Историите, които ме научиха да живея

Послание на хопите

Печат

Послание на хопите

На моите спътници плувци

Казвали сме на хората, че ще настъпи Единадесетият Час. Сега трябва да се върнете и да кажете на хората, че това е Часът. И има неща, над които трябва да се замислят.

Къде живеете?

Какво правите?

Какви са вашите взаимоотношения?

В правилната връзка ли се намирате?

Къде е вашата вода?

Открийте своята градина.

Време е да изречете своята истина.

Създайте своя общност.

Бъдете добри един с друг.

Бъдете внимателни към себе си.

Не се оглеждайте за водач извън себе си.

 vranata.jpg

Може да настъпи прекрасно време.

Има една река, която тече много бързо. Тя е толкова голяма и бърза, че ще има хора, които ще се изплашат от нея. Те ще се опитат да се хванат за брега. Ще чувстват, че са били откъснати и ще страдат.

Знайте, че реката има своята посока и съдба.

Старейшините казват, че трябва да оставим брега, да се оттласнем и да навлезем в реката, да държим очите си отворени, а главата си над водата.

Вижте кое е с вас и Празнувайте.

В това време от историята не бива да приемаме нищо лично, най-малкото себе си.

В момента, в който го направим, спира нашият духовен растеж и пътешествие.

Времето на самотния вълк-единак свърши!

Съберете се заедно!

Премахнете от речника си спорните думи и конфликтните взаимоотношения.

Всичко, което правите сега, трябва да бъде направено по един свещен начин и в празнуване.

 

Предсказанията на индианското племе хопи

Индианското племе хопи, което наброява около 7 хиляди човека, живее в резерват в щата Аризона. До ден днешен потомците на най-древните обитатели на Америка твърдят, че оцеляването на човечеството  е в техните ръце. А за да го осигурят, те практикуват странни ритуали, чиято цел е да се запази равновесието във Вселената и да не се нарушава видимия и невидимия свят.

Вярванията на хопите, колкото и да е странно, са близки до християнството. Те твърдят, че техни предци са оцелели след големия потоп и са получили два свещени скрижала, върху които  Създателя е издълбал своите послания. Хопите разказват също така, че някой ден ще се върне  Истинският бял брат - получовек, полубог, за да съди грешниците и възнагради праведните.

Пророчествата на хопите се предават не само от уста на уста, но и са представени нагледно - издълбани са в скала, която е намира в градчето Ораиби.  И до днес днешен символиката им буди догадки сред научната общност.

Според хопите, на човечеството е писано на премине през 9 цикъла на развитие. Първите три са вече отминали, в момента сме в четвъртия и съвсем скоро ще навлезем в петия.

Любопитно е, че досега всички предсказания на хопите са се сбъдвали. От най-древни времена техните шамани твърдели, че някой ден белите хора ще превземат земята им на колела /каруци/, че ще докарат странни животни /нехарактерен за тези места добитък/ , че цялата Земя ще бъде опасана от гигантска мрежа /Интернет/, от метални змии /жп линиите/ и от каменни реки, които отразяват слънчевата светлина /асфалтираните пътища/.

Според хопите, животът в океаните ще започне да изчезва. Те са предрекли и началото на Първата и Втората световна война.  Те смятат, че Третата ще бъде предизвикана от народите, които първи са получили светлината на знанието - индийците, китайците, пакистанците и африканските племена.

Хопите предупреждават, че нищо от Луната не трябва да се взима, за да не се наруши естественият баланс на Вселената. Това, обаче, все пак се случи през 1969 година, когато екипажът на ‘Аполо 11’ донесе няколко базалтови отломки от земния спътник.

Според хопите краят на четвъртия цикъл ще настъпи, когато от небето  ще падне огромна синя звезда. Тогава Земята ще се разтърси, Америка ще се преобърне два-три пъти, ‘океаните ще си подадат ръце и ще се слеят с небето’.

В пророчеството, обаче, има и надежда. Според хопите, при този катаклизъм ще оцелеят най-чистите духом, за да възродят човечеството за петия му цикъл на развитие. Този свят ще бъде от една единствена нация, без материални блага, ръководен от Създателя... 

Ние сме тези, които чакахме дълго време!

Wednesday the 1st. Spiralata.net 2002-2019