Историите, които ме научиха да живея

Твоята четириминутна миля!

Печат

Твоята четириминутна миля!

Философът Артър Шопенхауер на едно място казва: "Повечето хора мислят, че границите на собствените им представи са границите на света. Малцина не мислят така. Станете един от тях!!!"

Дълбока мисъл. Животът, който виждате в момента, не е непременно животът на вашето бъдеще. Възможно е да виждате нещата през очите на собствените си страхове, ограничения и фалшиви представи. Щом веднъж изчистите оцветени стъкла на прозореца, през който виждате света, познайте какво ще се случи? Пред Вас ще се разкрият най-различни нови възможности. Помнете, че виждате света не такъв, какъвто е, а такъв, какъвто сме ние. Тази идея промени моя живот преди десетина години, когато бях нещастен адвокат, търсещ начин да живее по-добре.

До 1954 година всички са убедени, че няма бегач, който да може да пробяга една миля за по-малко от четири минути. Но след като Роджър Банистър преодолява тази бариера, много други повтарят постижението му - само няколко седмици след неговият рекорд. Защо? Защото той показва на всички, че това е възможно. Той им дава нова отправна точка. После, въоръжени с това познание, и други правят невъзможното.

Каква е вашата четириминутна миля? Кои са нещата, които сте си въплътили, че са невъзможни? Какви погрешни предположения правите за това, какво не можете да имате, да постигнете и да бъдете?

Вашето мислене създава вашата реалност. Вашите убеждения наистина се превръщат в самосбъдващите се пророчества. (Защото убежденията управляват действията ви - и вие никога няма да действате по начин, който не съответства на мисленето ви; размерът на живота ви отразява размера на мисленето ви.)

Ако мислите, че нещо не може да се случи в живота ви, тогава няма начин да предприемете необходимите действия, за да превърнете целта си в реалност. Щом мислите нещо за "невъзможно", то е невъзможно. Самоналожените ограничения се превръщат в окови, които не позволяват да достигнете предопределеното ви величие. А можете толкова много повече. Прочутият неврохирург Бен Карсън го е изразил най-добре:

"Няма такова нещо като среден човек; ако имате нормален мозък, вие сте висше същество".

Из книги на Робин Шарма

Подбра Калоян Божанов

Sunday the 29th. Spiralata.net 2002-2019