Памела Крибе и Йешуа

Същността на всички изцеления

Печат

Същността на всички изцеления

Мария Магдалена чрез Памела Крибе

 

Скъпи мъже и жени, аз съм много близо до вас и вие можете да ме почувствате със сърцето си. В един от животите ми на Земята ме наричаха Мария Магдалена и живях на Земята в тъга и радост, със страх и смелост – изпитах всички тези емоции. Както и вие, в своето пътешествие тук, на Земята.

Преодоляването на човешките емоции съвсем не е признак на святост. Характерната черта на светеца е именно в това, че той признава и разбира всяка бръчица по човешкото лице. Той дотолкова дълбоко разбира пътя на човека на Земята, че у него не остава място за осъждане. Само пространство и тишина, и дълбоко разбиране на другия човек! И тогава този другият среща толкова дълбоко разбиране, че му олеква от неговите тегоби. Човек, способен да погледне на другия по този начин, вижда в него същността му, която е безкрайно прекрасна и мъдра.

Вие – хората, се стремите да погледнете по-надълбоко, все по-надълбоко и по-надълбоко, в самата същност, в Истината, и в това е вашата велика сила. Всички сте на пътя към това пространство, за което ви говорих, отначало постигайки го за себе си, а след това и за другите, защото вече не изпитвате нужда да съдите, да разделяте на добро и зло, светлина от тъмнина. Това пространство е и полето на Христовата енергия. Всеки, носещ в себе си тази енергия може да потвърди съществуването на това пространство, да свидетелства за него. Но как да се направи това? Думите са винаги недостатъчно, защото те не са способни да опишат това дълбоко, зипълнено с усещания тихо пространство. Думите тук са безсилни.

Аз усещам това огромно, тихо пространство в присъствието на Йешуа, и то дълбоко ме докосва. Неговото присъствие ме отвори и аз намерих това пространство в себе си, започвайки постепенно да се чувствам в него у Дома. Благодарение на това можах значително да се дистанцирам от интензивните човешки емоции, които терзаеха и мен, да се дистанцирам от страха, ужаса, болката, яростта, ненавистта. Толкова е лесно да се загубиш в този емоционален поток.

Вашата задача като човешки същества се състои в създаването на такова пространаство вътре в себе си. Някой друг може да ви покани да направите това, използвайки това присъствие и показвайки ви как това е възможно, как можете да живеете в това свое вътрешно пространство. И в това се състои главната задача и вътрешната цел на работника на светлината. В това да удържа това пространство в присъствието и на други хора, преди всичко намирайки го в себе си.

Хайде да практикуваме. Почувствайте как съзнанието ви става леко и нежно, летящо и много открито. Нека този нежен поток да ви заобиколи, позволете му да циркулира около вас и през вас. Отначало през главата, където омекчава „резкостта“ на мислите ви, правейки ги меки и дружелюбни. Всички тези „остри краища“  на мислите ви предизвикват болка, която чувствате и на която смятате че трябва да реагирате, заставайки по този начин в „защитна“ позиция. Оставете тази необходимост и позволете вместо това спокойния мек поток на истинското съзнание да циркулира. Позволете му да се спусне надолу по гърлото и раменете, през сърцето, слънчевия сплит и корема.

Този поток е естествен и протича свободно. Обърнете особено внимание на областта на корема и таза, и позволете „водите“ на този поток меко да почистят тези места. Всичко „остро“ и пречещо ще се измие от тях. Погледнете как този поток тече през бедрата ви, коленете и стъпалата, попивайки чрез стъпалата в земята и как вашите „корени“ се хранят от Земята, получавайки от нея сила и грижа. Почувствайте подкрепата на Земята, почувствайте почвата под краката си и се върнете у Дома, към себе си.

Усетете колко надалеч около вас се разпространява аурата ви. Вашето енергийно поле е естествено продължение на физическото ви същество. Докъде се простира то? Какво усещате зад неговите граници? Позолете му да се разширява, защото вие на никого не оказвате негативно влияние. Фактически, вашето пространство също дава пространство и на другите хора.

Позволете си почивка. Потънете по-дълбоко в областта на корема и позволето на диханието да ви следва там. Почувствайте доколко в това състояние сте спокойни, доколко меко усщеате себе си и доколко сте в съгласие със себе си, като ясно и силно осъзнавате собствените си граници. Вашата аура се усеща безопасна, така че позволете й да заеме това място, което ви съответства, усещайки в същото време своята откритост и спокойствие.

Каня ви от това състояние да погледнете как вие привличате или не привличате мъжките и женските енергии в ежедневния си живот. Вие сте склонни или да се ползвате поотделно от тях, или те да не се поддържат достатъчно.

Нежната и мека енергия, която току-що ви опсах, съответства на женската ви страна. Тя се грижи за другите и може да проявява разбиране и дълбоко да съпреживява. Но често, когато искате да привлечете тази енергия във взаимоотношенията си с друг човек, вие търсете извън себе си. Вие „изкачате“ от аурата си, от енергийното си поле и се изгубвате в полето на другия човек. Погледнете, виждате ли в себе си таква склонност, и почувствайте че енергийно има такива момента в живота ви. Вашата енергия се разплисква навън, вие губите съгласието със самия себе си, губите сърцевината, разположена в основата ви, в областта на корема.

Сега ще говоря за мъжката енергия. Има моменти, когато общуването с другите хора ви е доста трудно, изкарва ви от равновесие, заставя ви да се откъсвате от основата си. Това създава дисбаланс. В такива моменти трябва да закриете аурата си и да се върнете у Дома, към самия себе си. Единственият начин да избегнете загуба на енергия е да се установите в мъжката й част твърди и недвусмислено, почти като щит или стена. И възникващите емоции във вас като неудовлетвореност, гняв, разочарование ви заставят да изградите около себе си защитна стена. Но погледнете какво прави това с вас, как се усеща извътре. Погледнете как това ви влияе, но го направете спокойно и дори с известна доза любопитство. „Какво прави това с мен? Как се усеща това, подтиска ли ме или ме освобождава?“ За съжаление, природата на защитниите реакции е в разрез с естествения ви, спокоен вътрешен източник.

Този модел доста често сработва. И се отнася към особеностите на група хора (работници на светлината), които по рождение имат висока чувствителност и лесно съчувстват на другите хора. Те често са склонни да отдават доста много (в ролята си на пионери в осъзнаването) с надеждата за резонанс, признание и сънастройка с другите хора. И когато такава връзка не възниква, което става и продължава да се случва с вас, вие изпитвате вътрешна болка, разочарование, гняв, обида или самота. Често призовавате на помощ мъжката енергия, която ви помага да се затворите, което само ви ограничава и вив води към още по-голямо усещане за самота. Това не способства за разширяване на пространсвтото ви и установяване на неговите естествени граници. По-скоро това води до затаваряне и отделяне на енергията от вашето пространство.

Призовавам ви да се отнасяте по друг начин към мъжката и женската енергии. Вие току-що почувствахте, че можете да бъдете у Дома в самите себе си. Почувствайте това отново, спускайте се там още един път. Вие можете да оставате там, дори взаимодействайки си с другите, а това означава, че вие активно пропускате да се впуснете в твърде много промени, че вие признавате потребността си от контрол и признание и че повече не се стремите външно да заслужите правото си на съществуване, макар именно това и искате да постигнете чрез прекомерната си необходимост да давате и да се съедините с другия човек. Искате другият човек да потвърди правото ви на съществуване, да потвърди какво иска, за да можете вие да бъдете действително себе си. Такова желание е естествено за детето, но духовната зрелост и израстване означават, че вие сами се грижите за нуждите и желанията на вътрешното си дете, и сами признавате и потвърждавате правото му на съществуване. И правите това отново и отново. Вие правите това, откривайки се за импулсите на вътрешното дете и осъзнавайки неговите нужди по време на взаимодействието ви с околния свят.

А сега се съединете съзнателно с енергийното си поле, усетете пълното си присъствие в самите себе си и вътрешното дете в себе си в областта на корема. Дишайте меко и почувствайте как светлината изпълва аурата ви, вашето пространство. Това е сакрално пространство. Вие сте способни да видите вътрешната си същност, собствената си красота и мъдрост, собствената си ценност и любов. Имате една единствена задача в живота: да видите, оцените и приемете собствената си уникална сила, да видите скъпоценния камък, който сте. Именно това пробужда във вас Христовото съзнание, което се простира от вас към другите и за достигането на което  не е необходимо да пролагате някакви усилия и да се борите. Именно в това се състои и изкуството за достигане на дълбока вкорененост в собствения фундамент, съхраняването на постоянното присъствие  в самия себе си.

Именно в това, буквално, е и тайната на разрешаването на всички стари травми, които носите в себе си. Вие можете да облекчите тяхната емоционална тежест, намирайки баланс между мъжките и женски енергии. Мъжката енергия ви връща към себе си, помага за различаването. Женската енергия е вашата мекота, способността да се съединявате, да разбирате, да осмисляте. В идеалния случай мъжката и женската енергии работят заедно, като едно цяло. Травмата възниква винаги, когато се отделяте от същността си, когато сте небалансирани, отделени от себе си, фрагментирани; болката на отхвърлянето, особено емоционалното отхвърляне, може да ви нарани дълбоко, „разлагайки на части“ чувствата ви.

Чрез вътрешно наблюдение и дълбоко потапяне в миналото си можете да разберете много за миналите си травми, а това може да ви даде много полезни идеи и озарение. Но сърцевината на всяко изцелени и самоизцелени е връщане към себе си, приемане на своето „Аз“ и признаване на сосбтвените граници при съхранение на мекототата, спокойствитето и откритостта. И именно съхранявайки тази връзка със самия себе си, и благодарение на нея, вие ставате способни да направите много и за себе си, и за другите. Правей това, което сте и което излъчвате.

Радвайте се на свяка възможност да бъдете със себе си в покой. Отпуснете се и не се страхувайте да бъдете себе си, защото вие сте прекрасни. Христовата енергия се пробужда във всеки от вас. Почувствайте присъствието й във вътрешното си пространство.

© Pamela Kribbe

www.jeshua.net

Превод от руски Таня Темелкова

Tuesday the 25th. Spiralata.net 2002-2019