Общество

Средства за масова дезинформация

Печат

 

 

 

 

Средства за масова дезинформация

 

 

 

television.gifГледате ли новини?

 

А четете ли вестници?

 

Защо го правите?

 

За да знаем какво се случва, бе, Димитре, ще кажете.

 

Вие винаги знаете какво се случва, приятели. Случва се точно онова, което допускате до съзнанието си. Мислите, че като гледате новини ще сте информирани? Едва ли. Новините са като историята – от много източници, но със съмнителна достоверност.

 

Направете си експеримент. Вземете една и съща „новина“ и вижте как е отразена в пет различни печатни издания. Ще се изненадате колко версии има за една и съща случка.

 

В университета имах щастието да ми преподава един от най-именитите български историци и основател на науката Тракология проф. Александър Фол. Истинска икона в родната наука. Добрият стар Фол, мир на праха му, казваше следното нещо за тази наука. Няма история, деца, – има възгледи на разни хора за историята.

 

Така че ако си мислите, че знаете какво се случва днес по света и у нас, помислете пак. Знаете какво някой редактор в телевизията или във вестника вярват, че се случва днес.

 

Защо все вярват в гадните неща, бе?.. В Цецо Беретата, Пешо Прашката, Компира, Динята, Свинята, Тъпанара, Гаечния ключ и не знам си кой още... Всеки божи ден в България се случва нещо прекрасно. Всеки божи ден нещо хубаво се случва с милионите българи в чужбина. Всеки божи ден прекрасни неща се случват на милиони хора по света. Не знаехте ли? Че от къде да знаете. По телевизията рядко говорят за това...

 

Виждате ли, когато се приберем вкъщи след дълъг работен ден и опънем крачка на табуретката, ние се отпускаме. Отпускаме мускулите си, успокояваме сърдечния ритъм и забавяме функцията на мозъка. По този начин отваряме една широка порта към подсъзнанието си. Ако не сте чували, там, в подсъзнанието ни, се съхранява цялата информация от живота ни. Неврологията отдавна изследва феномените на ума, а най-новите изследвания в тази област наистина ще ви зашеметят.

 

Всяка секунда, всеки аромат, всяко докосване или картина са запечатани там. Това, че не ги помните съзнателно, не означава, че те не са там. Метафората с минимизираните програми на компютъра е идеална за разбиране на този принцип. Не виждате програмата на целия екран, понякога дори забравяте, че изобщо сте я стартирали, но тя е там и работи. Натоварва процесора и яде RAM-памет.

 

Мозъкът ни работи основно на четири честоти. Алфа, Бета, Тета и Делта. Бих ви препоръчал книгата Thresholds Of The Mind на Бил Харис. Създателят на най-голямата в света лаборатория (http://www.centerpointe.com/ ) за разработка на честотна музика за лечение чрез звук, медитация и подобни. Будното ни съзнателно състояние е Бета вибрация на електрическите импулси в най-големия орган в телата ни. През деня сме в Бета. Когато сме бебета, сме в Алфа. Когато заспиваме, отново минаваме през Алфа, за да стигнем до най-дълбоките „херци“ – Тета и Делта. В Алфа мозъкът е най-възприемчив. Тогава запаметяваме информация, записваме нови програми в биологичния си софтуер, трием стари и т.н.

 

Но да се върнем на телевизора. Прибирате се уморени, отпускате се, взимате дистанционното и се гмуркаме в „синята мъгла“, както му казва моят приятел Емо Лесов. Потапяте се в Алфичка и си пускате новините. Какви програми записвате??

 

Сега помислете за децата си. Какви програми записва 3-годишното ви отроче примерно, докато си играе покрай синия екран, а вие се дивите, че Генади Пушката го застреляли публично? Или, че корупцията растяла, политиците лъжели, токът поскъпвал, от топлофикация крадяли нон стоп, държавната администрация била подкупна, на полицията не можело да се разчита, войната по пътищата ставала все по-ожесточена, спинът плъзнал яко, дошъл и птичи грип, ракът мори и не подбира, а циганите били лоши... Какви ментални мрежи плете мозъкът на детето ви?

 

Приятели, ние доброволно създаваме мизерия. Позволяваме й да расте като плевел в подсъзнанията ни и не си оставяме друг избор, освен да вярваме в нея. Не оставяме избор и на децата си, защото тя расте в техните мозъци дори по-бързо, а мрежите й са дваж по-силни, когато мозъкът ги плете до 7-годишна възраст. Нещастието се самовъзпроизвежда през синята мъгла. Децата ни растат с неосъзнати модели за подражание като Киро Японеца и не-знам-си-кой още. Учим ги, че наркотиците са лоши, но има много от тях в нашия свят и никой не е застрахован. Учим ги, че ако си много богат и имаш Мерцедес, вероятно си престъпник или работиш в Народното събрание. Учим ги, че е лошо да караш кола пиян, но всички го правят и никой не е в безопасност, дори да кара трезвен. Учим ги, че на полицията и политиците не може да се разчита, че всички лъжат, защото са боклуци. Учим ги, че да си тарикат е много готино, защото, ако не прецакаш някого, той ще те прецака. Пуснете си телевизора и се опитайте наистина да видите какво дават там. Какви даунлоуди ви предлагат? Безплатно... И не забравяйте Мечо Пух – колкото повече, толкова повече.

 

Не казвам, че медиите са лоши. Във вселената няма лошо и хубаво. Нищо не е добро или зло. Всичко просто Е. Въпросът е как ви харесва на вас.

 

В този си вид, медиите в България са по-скоро отровни. Бавно и сигурно поробване на мозъци. Все едно да хванете дрелка, да я включите и да я забиете в слепоочието си доброволно. Знаете ли, че електрическият апарат телевизор е разработен с идеята за лесно контролиране на масите? Функцията му не се е променила. Стиска ли ви да се освободите от контрола?

 

Реалността, която телевизията създава е измислена. Готов съм да се хвана на бас, че дори не знаете защо имате доверие на новините. Сигурно заради някой от онези моменти от детството ви, запечатани на хард диска под черепа. „Ама това верно ли?“, пита майка ви озадачена. „Ами верно, ма! Казаха го по телевизора“, вайка се видимо притеснена леля Пенка от втория етаж. „Верно е гръмнал.. АЕЦ-а. Имам противогаз, взимай детето и да бягаме“... Или класическите: „Аууу, Слави Трифонов се друсал с наркотици и щял да умира. Ей го бе, завалийчето, писали са го във вестника“. И това са само част от глупостите, на които сме готови да повярваме съзнателно! А Алфичката, забравихте ли я?

 

Повече от 90 процента от събитията, които се случват в мозъка ви са неосъзнати. Те творят вашата реалност. Какво искате да има там?

 

Димитър Божанов

 

Източник: http://bg.leadersrules.com/articles/sredstva-za-masova-dezinformaciia

 

 

 

 

Sunday the 31st. Spiralata.net 2002-2019