Историите, които ме научиха да живея

Силвестър Сталоун

Печат

Силвестър Сталоун

 

Чудили ли сте се защо Силвестър Сталоун има такова "уникално" изражение? Той е роден парализиран в долната лява част на лицето. Говорът му също е бил много неясен, за което постоянно отнасял подигравки от връстниците си. Когато е на 11 години, родителите му се развеждат. До 13-тата си годишнина сменя над 10 училища, а до 24 г. работи като чистач, портиер и охрана.

Когато отишъл в Ню Йорк, за да стане актьор, никой не искал да го наеме. В продължение на три седмици той спял в автогарата в Ню Джърси. Неговата актьорска кариера не вървяла добре и той бил разорен. Бракът му е бил пред разпад, започнал да продава бижутата на жена си за храна. Нещата вървели толкова на зле, че трябвало да продаде кучето си (най-добрият си приятел) за 25 долара.

Един ден, докато гледал боксов мач на Мохамед Али, му хрумнала идея за сценарии. За 3 дена написал сценария за "Роки".

Малко след това се случва и чудото. Продуцентска компания иска да закупи сценария за Роки срещу 125 хил. долара. Въпреки крупната сума, Слай отказва, тъй като условието му да играе главната роля не се приема. От продуцентската компания обявяват, че си имат актьор и нямат намерение да го сменят.

След няколко дни Силвестър получава нова оферта от същата фирма- 250 хил. долара, но той отново не приема, тъй като и в този случай ще остане зад камерите.

Офертата се показва до зашеметяващите 350 хил. долара, които отново не влизат в сметката на Сталоун и отново по същата причина. Така в крайна сметка, продуцентите се съгласяват да му дадат главната роля, но срещу 35 000 долара. Това е десет пъти по-малко от последната им оферта, но той приема.

Вместо да празнува първият си сериозен удар, Сталоун се връща пред магазина за алкохол с надеждата да си откупи кучето. Той дебне там в продължение на 3 дни, а накрая се засича с новия собственик на верния му другар. Той плаща внушителните 15 хил. долара, за да си върне кучето, което по-късно участва във филма.

„Роки” става най-касовият филм през годината, получава няколко Оскара, включително за най-добър филм, от общо десет номинации. Филмът печели 200 милиона долара, а Сталоун се превръща в един от най-търсените актьори в Холивуд.

"Не е до това колко силно удряш, а до това колко силен удар можеш да поемеш и да продължиш напред. В това е ключът към победата"

 

Friday the 3rd. Spiralata.net 2002-2019