Интервюта и речи

Норбеков: Болен сте, радвайте се

Печат

Акад. Норбеков: Болен сте, радвайте се. Има болести, които удължават живота!

 

Норбеков

 

Акад. Мирзакарим Норбеков е роден на 17 ноември 1957 г. в Узбекистан. Той е автор на уникална оздравителна методика, базираща се на 18 патента и фундаментални открития в областта на психофизиологията. В тази методика влизат упражнения за ставите, за мускулите, тренировка за кръвоносната система, гимнастика на волята, на въображението, за укрепване на имунитета, за отстраняване на кожни дефекти, за възстановяване на зрението, слуха и обонянието, гинекологичен и урологичен безконтактен автомасаж. Център “Норбеков” се намира в Москва, но академикът и неговите ученици правят оздравителни курсове и обучения за личностно развитие по цял свят, включително и в България. Мнозина са успели да се излекуват и самостоятелно, само четейки книгите му. Най-популярна е “Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се освободи от очилата”. В края на миналата година Норбеков беше в България за осми път. Ето какво сподели ученият новатор специално за в. “Доктор”.

- Акад. Норбеков, според вас защо в България има толкова много хронично болни хора?

- Навсякъде положението е същото. Не съществува състояние на абсолютно здраве. То е мит. Ако има два полюса – абсолютно здраве и тежка болест, която нищо не е в състояние да преодолее, то средностатистическият човек криволичи между тях като пиян. Така че не изисквайте от себе си това, което и в природата го няма. Случва се понякога да има и напълно здрави хора, но ако останат дълго време на Земята, накрая и те умират. (б.а. Смее се) Всички от време на време боледуваме. Не са болни само мумиите в пирамидите, защото са безчувствени. Ако имате болест, радвайте се. Има болести, които удължават човешкия живот. Знаете ли, че ако имате много бенки по тялото, тяхното количество удължава отредените ви години. Повече от 20-30 бенки по тялото означава, че Господ ви е подарил допълнителни 25 години живот. Кожата ви може да е абсолютно чиста, но това не е показател за добро здраве. Ако сте се излекували от туберкулоза, радвайте се, защото вие никога няма да умрете от рак.

Всяка болест си има и минуси, и плюсове

Така че болестта и здравето са относителни неща.

- Да очакваме ли нова книга от вас?

- Сега подготвям за печат нова трилогия, над която съм обобщил труда на 180 сътрудници в продължение на 15 години. В нея описвам и една болест, която забелязах с голямо съжаление и в България. Вие не я виждате, защото болестта е вече в кръвта ви. Тя се е превърнала в норма, в начин на живот – хората не искат да създават деца, развеждат се, а най-важните неща в живота са загърбили, посветили са се на служебна кариера. Вместо да живеят щастливо, са се втурнали в преследване на материални неща и така са превърнали живота си в ад. Да се гордееш, че живееш в мегаполис, е равносилно да се гордееш, че си болен от СПИН. Българите се топят. По статистика българите са третата по темпове изчезваща нация в Европа след испанците и германците. Бях преди няколко дни във вашата планина Странджа. В едно село живеят 15 баби и един дядо. Млади хора няма. Те са се преместили в градовете – в днешните концлагери. Съвременният вид крематориум, в които човек изчезва безследно, се нарича кариера.

Онова село в Странджа за мен беше рай,

но то след 10-15 години ще изчезне. Такива села има много в България.

- Какво е България за вас?

- Обиколил съм цял свят. В последните години избягвам да посещавам местата, където се събират огромни маси хора. Там имам успех, но не се чувствам щастлив. Не знам защо, но само на две места в земното кълбо се чувствам много добре и там в душата ми винаги е тихо. Това е мястото, в което съм се родил, и в България. Не го казвам просто за да ви се харесам. Децата ми чувстват същото. Даже наскоро говорихме да си купим къщичка в България и когато много се уморим, да се възстановяваме тук. Не знам защо с вас, българите, ми е толкова добре. Но същевременно ми е и много зле. В други страни не ме засяга това, че хората не се женят, че работят затъпяваща наемна работа, че имат лоши взаимоотношения с децата си, че не се разбират с партньора си, че имат само едно или две деца. Но в България всичко това ме засяга и започвам да се меся в личния живот на тези хора. По този начин се държа само с близките си роднини. Може би защото и моята, и вашата нация, е започнала пътя си от Алтай, били сме едно племе, говорили сме един език. А после вие сте тръгнали на Запад, а ние на Изток. Може би защото повече от 10 години изучавам вашата българска култура и ме боли, че сте я заменили с някаква синтетична култура.

Работя в областта на подсъзнателното

Акад. Норбеков разкри принципа на своята работа, която дава изумителни практически резултати: “Например срещаме финансово успешен човек сред многото други. Правим му психологически портрет и откриваме какво у него другите хора не притежават или го имат в малка степен. Търсим други успешни хора, сравняваме ги и откриваме закономерността. Това е първият етап от нашата работа. Във втория етап опитваме да внедрим това качество на характера у хора, които го нямат, да намерим педагогическата форма за това. В третия етап стартираме този механизъм, за да получим резултат. А когато резултатът е успешен при 9 от 10 души, картотеката за това как средностатистическият човек да бъде успешен в областта на бизнеса вече е готова. После взехме обикновени наемни работници и безработни и ги тренирахме по този начин. За 15 – 20 години получихме 11 милиардери и още 100 милионери. При това ние на бизнес не сме ги обучавали. Как да обучим някого на нещо, което ние самите не знаем. Същността на нашите занятия е във формирането на нови автоматизми, е работа в областта на несъзнателното. Коренът на всеки проблем се намира дълбоко в подсъзнанието. Ако там не се внесе ред, всеки опит за разрешаването му е безрезултатен.

Източник:  http://e-burgas.com/archives/63109

Friday the 10th. Spiralata.net 2002-2019