10 тайни на любовта

01.Десет тайни на любовта - Въведение

Печат

Десет тайни на любовта

Джексън Адам

ВЪВЕДЕНИЕ  

Най-добрите и прекрасни неща в света не могат да се видят и чуят - те се чувстват със сърцето.

Хелен Келер

 

Всички ние горещо желаем любов и отношения, изпълнени с любов, колкото може повече и се стремим към тях с цялото си сърце. Защо тогава толкова много хора живеят в самота, в търсене, надявайки се, но рядко откривайки търсеното? Ако ние повече от всичко желаем любов, защо толкова нечувано расте броят на разводите и разрушените семейства? Защо има толкова самотни родители, които се опитват сами да отглеждат децата си? Защо в градовете, препълнени с хора, много хора се чувстват толкова самотни и изолирани? Може би търсим любовта не където трябва?

Въпреки разпространените представи, любовта не е резултат от карма или успех, тя не „идва и си отива”, ние сами я създаваме и всеки от нас има тази способност. Всеки от нас е в състояние да обича и да бъде обичан, да създава отношения, в които най-важното е любовта. Не е важно как живеем сега – в самота или попаднали в капана на нещастни, изхабени  отношения  - животът може да се промени  и именно ние сме тези, които могат да го направят.

За разлика от много други притчи, много от героите на тази книга се явяват прототипи на реални хора, макар че имената им са променени. Аз се надявам, че техните разкази ще ви вдъхновят, така както вдъхновиха и мен, и ще ви напомнят, че животът може да бъде такъв какъвто трябва да бъде – изпълнен с радост, чудеса и изобилие от любов.

Адам Джексън

Хартвордшир, юли 1995

 

Преведе за вас Петя Стоянова

Saturday the 30th. Spiralata.net 2002-2019