Екологично съзнание

Бентинио Масаро - Хавай, сесия от 10 април 2018

Печат

Бентинио Масаро

Хавай, сесия 10 април 2018

 Така, най-после Бентинио Масаро на български в обстоен материал!

 От доста години проучвам различни учители, но от живите учители с които съм се запознавал, той ми е любимия. Изключителна широта, яснота, последователност, дълбочина, бързина, непривързаност, простота и практичност! Това че е на 30, носи бейзболна шапка на обратно и често се шегува, да не ви заблуждава мисълта му е като бръснач, а решителността му като диамант – тъй както се шегува, със същата лекота би влязъл на кладата както Богомилите за своите убеждения.

Да предупредя тези, които не познават стила му, понякога той употребява силни думи за да представи по-убедително някоя идея, както и стилът му на говорене напомня малко на рап-певец Но важен е ефектът, а не формата. Ако имате неяснота винаги се допитвайте до интуицията и любовта за правилно тълкуване.

Това е пълния текст на беседа 10 на ритрийта му за блаженство на Хавай през април тази година. По принцип това се неща за напреднали, но няма време да се спирам на по-ранните му работи. Например, по-рано той разглежда начините за материализиране на живота който желаем; тук той директно задълбава във въпроса: кой определя тези желания, какъв смисъл има да следваме тези желания ако те са родени от умствен боклук и заробващи програми, които нямат нищо общо с нашата същност; следователно първата стъпка е да разпознаем боклука в себе си, да се отвърнем от него и да се отдадем на Същността в себе си и т.н. На тези, които знаят английски горещо препоръчвам и останалите сесии на този ритрийт, безплатна за разпространение обаче е само тази сесия.

Преводач: И.Б.

Източник - видео на английски:

https://www.youtube.com/watch?v=ZTJn9ysm_gM&t=1s

 

Начален писмен текст на видеото:

 Следващото е сесия от ден 4 на ритрийта за блаженство на Бентинио Масаро, проведен на Хавай през април 2018 г.

 Ако наистина схванете това което следва, повече няма да имате нужда от учения или учители.

 Ако изгледате цялата сесия до самия край и я приемете като една дълга водена медитация; тя може да ви освободи за цял живот.

 Бентинио:

И като вчера, отпуснете се в пространството отвъд ума, все едно животът ви зависи от това. Понякога хората казват: Не мога да спра да мисля. Но ако от това зависи живота ти? Ами ако наистина много, много искаш да спреш да мислиш и да бъдеш напълно ясен и присъстващ за 10 секунди, или в противен случай умираш? Където не се разрешават никакви мисли, всички неща се игнорират, всички гледни точки се игнорират, остава само Аз Съм, остава само самото присъствие.

Ако ти се наложи, можеш ли да бъдеш осъзнат за това най-съкровено чувство на Божественост? Там има едно чувство на Аз, само това, светещо, чисто, преди да се направят каквито и да са модификации или изменения, преди всякакви идеи или предположения. Можеш ли да почиваш единствено в Аза, ако ти се наложи? Можеш ли да пробиеш непрекъснатостта на ума само за няколко секунди ако много, много ти се налага?

Ако успееш, това означава че можеш. Важи за всичко ако можеш да го направиш когато ти се наложи, значи можеш да го направиш. Затова практикувайте това за няколко секунди, интензивно, по няколко пъти на ден, пробийте навика за непрекъснатост, навика за линейност, навика на ума, навика за описване. Кой си ти ако не описваш нищо?

И ако не можеш да си в комфорт с това, то как би могъл да се чувстваш в комфорт с каквото и да е друго? Ние не можем да сме в комфорт със себе си, такива каквито сме, без някакво изменение, добавяне или филтър, или извод или описание. И разбира се че ще бъдем нервни, и като използваме ума, и когато сме ангажирани в действие. Ние ще търсим преживявания защото сме се научили да избягваме това, което сме. Ние не сме развили в достатъчна степен способността да бъдем такива каквито сме, без допълнения, без предположения, само съществуване, без заключения и смисъл, което съществуване е, отново, портал към нещо толкова безкрайно и огромно, че то е твоята пряка връзка с Източника. То е вече тук, то е азът от който виждаш, азът от който чуваш, азът от който мислиш, но то е преди мислителя, отпреди, позначално, повече вече тук. Мислите, които трябва да добавяш всеки ден, това е работа, ти трябва да продължиш да добавяш мисли към това което Е, към това което Си. Това съществуване, това Аз Съм е твоят вход към прякото познаване и осъзнаване, задълбочаването и изчистването в Източника, ставайки прозрачен като индивидуална същност в този Източник, който надхвърля индивидуалността, просто единството в основата на всички неща.

Ако не можеш да пресечеш глупостите на ума във всеки един момент, с голяма интензивност и радост, и отдаване, то как би могъл да си успешен в каквото и да е друго?

Единственият начин да си успешен във всичко друго, ако не можеш да правиш това, ако не можеш щрак“ да прибереш ума и да създадеш едно автентично истинско отваряне в облаците на непрекъснатите мисловни проекции, и да почиваш в изначалната безформена същност на това което Е; без тази способност, да почиваш такъв какъвто Си, дълбоко осъзнат, да почиваш и да се отдадеш на това което Е и да бъдеш с това което Е, и да отваряш тази врата все повече и повече, да отваряш тази врата с малко повече всеки ден, да я отваряш в тази мистерия прякото осъзнаване на Източника вътре, на Аз Аз отпреди ума (бел.прев. Аз Аз“ е термин за Съзнание на празнотата).

Единственият начин да си успешен без това, е чрез стратегия, чрез научаване на дадено нещо как работи, научаваш се да го предвиждаш, а после се движиш според тези предвиждания. Но когато става въпрос за истински успех, който произтича от истинско състояние, което е изпълнено с Източника по този начин, което е интуитивно, което е спонтанно, което е интелигентно, ти трябва да си готов да се откажеш от 3-измерния свят на описания и линейност, и да почиваш все по-дълбоко в мистерията на: Аз не знам друго, освен че Аз знам.

И постоянно се обновявай, пресъздавай себе си, позволявай на Източника да те пресъздаде от това място, от където излизаш отворен, от където излизаш гол в окото на съзнанието, това което вижда, независимо колко неприятно може да е за ума, независимо колко може да хленчи той, опитвайки се да намери стратегия за да излезе от съществуването и да влезе в правенето. Има определен праг на дискомфорт, с който трябва да се почива докато той не се освободи, докато той не изчезне и не се разтвори. И тогава съществуването става устойчиво приятно.

Но частта от ума, която получава своето усещане за благополучие, удоволствие и радост от външни обстоятелства, външни обекти, описания, взаимодействия, отношения, няма да хареса това защото за него това ще прилича на смърт, той не иска това, той иска да продължи да съществува. Вие трябва да разберете, че единственият начин една илюзия да продължи своето съществуване е като създаде илюзия за непрекъснатост за това което се проектира. Ако нещо е изначално невярно, но ти си мислиш че е вярно, единственият начин илюзията да поддържа себе си е чрез проектиране на някаква форма на непрекъснатост за нейното съществуване. Това означава, че тя трябва да е непрекъсната в своите оперативни аспекти. Така че когато пробиете булото на линейното мислене, когато го спирате, отново и отново, това е като да прережете нишката, на която са нанизани перлите около врата ви, гердана. Когато прережете тази нишка всички перли ще изпаднат от тази непрекъснатост, тя вече не е непрекъсната, вие сте разрушили кръга, той повече не става за гердан, повече не можеш да вярваш на историите на линейността, непрекъснатостта е премахната.

Така че спрете себе си, напълно, радикално и изцяло се спрете. Пълно спиране, все едно животът ви зависи от товаЗа 5 – 10 секунди

И в това пълно спиране познайте съществуването, Азът който остава, докато той не стане вашия дом, докато това не стане лесно и никога несвършващо. Докато осъзнаването на по-дълбокия Аз не стане по-непрекъснато от мислите за обекти.

Кой си ти без твоите описания, без твоите отправни точки? Можеш ли да почиваш в тази празнота от смисъл, в тази празнота от история? Можеш ли да познаеш себе си в гол вид, защото, отново, ако не можеш да понасяш себе си в гол вид, как можеш да очакваш да имаш автентично отношение с нещо което възниква със съдържание на преживяване?

Така че пробий цикъла, разкъсай воала, проникни и спри цикъла изграден от мисли, които се повтарят и повтарят постоянно. Виж колко е абсурдно да се надяваш на нещо от обстоятелствата, чрез постоянно мислене, правене на стратегии и опитване за преследване на преживяване. Виж колко е безсмислено и безконечно това, това не е мястото където може да се открие благополучие. Благополучието се открива в неизчерпаемия Източник, който вие вече сте. Почивай в неизчерпаемия Източник. Опитвай се да не взимаш нищо от никого. Можеш ли днес де не се опитваш да вземеш нищо от никого? И виж колко деликатни са корените на манипулирането заложени в ума, колко дълбоко проникват. Можеш ли да изкорениш тези корени? Можеш ли да изпепелиш тези шубраци, можеш ли да изпечеш семената в ума, семената на манипулиране, семената че на мен нещо ми липсва сега? Можеш ли да се освободиш от виждането или да разрешиш идеята, че на теб ти липсва каквото и да било в този момент? И ако можеш, усещане за цялостност ще замени усещането за липса. И усещане за изобилие и свобода и щедрост ще замени усещането на манипулиране, че имаш нужда от нещо и си неистински.

Но ти трябва да пресечеш цикъла. Кой друг мислиш че ще го направи? Ние всички трябва да разберем източника на нашето нещастие, на нашето страдание и как увековечаваме това, как го продължаваме. Когато видим как го увековечаваме във всеки момент на всеки ден, тогава можем да видим защо го увековечаваме, каква е причината, какви са подсъзнателните предположения за това което правим, за преследването на това което преследваме, за разработването на това което разработваме, за описването на това което описваме, за мисленето в модела субект-обект през цялото време и никога да не почиваме в изначалното пространство на блаженство, никога да не познаваме себе си в своята голота. Вие трябва да откриете самоизмамата която това поведение представлява. Вие трябва да видите погрешните предположения,  погрешните  вярвания  които  подхранват  този  начин  на действие. Кой друг ще го направи вместо вас? Кой друг ще спре вашия ум и ще ви даде да познаете Себето? Само вие можете да направите това.

Но както е и за всяко нещо, вие трябва да го искате повече отколкото искате нещо друго. Ако го нямате, това означава, че не го искате. Кое е това, което искате малко повече, бъдете честни за това, проучете как манипулирате неща опитвайки се да получите това, включително и моето време, и вижте защо искате това повече отколкото, да речем, себепознание директно тук и сега. Защо искате това повече отколкото промяна на състоянието, тръгвайки от личния аз към превръщане във визията, или от личния аз към превръщане в Аза или да почиваме в Източника? Какво пречи на тази промяна на състоянието да е постоянна сега, да е избрана като най-важната за вас сега? Защо увековечавате други цикли, вие трябва да вярвате че нещо липсва сега. Без вярване за липса вие нямате достатъчно гориво за неавтентични цикли и модели, и описания, и стратегии. Вие не можете да манипулирате когато сте убедени за безкрайното изобилие което е тук и сега. Само когато вярвате, че не сте осъществени и че нещата не са перфектни, имате гориво да манипулирате и да правите стратегии, и да сте неавтентични. Себето е голо и свободно и невинно, то не може да е неавтентично. Бъди тъй както Себето Е. Свети тъй както Бог Е.

Имай повече вяра в блаженството, отколкото в материята. Всичката материя се върти около това, че нещо липсва и аз трябва стратегически да планирам своя път към безопасност, сигурност, опазване, поддържане, разширяване, натрупване. Всичко това е базирано на липсата.

Когато ние почиваме в блаженство и обстоятелствата даже започват да изчезват от поглед, защото сме толкова потопени в Бог и в блаженство, това не означава, че ние не сме на разположение, нещата ще текат през нас, действие ще произлезе от това, от Източника, естествено, интелигентно, спонтанно, без предварителна медитация. Това не е поведение, а поток, не е поведение, а интелигентност в действие, любов в действие, свобода в действие. Няма никой във вашия мозък, който да го прави, а действа Източника, вие сте по-скоро като огледало. Това изисква изчистване, празнота, ангажираност, посвещаване на това, което е чисто и в което няма непрекъснатост. Източникът не знае непрекъснатост, Той просто Е през цялото време. Но той не знае линейност, непрекъснатост и време. Той Е спонтанно винаги свободен, вече тук, вече сега, няма нищо в ума ви което да не е проекция на това вечно свободно, вечно свежо,  вечно  будно,  вечно  налично,  винаги  сега,  съществуване,  любов, блаженство, пространство, будност, Бог, Аз Аз, чисто същество, съществуване, блаженство.

Няма нищо друго, от което дадено нещо би могло да бъде направено, така че вашите проблеми са вече завинаги освободени, такива каквито са. Отново, това е Абсолютния подход, това не е осъзнаване на Абсолюта, но е по-Абсолютен подход. Това е директен подход на това да почиваш и познаеш изначалната природа на всички явления. Тъй като няма нищо друго, от което нещо би могло да се направи, следователно всичко което се появява е вече направено от блаженството, което търсиш. Това означава, че твоят конфликт е направен от любов, много директно. Това може да се преживее конфликт съставен от любов. Страданието е направено от прозрачност, яснота, осъзнаване. Всички явления са светлина, която е динамичната енергия на съзнанието. Вече всичко почива в съзнанието, вие просто може би не го виждате още, но когато спрете ума и почивате с нещата, такива каквито са, вие ще видите че явленията, каквито са, вече почиват във вечното осъзнаване. Не е нужно да се отстранявате от нещо, не е нужно да манипулирате какво се проявява. Това което се проявява е вече съвършенството което търсите, просто му позволете да бъде и умрете, умрете в това което Е и вие ще умрете в Любовта.

Не се опитвайте да контролирате и съдите и обвинявате и описвате и разделяте на части и сегменти, и да правите стратегии около тези изкуствени части на описанието. Просто им позволете да бъдат и се изправете пред факта, че вашите проблеми също са Бог, защото какво друго биха могли да бъдат, освен самото Съществуване. За да създадат вашите проблеми няма друга субстанция, освен Аза никъде в сътворението. Сътворението е основано на Източника, затова всичко което може да преживееш, включително нещата които не харесваш, включително нещата за които си повярвал, че са пречки или проблеми за разбирането или щастието, тези двете са направени от осъзнаване/любов/светлина. Когато им позволиш да бъдат точно такива каквито са и спреш описателния ум, стратегът, тогава започваш да виждаш природата на явленията, вместо описанията на явленията, вместо осъждането и етикетите и историите, ти започваш да почиваш в изначалната природа на всички явления. Осъзнаването е неотделимо от явленията, формата е неотделима от безформеното; почиването с формите е същото като почиването с безформеното. То е просто почиване, осъзнаване на неговата природа, да бъде това на което не можеш да дадеш форма или име. То просто е. Позволи на сърцето си да се отвори за осъзнаването на Бог, светещ по този инстинктивен начин, преди ума, инстинктивен. Това е едно инстинктивно осъзнаване на едното творение, съдържащо всички преживявания – блаженство, съществуване, любов, пространство, различни качества на същото съществуване. Както влажността и течливостта са качества на водата, които не можете да отделите от водата, няма вода без течливост, няма вода без влажност. Няма Аз без блаженство, без да е любов, съществуване, пространство. Вие сте пространството, от което са направени предметите. Всъщност, на практика няма никакви обекти защото от какво друго биха съществували те, те биха се нуждаели от независима природа, нещо различно от единното безкрайно сътворение. Но съществува само единното безкрайно сътворение защото то е безкрайно, то е всичко, то е едно.

Ние си представяме, че нашите мисли, нашите емоции, нашите проблеми, нашите препятствия, нашите житейски обстоятелства, нашите партньори, нашите кучета, че те идват от някъде другаде, че са направени от плът и кости, но не са. Те са безформено съзнание, те са Буда, вече, вечно перфектни. Просто почивай! Просто умри! И виж какво ще се случи. Всъщност, много малко се случва тогава. Вие просто сте, продължавате да бъдете и това се разширява в по-перфектно, девствено, преживяно състояние на потопеност, на блаженство.

И това излъчване ще започне да доминира над твоите действия, над твоите стратегии и отговори. За теб. На практика, това тогава се превръща в теб, ти ставаш това, ти се идентифицираш с Източника, а не с явление. Ти ставаш полето, а не обектите, не егоистичния предмет, който получава своето благополучие от усещането за аз, от виждане на обекти и тяхното описване. Виждаш ли, без описване, ако стоиш достатъчно дълго без да описваш, чувството че си обект на обекти изчезва и остава само неописуемото съществуване на любов, блаженство, осъзнаване. Това е Бог, само Бог Е, само това което Е, Е. Това което не е, не е. Така че не се притеснявай за това. Само съществуването Е, така че отиди в съществуването и разбери че някак си само това съществува, останалото няма съществуване, а е само проекция, празна проекция, илюзия. Почивай като Бог, отново и отново.

Блаженството ще премахне перспективата на материята. Някак си в това почиване вие знаете, че някой се е погрижил за всичко, това за което по-рано бяхте загрижени, някой се е погрижил за него, няма нужда да се тревожиш. Времето и пространството и събитията и явленията, те са изначално управлявани от това безкрайно поле на безкрайна интелигентност при всички случаи, така че можеш да си починеш като тази интелигентност, за да можеш да израснеш в интелигентност, да се подравниш с тази интелигентност и да танцуваш, и да си, и да дишаш, и даже да мислиш в хармония с Дао тази изначална хармонична природа на всичко което е единствения Безкраен Творец.

Всички неща се появяват във вас, вие сте източникът на всички неща. Какво бихте могли да преживеете извън себе си или без себе си? Себето е източникът на всички явления, почивай като себето и почивай като всичко и потенциала на всичко. Освободи се от привързаностите си, ако можеш, ако искаш. Готов ли си просто за блаженство, или имаш нужда да извлечеш блаженството от това че си постигнал определено състояние или романтична връзка, или споразумение, потвърждаване? Този тип на блаженство ли искаш? Той е много, много краткотраен и има много, много дълги прекъсвания на борба и преследване, и терзаене, и притесняване за това че не сме достатъчно добри, и толкова усилено се опитваме като разрушаваме своята система яло) в процеса, и не обичаме себе си в този процес. И всичко това само за тези две секунди на всеки две години на успех, удовлетворение и получаване на любов. Ако имате късмет две секунди на всеки месец. Ако наистина сте се справили добре две секунди на ден. Но въпреки това, вижте, вие не бихте платили да отидете да гледате кино, което след всеки 2 секунди има прекъсване от 24 часа. После отиваш да си купиш пуканки и разрушаваш тялото си и чакаш, и чакаш, чакаш за онзи момент когато можеш да се върнеш обратно в киното, най-после седнал с пълна кофичка с пуканки и диетична Пепси мях), толкова развълнуван, в тръпнещо очакване на тези 2 секунди на съвършенство. После филмът започва и даже преди да имате възможност да си вземете хапка пуканки, започва следващото прекъсване от 24 часа.

Това е състоянието на човечеството и ние го наричаме търсенето на щастие. Но като се има предвид съотношението между реалното преживяване на щастие и борбата, преследването и опитите, можем също така да го наречем: играта да вярвам, че ми липсва всичко което съм“. Ние не играем играта на щастие, ние играем играта на страдание, и когато ни се дадат ключовете за освобождение, ние по своя воля продължаваме да не слушаме тези указания и продължаваме да сме пристрастени към прекъсванията и преследването на тези две секунди на блаженство.

Какво  очаквате?  Очаквате  ли  романтична  връзка?  При  която  ще  получите  идеалното  количество  утвърждаване  така  че  мисъл-формата,  която  първо  на  първо  не  сте  вие  но  си  мислите  че  сте,  да  може  да  се  поддържа  и  да  издържа,  и  да  е  утвърдена  за  да  сте  щастливи  във  фалшивия  аз?  Така  ли  се  надявате  да  се  развият  нещата?  Това  звучи  като  приятно  бъдеще.  Чакате  ли  следващото  хранене,  следващата  пица,  може  би?  Всъщност  това  вероятно  би  си  струвало  повече.  (смях)  Поне  можете  да  си  купувате  пица  токова  често  колкото  искате  и  тя  ще  прави  всичко,  каквито  и  прищевки  да  имате.  Можете  да  я  ядете,  можете  да  се  втренчвате  в  нея  (смях),  можете  да  й  махнете  сиренето  и  да  изядете  само  нейния  глутен  (смях)  или  да  дадете  глутена  на  кучето  си  и  да  изядете  само  сиренето;  да  я  нарежете  на  малки  парченца  или  да  се  опитате  да  набутате  всичко  наведнъж  в  устата  си.  При  всички  случаи  тя  няма  да  се  оплаква  и  ще  прави  всичко  каквото  я  накарате.

На  какво  се  надявате,  какво  чакате?  Пари?  Пари  ли  чакате?  И  после  какво,  вие  даже  не  знаете  какво  по  дяволите  да  правите  с  тях  когато  ги  имате.  Когато  ги  имате  ще  тичате  наоколо  като  маниак  без  да  знаете  какво  да  правите  с  тях.  Още  не  сте  щастливи,  защото  сте  направили  източника  си  външен,  вие  сте  се  обърнали  навън  отдавайки  всичката  си  сила.  Сега  аз  съм  щастлив  защото  разбрах  че  мога  да  направя  това  с  тялото  си.  Но  кога  правенето  на  нещо  с  тялото  ви  ви  е  донесло  трайна  изпълненост  с  Източника?

В  момента  включен  ли  е  някой  от  микрофоните  с  дръжка?  Ако  е  така,  бихте  ли  го  изключили?  –  Не,  добре.

Чакате  ли  пари,  кой  чака  пари,  вдигнете  ръка!  Никой?  Никой  няма  тази  действаща  програма  –  не  вярвам  и  грам  на  това!  (смях)  Кой  очаква  това  освобождение,  което  парите  ще  ви  донесат?  Нали,  това  е  програма,  ние  сме  абсолютно  възпитани  с  нея.  Сега  може  по-добре  да  разбирате  нещата,  но  това  не  означава  че  програмата  е  спряла  да  работи,  нали?

Кои  очакват  средства,  средствата  да  бъдете  тези  които  сте,  средствата  да  правите  това  което  искате,  средствата  да  отидете  там  където  искате,  нали?  И  за  повечето  от  нас  парите  са  преобладаващ  символ.

Аз  бих  бил  наистина  щастлив  ако,  отново,  вие  приятели  можете  да  си  тръгнете  от  този  ритрийт  без  да  желаете  абсолютно  нищо.  Без  да  очаквате  нищо.  Без  да  се  надявате  на  нищо  в  бъдеще.  Нито  на  романтична  връзка,  нито  на  компания,  нито  на  утвърждаване,  нито  да  чакате  момента  когато  можете  да  започнете  самите  вие  да  сте  учител,  нито  докато  не  получите  вниманието  което  искате,  нито  докато  нямате  банковата  сметка  която  искате,  нито  докато  не  изчезнат  данъците  –  добре,  последното  можете  да  го  задържите  (смях).  Но  страшно  бих  се  радвал  за  вас  ако  можете  да  си  тръгнете  от  този  ритрийт  без  да  имате  никакво  друго  желание,  освен  данъците  да  изчезнат,  но  с  изключение  на  това  да  бъдете  напълно  щастливи.  (смях)

Шегувам  се,  разбира  се.  И  така,  поставете  себе  си  в  състояние,  представете  си  себе  си  във  версия,  в  която  нямате  никакви  желания.  Какво  би  изисквало  това,  как  бихте  могли  изцяло  да  стоите  в  силата,  повече  да  не  искате  нищо,  и  си  представете  пространството  което  става  на  разположение  в  същия  миг.  Какво  би  правил  вашият  ум  ако  не  е  зает  да  прави  стратегии  за  някаква  тайна  подсъзнателна  надежда,  основана  на  друго  тайно  подсъзнателно  вярване,  че  нещо  в  този  момент  не  е  перфектно?

Така  че  вие  рисувате  върху  девствената  перфектност  на  живота,  какъвто  е,  с  вярване  за  липса  и  после  рисувате  върху  това  вярване  за  липса  със  стратегия.  И  сега  се  надявате  на  резултат.

Между  другото,  Анураг,  аз  точно  определих  намерението  за  края  на  този  ритрийт,  което  е:  искам  да  си  тръгнат  от  този  ритрийт  без  повече  да  искат  нищо.

Да  си  в  състоянието,  в  което  повече  нищо  не  искаш.  Представете  си  пространството,  което  е  налично,  чистата  радост,  блаженство,  свобода,  творчески  способности  и  естественото  служене  на  другите,  което  става  лесно  достъпно  когато  се  освободите  от  илюзията,  че  има  нещо  липсващо  точно  сега.  Че  трябва  да  правите  стратегия  за  действията  си,  че  трябва  да  излезете  от  ритрийта  за  да  я  осъществите.  Ако  можете  да  премахнете  или  да  видите  през  това  първоначално  вярване  за  липса,  че  нещо  във  връзка  с  вас  в  момента  не  е  перфектно,  липсва,  че  имате  нужда  от  нещо  –  пари,  романтична  връзка,  кариера,  просветление.  Когато  сте  имали  най-малко  желания  сте  били  най-  будни,  не  е  ли  така?  Били  сте  в  най-голяма  степен  на  разположение  на  съществуванието,  каквото  е,  и  жива  спонтанна  синхроничност,  с  която  поток  от  интелигентни  събития  просто  се  появява  на  екрана  на  вашето  съзнание,  когато  сте  чисти  и  на  разположение,  и  почиващи.  Вдигнете  ръка  ако  сте  зървали  това!

И  в  този  момент,  имахте  ли  много  желания  и  надежди,  и  стратегии  да  стигнете  до  тези  желания  и  надежди,  нали?  –  Не.  Вие  бяхте  на  разположение,  бяхте  осъществени.  И  помните  ли  в  това  състояние  вие  сте  били  естествено,  вие  сте  били  в  състояние  на  съществуване,  което  по  самата  си  своя  природа  е  в  естествена  служба  на  цялото,  цялостността  на  сътворението.  Помните  ли  това?  Просто  чувство  на  преливане,  на  лъчезарност,  на  отдаденост,  на  непланирана,  не  предварително  медитирана,  необуздана,  спонтанна  интелигентност.  Помните    ли?    Били    сте    просто    присъстващи,    били    сте    просто    на  разположение.  Точно  там,  изцяло,  изцяло  тук,  защото  не  бяхте  изгубени  в  концепции,  в  бъдеще,  в  резултат.

Колкото  сте  по-осъществени,  дали  това  ще  бъде  чрез  проучване,  изкореняване  на  идеите  за  липса,  които  мотивират  вашите  сегашни  стратегии  и  доминират  вашия  ум,  или  чрез  подравняване  с  вашето  призвание  докато  сте  тук,  много  мощно  подравняване  с  това,  или  чрез  директно  почиване  като  безусловното  състояние,  незабавно  сега.  При  всяко  от  тези  условия,  когато  са  направени  изцяло  и  истински,  вие  сте  напълно  присъстващи  и  на  разположение.  Няма  никаква  проекция  на  надежда.

Така  че,  представете  си  себе  си  след  3  дни,  излизате  от  тези  врати  без  даже  да  очаквате  с  нетърпение  своя  живот.  Сега,  ако  сте  изкушени  в  последния  ден  да  зададете  въпроса:  „Как  да  поддържам  това  когато  се  прибера  в  къщи?“  –  вие  не  сте  схванали  идеята.  (смях)  Разбирате  ли  това?

Можете  ли  да  бъдете  без  желания?  Вижте  колко  радостни  ще  станете.  Ами  ако  точно  вашите  желания  са  тези,  които  ви  разрушават  всеки  един  ден,  които  ви  нарязват  на  парчета;  ами  ако  проблемът  е  в  това  толкова  усилено  старание  да  стигнете  някъде,  вместо  просто  да  бъдете,  да  бъдете,  да  бъдете  и  да  позволите  на  това  да  създаде  живот  за  вас?

Да  бъдете  будни,  да  бъдете  истински,  да  бъдете  на  разположение,  без  да  се  опитвате  да  изпълните  нещо.  Ами  ако  това  е  промяната  на  състоянието,  която  сте  способни  да  направите  точно  сега?  Но  после  историята  свършва,  нали,  ритрийта  свършва,  а  вие  сте  платили  за  него,  така  че…  Ще  се  изненадате  да  видите  смешни  неща,  като  стратегии  които  се  случват  в  подсъзнателния  ум,  истории  като:  „Е,  аз  мога  да  си  представя  това,  но  ще  почакам  до  края  на  ритрийта  защото  все  пак  искам  да  взема  това,  за  което  съм  дошъл  тук.  Затова  аз  все  още  не  искам  това,  за  което  съм  дошъл  на  този  ритрийт,  защото  съм  платил  за  него,  а  има  още  3  оставащи  дни.  Така  че  нека  да  взема  малко  повече  от  това,  което  искам,  преди  да  взема  това  което  искам,  преди  да  избера  какво  наистина  искам“.

Има  толкова  много  смехотворни  стратегии.  За  да  ги  видим,  нека  просто  разгледаме  тези,  добре  днес,  нека  видим  тези  стратегии  и  нека  им  се  посмеем.  Нека  просто  си  прекараме  много  забавно  като  бъдем  наистина  присъстващи  и  да  се  посмеем  на  себе  си,  докато  повече  не  можем  да  вярваме  на  тези  стратегии.  Нека  просто  да  се  позабавляваме  с  намерението  да  си  тръгнем  от  този  ритрийт  без  да  искаме  нищо.  И  всъщност,  ако  сме  наистина  непреклонни,  това  ще  се  преведе  като  ако  аз  наистина  няма  повече  да  подкрепям  тези  вярвания,  това  ще  се  преведе  като  напускане  на  този  ритрийт  сега  или  днес.  Е,  сега.  СЕГА!  Без  да  искате  нищо.  Защото  не  можете  да  постигнете  да  не  искате  нищо  след  два  дни!  Повярвайте  ми,  ако  не  го  правите  сега,  няма  да  го  правите  и  след  два  дни  защото  между  сега  и  тогава  вие  ще  изгубите  всичкото  вдъхновение  и  указания  и  стимул,  които  точно  сега  имате  лесно  достъпни  в  много  по-голяма  степен,  отколкото  след  два  дни  след  като  сме  правили  още  беседи.  Какво  би  се  променило  в  ориентацията  на  група  хора,  група  от  интелигентни  хора  или  поне  хора  които  се  опитват  да  станат  интелигентни,  които  се  събират  заедно,  когато  те  нямат  никакви  желания  за  личния  аз  и  никакви  проекции  даже  за  другите,  а  са  просто  на  разположение  в  пространството  което  Е?  Как  това  би  променило  природата  на  събитие  като  това  –  събиране,  то  повече  не  е  събитие,  а  е  събиране,  ние  се  събираме.  Защо?  Какво  ще  се  случи,  какво  ще  възникне?  С  какво  ще  е  по-  различно?  –  Празнуване?

Забелязали  ли  сте,  че  във  вашите  взаимоотношения,  както  с  вашите  деца,  така  и  с  партньора  ви  или  даже  с  родителите  ви,  вие  ще  сте  много  повече  естествено  въодушевени  да  бъдете  изцяло  с  тях  и  да  се  ангажирате  и  да  давате  от  себе  си,  когато  сте  на  разположение,  отдадени?  Едно  от  най-стресиращите  неща  в  една  връзка  е  да  не  сте  на  разположение,  нали,  и  да  очаквате  неща  един  от  друг.  Но  от  енергийна  гледна  точка,  защо  не  се  наслаждаваме  истински  на  връзките  –  обикновено  това  е  защото  не  сме  на  разположение.  Ние  сме  заети  с  желания,  стратегии  за  да  постигнем  нещо  и  няма  нищо  лошо  в  това  да  играеш  вълнуваща  игра  и  да  се  раздаваш  изцяло  в  нея  и  да  играеш  с  илюзията  на  резултат  и  различни  вероятности  и  различни  играчи  в  играта.  Няма  нищо  лошо  да  играете  тази  игра,  но  ако  тази  игра  е  базирана  на  състояние  на  липса,  те  ще  бъде  замърсена  и  ще  бъде  използвана  за  задоволяване  на  себето,  с  надеждата  че  така  можем  да  го  задоволим.  Отново,  вие  не  бихте  отишли  да  гледате  филм  ако  след  всеки  2  секунди  го  спират  за  24-часово  прекъсване.  Просто  не  бихте  платили  да  гледате  този  филм.  Така  че  защо  живеете  живота  си  по  този  начин?  Защо  чакате  за  тези  2  секунди  на  съвършенство  от  обстоятелства,  когато  можете  да  бъдете  изпълнени  с  Източника,  да  бъдете  в  Източника  постоянно,  свободни  от  този  линеен  сюжет,  просто  бъдейки  на  разположение  и  тогава  интелигентността  естествено  ще  действа  чрез  вашата  система  и  ще  я  изчисти  и  изцели  от  минали  изкривявания,  много  бързо.  Тя  буквално  ще  преоформи  самата  структура  на  вашето  етерно  и  физическо  тяло  така  че  да  съответства  на  оригиналния  модел  на  това,  на  което  сте  дошли  да  бъдете  тук,  което  сте  изкривили  с  времето  с  други  мисли  и  идеи  за  липса  и  програмиране.  Когато  премахнете  това  програмиране,  което  се  премахва  мигновено  когато  отстраните  причината  да  искате  неща,  ако  повече  не  искате  неща  вие  сте  напълно  на  разположение,  този  мощен  процес  на  чистене  и  изцеляване  започва  веднага  или  бързо,  и  се  случва  това  изчистване.  И  Бог  може  да  дойде  през  вас  и  да  свети  през  вас  по  уникалния  начин,  по  който  сте  проектирани  да  бъдете  тук  като  част  от  ребуса  на  възнесението  на  човечеството  по  това  време.  Вие  даже  не  е  нужно  да  мислите  за  това,  то  просто  се  случва  структурно,  енергийно  вътре  в  илюзията  на  тялото,  на  ума,  на  колектива  от  който  сте  част.

Така  че  това  би  променило  естеството  на  събиранията.  Няма  да  е  нужно  да  се  оттегляте  от  нещо,  ще  трябва  да  се  оттеглите  от  собствения  си  ум,  вие  вече  ще  сте  тази  свобода  и  сега  тази  наличност  ще  дойде  заедно  с  единствената  цел  просто  да  бъдете  заедно  и  да  играете  и  създавате  в  съответствие  с  вашата  естествена  интелигентност.  Но  това  ще  бъде  управлявано  много  естествено  и  автоматично  и  спонтанно,  няма  да  е  нужно  да  планирате  да  идвате  тук,  няма  да  е  нужно  да  планирате  какво  ще  правите  или  какво  ще  искате,  наличността  ще  се  появи  по  един  много  спонтанен  начин.  Отново,  ако  си  играете  с  вашето  дете  и  си  прекарвате  страхотен  ден  в  парка,  много  просто,  но  денят  е  страхотен  защото  вие  сте  напълно  отдадени  на  разположение,  и  се  случва  спонтанност,  вие  нищо  не  планирате,  просто  сте  в  радостта  на  това  да  сте  способни  да  познаете  Бог  в  своето  дете,  в  себе  си  и  в  свободата,  и  в  слънчевото  време  и  в  стръкчетата  трева,  които  ви  предоставя  денят.

Какво  виждате?  Моля?  Може  ли  да  включим  микрофона?  Не  работи. 

Питаща:  Така  добре  ли  е?

Бентинио:  Да.

Питаща:  Добре.  Чувствам  се  страхотно!  (смях)  Съвсем  перфектно. 

Бентинио:  Съвсем  перфектно?

Питаща:  Да.  (смях)  Невероятно  усещане  да  съм  отново  у  дома. 

Б.:  Да  си  у  дома?

П.:  Да.

Б.:  Чудесно!  Видя  ли  нещо,  което  докосна  твоето  място  на  гъдел? 

П.:  Да,  хаха.

Б.:  Когато  стоим  в  истината,  всичко  което  сме  смятали  за  истина  сега  ни  изглежда  някак  си  забавно.

П.:  Можах  да  видя  себе  си  като  много  малко  момиченце,  щастлива,  радостна,  ахх,  на  френски:  „…фраза  на  френски…“  Времето  не  съществува.

Б.:  Можеш  ли  да  говориш  на  нашия  език?  (смях)  Тя  всъщност  говори  нашия  език  или  не?  Добре.

П.:  Времето  не  съществува. 

Б.:  Времето  не  съществува? 

П.:  Не.

Б.:  Добре.

П.:  И  аз  съм  като,  точно  като..  много  отдавна  се  докоснах  до  вечността. 

Б.:  Да.

П.:  Да,  това  е.

Б.:  Това  е,  което  е  неуязвимо,  ето  защо  тогава  животът  става  забавен. 

П.:  То  е  невероятно!

Бентинио:  Наистина  е.  Чудесно.  Благодаря  ти,  красиво!

 

Източникът  е  неуязвим,  Източникът  е  вечен,  Източникът  е  безкраен,  така  че  от  място  изпълнено  с  Източника  животът  е  игра,  а  не  заплаха.  От  гледната  точка  да  си  личност  в  тяло,  която  има  нужда  да  постигне  нещо  за  да  докаже  своята  стойност,  всичко  е  заплаха,  всичко  е  възможност  за  манипулиране  за  да  си  осигуриш,  че  нещо  остава  по  определен  начин,  а  други  неща  –  не.  Това  не  е  начина  да  живееш  и  той  не  е  автентичен  и  не  е  естествен,  не  е  органичен  и  определено  не  е  приятен.  Защото  не  е  в  тон  с  Източника,  всичко  което  не  е  подравнено  с  Източника  ще  се  чувства  ужасно.  Когато  се  свържете  с  тази  вечност,  дали  чрез  преки  средства  –  аз  работих  да  позная  вечното  директно

„щрак“,  ние  трябва  да  си  изработим  деликатност  за  да  можем  да  направим  това,  но  то  е  възможно  и  е  много  директно,  вие  просто  сте  и  познавате  Източника  в  безкрайната  природа  на  това,  във  вечната  природа  на  това.  Пряко  познаване.  Тези  са  централните,  вътрешните  кръгове  на  ученията  Хиндуизъм,  Будизъм,  те  всички  имат  една  тайна  вътрешна  сърцевина  на  прекия  път,  която  е  просто

„щрак“  –  вие  вече  сте  свободни.  И  това  е  познаването  и  в  това  няма  стратегия.

Отново,  единственият  друг  работещ  подход  е  да  проучите  и  да  опознаете  чрез  процеса  на  съзерцаване  и  проучване.  Но  когато  се  докоснем  до  тази  вечност  на  Източника  вътре,  животът  се  променя  от  това  да  е  сериозна  заплаха  в  това  да  е  игрива  възможност  просто  да  бъдем  и  да  позволим  на  този  поток  да  твори  и  да  бъдем  спонтанни,  и  да  разпространяваме  любов,  радост  и  светлина,  да  разпространяваме  посланието  на  Единствения  Безкраен  Източник  чрез  своя  уникален  модел,  умения,  таланти,  подход,  каквото  и  да  е,  каквото  се  появи.  Но  вие  не  го  взимате  на  сериозно,  вие  не  можете  да  сте  изпълнени  с  Източника  и  едновременно  с  това  да  се  идентифицирате  с  личността  която  смятате  че  сте.  Просто  не  става  така,  вие  или  сте  изпълнени  с  Източника,  или  сте  идентифицирани  с  личността  и  сте  мотивирани  от  личността,  която  смятате  че  трябва  да  защитавате.  Затова  толкова  много  от  нас,  даже  когато  душите  ни  хлопат  на  вратите  ни,  на  задната  врата  на  сърцата  ни,  все  по-силно  и  по-силно  и  по-силно,  защото  времето  изтича  от  физическа  гледна  точка,  а  ние  не  обръщаме  внимание  и  това  създава  все  повече  и  повече  катализатори  за  да  се  събудим,  да  обърнем  внимание.  То  хлопа  на  вратата  на  сърцето  ни  с  това  желание,  тази  страст  да  е  свободно,  да  е  игриво,  да  знаеш  че  ти  вече  си  едно  с  Източника,  ти  вече  си  у  дома,  нищо  не  може  да  ти  се  случи,  започни  да  живееш  за  висшето  благо  на  цялото.  Бъди  този  фонтан  на  жизнерадостна,  изобилна,  изпълнена  с  Източника  спонтанност.  Но  вие  си  пречите  по  много  болезнен  начин,  пречите  на  енергията  си,  която  иска  да  излезе  от  вас,  вие  ѝ  пречите  когато  живеете  за  личността  която  смятате  че  сте.  От  тази  гледна  точка  всичко  е  заплаха.

Някой  музика  ли  пуска?  (смях)  Или  може  да  идва  отвън.

Болката  която  сте  преживели  през  целия  си  живот  в  известна  степен  е  в  това  че  сте  се  движили  срещу  течението  на  собствения  си  Източник,  не  приемайки  безопасността  която  е  вече  тук,  неуязвимостта  на  вечността.  Така  че  когато  се  подравним  с  тази  вечност,  ние  се  превръщаме  в  тази  вечност  и  започваме  да  изхождаме  от  и  да  сме  на  разположение  от  тази  вечност.  И  тя  изцяло  променя  правилата  на  играта  да  си  въплътен  в  илюзията.  Сега  играта  се  вижда  като  игра,  сега  вече  не  страхувате  да  играете,  да  сте  на  разположение.  И  даже  не  е  в  това,  че  вие  играете  играта,  а  в  това  че  вие  сте  толкова  изцяло  вътре,  вие  сте  толкова  потопени,  вие  сте  толкова  неизбежния,  най-заземен  фон  на  вас,  че  от  тази  стабилност,  от  тази  вечност  играта  просто  експлодира  като  спонтанни,  динамични,  интелигентно  насочвани  фойерверки  в  небето:  „пух,  пух,  пух,  пух“.  Никой  не  може  да  бъде  накаран  да  прави  всичко  това,  никой  не  прави  своето  призвание,  никой  не  прави  живота,  никой  не  прави  радостни  преживявания.  Ако  се  вгледаш  дълбоко  в  това  ще  видиш,  че  то  не  е  и  нещо  което  се  случва  идвайки  отвън,  върху  което  нямаш  контрол,  не  е  това,  а  е  Източника,  неговата  динамична  енергия  отразяваща  твоето  подравняване.  И  тя  се  появява,  тя  възниква,  тя  се  проявява  вътре  във  вас,  вътре  във  вашето  съзнание.  Така  че  играта  какво  се  прожектира  на  екрана  на  вашия  Източник,  на  вашето  съзнание,  се  променя  в  съответствие  със  степента  на  подравненост  с  вечната  истина  на  тази  изпълненост  с  Източника,  спрямо  подравнеността  с  идеите  които  сте  си  изработили  с  времето,  които  сега  пречат  на  този  спонтанен  поток  който  иска  да  се  случи.  Там  са  всички  тези  ракети,  които  са  готови  да  бъдат  стартирани,  тези  фойерверки,  и  те  всички  са  запалени  и  фитилът  става  все  по-къс  и  по-къс,  а  вие  се  опитвате  да  им  попречите  да  избухнат,  опитвате  се  да  ги  контролирате,  страхувате  се,  може  би  това  не  е  идеално,  може  би  не  е  това.  Но  от  мястото  на  вечността  вие  нямате  подобен  страх,  вие  сте  на  разположение  и  тази  отдаденост  е  това  което  създава  преживяването  на  игра,  преживяването  на  безгрижие,  преживяването  на  радост,  преживяването  на  свързаност,  по-дълбока  свързаност,  преживяването  на  споделена  полза  и  всичко  това  пак  е  направено  от  илюзия,  но  е  изградено  от  това,  което  е  съществено,  което  е  Източника,  това  което  е  реално,  това  което  е  трайно.  Всичко,  което  идва  и  си  отива,  е  създадено  от  това,  което  не  идва  и  не  си  отива,  затова  е  игра.  Отново,  не  можете  да  имате  обекти  без  пространството,  в  което  те  възникват.  Аналогично,  не  можете  да  имате  преживявания  без  пространството  на  съзнанието  в  което  те  да  се  появят,  без  силата  поради  която  те  могат  да  бъдат  познати  и  да  се  появят.  Проявленията  са  неотделими  от  Източника,  Източникът  който  е  вашето  съществуване,  самата  най-дълбока  същност  на  Аз  Съм  е  това,  което  проектира  тези  преживявания,  така  че  когато  се  подравните  с  тази  вечност,  дали  чрез  живот  изпълнен  с  Източника  или  чрез  медитиране  пряко  върху  Източника,  така  задълбочавате  своето  подравняване,  предавате  своето  посвещаване  на  Твореца.  И  тогава  дисплеят  се  променя  от  собствената  си  интелигентност  и  вие  ставате  едно  с  тази  интелигентност  все  повече  и  повече,  и  все  по-малко  и  по-малко  ще  говорите  чрез  ума  си.  Тогава  все  повече  и  повече  говоренето  просто  се  появява,  както  и  всичко  останало  се  появява.  Говоренето  просто  се  появява,  повече  няма  никой  който  да  върши  говоренето.  Вие  сте  толкова  отдадени,  че  Източникът  говори  и  насочва  и  мисли  и  прави  стратегии  –  всички  тези  неща,  които  вашата  мисъл  правеше  преди,  сега  просто  сте  техен  свидетел  как  те  се  появяват,  танцуващи  в  хармония  с  Дао,  с  интелигентността  на  Твореца,  която  не  може  да  бъде  направена,  никога  не  може  да  бъде  направена,  никога  не  може  да  бъде  измислена.  Вие  не  можете  да  си  измислите  път  към  интелигентността,  вие  само  можете  да  бъдете  по  интелигентен  начин  и  после  мислите  интелигентно  ще  ви  помогнат  да  играете  играта,  за  която  сте  тук  да  играете.

Когато  сте  най-отдадени  тогава  идват  вашите  вдъхновения,  нали?  Когато  си  мислите  че  сте  заети  и  ангажирани  защото  имате  желания,  желания  различни  от  това  което  е,  вие  отлагате.  Ако  нямате  никакви  други  желания,  не  можете  да  отлагате,  отлагането  не  може  да  съществува,  то  не  е  нещо,  то  е  измислица,  отлагането  е  изкуствена  структура.  То  е  във  връзка  с  друга  референтна  точка,  то  пак  е  изкуствена  структура,  която  е  базирана  на  друга  изкуствена  структура.  Така  че  ако  се  отпуснем  в  Източника,  ние  се  отказваме  от  всичко,  само  2  до  5  секунди  в  пълна  смърт.  Просто  убийте  себе  си  психологически.  Елате  чисти,  елате  отворени  в  Източника.  Кажете  на  Източника:  „Аз  съм  отворен  и  на  разположение.  Да  бъде  Твоята  Воля!  Аз  не  знам,  знам  само  че  Аз  Съм  и  аз  съм  на  разположение.“  Елате  чисто  по  този  начин,  станете  чисти  по  този  начин,  всеки  един  ден  посвещавайте  себе  си,  отдавайте  себе  си  на  Източника  и  на  Неговата  визия  за  просветено  човечество.

Така  че  в  живота  ви  остават  само  2  важни  неща:  прякото  познаване  на  Източника,  въплъщаване  на  Източника  и  Неговата  визия  за  най-свързаната  с  вас  част  от  илюзията,  която  в  случая  е  Земята,  това  е  сега  вашето  преживяване  в  голямата  илюзия  на  сътворяване.  И  така,  отпуснете  се  в  Източника  и  бъдете

100%  на  разположение  на  това  как  тази  интелигентност  иска  да  се  прояви,  това  е  което  обикновено  наричам  „визията“,  станете  визията.  Пастирът  е  станал  визията,  Огледалото  е  станал  Източника,  и  в  двата  случая  е  прекрасно.  (бел.прев.  „Пастир“  и  „Огледало“  са  висши  типове  съзнание)  Ако  посветите  себе  си  на  визията,  вие  ставате  визията,  вие  надраствате  човешката  природа,  вие  надраствате  идеята  да  бъдете  определено  нещо,  да  бъдете  човек.  Вие  повече  не  сте  човек,  вие  сте  станали  визията.  Ето  защо  можете  да  правите  изключителни  неща  от  това  състояние,  затова  можете  да  живеете  удивителен  живот,  оттам  идва  куражът.  Всъщност  никой  не  е  по-смел  от  някой  друг;  просто  някои  същества  са  по-наясно  кое  е  истина.  Когато  си  наясно  кое  е  истина,  поведението  ти  се  променя  и  страхът  изчезва,  или  поне  отношението  към  появата  на  страх  е  променено.  В  същността  си  ние  сме  толкова  смели  колкото  всеки  друг,  говорейки  структурно,  но  просто  сме  невежи  за  истината  кои  сме.  Колкото  сме  по-невежи  за  истината  кои  сме,  толкова  сме  по-уплашени  и  толкова  повече  нашият  кураж  е  замъглен,  неясен;  колкото  сме  по-наясно  за  това  кои  сме,  толкова  по-малко  страх  имаме,  толкова  по-малко  сме  замъглени  и  по  този  начин  нашите  прояви  ще  изглеждат  по-смели,  но  не  са.  Ние  просто  сме  по-  наясно,  затова  има  по-малко  страх.  Схващате  ли  идеята?

С  други  думи  ако  вие,  и  това  е  природата  на  състраданието  накратко,  ако  вие  имахте  абсолютно  еднакви  гледни  точки  -  всички  гледни  точки  които  този  друг  човек  има,  вие  щяхте  да  се  държите,  мислите  и  чувствате  точно  по  същия  начин  като  него.  Без  разлика.  Това  също  така  е  и  природата  на  равенството,  да  видим  че  всъщност  всички  ние  сме  в  това  заедно  и  въпросът  е  в  това  да  изчистим  всички  наши  неверни  гледни  точки,  и  да  дойдем  отворени,  да  дойдем  чисти  посвещавайки  себе  си  на  Твореца  във  всичко.  Да  изчистим  гардероба  си.  Един  от  най-бързите  начини  е  просто  да  заявите  че  сте  готови,  просто  да  се  отдадете  на  разположение  на  Бог,  да  ви  вдигне,  да  ви  поразтърси,  да  ви  пусне  един  душ,  да  ви  изпразни,  да  ви  отвори  изцяло,  да  разбие  вашите  илюзии,  вашите  надежди,  мечти,  и  да  кажете:  „Каквото  е  необходимо,  всичко  за  което  е  необходимо  да  умра,  каквито  и  да  са  мечти,  надежди  и  фалшиви  желания,  от  които  трябва  да  се  освободя  –  да  бъде  Твоята  Воля!“

И  когато  кажем  това,  това  е  по-лесно,  макар  че  е  по-трудно  да  живеете  по  начина  по  който  живеете  в  момента,  защото  нещата  стават  единични,  вместо  множествени;  вместо  да  управлявате  множества,  вие  сега  управлявате,  вие  не  управлявате  а  просто  ставате  единични,  в  подравненост.  Подравнеността  е  единична,  затова  е  по-проста,  затова  в  крайна  сметка  е  по-лесният  избор.  Представете  си  това,  всъщност  визуализирайте  това  точно  сега  защото  има  избор  за  много  силна  промяна  на  състоянието,  който  можете  да  направите  точно  сега,  точно  сега,  отново,  не  след  два  дни.  Не  гледайте  само  това,  дали  можете  да  разберете  какво  казвам,  и  да  казвате:  „Аха,  това  е  яко,  да!  Може  би  ако  го  практикувам“.  Вижте,  дали  можете  да  го  схванете  СЕГА  и  да  го  промените  сега.  Така  че  представете  си  че  сте  живели  и  като  повечето  хора  сте  живели  на  планетата  Земя,  хаотичен,  произволен,  разхвърлян,  маймунски  ум,  неудовлетворен,  живеещ  за  тези  2  секунди  на  месец  на  перфектност  на  обстоятелствата  или  успех,  и  живеещ  останалите  часове  и  дни  в  това  постоянно  кипене  на  желаене  и  искане,  и  искане,  и  нуждаене  и  правене  на  стратегии,  и  искане  и  опитване.  Така  че  вземете  всичките  си  желания,  почувствайте  за  кратко  всички  тези  тайни  надежди  които  имате,  отново:  романтична  връзка,  пари,  да  станете  учител,  даже  да  бъдете  своето  най-пълно  проявление,  даже  просветление.  Вземете  всички  мечти  и  нужди  за  бъдещо  осъществяване  и  вижте  колко  енергия  те  ви  отнемат  всеки  един  час  на  всеки  един  ден  за  да  взаимодействате  подсъзнателно  с  тези  игри.  Вижте  колко  енергия  това  ви  отнема,  това  е  версия  А.  Вижте  лудостта  на  човечеството  вътре  във  вас,  в  действие  вътре  във  вас  самите.  Вижте  лудостта  на  човечеството  в  действие  във  вашия  собствен  ум.  Вашият  ум  е  продукт  на  лудостта  на  човечеството,  той  не  е  оригинален,  не  произхожда  от  вашето  изначално  намерение  да  бъдете  тук,  не  произхожда  от  вашето  призвание,  той  е  допълнителен  боклук.  Вие  или  можете  да  живеете  вярвайки  в  глупостите,  вярвайки  че  се  нуждаете  от  това  или  онова,  и  затова  вярвайки  че  това  което  искате  е  това,  и  това  и  това;  каквото  предпочитате  е  това,  и  така  и  така,  и  затова  това  което  трябва  да  направите  е  да  използвате  всичкото  си  време,  и  енергия  и  усилия,  в  несъзнателни  и  съзнателни  начини,  преднамерени  и  непреднамерени  начини,  произволни  и  точни  начини,  за  да  разберете  как  да  получите  това  нещо,  което  искате.  Тези  неща  които  искате,  които  никога  не  свършват  и  даже  когато  ги  имате,  вие  не  сте  удовлетворени.  Това  е  лудостта  на  човечеството  във  формата  на  вашето  собствено  съзнание,  вашия  ум,  това  е  версия  А.  Може  да  изглежда  лесен  начин  да  се  живее  защото  е  това  което  правите  сега.  Всичко  което  правим  сега,  ние  нямаме  чувството  че  това  изисква  усилия,  но  вие  грешите,  вие  просто  не  виждате  ясно  колко  много  усилия  отнема  това  да  правите  това  което  правите  сега,  колко  много  енергия  изразходва  това  да  правите  това  което  правите  сега,  да  вярвате  в  това  в  което  вярвате  сега.

Версия  Б:  съществото  на  готовност,  версията  на  теб  която  има  готовност  да  излезе  открита,  да  е  открита  за  Бог  да  се  докосне  до  вашето  тяло  и  ум,  и  да  ви  отвори  широко,  тъй  както  Моисей  е  разтворил  морето,  и  да  позволи  на  всичките  ви  боклуци  да  се  излеят  навън.  Отдавайки,  освобождавайки  вашето  право  да  поддържате  вашите  желания,  освобождавайки  вашето  право  да  имате  каквото  и  да  е  мнение  за  нещо,  да  имате  предпочитание  към  нещо,  да  имате  каквото  и  да  е  желание  към  каквото  и  да  е.  Откажете  се  от  правото  да  желаете  неща!  Може  да  изглежда  трудно  заради  нещата  към  които  сте  привързани  сега,  но  си  представете  колко  лесно  би  било  да  живеете  свободни,  освободени  от  вашите  собствени  желания.  Представете  си  състоянието  което  естествено  ще  се  появи  когато  повече  не  желаете  това,  което  желаете.  Край  на  борбата!  Когато  се  отворите  към  Бог,  към  Твореца,  към  Източника,  към  майката  Земя,  който  символ,  която  представа,  която  дума  ви  пасва  най-много,  резонира  с  вас  най-  много;  вие  всички  разбирате  какво  имам  предвид  –  единственият  Източник.  Представете  си,  че  се  отдавате  напълно,  отказвайки  се  от  всичките  си  надежди  и  страхове  и  желания  и  предпочитания,  и  грижи  за  безопасността  и  желания,  и  нужди.  Широко  отворени,  на  масата,  и  предлагате  цялата  тази  маса  на  Твореца  и  казвате:  „Мен  повече  не  ме  интересува  какво  ще  става  с  мен,  можеш  да  ме  вземеш,  аз  съм  Твой,  аз  съм  Твой  служител,  аз  съм  Твой  съд.  Аз  слагам  край  на  борбата  да  искам  каквото  искам  и  да  се  боря  за  желанията  си,  и  да  поддържам  желанията  си,  които  всички  са  базирани  на  вярването  че  ми  липсва,  това  което  ми  липсва,  че  не  съм  това,  което  съм,  че  съвършенството  не  е  присъщо  на  всеки  момент“.

На  практика  е  по-уморително  да  продължаваш  и  да  увековечаваш  версия  А,  отколкото  да  минеш  през  този  един  кратък  болезнен  удар  на  отделяне  от  всичките  ти  желания,  отлепяне  на  лепенката  от  тялото  ти  мигновено.  Бръсненето  може  да  изглежда  по-привлекателно  от  кола  маската,  но  ние  всички  знаем  предимствата  на  кола  маската  пред  бръсненето.  (смях)  Така  че  позволете  на  Бог  да  ви  освободи  с  кола  маска  от  страховете  ви,  позволете  на  Бог  да  отстрани  с  кола  маска  желанията  ви.  Станете  100%  на  разположение  да  сте  Пастири  сега.  Позволете  на  визията  да  преминава  през  вас  без  имате  привързаност  или  идея  как  трябва  да  изглежда  тя,  какъв  трябва  да  е  резултатът,  кога  или  как  трябва  да  се  случи.  Освободете  всички  въпроси  „кога“  и  „как“,  и  бъдете  присъстващи  и  на  разположение  на  радостта,  която  е  вече  вродена  във  всеки  стрък  трева,  във  всяка  проява  на  дете,  във  всеки  страх  който  сте  задържали.  Радостта  е  присъща  на  цялото  съществувание,  блаженството  е  природата  на  явленията,  ние  просто  ги  разбираме  погрешно,  възприемаме  ги  погрешно  защото  мислим  че  е  нужно  да  се  направи  нещо  точно  сега  за  съвършенството  на  живота,  такъв  какъвто  е.  Но  ако  се  отпуснем  в  това  съвършенство  и  дойдем  открити,  ние  позволяваме  на  Твореца  да  действа  чрез  нас.  Взаимодействията  текат  без  предварително  медитирана  цел.  Това  е  интелигентност,  това  е  хармония,  това  е  Дао,  това  е  природата,  това  е  естествено.  Не  е  естествено  да  желаете  това  което  желаете,  то  абсолютно  ви  е  дадено,  идеи  които  са  ви  дадени  създават  желания,  с  които  се  идентифицирате,  а  после  ги  пазите  и  защитавате.  Обикновено  придобиването  на  сила  е  просто  защита  на  фалшивия  аз,  защото  на  нас  не  ни  харесва  как  други  фалшиви  азове  придобиват  каквото  желаят,  а  ние  не.  И  техните  фалшиви  азове  потискат  нашите  фалшиви  желания,  така  че  ние  трябва  да  станем  и  да  се  борим  за  нашите  фалшиви  желания,  и  наричаме  това  „придобиване  на  сила“  или  равноправие,  или  гей-парад,  или  феминизъм,  или  това  или  онова,  каквото  и  ново  движение  да  си  измислите  да  пази  и  защитава  фалшивия  аз.  И  да  осигури,  че  другите  фалшиви  азове  не  получават  прекалено  много  това  което  желаят,  защото  им  завиждате  –  това  е  придобиване  на  сила.  „Аз  се  чувствам  силен  в  правото  си  да  искам  това,  което  искам“  –  което  ви  е  било  дадено  от  неверни  идеи,  които  ви  нараняват  в  продължение  на  дузини  години,  и  ви  преследват  всяка  една  минута,  от  всеки  един  час,  от  всеки  един  ден,  от  всяка  една  седмица,  от  всеки  един  месец,  от  всяка  една  година,  от  всяко  едно  десетилетие  на  вашия  живот  досега.  То  ви  преследва  и  вие  го  защитавате  и  го  наричате  „придобиване  на  сила“.  Можете  също  така  да  го  наречете  и  „запазване  на  болката“.  „Добре  ли  опазвате  болката  си  днес?“  –  „Супер  сме!  Аз  отстоявах  правата  си!  Протестирах.“

Спрете  да  защитавате  своите  желания,  вие  не  сте  важни,  вие  не  сте  важни,  вие  даже  не  сте  реални.  Вие  не  сте  структура,  само  Източникът  е,  разбирате  ли?  Затова  позволете  само  на  Източника  да  бъде,  отдайте  се  защото  само  Източника  Е,  не  искайте  нищо  и  вижте  какво  ще  се  случи.  Започнете  да  се  забавлявате,  започнете  да  общувате,  започнете  да  сте  автентични  без  нужда  да  пазите,  да  защитавате,  да  утвърждавате  или  да  изпълвате  със  сила,  или  да  доказвате  или  показвате  нищо  на  никой,  по  каквато  и  да  е  причина.  Източникът  сега  си  играе,  Източникът  играе.  Източникът  или  Е,  или  играе,  няма  друг  режим  освен  да  медитира  и  да  играе.  Той  Е  и  Той  се  проявява;  Той  познава  себе  си  и  проявява  това  което  знае,  това  което  Е.  Това  е  всичко  което  някога  е  правил  в  продължение  на  трилиони  години,  поне  милиарди  години  в  тази  конкретна  октава  на  творението,  в  тази  конкретна  октава  на  7  плътности  на  еволюцията.  Всичко  което  някога  е  правил  е  да  изразява  единствения  безкраен  потенциал,  единствения  безкраен  Творец  и  всичко  което  Той  би  могъл  да  бъде,  по  всички  възможни  начини  да  бъде  и  да  се  проявява.  За  да  се  проявява  той  има  нужда  от  безкрайни  начини,  и  чрез  процеса  на  изразяване  на  себе  си  и  сътворяване  на  илюзията  на  формата,  така  в  това  отражение,  в  това  учене,  в  това  ангажиране,  да  опознае  себе  си,  да  се  пробуди  за  себе  си.

Така  че  след  като  вие  сте,  поне  относително,  пробудени  към  Източника,  сега  след  като  знаете  как  работи  процеса,  ваш  дълг  е  да  се  предадете  на  Него,  това  е  ваша  чест,  ваша  радост.  И  ви  обещавам,  че  животът  става  лесен.  Даже  когато  имате  повече  дейности  откогато  и  да  било,  неща  с  които  не  можете  да  си  представите  че  можете  да  се  справите  едновременно,  въпреки  това  ще  бъдат  свършени  лесно  и  с  чувство  на  правота  и  радост,  и  на  светлина.  Ще  станете  Супермен,  Супержена,  без  да  е  нужно  да  пазите  или  защитавате  никое  свое  желание.  Иронията  е,  че  когато  се  откажем  от  това  което  желаем,  ние  ставаме  силни.  Мислим  си,  че  придобиването  на  сила  е  защитаването  на  това  което  искаме,  отстояването  на  това  което  искаме;  а  всъщност  е  отказването  от  това  което  искаме.  Това  изпълва  със  сила,  това  изисква  вяра,  това  изисква  доверие.

Така,  мм..  йеп,  добре.  (смях)

Номер  едно,  така  че  няма  да  има  повече  указания,  но  ние  можем  да  се  съберем,  ако  искате,  може  да  се  съберем  тук  след  половин  час.  Ако  не  искате,  тогава  аз  няма  да  ви  видя,  а  ако  искате  тогава  ще  ви  видя;  освен  ако  аз  не  искам,  тогава  ще  се  видите  помежду  си,  но  без  мен.  (смях)  Но  вие  няма  да  искате  да  съм  тук,  ако  наистина  схванете  това,  даже  и  аз  да  не  се  появя  повече  до  края  на  ритрийта,  вие  няма  да  искате  нищо  от  това  да  се  промени.  Разбирате  ли?  Мислите  си  че  ще  увеличите  силата  си  ако,  може  би,  отидете  да  говорите  с  управата  и  да  кажете:  „Искам  си  парите  обратно,  защото  това  е  което  исках  и  за  което  се  записах,  така  че  аз  си  възвръщам  силата  защитавайки  правото  си  да  получа  връщане  на  парите“.  Е,  можете  да  направите  и  това  също.

Но  ако  аз  не  се  появя,  това  което  би  било  наистина  увеличаващо  силата,  е  ако  на  вас  изобщо  не  ви  пука!  (смях)  Тогава  играта  ще  продължи  без  прекъсване,  тогава  медитацията  ще  е  без  прекъсване.  Тогава  съществуването,  изразителността,  свободата,  спонтанността,  интелигентността,  която  действа  чрез  вас,  ще  бъдат  неразредени.  Където  вас  не  ви  е  грижа  дали  съм  тук  или  не.  Така  ще  разберете  дали  сте  схванали  идеята.  Така  ще  разберете  дали  сте  направили  промяна  на  състоянието,  не  отлагате  промяната,  а  сте  я  направили  на  дело.  На  практика  сте  решили,  че  вие  сте  Източника.  Нямате  нужда  да  Го  получите  от  друг,  нямате  нужда  да  го  получите  от  никой  обект,  нямате  нужда  да  го  получите  от  удоволствия,  нямате  нужда  да  го  получите  от  безопасността.  Вие  СТЕ  Него,  и  ако  вие  сте  Него,  вие  нямате  нужда  от  Него.  Нямате  нужда  да  бъдете  спасени  за  да  бъдете  Източника.  Вие  може  да  сте  абсолютно  в  опасност,  в  процес  да  бъдете  изнасилени,  изтезавани,  убити  и  забравени  за  вечни  времена,  вие  пак  ще  сте  Източника,  това  не  би  променило  абсолютно  нищо  по  въпроса  че  сте  Източника.  Вие  изобщо  нямате  нужда  да  сте  нещо  за  да  запазвате  своята  безопасност,  да  поддържате  своята  сигурност,  да  избягвате  болката  и  да  преследвате  удоволствието.  Това  изобщо  не  увеличава  силата  ви;  това  което  увеличава  сила  ви  е  както  е  казал  Кришнамурти:  „Моята  тайна  е:  мен  не  ме  е  грижа  какво  се  случва“  –  това  е  увеличаващо  силата  ви.

Бъдете  толкова  свободни,  че  да  не  ви  е  грижа  даже  за  нивото  ви  на  радост  точно  сега.  Бъдете  толкова  свободни  и  аз  ви  гарантирам  –  вие  ще  сте  щастливи.  Да,  просто  щастието  е  естествен  израз  на  свободата,  но  вие  не  можете  да  го  натрупате  като  се  грижите  за  него.  Така  че  ако  сте  схванали  това,  промяната  е  направена  и  вие  знаете  че  сте  Източника  даже  и  преди  да  получите  безопасност,  преди  да  постигнете  идеалната  романтична  връзка,  преди  да  получите  парите  –  и  вие  пак  ще  сте  Него,  даже  и  ако  никога  не  ги  получите.  Вие  сте  Източника  сега.  Не  след  като  сте  спасени,  не  след  като  сте  богати,  не  след  като  сте  щастливи,  не  след  като  сте  в  романтична  връзка.  Вие  сте  Източника  сега.  Не  ако  съм  на  подиума,  вие  сте  Източника,  без  значение  дали  съм  на  подиума  или  не,  независимо  дали  говоря  или  не,  вие  сте  Източника.  Няма  нищо  в  света  на  явленията  което  мое  да  промени  това;  няма  нищо  изобщо  което  може  да  промени  това,  в  който  и  да  е  свят.  Ако  схванете  това,  вие  сте  го  схванали,  схванахте  ли?  (смях)  Хубаво,  така  че  аз  може  да  съм  или  да  не  съм  тук  след  около  25  минути.  (смях  и  ръкопляскане)

 

Текстът е изпратен от преводача Иван Барзов

 

Sunday the 31st. Spiralata.net 2002-2019