си навик да се вглъбявате в себе си и да питате вътрешното си дете от какво има нужда. Така вие се свързвате с коренния поток на живота вътре във вас, който разкрива себе си много по-лесно при децата отколкото при възрастните, чийто емоционален живот е толкова структуриран и ограничен от умствени правила. Позволете на най-спонтанната част от вас да говори, защото потокът на живота иска да дойде във вас за да се прояви чрез вас, и като прави това той отново може да стане източник на красота. И не изкуствен вид красота, а оригинална, дива красота, като шуртящ ручей, който на места е много тих и неподвижен, а на други места е много буен, спускайки се като водопад по скалите. Детето във вас е живата вода, която иска да тече и да се движи, затова позволете си да бъдете движени от детето.

От време на време правете тази връзка тук и сега. По този начин вие връщате себе си в своята базова същност. Важно е детето да се чувства в безопасност, което означава че вие изпитвате безопасност в своето същество, във вашата коренна чакра, във вашата основа. Това означава, че можете да разчитате на себе си сами да се справяте със своите най-дълбоки емоции. Означава, че не е нужно да се криете от себе си, а можете да погледнете в лицето собствения си страх и да простите на и да прегърнете своята цялост. Когато вътрешното дете е добре дошло във вас, тогава вие сте завоювали света!  Тогава нищо повече не може наистина да ви се случи, защото вие сте казали „да“ на живота, на неговите възходи и падения, на неговите върхове и спадове, и това е сигурност.

Знаенето че сте в безопасност, не се основава на предвиждането и знаенето как ще се развият нещата, нито на увереността ви доброто бъдеще чрез осигуряване на нещата със своя ум. Истинският живот е да се предадете на промените, на всички неочаквани изменения и обрати, които подобно на една река можете да срещнете. Въпреки това вие се чувствате в безопасност, и това е единствено възможно ако вярвате в самия поток на живота. Не да сте ум, който наблюдава потока отгоре, а да бъдете самия поток и същевременно да останете вярващи. Това е сигурност и масивност, това е истинска вътрешна сила, която можете да откриете единствено в себе си, в своето тяло, в своята детската част. И за да направите това се изискват огромно количество усилия от вас, защото сте били учени, че трябва да управлявате живота си от своя ум, от своята ментална страна. Всички вие ще бъдете помолени да се върнете в самия източник на живота и това няма да стане по умствен начин, а чрез спонтанността на вашата природа.

  Не правете грешката да мислите, че Природата е хаотична. В Природата важат Природните закони, но те са много различни от това, което можете да схванете с рационално мислене или логика. Това е да живеете от самото чувстване и накъдето потокът на живота иска да ви насочи. Поддържайте връзка със своето тяло и с Природата. Бъдете във връзка с вътрешното си дете и тогава ще видите, че животът също се случва съгласно закони, но това са закони от напълно различен вид. Не тези на логиката, а тези, направлявани повече от вслушване в по-голямото цяло, и това цяло включва вас и има на сърцето си вашето благополучие. Вие сте свързани с това цяло и когато наистина му се отдадете, тогава усещате че сте водени и подкрепяни от нещо неназовимо, нещо велико и добро, нещо безопасно и сигурно. 

Аз също съм част от това по-голямо цяло. Аз, Земята, формирам едно цяло от себе си и всичко, което живее и процъфтява върху мен. Но аз съм само една малка част от по-големия Космос, и през целия Космос тече нещо, което вие наричате Бог, а аз наричам просто „живот“: нещо, което е безкрайно и неразрушимо. Вие сте малки искрички в този поток, но същевременно сте и безкрайни и неразрушими, независимо каква форма приемате, и в това стои истинската безопасност, която можете да преживеете тук на Земята. Почувствайте искрата от един велик поток от топла, подвижна, любяща енергия, която пронизва вселената. 

Аз съм с вас. Искам да сте свидетели на този поток, на неговата истина. Вижте красотата около вас, която все още е видима на Земята: тази на растенията, животните, и красотата, чистотата и невинността във вас, и също в хората около вас. Вижте това отново и се върнете в живота и го прегърнете.

Много ви благодаря за вниманието ви.

© Памела Крибе

Превод Иван Барзов

Monday the 30th. Spiralata.net 2002-2019