Памела Крибе и Йешуа

Как да променим обществото

Печат

Как да променим обществото

Земята чрез Памела Крибе

 

Скъпи, прекрасни хора,

Приветствам ви всички, които сте тук. Аз съм гласът на Земята. Приемете ме в глъбините на своето същество – аз съм вашата майка. Открийте за мен всяка клетка от тялото си, тъй като искам да ви помогна. Отпуснете се. Направете това сега. Отпуснете напрежението, освободете се от мислите и постоянното безпокойство, от които страдат много от вас. Позволете на потока въздух, минаващ през вас и обкръжаващ ви да „издуха“ всичко това.

Вие сте ми много скъпи. Обичам ви и ви приветствам. Вярвайте ми, макар че на това никога не сте се учили. В действителност са ви учили да не ми се доверявате. От много ранно детство са ви учили да се опирате на организацията в живота си, на енергията и възможностите на ума си, на способността да управлявате.

Голяма част от системата на възпитание и образование на децата е насочена да се направи животът управляем, а също и да се адаптират хората към утвърдената социална система. Такова възпитание и обучение плаши децата, защото в тях все още живеят спонтанността, интуитивният поток, тясно свързан с емоциите, които често се изразяват директно и непосредствено, което пък плаши възрастните. В процеса на възпитанието вие сте започнали да се страхувате от емоциите си, от тяхната сила, страст и безграничност.

Но действително ли емоциите нямат граници? Не, те просто имат своя собствена динамика. Ако им позволите да вървят по пътя си, с времето те сами ще намерят своя естествен баланс. Ако позволите на детето в миг на гняв да „изпусне парата“, например поради това, че чувства несправедливост към себе си, то след известно време съвсем естествено ще се върне към естественото си спокойно състояние. Понякога е необходимо да се помогне на детето да направи това, но и в миналото и сега често такива емоции се потискат, не им се дава да се изразят. Това от най-ранно детство ограничава естествения емоционален живот на детето.

Вие толкова бързате да станете възрастни, без да сте се научили да се доверявате на спонтанните си емоции, желания и страсти! По този начин се отчуждавате от най-дълбоките си подбуди, които ви мотивират. Забутвате се в най-тъмния ъгъл, от който не се решавате да излезете и да прогледнете. Но рано или късно всичко скрито става явно. Не можете вечно да отхвърляте гласа на сърцето си, на Душата си.

Впечатлението е, че сега, в тези дни, в тази ера, гласът на душата се пробужда едновременно у много хора. Може да се каже, че сега възниква някакъв бунт. Хората искат не просто да преживяват, но и да живеят, не просто да организират живота си, но и напълно да участват в него. Възниква необходимост от истински опит, в дълбочина, но това може да доведе до интензивни колебания в емоционалния ви живот.

Вие сега сте в процес на връщане към центъра си, към същността си, принадлежащи едновременно и на Небесата, и на Земята. Вие носите в себе си безсмъртната и безкрайна Душа, което е невъзможно да се разбере интелектуално. Във вас има светлина, безкрайна, неограничена от времето и пространството и не свързана с тялото. Обаче, тази искра е избрала да започне танц с тялото, с мен Земята, с природата. Защо? Душата слиза в тялото, за да изпита нещо особено, нещо, което не може да изпита в небесното царство. Светлината иска да придобие форма, да се въплъти за да изпита живота и творчеството в материална форма. Да се научи на нещо и в резултат на това да израсне.

Приемайки форма, ставате видими за другите, представяте се пред тях като индивидуални същества. По този начин се повява „вие“ и „другите“, комуникации между живи същества, взаимодействие, необходимост от разбиране и възможност за удоволствия. Чрез манифестирането на Душите на Земята става възможно удивителното разнообразие на творения, което прави живота по-интересен и изпълнен с приключения. Целта на срещата между Небето и Земята, сливането на Душите с телата и целта на човечеството е в създаването  и преживяването на магията на това приключение.

Вие можете да попитате как е станало възможно човешкият живот на Земята да се превърне в средство за контрол над живота, манипулирането му до такава степен, че много хора и самата природа да страдат от потискащи, осъждащи енергии? В какво се е превърнала вашата изначална енергия, това приключение, което ясно сте усещали като дете?

Натъжават ме страданията на човечеството и природата. В хората има много тъга, болка и подтиснати емоции. Но има и надежда. Идват промени, аз говоря с вас, с тези, които четат това, защото зная, че вие сте първопроходците. Вие чувствате тези настъпващи промени и когато тези промени започнат да се поддържат от много хора, на Земята ще се появи нещо ново.

Искам вътрешно вие да изпитате това чувство. Потопете се в глъбините на своето същество и заедно с дишането отпуснете в областта на корема. Съединете се с игривата енергия на вътрешното дете. Това дете разбира магията на приключението, то се доверява на голямата сила. То няма потребност да владее и контролира всичко с ума. Това дете е все още живо във вас. Няма да ви се удаде да го убиете.

Представете си, че виждате това дете и го поздравявате. Почувствайте как това ваше вътрешно дете е свързано с мен. Почувствайте колко дълбоко знае това дете, че иска да бъде на Земята, че иска да бъде човешки мост между Небето и Земята. Отново открийте за себе си магията и я върнете в живота си.

Какво можете да направите в ежедневния си живот за да върнете усещането си за вълшебство и приключения? Попитайте за това вътрешното си дете, какво му трябва за това, за да се върне в живота? Възможно е това да е нещо много просто, затова не си струва да правите от мухата слон. Отнесете се към това игриво. Умът ви винаги мисли, че за промяната на съзнанието на човечеството на Земята трябва да се случи нещо грандиозно. А аз ви казвам – върнете се към магията на вътрешното дете и отговорът е там. Именно тук лежи връзката ви с висшите сили както на Небесата, така и на Земята. Именно тук можете да си дадете нещо повече, отколкото вас самите. За съжаление, сте загубили вярата си в тази възможност, но това може да стане в живота ви много съществено и усещащо се.

Много от вас се съпротивляват на присъствието си на Земята и особено на социалната реалност. Но така както е структурирана тази реалност и по каквито закони и правила, очаквания и изисквания се определя, ви ограничава и задушава творческия ви потенциал. Тази реалност е противоположна на магията и приключенския дух и често ви потиска.

Някои от вас се чувстват толкова отчуждени от обществото, че се съмняват дали въобще принадлежат на Земята. Именно на тези хора искам да кажа: „Вашият Дом е тук, с мен“. Аз съм Душата на Земята и вие ме обичате. Направете разлика между социалната реалност с нейните човешки идеи и правила и енергията на природата в нейното диво състояние, енергията на горите, моретата, птиците, цветята. Именно това е и първичната енергия на Земята, и тук сте си у Дома. Вие разбирате тази енергия и я цените. Чувствам, че ме цените и това ви прави чест.

Не си струва да се борите с обществото, защото влизайки в бой, се стремите да действате, структурирате, организирате, често опитвайки се да промените нещо насилствено. Но голяма част от това, което преобладава в обществото, е основано на контрола, старото мислене и принуда и може да се разруши само чрез катарзис. Понякога нещо трябва да умре преди да станат реални промени. Вие можете да помогнете за изменението съзнанието на Земята като се върнете в ежедневния си живот към източника, към вътрешното си дете, към своя произход. Осмелете се да изпитвате емоции, осъществете сътрудничество с тях. Осмелете се отново да мечтаете, да изпитвате страст, вярвайте във възможностите, които ви предлага животът, дори обществото да ви казва, че това е невъзможно.

Когато хората живеят в сърцето, когато се осмелят безусловно да повярват на сетивата си, толкова много е възможно. Това не значи, че трябва да действате, следвайки всеки импулс. Това означава, че вие сте чувствителни към това, което ви оказва влияние, което ви докосва и че вие можете да се обръщате навътре към вътрешното си дете не само, когато то е сърдито, когато се безпокои или когато му е тъжно, но и когато изпитва ентусиазъм или страст. Това означава, че вие работите заедно, без да се боите да живеете в съответствие с най-дълбоките си идеи и подбуди. Именно това, в крайна сметка, ще промени обществото ви. И не чрез борба с нещо си, а чрез връщане към собствената си истина, към своето изначално същество.

Накрая ви моля да отпуснете осъзнато краката си и да почувствате как се опират в земята. Представете си, че дишате през тях. С всяко вдишване абсорбирате чрез краката си енергията на Земята. Почувствайте как краката ви натежават, как ви носят. Почувствайте как аз, Земята ви нося. Не е необходимо вие да го правите. Има висши сили, които се стремят да ви помагат, да ви поддържат по пътя на Душата ви.

Почувствайте за миг тези сили и моята сила, чрез която ви нося. След това почувствайте Небесните сили, които също са тук като Ръководители, Ангели и вашата Душа, макар и да не е необходимо да знаете точно къде и как се намират. Става дума за преживяване, усещане на висшите сили. Сили радостни и нежни, пълни със симпатии и състрадание към вашите чувства, а не пълни с критика към вас.

Почувствайте за минута тази сила, идваща в сърцето ви. Позволете на тази подкрепа, на утешението и ободряването да съществуват в живота ви. Почувствайте как се успокоява умът ви, когато сте настроени на тези поддържащи и подхранващи енергии. Вярвайте на сигналите, знаците, които постоянно получавате от тялото си, от сетивата си. Съществува вълшебна сила на живота, която може да ви води, сила, съсредоточена върху радостта и творчеството. Именно тази вълшебна сила и ще промени живота на Земята.

© Pamela Kribbe

www.jeshua.net

Превод от руски Таня Темелкова

 
Monday the 30th. Spiralata.net 2002-2019